銅鑼灣廣場不嬲美食林立,今日就嚟咗「萬丸燒肉」,舖頭之前係主打高級日本燒肉單點,但而家想親民啲轉咗做放題,但肉嘅質素同以前一樣,所以超級抵食🤩今次叫咗極上燒肉放題,牛豬雞鴨任君選擇,我會話啲牛真心靚貨,雪花分明,牛質地嫩滑😚牛以外雞最正,雞頸肉同爽滑雞腿肉非常鮮,肉質爽,又夠juicy👍🏻肉類以外折海鮮都係高水準,帆立貝鮮甜,青口都彈牙,虎蝦又夠大隻,魷魚仔又爽彈,食到好滿足☺️另外叫咗鹹香十足嘅雞軟骨、Q糯嘅日本年糕、香甜嘅紫薯、香蒜雜菇等等,滋味滿溢😋飲品選擇都OK多,基本款汽水、烏龍茶、芒果汁嗰啲都有齊晒😎值得讚嘅係上菜速度好快,而且卡位好闊落,設計係日式木質風,啱晒一班朋友嚟聚會🎉

2023-01-30
2023-01-29 85 瀏覽
依間餐廳之前係做高級燒肉單點,嗰陣已經有留意,不過比較貴就冇食到。而家就唔同啦!佢哋竟然有做放題!仲要原用返高質靚靚肉,咁就梗係要即刻book枱啦😎😎放題亦有多種選擇,三百幾四百蚊就可以任食和牛❤️❤️❤️Book枱有好處,可以坐靚靚卡位,都幾舒服芽菜漬、味付海蜇海蜇大大件,份量一啲都唔吝嗇,非常爽口,酸酸甜甜,好開胃👍🏼👍🏼A4宮崎和牛五花肉超級靚!如果我就咁去高級超級市場買一塊最平一百蚊🥲🥲放題可以食到咁嘅質素,真係超值!油脂分布平均,肉質非常柔軟,肉味香濃❤️❤️香蔥薄牛舌賣相同樣吸引,薄薄既牛舌包裹住香蔥一齊燒,口感更加豐富,又帶有少少香蔥辛辣味道,滋味😋😋如果鍾意牛舌嘅話,仲可以試埋佢哋嘅厚切牛舌條Tim~除咗靚肉之外,當然唔少得其他小食,海鮮,同埋蔬菜啦。非常推薦佢哋嘅虎蝦,大大隻,好厚肉。仲有香草牛油雜菌,蒜蓉味突出,令到啲菇好好味👍🏼👍🏼越食越過癮,和牛油脂非常香,餸飯真係冇得輸,所以我哋每人叫咗碗溫泉蛋紫菜飯,非常滿足!性價比咁高嘅燒肉,一定要再encore !

