2018-12-07 100 瀏覽
我一向都好鐘意食拉麵,自從登龍街開左好多拉麵店之後,我都久唔久會去食下!今日去到見到有一間主打雞既拉麵店,仲係米芝連星級店,令我好想試下,就簡左呢間作晚餐啦!入到去店面簡漂亮,有日式風情!望到menu 我就簡左signature 既照燒雞味玉拉麵,呢度仲根據自己既食量簡size ,我就簡左個標準size ,雖然價錢都係差20$,黎到賣相吸引,有我最愛既溫泉蛋,湯底十分濃郁,飲左啖雞湯,非常正,唔會愈飲愈口乾!麵條好彈,煮到軟硬度剛好,個人覺得質素十分出色,下次會再黎!

2018-11-21 99 瀏覽
登龙街一直都是打卡日式拉面的好地方,众多名店聚集,这家茑开业一年多了,生意没有刚开业的时候火爆(价位略高还是甄别顾客最好的方式了)店内空间不大,但是装饰的很用心,层高很高,用餐环境不错。食品比一般的日式拉面贵40-50%左右吧。酱油拉面特别好吃,算是吃过的汤底里面最喜欢的,鲜美异常,咸淡适中。除了分量稍微少了点其他都挺好,一个人想吃饱的话差不多要将近200港币,上菜速度也挺快的。服务态度不错的,总体而言值得尝试的一家店。

服务态度不错的,总体而言值得尝试的一家店。
2018-11-13
小妹是拉麵控,周圍試香港嘅拉麵店,見到蔦Tsuta係米芝蓮一星店,就去銅鑼灣Vpoint試試佢。叫左個醬油味玉叉燒拉麵。因為店內係open kitchen, 可以睇到哂製作過程,值得一讚係成個kitchen都好 乾淨,見到佢地嘅食材全部都處理得好妥當,等食客安心。到啦個拉麵!一睇個湯底幾清只有少少油,仲有我至愛嘅黑松露,用筷子撩一撩,D 松露香真係好正,係咁飲個湯。到麵底,個人覺得幾好嘅,佢幼身得黎仲係彈牙 👌,叉燒方面其實都幾大塊同埋叫多份量,無選用到肥叉燒,薄薄的都不錯。最後最後推介嘅就係味玉🥚🥚!高要求的男朋友都欣賞因為話做到真係有糖心嘅效果,裡面做到啫喱晶瑩嘅效果係有難度嘅,建議下次去食一定要食多隻先夠候🤤
小妹是拉麵控,周圍試香港嘅拉麵店,
見到蔦Tsuta係米芝蓮一星店,
就去銅鑼灣Vpoint試試佢。
叫左個醬油味玉叉燒拉麵。

D 松露香真係好正,係咁飲個湯。

• 醬油味玉叉燒拉麵
2018-11-16 85 瀏覽
「蔦」是取得米芝蓮一星的拉麵店,源自日本,於香港的尖沙咀及銅鑼灣各開設了一間分店。其實「蔦」來港都好一段時間,但知道其拉麵價錢偏貴,一直未有成行。但最近得到Vponit的 $100優惠劵,決定與妹妹一同造訪,看看這家一星的拉麵店味道如何。從店內海報中看見最近新推出了新口味的拉麵,午市更有加配優惠,比較抵食。點了麵後,拉麵師父馬上著手製作。採用開放式廚房,與拉麵師父廚師們的距離很近,可以清晰看到廚師的功架👨🏻‍🍳。照燒雞辛味味玉拉麵 ($113)配料:照燒雞2片,味玉蛋,沙律菜,栗米,蘑菇,洋蔥,辣醬,蕃茄醬蔦新推出了辛辣雞湯🌶🐣🥣,愛食辣的朋友們可以一試💁🏻‍♀。第一眼望見拉麵🍜,草根妹妹都有點擔心,湯底也紅得太厲害了吧🤭🔥🔥🔥,幸好店員提醒拉麵附上番茄醬🍅,拌勻後可減輕辣度🔥。果真,番茄令湯的味道變得更豐富🤤,減低辣味之餘,嚐到濃郁雞湯味。照燒雞非常健康🌿,白肉少脂肪,零負擔😬☝🏻,但雞肉不算嫰滑。🍜麵質不硬亦不會糊口👌🏻,不過標準版的麵量較少,男仕們應該要選擇多麵的版本才能吃飽呢🤭。醬油味玉拉麵 ($113)配料:叉燒1片,味玉蛋,荀乾,日本大蔥,松露醬拉麵份量不算多,麵條幼身。湯

