劣食。之前食開灣仔華星常餐,不過不失。今日路過食九展呢間,咪試下囉。$59所謂歐陸早餐 — 雞扒煙肉煎蛋多士。凍飲加$3。d油多到嚇死人,仲要一睇就係萬年油顏色煙肉係合成煙肉,點為之合成煙肉?望條肥膏邊咁標準一層就知。收$59俾d咁既質素真係要講聲唔_係呀,做左咁耐人,極少食到合成煙肉,平時去茶餐廳食個$40早餐都用真煙肉啦唔該。雞扒亦都係超薄一塊, 又係超多油。仲有佢個橙色螢光醬傑撻撻真係嚇死人。唯一多士比較可取如果想增肥同三高,不妨一試
劣食。

$59所謂歐陸早餐 — 雞扒煙肉煎蛋多士。凍飲加$3。

d油多到嚇死人,仲要一睇就係萬年油顏色

唯一多士比較可取

如果想增肥同三高,不妨一試
2024-03-23 143 瀏覽
---在繁忙的九龍灣,我在展貿華星冰室為一份早餐付出了50元,這在這個區域對於一頓簡單的早餐來說,的確稍顯得有點昂貴。沙爹牛肉麵是我選擇的主食。牛肉的份量和味道都算中規中矩,沙爹醬的味道也不算突出,整體上感覺普通。麵條的口感適中,但並沒有什麼特別之處能讓人記住這道菜。凍奶茶是這裡的另一個選項,雖然解渴,但奶味過重,掩蓋了茶的清香,喝起來有點失衡。對於期待一杯好奶茶的飲客來說,這可能會讓人小小失望。炒蛋倒是做得相當不錯,質地柔滑,呈現出廚師不錯的技巧。然而,即便炒蛋的表現上佳,也難以完全抵消套餐整體上的平庸感。總的來說,展貿華星冰室提供的早餐體驗並未完全達到其價格所應有的水平。在這裡,你支付的可能不僅僅是食物,還有快速便捷的服務和熟悉的冰室氛圍。如果預算有限,或許可以在同區尋找性價比更高的選擇。---
---

---
2024-03-18 100 瀏覽
九展好似少了很多餐廳選擇, 所以今次到華星冰室, 其實之前都食過好幾次,沒有太大感覺。 午餐🥢 ▫️常餐(叉燒通粉、太陽蛋配火腿、多士) $49 ~ 叉燒通粉味道正常,有兩三片叉燒, 太陽蛋配火腿都是普通, 反而多士烘得幾好味。 ▫️熱鮮奶 $8 ~ 熱鮮奶加$8,正常價格。 ▫️冰室自選套飯( 雞扒、腸仔、咖哩汁) $58 ~ 咖哩汁沒有咖哩味,只有好重的椰香味, 雞扒和腸仔正常發揮。 ▫️凍奶茶 $3 ~ 凍奶茶點小冰,但依然多冰。 不算美味,只可以維持生命的午餐。🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

午餐🥢

▫️熱鮮奶 $8 ~ 熱鮮奶加$8,正常價格。
常餐(叉燒通粉、太陽蛋配火腿、多士)

▫️凍奶茶 $3 ~ 凍奶茶點小冰,但依然多冰。
冰室自選套飯( 雞扒、腸仔、咖哩汁)

不算美味,只可以維持生命的午餐。

2024-03-17
午餐
2023-11-13 226 瀏覽
食左呢個豬扒撈丁,初頭以為份量偏少,食落就好飽。豬扒有香草味,有口感。食落唔會好似拿到太勁嘅肉質。配上丁面唔錯,面質唔會好林,比較爽口。下次可以再食,再要太陽蛋就一流👍🏻👍🏻呢度好快要拆,好好珍惜呢度每一餐。
食左呢個豬扒撈丁,初頭以為份量偏少,食落就好飽。
豬扒有香草味,有口感。食落唔會好似拿到太勁嘅肉質。
呢度好快要拆,好好珍惜呢度每一餐。
1K
聽說九展要被政府重建,消息如可靠,這邊快將成為歷史。📍位置:其實九展的交通真是挺麻煩,可以在九龍灣站到德福廣場轉乘接駁巴士或到尖東站乘215X或14X到啟德轉車站下車。🏠環境:開放式的門面,一些座位設在商場的走廊,另一些則在室內,但安排挺擠迫,有不少懷舊的佈置,整體如普遍茶記,但價錢比一般茶餐廳貴,而質素一般。🤵🏻服務:人手下單,採取自助形式,不收取加一。🍽️午市:提供套餐,看似有四款,但其實只有兩款,只是多了醬汁或換了不同的肉類,真是好敷衍。🍳歐陸早餐+🍋檸茶/🍫朱古力 $56鑑於選擇不多,我們三個人都選了全日早餐,包有🐓雞扒、🥓煙肉、🥚炒滑蛋和🍞多士。雞扒是用炸的方式,肉質略乾柴😅,煙肉乾韌😗,多士烘得不夠脆🤨,😙炒滑蛋口感滑溜而滿蛋香,這是最好吃的部分😌,反而是朱古力的質素不錯😄,能媲美M記,但全日早餐就比大快活的三十幾元早餐更差🥲。
聽說九展要被政府重建,消息如可靠,這邊快將成為歷史。