放題亦有多種選擇,三百幾四百蚊就可以任食和牛❤️❤️❤️

Book枱有好處,可以坐靚靚卡位,都幾舒服

芽菜漬、味付海蜇

A4宮崎和牛五花肉

香蔥薄牛舌

性價比咁高嘅燒肉,一定要再encore !
2023-01-29 83 瀏覽
好耐無食過放題!🤩新年第一日返工要食個烤肉放題賀一賀佢!🥳我地揀咗$348套餐,其實已經好多嘢食 😀由於我地食咗好多嘢,我都係抽啲印象比較深刻嘅出嚟介紹下 :3牛:整體嚟講呢間啲牛肉嘅肉質都幾好,唔會韌,又唔會腌得太厲害而無咗咬口特別推介壽喜燒安格斯封門柳,啲壽喜燒汁幾好食,唔會太甜,又唔會蓋過肉味 🙂葱花牛舌都推介,因為幾香口,如果厚返少少就更好啦~鷄腿肉:呢個超級推介,鷄肉完全無雪味,味道鮮甜,肉質爽滑!鴨胸:呢個有驚喜,肉汁都幾豐富,燒香左有啲似食緊燒鴨🤣日本鯖魚/多春魚:鯖魚肉質結實,烤完有油香;多春魚完全無苦味,都幾新鮮。香蒜牛油藍青口:好惹味,青口肉質爽滑。香草/白酒牛油雜菌:雜菌有兩個口味,分別係香草牛油同白酒牛油。兩款都超好味,超香口!玉子燒:原本可以即食嘅,但擺落去燒一燒別有一番風味。日本年糕:煙煙韌韌,帶有濃濃米香。杏鮑菇/茄子/翠玉瓜:蔬菜整體都新鮮!一口紫薯:呢個都好好食,紫薯好甜,口感綿密,加埋牛油就更加香口!另外想特別一讚呢度嘅座位好闊落,坐得好舒服!同埋仲有movenpick雪糕做飯後甜品,真係大滿足!!😍😍
好耐無食過放題!🤩
新年第一日返工要食個烤肉放題賀一賀佢!🥳

我地揀咗$348套餐,其實已經好多嘢食 😀

牛:
葱花牛舌都推介,因為幾香口,如果厚返少少就更好啦~

鷄腿肉:
呢個超級推介,鷄肉完全無雪味,味道鮮甜,肉質爽滑!

鴨胸:
呢個有驚喜,肉汁都幾豐富,燒香左有啲似食緊燒鴨🤣

日本鯖魚/多春魚:
鯖魚肉質結實,烤完有油香;多春魚完全無苦味,都幾新鮮。

香蒜牛油藍青口:
好惹味,青口肉質爽滑。

香草/白酒牛油雜菌:

玉子燒:
原本可以即食嘅,但擺落去燒一燒別有一番風味。

日本年糕:
煙煙韌韌,帶有濃濃米香。

杏鮑菇/茄子/翠玉瓜:
蔬菜整體都新鮮!

一口紫薯:
呢個都好好食,紫薯好甜,口感綿密,加埋牛油就更加香口!

2023-01-26
  • 雞腿肉
  • 日本年糕
2023-01-27 90 瀏覽
《😋晴晴港飲港食 #misshcfoodie 》新年除咗食糕點仲走咗去食燒肉🫣想唔肥都難😵😵呢間位於銅鑼灣嘅燒肉放題環境好日本風🇯🇵有高枱位置之餘仲有房佢有幾個唔同價錢揀我哋今次揀咗特上燒肉放題120分鐘任飲任食飲品選擇都好多仲包一杯movenpick雪糕添🍦非常方便用QR code自助落單肉有齊雞牛豬🐔🐮🐷鴨同羊都有😲 食咗好多款牛🐮🐮🐮壽喜燒汁封門柳同安格斯肩胛脊肉都推介大家👍人均價錢: $388 (放題|平日$348)味道: 7/10環境: 8.5/10服務: 7.5/10回頭率: 7.5/10📍 萬丸燒肉 @manmaru.hk 地址: 銅鑼灣駱克道463-464號銅鑼灣廣場二期8樓電話: 31682212#foodiehk #銅鑼灣美食 #銅鑼灣燒肉 #日式燒肉
《😋晴晴港飲港食 #misshcfoodie 》