照燒雞辛味味玉拉麵 ($113)

蔦新推出了辛辣雞湯🌶🐣🥣,愛食辣的朋友們可以一試💁🏻‍♀。
醬油味玉拉麵 ($113)
配料:叉燒1片,味玉蛋,荀乾,日本大蔥,松露醬

拉麵份量不算多,麵條幼身。湯底明顯比平日的拉麵店清得多!醬油湯底再加上松露醬🍜,松露味夠香夠突出😋。味玉蛋絕對是重點所在❤️,口感非常柔軟,流心程度未算彭拜🐣,但蛋漿濃郁而且入味。豚肉軟嫰不肥膩🐖,荀乾軟身不太鹹,這有別於一般拉麵餐廳,整體而言拉麵不錯,少有地吃完一碗都完全不覺油膩,應該不少女生都會喜歡😚。唯一就是定價較高,cp值有點低。
日式炸雞塊5件($45)

👧🏻草根妺妹:炸雞🍗有5件,平均$9/1件🧐,值得多花半個拉麵🍜的價錢去多點一個小食嗎?有見及此,等我來為大家試試味吧😋
👩🏻草根姐姐:你想食炸雞就點啦⋯⋯不用太多廢話😒。
👧🏻草根妺妹:炸雞炸得非常香口惹味🤤,雞皮薄脆,加上青檸汁更能減低油膩感😋,重點是雞肉超嫩滑😍,推介推介!
  • 日式炸雞塊
  • 醬油味玉拉麵
  • 照燒雞辛味味玉拉麵
2018-11-13 62 瀏覽
-[蔦。銅鑼灣].🔺醬油咪玉拉麵 $113米芝連得獎作品,一定要試喇!店員同我介紹一翻,內容唔記得了就係用日本材料做一碗用心的拉麵。醬油味比我想像中咸,上面有一層薄薄天然油脂。有黑松露係面加分不少。拉麵麵質剛好,加埋叉燒同味玉,一碗好食既拉麵唔需要太多花巧。.🔺餃子 $15唔知做緊咩優惠,$15就食到。
[蔦。銅鑼灣]
🔺醬油咪玉拉麵 $113
🔺餃子 $15
唔知做緊咩優惠,$15就食到。
2018-11-13 142 瀏覽
難得想食麵,放工見幾就腳就黎左燈籠街。雖然哩度專係食麵,不過都有幾款小食,同迷你丼,價錢仲唔太貴咖餃子煎得香,本身又夠晒薄皮,餡又夠晒多醬油叉燒拉麵嘅叉燒真係好大塊!仲要薄切,好嫩口醬油嘅味又夠晒濃,配埋小小黑松露喺面,好香照燒雞拉麵湯底好濃好香,雞肉燒得夠香,麵底真係好幼好煙韌湯底濃度夠晒入味,正哩度嘅溏心蛋真係100分咖!軟心又夠晒滑加埋麵底本身有各款蔬菜同粟米粒,食落真係好有口感2個人都係食左300幾,真心高質素又上菜快抵呀!
難得想食麵,放工見幾就腳就黎左燈籠街。

