2022-09-25
今日同老媽子去銅鑼灣行街,順便上網搜尋下結果見到細個好鍾意食嘅華香雞竟然喺銅鑼灣附近開咗分店,於是一於帶媽咪去試吓啦!一人豪華套餐一個餐就可以食到華香雞和茶香雞,認真超值,剛巧雞腎賣晒,所以職員好貼心咁俾我揀要豬耳定豬手,毫無懸念下要咗豬手。豬手好入味,而且口感夠Q彈。不論是華香雞抑或是茶香雞,其雞味極濃,肉質鮮嫩,而且餐廳標榜着唔落味精,完全令人食得放心又健康。黃薑飯黃薑飯冇雞油飯咁肥膩,因為飯係落薑黃煮,而唔係用雞油,健康得來,完全滿足食雞油飯嘅慾望。潮式沙茶牛腩煲牛腩放在熱騰騰的砂煲內,全程keep住個溫度👍🏻。牛腩炆得入味,肉質軟嫩,配搭沙茶醬味道份外香濃。估唔到除咗雞之外,華香雞仲有牛腩、鱸魚、白鱔等美食,下次再來的話一定會試下。
一人豪華套餐
黃薑飯