🏠環境:

🤵🏻服務:人手下單,採取自助形式,不收取加一。

🍽️午市:提供套餐,

🍳歐陸早餐+🍋檸茶/🍫朱古力 $56

鑑於選擇不多,
😙炒滑蛋口感滑溜而滿蛋香,這是最好吃的部分😌,
2023-08-20
2023-07-16 283 瀏覽
去得九展咁隔涉嘅地方一係睇show,一係做野。餐廳選擇唔多,為咗方便就揀咗呢間茶餐廳。除咗一般茶記有嘅嘢, 作為專業ADB控嘅我就畀佢個《老外套餐$48》吸引咗。招牌個名,我同同事異眼同時睇錯咗做《老套外餐》🤣 $48蚊仲要連嘢飲,咁抵食本身諗住冇咩期望。呀!估唔到個炒蛋又幾好食!塊烘底牛油多更加係highlight。見佢仲有《油央多$18》好吸引就試埋。本身期待係一大嚿邪惡牛油喺入面好似菠蘿油咁,點知啲牛油係 熱溶咗落個包度。咖央味都唔算好出,反而有啲失望。
去得九展咁隔涉嘅地方一係睇show,一係做野。

2023-06-26 214 瀏覽
🇭🇰華星冰室·E-Max真係好山旮旯 食物選擇唔算好多 而且openrice無咩評價 所以難得我一次過食左好幾間 就同大家分享下😂😂·常餐$47因為呢度真係冇好多選擇 所以如果想食常餐嘅話就只可以揀呢間🙊佢個食物質素就正正常常 滿足到食常餐既慾望既 通粉質感ok 炒蛋都做得唔錯 叉燒都唔會話好柴 唯一係佢個多士唔係好脆 食落口感一般啲🤣·📍九龍灣展貿徑1號國際展貿中心2樓10號舖
🇭🇰華星冰室
常餐$47
📍九龍灣展貿徑1號國際展貿中心2樓10號舖
常餐
2023-06-23 123 瀏覽
今日去咗華星冰室試咗佢哋嘅下午茶餐,食咗佢哋嘅公司三文治同埋火腿湯意粉,真係好好味🥲首先係公司三文治,麵包烤得香脆,夾咗濃郁嘅鹹牛肉同埋滑蛋,仲有蕃茄、生菜等等,好豐富,配料配合得恰到好處,每啖都好滿足😽😽火腿湯意粉話係迷你意粉,但份量十分多,意粉煮得恰到好處,Q彈有嚼勁,湯汁香濃,火腿肉質鮮嫩,味道好豐富。整體黎講,呢間冰室嘅公司三文治同埋火腿湯意粉令我十分滿意,價錢都好實惠👍🏻👍🏻

角落小粉紅 @ Pink Dot 🐽- 同場加映 愛心🧡滿溢的黑松露蛋三文治 🍳🥪雖然今日係星期日,但係小編要扮工 支持公司粉紅活動 💓 忙裏偷閑,帶住班 角落小粉紅 去食個下午茶 Tea 竟然喺 E-MAX九展 搵到 超大份 黑松露蛋三文治 🍳🥪 @ 華星冰室 😋Sunday is Pink Dot Day! Enjoyed a local HK-cafe style low-tea @ E-MAX - oversized Truffle Egg Sandwich - with my favourite Pink Summiko crews!

黑松露蛋三文治 🍳🥪
2022-10-23
下午茶
黑松露蛋三文治 🍳🥪
2022-11-26 281 瀏覽
今日去食九龍灣分店的華星冰室,今次叫左常餐(五香肉丁配炒蛋,雙腸仔,多士)+凍檸檬茶走甜😆不過價錢貴少少$62蚊+3蚊凍飲😁好彩有少少質素,如果單腸單包就唔掂😶‍🌫️😶‍🌫️公仔麵賣相OK 雖然公仔麵煮得比較硬,不過湯底夠熱,可以浸到淋番少少如果中意食爽過網友們就岩哂