煎餃子

餃子煎得香,本身又夠晒薄皮,餡又夠晒多

醬油味玉叉燒拉麵

醬油叉燒拉麵嘅叉燒真係好大塊!仲要薄切,好嫩口
醬油嘅味又夠晒濃,配埋小小黑松露喺面,好香

照燒雞味玉拉麵

照燒雞拉麵湯底好濃好香,雞肉燒得夠香,麵底真係好幼好煙韌
湯底濃度夠晒入味,正

哩度嘅溏心蛋真係100分咖!軟心又夠晒滑
加埋麵底本身有各款蔬菜同粟米粒,食落真係好有口感

2個人都係食左300幾,真心高質素又上菜快
抵呀!
5 分鐘 (堂食)
煎餃子
2018-11-07 42 瀏覽
最近好想食拉麵,上網搵到一間來自東京,香港米芝蓮一星拉麵店🤩🤩咁緊係去試下啦!/一入到去環境好舒服,係圍住廚師坐嘅,可以見到佢嘅煮食過程,感覺乾淨又有趣!!🤣🤣/味噌味玉叉燒拉麵$149呢個味噌味好重,湯底夠濃郁,拉麵軟硬適中,值得一讚嘅係佢入邊嘅材料,隻流心蛋非常好食,一咬d蛋黃流唒出黎👍🏻👍🏻好正,叉燒都好唔錯🤣肥瘦適中,肉質鮮甜多汁👍🏻👍🏻👍🏻/照燒雞(辛味)拉麵$116呢個湯底雞味好濃郁,一開始佢會提供番茄醬俾你撈勻,落咗番茄醬之後湯底有蕃茄又有少少辣,味道好match!!!!加上佢嘅雞肉亦燒得好唔錯👍🏻👍🏻唔會太鞋,肉質嫩滑🤣👍🏻
最近好想食拉麵,上網搵到一間來自東京,
香港米芝蓮一星拉麵店🤩🤩咁緊係去試下啦!
一入到去環境好舒服,係圍住廚師坐嘅,
可以見到佢嘅煮食過程,感覺乾淨又有趣!!🤣🤣

味噌味玉叉燒拉麵$149
呢個味噌味好重,湯底夠濃郁,
拉麵軟硬適中,值得一讚嘅係佢入邊嘅材料,
隻流心蛋非常好食,一咬d蛋黃流唒出黎👍🏻
👍🏻好正,叉燒都好唔錯🤣肥瘦適中,
肉質鮮甜多汁👍🏻👍🏻👍🏻

照燒雞(辛味)拉麵$116
呢個湯底雞味好濃郁,
一開始佢會提供番茄醬俾你撈勻,
落咗番茄醬之後湯底有蕃茄又有少少辣,
味道好match!!!!加上佢嘅雞肉亦燒得好唔錯👍🏻👍🏻
唔會太鞋,肉質嫩滑🤣👍🏻
一個人在銅鑼灣, 懶得約朋友吃飯, 自己去吃拉麵也不錯吧, 反正一人一碗, 多少人都是這樣食沒差。想起這間日本米芝蓮過江龍蔦, 一直都未吃過, 就趁今天試一試吧。照燒雞味玉拉麵$125先試一口湯, 濃厚的質感, 雞香味濃, 帶點骨膠原的口感, 但個人口味覺得略鹹, 也越吃越鹹, 麵條是我喜歡的直麵, 軟硬度適中, 洋蔥很香甜, 主角是大大塊有四塊的照燒雞扒, 味帶甜, 肉質像雞腿般嫩, 不過對於不太愛吃肉的我來說, 是吃不完的, 味玉蛋是溏心蛋, 非流心, 沒太突出。 坐在吧枱上看師傅製作和親自把麵遞上是蠻有日本風味的。

照燒雞味玉拉麵$125

坐在吧枱上看師傅製作和親自把麵遞上是蠻有日本風味的。
2018-11-02 55 瀏覽
講起拉麵你會想起什麼?濃厚?彈牙?豚骨湯或是雞白湯?粗麵定幼麵?明白的,拉麵就是這樣,一個根深蒂固的形象,傳統的代表,所以拉麵大部分的感覺都差不多。而這間卻在固有框架下創新,需知在傳統下變革是何等困難。而它除了跟隨傳統的豚骨湯頭外,並融入西方料理元素松露醬與松露油,結果終憑全新獨特的清爽滋味,令其於日本奪取米芝蓮一星榮譽。而今日終於有時間試試呢間星級拉麵。Tsuta蔦採開放式廚房的設計,設置吧檯座位,由引導的侍應直接幫忙點餐,客人可以感受到親切的服務又可更近距離了解拉麵料理過程。Tsuta蔦拉麵以醬油拉麵及鹽味拉麵兩款口味為主,餐牌選擇大致是在配料上加減,例如叉燒及味玉及麵條份量等等,而最近Tsuta亦推出全新的照燒雞拉麵系列,我同朋友決定一新一舊,盡嚐新舊滋味!先來的是照燒雞拉麵,除了焦香的雞扒同味玉,更加上清新的沙律菜、粟米及蘑菇,已經是傳統中添上創新的手法。拉麵要先講麵,Tsuta是使用從日本進口的四種麵粉混合出多層次的麵香,是屬蕎麥麵而非彈牙拉麵種類,麥香濃而較實在的口感,味道比較濃郁。再講湯底,不屬於濃厚感,味重雞肉香,惹味而不膩,沾上麵條口味輕一點,比較舒服!再試雞肉叉燒,