肉有齊雞牛豬🐔🐮🐷
鴨同羊都有😲
食咗好多款牛🐮🐮🐮
壽喜燒汁封門柳同安格斯肩胛脊肉都推介大家👍

人均價錢: $388 (放題|平日$348)
味道: 7/10

地址: 銅鑼灣駱克道463-464號銅鑼灣廣場二期8樓
電話: 31682212

#foodiehk #銅鑼灣美食 #銅鑼灣燒肉 #日式燒肉
2023-01-27 54 瀏覽
銅鑼灣高質燒肉放題店銅鑼灣呢間一向做開高級燒肉的單點鋪最近轉左放題。好開心,一個價錢可以任食高級燒肉!$4xx的價錢可以任食宮崎和牛,安格斯牛等等,真係好抵!和牛方面,我最中意宮崎和牛五花肉、安格斯牛小排,厚切牛舌,入口即溶,好正!夾住新鮮生菜食,一d都吾滯!豚五花肉,豬頸肉也好好味!另外仲有海鮮,有虎蝦,帆立貝,小魷魚,青口,好新鮮,帆立貝好大隻,食到好滿足!其他小食例如炸雞軟骨,沙律,支豆等,都好出色,尤其中意玉子燒!蔬菜也好多選擇,粟米,冬菇,紫薯都好新鮮好味。未夠飽仲可以食埋牛湯泡飯同烏冬,都係好好食呢!
銅鑼灣高質燒肉放題

2023-01-26 59 瀏覽
好味滿足和牛套餐可以話真係滿足的和牛銅鑼灣都有性價比高和牛估唔到呢餐飯有咁多牛肉選擇🥰仲有海鮮可以一齊食到新鮮嘅海蝦夠彈牙又鮮甜,仲要全部都調味好咗蔥同埋牛舌薄切都好了😆120分鐘任食任飲👍🏻菜品款式選擇多元化!多款式既牛肉外,會有有沙律、海鮮、蔬菜、炸物飲品自取,啤酒🍻都有呀最鍾意呢度牛舌超級爽嫩多汁牛肉都唔會好肥,入味好吃,油花分佈均勻海鮮主要食了蝦,仲有青口、多春魚、小魷魚等仲有甜品Movenpick雪糕不可以錯過裝修好新淨,同埋都好有日式風格整體嚟講好乾淨,而且服務態度好好抽油煙機做得唔錯,唔會一陣味道
好味滿足和牛套餐
可以話真係滿足的和牛
銅鑼灣都有性價比高和牛
估唔到呢餐飯有咁多牛肉選擇🥰
蔥同埋牛舌薄切都好了😆

120分鐘任食任飲👍🏻
菜品款式選擇多元化!
多款式既牛肉外,會有有沙律、海鮮、蔬菜、炸物
飲品自取,啤酒🍻都有呀
最鍾意呢度牛舌超級爽嫩多汁
牛肉都唔會好肥,入味好吃,油花分佈均勻

海鮮主要食了蝦,仲有青口、多春魚、小魷魚等
仲有甜品Movenpick雪糕不可以錯過

裝修好新淨,同埋都好有日式風格
整體嚟講好乾淨,而且服務態度好好
抽油煙機做得唔錯,唔會一陣味道
2023-01-26 38 瀏覽
一諗起燒肉放題一定是銅鑼灣,餐廳繁多。今次呢間都係新店開張,店內環境寬闊又舒適,日式風格,全場設有卡位另外仲有獨立包廂。網上預約仲有折扣優惠🫣餐廳有四個價錢選擇分左唔同肉類別,想食豪啲可以擇和牛套餐🫣飲品自助,套餐已包括一客M品牌雪糕。推介😋😋安格斯翼板肉:豐富的牛肉味蔥花牛舌:非常薄切,口感爽嫩😋壽喜燒汁安格斯封門柳:肉味最濃,肉質軟滑。安格斯肩胛脊肉:😋油花分佈均勻日本豚肉眼:肉眼通常都係牛多,豬比較少,豚肉油脂非常豐富包埋生菜食 ,爽👍🏻牛油雜菌:多汁,香口。上菜速度快、而且肉都係薄切、快熟又可以食多幾款套餐仲有沙律, 海鮮、蔬菜、炸物。整體來講 環境舒適、上菜及服務都不錯👍🏻可以一試