公仔麵賣相OK
雖然公仔麵煮得比較硬,不過湯底夠熱,可以浸到淋番少少
如果中意食爽過網友們就岩哂

2022-11-08 261 瀏覽
大家無咩都唔好幫襯!澳牛都好服務過呢間野🤬🤬🤬今日真心嬲,本來開開心心去九展玩!去到肚餓緊係搵位醫肚啦!咁朋友來緊話肚餓,咁咪搵餐廳食嘢囉,咁要搵位嘛,見到呢間有位,剛剛我哋又係4個人,咁我早到去搵位坐低等都好正常啦!點知去到想話坐低先,再慢慢去買嘢食,點知個就有人走來同我講要買嘢食先可以坐🤬🤬🤬🤬大姐我拎住野,你都俾人放低野再慢慢睇餐牌啊,🤬🤬🤬間野想趕客唔好開門啦! 咁都算啦!買完野之後中要有人走來收咁我一張台🤬🤬🤬🤬🤬有人要坐啊 大哥! 你見人買兩份野食就真係兩條友咩🤬🤬🤬🤬 咁果兩個朋友遲到嘛 點幫佢哋買住先🤬🤬🤬🤬🤬咁做生意不如唔好做!唔係見你間餐廳有位 同肚餓都唔係你度食啦!難怪你間野有位啦!服務態度真係非筆墨可以形容既好!你的boss ,真係好多謝你咁幫佢服務客人!
大家無咩都唔好幫襯!
澳牛都好服務過呢間野🤬🤬🤬

今日真心嬲,本來開開心心去九展玩!
去到肚餓緊係搵位醫肚啦!
服務態度真係非筆墨可以形容既好!
你的boss ,真係好多謝你咁幫佢服務客人!
2022-11-05
其他
2022-07-07 556 瀏覽
很久沒有到這間茶室,因為要趕着工作,今日同事提議簡簡單單吃一餐!九龍雖然叉燒炒蛋飯看似一道簡單的菜式,但要做得好也不太易。叉燒炒蛋飯份量很多,炒蛋炒得不錯,不會過熟亦不會過生,叉燒大大塊沒有太多肥肉,飯熱而軟熟,這間茶餐廳煮得確實不錯!朋友叫了火腿煎蛋多士配意粉的常餐,多士烘得脆,煎蛋煎得不錯,有少少流心。奶茶香滑滑,檸檬茶茶胆亦佳侍應態度友善、手腳快。同事說下次試下個自選套飯,貪其選擇多,可豬扒雞扒、雞髀、雞翼等,何自己選汁,夾自己喜歡的口味!

雖然叉燒炒蛋飯看似一道簡單的菜式,但要做得好也不太易。

奶茶香滑滑,檸檬茶茶胆亦佳

侍應態度友善、手腳快。

2022-05-18 427 瀏覽
同老婆兩個人放假嘅時候就諗住去九展嘅歡樂天地玩下,做下大細路。玩完之後就諗住醫下個肚仔,食返個下午茶,原來九展都幾多食市,最後我地就選擇左華星冰室啦!見到個餐牌都係d茶餐廳種類為多,常餐,西多士,豬扒包果d咁啦!咁我地就叫左以下兩樣野啦!常餐,我叫左炒蛋,叉燒意粉同凍齋啡走甜。首先講個炒蛋,炒蛋正常,好滑,火腿同埋多士都係正常啦!到個意炒啦,食落去就淋到好似米線咁,完全無意粉嘅口感,到叉燒啦!師傅嘅刀功一流,叉燒好薄切,食完都唔知食左d咩,完全無叉燒嘅味道,賣相又差,一黎果陣d叉燒竟然係底部,另外都幾唔環保下,堂食都俾外賣杯。跟住就到咖央西多啦!正常發揮,正常就係咁樣,咖央正常甜嘅味道。食完今餐都唔會再黎了。

2022-03-24 273 瀏覽
今日WFH 但lunch煮到悶晒近近地 打電話去叫左外賣自取去左EMAX華星叫左個 常餐佢外賣自動 湯粉分離粉比堂食多湯如常 濃香多士返到黎都 佢脆(留意返 係有2塊)蛋同火腿 一如既往 咁啦檸檬茶是 最配常餐的飲品為 WFH 打打氣的常餐
今日WFH 但lunch煮到悶晒
近近地 打電話去叫左外賣自取

去左EMAX華星
叫左個 常餐

佢外賣自動 湯粉分離
粉比堂食多
湯如常 濃香
多士返到黎都 佢脆(留意返 係有2塊)
蛋同火腿
一如既往 咁啦
檸檬茶是 最配常餐的飲品

為 WFH 打打氣的常餐
2022-03-18
15 分鐘 (堂食)
  • 常餐
2022-02-18 229 瀏覽
華星一向以快見稱 一坐底就會有個哥哥係隔離行幾轉睇你落得單未 一落完單隔左5分鐘唔洗已經上齊哂食物 今次同平時一樣落左個常餐 火腿通粉+滑蛋+多士+熱奶茶 火腿通用上湯去煮 入味之餘通粉又夠爽口 滑蛋做得出色 唔會好老 而且雞蛋色澤好黃 應該用本地/外國雞蛋去煮 而熱奶茶我自己就覺得係華星招牌 茶味濃奶夠滑 茶同奶比例好完美 一飲就知同其他茶餐廳有好大分別!
2022-02-16