再試雞肉叉燒,真是讚!炭烤香氣、嫰滑雞肉,想不到浸在湯中的雞肉會如此入味還帶有焦烤滋味,肉又幼嫰,美味極了,美味到要另加一客滿足味蕾!
接著返回最傳統招牌口味 —醬油拉麵,其口味相當淡口(對比平常的濃厚豚骨),搭配了黑松露醬,令湯頭有兩個層次,由淡至漸濃的松露香氣。
你可以見湯色相當清,但飲多兩口,本身的醬汁味是歷久不散的,在口腔會凝聚,加上後到的松露味道,其實它並不是如此淡口,只是相對的沒有厚感。
再到薄叉燒,你見到它的肉質比較瘦,油花或脂肪部分很少,慢煮至淡粉紅,大家會驚佢會好「柴皮」,唔洗怕,我形容它是「溫香軟肉」。首先,雖沒有脂肪,但纖維及筋肌部分也沒有,所以很容易咀嚼。不過對於愛肥美的您們,當然唔岩你地口味。
曾說過拉麵沒蛋,不如不吃。要讚賞它的蛋烹煮時間相當出色,是真正的溏心蛋。不是要澎湃地流出蛋汁才是對,說明了是溏心蛋,佢裡面應該是半透晶瑩的,像月餅中的蛋黃,同樣中間是半透帶油的,蛋味本來就濃厚,加上浸蛋的醬汁,濃厚感加醬汁味,好吃
唯一美中不足是其麥茶要自行點選而非無限添飲,不像日本台灣店,臨走時消膩動作是很重要的

有人說不明為何它是一星拉麵,在我而言,它除了在味道創新,口味的調配是有考慮一頓Proper Meal應該是怎樣。拉麵本來就是平民之選,濃厚大份易飽。它昇華的部分不在於用上松露醬,是它減低膩感,但不減濃郁味道,為拉麵添層次,讓人慢吃感受食物的風味,它的心思確是令人欣賞,今次真是沒來錯。
  • 醬油味玉叉燒拉麵
2018-11-01 45 瀏覽
米芝蓮嘅拉麵試左鹽味味玉叉燒拉麵湯底幾清但筍唔好味叉燒冇燒過 肉質偏硬整髒不過不失試埋餃子 皮夠簿唔錯但以呢個價登龍街咁多拉麵店 有其他比佢更好嘅選擇除非係為米芝蓮3個字而黎
米芝蓮嘅拉麵