餐廳有四個價錢選擇

推介😋😋

安格斯翼板肉:豐富的牛肉味

蔥花牛舌:非常薄切,口感爽嫩😋
壽喜燒汁安格斯封門柳:肉味最濃,肉質軟滑。

安格斯肩胛脊肉:😋油花分佈均勻
牛油雜菌:多汁,香口。

整體來講
環境舒適、上菜及服務都不錯👍🏻可以一試
2023-01-26 47 瀏覽
萬丸燒肉今次去到銅鑼灣呢間一向主打高質日式燒肉嘅萬丸燒肉,最近開左晚市燒肉放題,我同朋友今次就特登黎試一試,佢有4 個唔同套餐,我同朋友就試左$428套餐,對比起價錢較低的兩個套餐多左A4級別嘅牛肉菜品選擇多元化,有不同款式肉類之外,仲有海鮮、蔬菜、小食等,選擇豐富~數量一代表一片,我哋每樣都試左,每一款牛肉都爽嫩多汁、油花分佈均勻,好重牛肉味。燒肉會跟醬汁拼盤,但就咁加檸檬汁或者海鹽已經夠味,或者可以加一隻日本生蛋/溫泉蛋點汁特別推薦A4宮崎和牛五花肉,油脂豐富,入口即化,同埋特級安格斯牛小排 - 口感層次豐富,軟嫩嘅牛肉之間穿插筋膜,表面酥脆、內層多汁除左牛肉,我地仲叫左海鮮類及其他小食。海鮮揀咗香蒜牛油帆立貝、虎蝦大隻爽口,加牛油燒過嘅帆立貝鮮味十足另外,我哋仲叫咗燒雞皮同埋羊腩扒,平時去日式居酒屋都好鍾意叫燒雞皮,燒到焦脆加雞嘅油香好香口,不過要注意燒雞皮要耐少少~其實到最後餐廳仲會送Movenpick雪糕,不過我哋太飽就冇食到啦~ 萬丸燒肉地點方便,位置又坐得舒服,食物仲要咁高質,今次去完之後已經同朋友諗緊下次幾時再encore~📍 萬丸燒肉 (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道463-4
萬丸燒肉

📍 萬丸燒肉 (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道463-464號銅鑼灣廣場二期8樓

@萬丸燒肉

#萬丸燒肉
#日式燒肉
心血來潮想食燒肉,而燒肉要放題先食得夠放,食完真係下次會再嚟食,因為坐位舒服,食完唔會成身燒烤味,而且侍應都好好禮貌,雖然啲牛碟碟上完個樣差唔多,問侍應都會講解返每碟係牛邊個部位。呢間有2個價錢,4百幾同7百幾嘅120分鐘燒肉放題,仲有海鮮(蝦、青口、多春魚等)、菜、熟食選擇。而牛有原味亦都有壽喜燒味,一種牛,兩種味道,而且用QR code落單後,上菜亦快。值其中得推介係壽喜燒汁肩胛脊肉 ,一啖食落口,軟綿夠入味,入口即溶

值其中得推介
係壽喜燒汁肩胛脊肉 ,一啖食落口,軟綿夠入味,入口即溶

2023-01-24 39 瀏覽
呢間人氣燒肉店就算book左位去到都要等一陣 不過都好快安排到座位👍🏻套餐都有幾款 我地就揀左$468套餐 ~肉類🥩🥓肉類選擇比較多 共有廿六款 分別有豬牛雞鴨羊不同部位任君選擇 特別要推介封門柳👍🏼油脂分佈平均 有濃濃牛香味🐮亦有入口即溶效果 另外仲有安格斯翼板 勁大塊 拍得住平時食Sukiyaki既牛咁大塊 放題黎講比到呢個質素係值得推💯蔬菜類🌽嗌左一口紫薯同粟米仔~紫薯同石紙盤裝住配埋牛油一齊燒 方便又香又好味😋粟米仔就不過不失海鮮🦞海鮮都有六款選擇 我地嗌左其中三款 分別係青口 帆立貝同小魷魚 我比較欣賞帆立貝 比我幻想中大粒 又鮮甜 正🤤飲品方面都係無限添飲 自己出雪櫃取 都有好多種類選擇 甜品就一人一個movenpick🍨有雲尼拿同士多啤梨味🍓總括黎講 食物質素好好 地點亦都好方便 一出地鐵站行1分鐘就到 環境亦都好乾淨 店員都好有禮貌同熱心 可以再去食多次👍🏻萬丸燒肉 (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道463-464號銅鑼灣廣場二期8樓

