2021-12-17 211 瀏覽
其實呢間屬於茶記?冰室?定係西餐廳……?見呢間餐廳名幾特別,不妨同朋友去試吓,估唔到有驚喜!平時很懶寫嘢嘅我都忍唔住要喺度分享吓,好嘅餐廳一定要支持!餐廳環境舒適,見食物餐牌有我鍾意食嘅牛角包,所以點選咗一個黑松露滑蛋牛角包試吓,好香黑松露味而且蛋好滑,牛角包好鬆化,非常滿足到我嘅視覺味覺;另外龍蝦扁意用料新鮮,龍蝦鮮甜,扁意彈牙,龍蝦湯底真材實料好好飲;冇諗過好食嘅安格斯牛扒可以咁嘅價錢食到,成塊牛扒厚身而且好香牛肉味,廚師亦煮理得好好;流心芝士西多士太好食啦,多士煎炸得好香口,配上流心嘅芝士加火腿,好滿足;奶茶非常香滑,酒平時可以飲幾杯,估唔到夜晚奶茶都忍唔住飲兩杯。朋友意見龍蝦湯好好飲,套餐包埋沙律同埋餐湯👍🏻總體評價高質、性價比高、服務好,搭車揸車都方便,所以一定會再同朋友過嚟食。見到佢嘅早餐都好吸引,放假過去試吓先!食到啱自己鍾意食嘅嘢同埋咁平嘅價錢真係覺得好滿足呀!

• 黑松露滑蛋牛角包
  • 安格斯牛扒
  • 龍蝦扁意粉
經過見到呢間餐廳新開,其實平時多數唔會試新野,因為開張期間試業期間,水準都係比較參差,但係朋友話想試,又唔使排好耐,就揀咗佢黎食。入邊座位都有啲逼,但係好好彩,我哋兩個人安排咗四人座位,坐得超級舒服。(但其實除左卡位, 其他都坐得超迫, 枱與枱之間得條罅仔, 我見到有個呀姐笑住咁同侍應講入唔到去)餐牌選擇唔算多,因為今日有啲凍,想食熱野,所以揀咗咗龍蝦湯海鮮飯,朋友揀咗蒜蓉雞扒滑蛋飯。其實對朋友嗰個蒜蓉雞扒滑蛋飯完全冇期待,因為價錢平$48 ,而且見佢啲餸名都係一啲比較普通冇乜特別嘅餸。但係點知侍應將個菜放上黎嗰陣,「嘩」左聲,因為外表來講真係幾靚,首先個滑蛋好靚,個蛋紋轉得好靚,跟住洋蔥汁就淋係飯邊,冇冚過啲飯,跟住雞扒放咗上去,整體嗰個鋪排都非常之用心,而且漂亮。跟住我食咗一啖洋蔥汁,洋蔥味非常非常之重,真係好食。跟住再食一啖滑蛋,幾滑,仲有汁液嘅。跟住再試雞扒啦,佢係好新鮮煎出嚟,係好燙口的。整個飯我覺得十分之驚喜,因為覺得賣相好靚呀,而且好新鮮啦,而且以呢個價錢,我唔期待佢什麼嘅情況下,所以驚喜10分!跟住龍蝦海鮮湯飯來了,個飯冇想像中咁多,隻色亦都比圖片淺色。首先飲一啖湯,個

首先飲一啖湯,個湯係都還算幾香,洋蔥粒幾多。餸菜方面,十分之多,蜆應該有10粒左右,跟住又有一啲魷魚圈(有D 難咬),有一啲蘑菇,仲有一隻大蝦,整體嘅餸菜都十分之豐富。
佢個龍蝦湯, 可以再濃啲,再香啲也可以, 而且可以再熱D(呢個好重要)。佢可以就咁叫一個龍蝦湯, 不知道不溝飯既情況, 是否會更好?
但整體還是OK呢一個飯!

我叫咗一杯凍檸茶,佢用咗一個One Piece嘅杯去裝,呢個位令我10分好奇,因為呢一間唔係One Piece嘅主題餐廳。不過個杯真係幾靚,見到都開心!

呢間野價錢唔貴,味道真係好有驚喜,幾好味,侍應都好有禮貌, 所以下次一定會再幫襯,希望佢維持到水準啦!
2021-11-22
10 分鐘 (堂食)
$68.5 (晚餐)
2021-11-21 219 瀏覽
今晚8:00pm我和太太去試這間新餐廳,order咗鰻魚炒飯$62和安格斯牛扒$138包飲品,凍飲+$3,鰻魚炒飯幾好食,牛扒就來錯斧頭豬扒($128),店員開始時都堅持這塊是牛扒,我們再三追問下,有個可能是老闆的人,一看知道是自己出錯,立刻話出過一塊牛扒俾我,而豬扒就免費給我吃,我當然即時講多謝,吃過這塊要5成熟最後變8至9成熟的牛扒後,我自己覺得豬扒好食過牛扒好多。建議大家可以試下鰻魚炒飯和斧頭豬扒。
2021-11-21 172 瀏覽
order左蒜蓉汁香草雞扒滑蛋包飯 同埋 香草鮮野菌忌廉天使麵雞扒飯味道賣相都非常唔錯(⭐️:4.5/5),奶茶都係正嘅(⭐️:4.5/5)但係野菌天使麵可以話係冇味(⭐️:1/5),仲要基本上係冇野菌😂可以見得到嘅”野菌”比一粒米仲要細🤣 應該係罐頭sauce裏面嗰種🤔真心覺得被騙🙊

雞扒飯味道賣相都非常唔錯
(⭐️:4.5/5),

奶茶都係正嘅
(⭐️:4.5/5)

外賣自取