登龍街咁多拉麵店
有其他比佢更好嘅選擇
除非係為米芝蓮3個字而黎
2018-11-01 82 瀏覽
鹽味叉燒拉麵好多人話食米豬蓮係伏 我都唔係幾信邪⋯但呢次真係幾失望⋯同朋友逛完街來到燈籠街打算食拉麵⋯今次見呢間無人排 就咁就入去試下~睇餐牌普通一個就149左右 心諗一句貴!落完單就等左7~8分鐘左右就有~樣都唔錯 試啖湯 較清~麵都唔錯 唔會太硬太軟 無同佢講要硬定軟佢做到呢個水準都唔錯~叉燒肉好普通 呢個較鞋口 有d拉麵鋪做得出色過佢~唔錯既算係個蛋 溫泉蛋佢唔似出邊咁白色 佢呢個上左色既 唔知係咪溫泉完再浸係鹵水度~呢間野乜配菜都冇⋯拉麵始終都較多油既 如果冇紅薑啊 酸菜啊 豆芽菜啊配下會好「流」!呢間呢d成本都慳!總體呢間我食過唔算最差 但唔到好既介線⋯比佢4.5分⋯(10分滿分為標準)水係水喉水黎添一一!一d都唔好飲既水喉水~究竟米豬蓮係點定分 一d都唔值⋯
鹽味叉燒拉麵
好多人話食米豬蓮係伏 我都唔係幾信邪⋯但呢次真係幾失望⋯
睇餐牌普通一個就149左右 心諗一句貴!
落完單就等左7~8分鐘左右就有~
鹽味叉燒拉麵
2018-11-01 42 瀏覽
@tsutahongkong 既背景好犀利😱 係世界第一碗米芝連一星拉麵🍜 雖然係 #米芝連 但價格大約百幾蚊就食到😏 都唔會比唔起🤣-#醬油味玉叉燒拉麵 🍜 ($149)呢碗份量好足😎 有4塊叉燒、味玉蛋配埋好特別既 #松露醬 😎 叉燒屬薄身😋 肉質軟淋👌🏻 味玉蛋流心程度一流👍🏻 湯底帶松露醬夠特別😱 唔會太濃味🤤 食完唔會口渴😍-#鹽味味玉拉麵 🍜 ($113)呢碗份量就少啲😅 得1塊叉燒、味玉蛋配橄欖醬☺️ 湯底偏清淡✌🏻
#醬油味玉叉燒拉麵 🍜 ($149)
#鹽味味玉拉麵 🍜 ($113)
2018-10-31 2467 瀏覽
睇過網上少少介紹「蔦」拉麵店嘅資料,既有米芝蓮一星嘅光環,又有東京最佳拉麵嘅稱號,繼新加坡、台灣後,香港店成為第三間亞洲分店。能夠衝出海外,自然有一定嘅實力,是夜同朋友嚟到,一探其虛實。走進店內,一室簡約嘅和風裝潢,配以柔和嘅暖光,有別唔少附近嘅拉麵店,全場只設有吧枱位,通道非常闊落,所以,整體感覺予人舒服。而吧位對住就喺開放式廚房,唔單止一眼睇晒師傅做麵嘅情況,更喺一做出成品,就由師傅雙手捧上,而且,要晌衞生方面有充足嘅自信先至敢咁做。不過,如果枱下有啲小勾,或者啲高腳櫈下加設啲細籃可以放吓袋就好,因為佢啲櫈背喺通窿,放袋唔方便。平常都會影影餐牌俾大家參考吓,但個餐牌以軟膠Z形製作,唔方便壓平影,所以,今次就偷懶少少唔影足個餐牌嘞。但簡單講,主打就梗喺拉麵啦,醬油味、鹽味、味噌配叉燒拉麵,仲有照燒雞拉麵、小食、丼物同飲品……等等,而份量就有分標準同大碗,但就無咩軟硬度嘅麵條選擇咁多花臣嘢搞。日式煎餃子 $45先嚟一客日式煎餃子過過口癮,一客5隻,隻隻飽滿都煎得都好靚仔,入口果然皮薄而香脆,豬肉餡鬆化富肉汁,沾少少秘製辣醬(其實唔喺好辣嘅啫),咁就更惹味喇。味噌叉燒拉麵 $134「蔦」
日式煎餃子 $45

日式煎餃子
味噌叉燒拉麵 $134

「蔦」嘅拉麵晌配菜上都別樹一格,唔喺咩筍乾、木耳絲、紫菜,睇餐牌就見到包括紫洋蔥、粟米、芽菜、西洋菜,並拌有牛肝菌蘑菇油及辣醬。
友人所揀嘅叉燒拉麵,小弟先黐一啖呷口湯,個味噌湯底,除有麵豉香,由於,加咗牛肝菌蘑菇油,似乎又有陣陣菌香味;此外,亦試咗塊叉燒,喺少肥嘅版本,適合依家講健康嘅大環境,然而,一啲都唔嚡,質感幾鬆化。
味噌叉燒拉麵
味噌叉燒拉麵
照燒雞味玉拉麵 $107