肉類🥩🥓

蔬菜類🌽

海鮮🦞

萬丸燒肉 (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道463-464號銅鑼灣廣場二期8樓
2023-01-20 95 瀏覽
#萬丸燒肉🔥今日打卡呢間燒肉店用餐環境非常好!滿滿既日式風!乾淨明亮!座位闊落!服務超贊👍👍Qr code落單!非常方便快捷👍同一層樓隔離有火鍋食🤤係同一个老闆,期待下次再去食火鍋🤩🤩有四款套餐放題選擇我哋揀咗 B餐$348/人 120分鐘任食任飲🤤 🤤菜品款式選擇多元化!好吸引🤩除咗唔同款式既牛肉外!仲有沙律、海鮮、蔬菜、炸物、飲品等等……非常豐富!任君選擇🤤 每一款牛肉都超級爽嫩多汁😋油花分佈均勻!油脂豐富,入口即化👍 口感非常完美!食完回味無窮!超滿足!好正海鮮有青口、多春魚、小魷魚🦑等 青口食咗兩份😋大隻又新鮮.魷魚肉質爽脆鮮甜🤤✨食完有奉送Movenpick雪糕 推介✨
#萬丸燒肉🔥

有四款套餐放題選擇
我哋揀咗 B餐$348/人 120分鐘任食任飲🤤 🤤

✨食完有奉送Movenpick雪糕 推介✨

2023-01-20 63 瀏覽
這間餐廳位於銅鑼灣, 位於商場之內, 地理上還算方便, 距離地鐵站只需要5分鐘左右, 店內裏冷氣十分充足, 環境寬闊又舒適, 清幽得嚟仲好有日本feel!。除了卡位, 也有包廂, 方便家庭或一班朋友聚餐。餐廳主打的一定是燒肉類🥓🥩, 算係高性價比嘅燒肉店, 可能新開張關係, 人流並唔太多。但之前係做緊高級日本燒肉單點, 而家轉做放題, 更加親民啲。肉類嘅質素同以前一樣, 所以非常抵食, 好啱鐘意食肉嘅你地!今日揀咗極上燒肉放題套餐係每位$428, 包括日本A4宮崎和牛五花肉, 特級安格斯牛小排🥩, 特級安格斯牛胸腹肉, 厚切牛舌條, 壽喜燒汁日本A4宮崎和牛五花肉🥓, 壽喜燒汁安格斯牛小排, 安格斯封門柳, 安格斯肩胛脊肉, 美國牛仔骨, 鴨胸等等…只係牛都有咁多款比你揀, 仲有海鮮, 蔬菜, 沙律, 小食熟食湯炒麵飯, 飲品, 你話係未抵食好多呢! 喺開始燒肉之前, 店員會比一舊牛脂, 可以防止啲肉黐底。A4宮崎和牛五花肉雪花均勻, 口感好豐富, 好食! 平時食厚切牛舌都會又乾又柴, 但呢度唔同, 會有肉汁同好有咬口, 好重牛味同埋酒脂都好豐富, 燒完之後食會覺得好滿足, 不論係用餐

喺開始燒肉之前, 店員會比一舊牛脂, 可以防止啲肉黐底。

A4宮崎和牛五花肉雪花均勻, 口感好豐富, 好食! 平時食厚切牛舌都會又乾又柴, 但呢度唔同, 會有肉汁同好有咬口, 好重牛味同埋酒脂都好豐富, 燒完之後食會覺得好滿足, 不論係用餐廳附送嘅燒肉汁或者點少少檸檬汁我都覺得好好食。小排真係超吸有肉味, 入口即溶, 食嘅時候點埋附送嘅燒肉汁, 真係超好食, 食落一啲都唔韌。燒肉配搭蔬菜包着食更加爽口,可以減輕油膩感,而且加入了洋蔥和蒜頭更加惹味。

除咗食牛, 我地都叫咗雞軟骨, 輕輕醃過嘅雞軟骨, 燒完之後好惹味爽脆。海鮮揀咗香蒜牛油帆立貝, 香蒜牛油藍青口, 虎蝦🦐, 日本小魷魚🦑; 值得一提係虎蝦, 又大隻, 又新鮮爽口, 超級正呀!

甜品仲有Movenpick雪糕食🍦🍨! 剩係食牛都已經大滿足, 加埋海鮮, 我地已經食唔到其他熟食, 有啲可惜!

最值一提係經理都好照顧好地, 又會介紹每款肉同教我地點食會比較好, 真係值得推薦!

萬丸燒肉 - 今次已經係第3次到訪, 上兩次嘅質素都好令人滿意👍🏼 位於銅鑼灣嘅市中心, 高性價比嘅燒肉店, 可惜晚晚上去嘅人流並唔太多, 希望佢嘅生意會慢慢穩步上揚啦一坐低就梗係啤啤成先啦, 啤酒係燒肉最好嘅朋友之一🍻🍺當晚叫左唔同嘅雞肉同牛肉, 其中有幾款係重點推介嘅 - 1) 三角腩, 入口即溶... 記住一定要配埋白飯食, 可以解膩之餘又可以補味道嘅提升🍖👍🏼2) 牛舌, 佢係一條長形薄切, 係包起香蔥上黎會方便好多同埋夠晒大大啖, 超滿足3) 肉眼壽喜燒, 醬汁 x 靚肉 x 大火猛燒 x 蛋黃 x 白飯 = 人間美味... 講完 🤣🐮🥚🍚4) 雞頸肉, 爽口彈牙配埋燒肉醬汁一齊食, 再飲一大啖啤酒

一坐低就梗係啤啤成先啦, 啤酒係燒肉最好嘅朋友之一🍻🍺

當晚叫左唔同嘅雞肉同牛肉, 其中有幾款係重點推介嘅 -

2022-12-04
母親大人生日經常食中菜,今次帶佢試靚靚日式烤肉,只開業咗大半年,我地一行6人,先講環境,舒適乾淨又寬敞,本來預約時只要求窗邊位,諗唔到不止窗邊仲安排了一間房烤爐側邊有抽風,烤完成餐身上一啲味都冇我地6人點咗4個不同價錢嘅set,另外再散叫咗啲肉、温泉蛋紫菜飯、牛肉烏冬、啤酒、酒餚、甜品雖然有2人唔食牛,不過佢地豚肉同雞肉嘅選擇都比出面其他烤肉店多。總括嚟講佢地食材係幾高質,絕對係高性價比。一定會再回頭
烤爐側邊有抽風,烤完成餐身上一啲味都冇
2022-10-01
  • 竹一人前
  • 松一人前
  • 牛肉烏冬
2022-10-01 360 瀏覽
第一次試萬丸燒烤,店員十分有善,服務態度好好,亦會過嚟關心下問下你覺得食物味道如何,合唔合胃口環境亦好舒適,可能我book嘅時間比較早,12點左右,所以無咩人,佢哋嘅set lunch 價錢都算實惠!叫咗個壺漬牛肋條+牛肉眼套餐?$158(如叫飲品另外加$15,不過得汽水同檸茶揀),肉嘅味道同質素都唔錯,另外追加咗碟小魷魚$48(店員介紹話凡叫套餐所追加嘅食物都有半價優惠),下次應該會再去試佢哋嘅其他嘢食!