同樣都喺拉麵一碗,但配菜跟上述嘅叉燒拉麵就大不同,喺沙律菜、粟米、蘑菇、洋蔥,而小弟都幾鍾意食溏心蛋,就梗喺揀要有味玉啦。
照燒雞拉麵會配番清雞湯做湯,望落去都似豬骨湯,但就無咁漿口,卻喺仍然咁濃郁;兩片照燒雞其實真喺唔喺好多,但燒到帶點焦香,只喺無預期咁嫩滑啫;而溏心蛋堅好食,做到流心不在話吓,隻蛋本身都浸到入味;麵條方面,既掛湯,又有嚼勁,而且,份量絕對唔少。
照燒雞味玉拉麵
比起坊間其他嘅拉麵店,「蔦」嘅定價就稍高一線,而短短一條登龍街,已經有多家出名嘅搵麵店插旗,相信有實力嘅,終會站得住腳。唔使飛到日本,試到米芝蓮一星拉麵店,始終有一定嘅賣點
5 分鐘 (堂食)
2018-10-30 42 瀏覽
#fridayla_cwb⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀上禮拜試左呢間開左都有一段時間既米芝蓮1星拉麵😳⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀點解甘耐都未去試?一來初期怕人多😆😆二來已經食過好幾次佢地既杯麵雖然已經好好味😳😳但實在無特別理由去排⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀早幾日行經😝見到佢地出左新既照燒雞拉麵所以就同L小姐去trytry⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀*️⃣「蔦」其實是Tsuta拉麵總廚大西祐貴先生的家族徽章,而「蔦」代表了日本的常春藤,讀音同「鳥」⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀1⃣醬油味玉叉燒拉麵💲149💭叉燒四片,整齊疊在拉麵之上💭選用加拿大豬肩胛肉,味道中等💭用了機械切割,所以激薄🤤💭食落同拉麵好夾😍😍💭湯頭熬制了9小時,卻能清澈見底💭入口味道濃郁,黑松露更系畫龍點睛💭的確系功架十足😎⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀2⃣照燒雞辛味味玉拉麵💲131💭共有4片照燒雞,超級入味😍💭口感緊實,味道濃郁,似經過一翻💭個湯稍辣且偏咸,所以配送一碟番茄醬💭覺得辣既可以加入中和辣味💭拉麵軟硬
#fridayla_cwb
上禮拜試左呢間開左
都有一段時間既米芝蓮1星拉麵😳
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
點解甘耐都未去試?
一來初期怕人多😆😆
見到佢地出左新既照燒雞拉麵
所以就同L小姐去trytry
💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1⃣醬油味玉叉燒拉麵💲149
💭叉燒四片,整齊疊在拉麵之上
💭選用加拿大豬肩胛肉,味道中等
💭用了機械切割,所以激薄🤤
💭食落同拉麵好夾😍😍
💭湯頭熬制了9小時,卻能清澈見底
💭入口味道濃郁,黑松露更系畫龍點睛
💭的確系功架十足😎
2⃣照燒雞辛味味玉拉麵💲131
💭共有4片照燒雞,超級入味😍
💭口感緊實,味道濃郁,似經過一翻
💭個湯稍辣且偏咸,所以配送一碟番茄醬
💭覺得辣既可以加入中和辣味
💭拉麵軟硬度同樣適中😳
💭叫左標準份量,開頭怕唔夠飽
💭實際上剛剛好,大滿足😝
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔘只要於萬聖節當日(31/10)著上萬聖節裝扮嚟Tsuta用餐,就可以得到一客免費小食(可選餐牌上任何一款小皿/丼物/甜品)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔘對於食過杯麵既你,可以話你知杯麵都有正貨既六七成味道😆😆 ⠀⠀
◤ 蔦 ◥ ⠀ ⠀
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
🗺∶銅鑼灣登龍街18號V Point地下2號舖
🍟Food:🔥🔥🔥🔥🔥
🎆Mood:🔥🔥🔥
💰痛快度:🔥🔥🔥🔥
🤡趣味度:🔥🔥🔥🔥
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
#hkig #hkigfood #hk #hkfood #hk852 #hkgirl #hkgirls #hkboy #hkcouple #hkfoodie #foodporn #foodie #like #likesforlikes #tea #afternoontea #hkrestaurant #dessert #sweet #pink #muffin #macarons #cheesecake #tsuta #蔦 #tsutahk #tsutahongkong @tsutahongkong
2018-10-27 29 瀏覽
銅鑼灣同尖沙咀都有分店,上次都食過尖沙咀嗰間,今次就嚟到銅鑼灣啊。同樣地,都係試佢個 醬油拉麵,我覺得銅鑼灣店嘅份量唔係好夠,雖然佢隻蛋都係好入味,快叉燒同樣地都好好味,不過我朋友覺得好唔夠飽。而且杯麥茬真係好苦呀,希望佢會逐漸改善。