2010-04-27 13 瀏覽
星期五八點半左右都幾多人排隊但好快就入到去翻開menu,樣樣都係十幾廿蚊,真係想一次過叫哂佢咁叫左煙三文魚, 辣味雞翼, 牛肉漢堡pizza, 蒜蓉焗田螺, 墨汁意粉, 北海蝦沙律煙三文魚,有三塊辣味雞翼,都比較細隻,味道都OK墨汁意粉,幾正,意粉硬左D,墨魚有幾舊北海蝦沙律,D沙律汁好好味蒜蓉焗田螺,得D蒜蓉,麻麻地牛肉漢堡pizza,一定唔好叫,D pizza個面係見到d油,同埋好似淨係食緊塊皮另外都加左$12任飲衛生方面真係麻麻地
星期五八點半左右
都幾多人排隊
但好快就入到去
翻開menu,樣樣都係十幾廿蚊,真係想一次過叫哂佢
煙三文魚,有三塊
辣味雞翼,都比較細隻,味道都OK

墨汁意粉,幾正
,意粉硬左D,墨魚有幾舊
北海蝦沙律,D沙律汁好好味

蒜蓉焗田螺,得D蒜蓉,麻麻地

另外都加左$12任飲

辣味雞翼
墨汁意粉
北海蝦沙律
2010-04-23 22 瀏覽
之前有朋友介紹呢間餐廳幾好食...咁見得閒就特登行左去食 lunch 啦...叫左個 set lunch...吞拿魚蕃茄煙肉長通粉一心以為係蕃茄醬...點知原來係白汁 + 少少蕃茄醬...都算啦~當我一撈混 D 醬汁 + 長通粉.... 嘩.....底下成 "浸" 油........ 真係見到都唔想食........
之前有朋友介紹呢間餐廳幾好食...
咁見得閒就特登行左去食 lunch 啦...

叫左個 set lunch...吞拿魚蕃茄煙肉長通粉
當我一撈混 D 醬汁 + 長通粉....
2010-04-21
2010-04-16 15 瀏覽
正在苦惱晚飯的地點,老友突然問"邊度有平既西餐野食?".我的腦中資料庫立即作出搜尋醒起這間人人都話抵食的西式餐廳.好就這間吧~~~睇過食評而知道,晚上六點半前來還不用等位的.今天六點三個字到….哇…眼見有十數人在等了!!拿拿聲去拎張籌,是細檯的第二張,隨後人流一波一波的過來.好受歡迎的餐廳!!聽到知客向等位的人說由於場內是第一批客人,入去無耐,所以未知要等幾耐.最後…我們都算好運了…等了十分鐘便可以入去TvT(感動)等位時大約已決定左吃什麼.我要求吃菜,就點左個Pototo Salad薯仔沙律$23.其實沙律類對比其他pizza類,意粉類都叫貴了點.沙律有生菜,車里茄,青瓜,菜類不夠清甜,只有車里茄好味,非常甜美.而中間那球薯仔沙律都不太大個喎,薯仔一粒一粒的,未成蓉,亦沒有粉雷雷的質感.差了點.而上面有劈店家自制的醬汁,甜甜酸酸的味道,但放在薯仔沙律球上實在太濕潤了,明顯畫蛇添足.小食是Steamed Clam on iron plate鐵板蜆肉$16,這個就真係好抵食.蜆有成廿幾粒,雖然粒肉細細地,但至少每個蜆都有肉,味道咸咸香香的,不錯.個個都說pizza又是抵食之物.就要了個素
醒起這間人人都話抵食的西式餐廳.好
就這間吧~~~

個個都說pizza又是抵食之物.就要了個素食批,Pizza with mushrooms蘑菇PIZZA$28
.有青椒,紅椒,檻欖,蘑菇,冬菇,材料不算多,而放的位置是扁向一邊,攪笑攪笑.pizza底佈滿芝士和少少蕃茄蓉.批底是厚身那種.出來的油份比必勝客還多=.=,都是少吃為妙.嘻嘻

澱粉質類有Spaghetti"Nero Di Seppia"墨汁炒意粉$26,和Seafood Gratin海鮮白汁焗長通粉$24.前者的材料只有4個魷魚圈,加用一堆蒜蓉和墨汁來炒,很香之外,更加添點惹味.簡簡單單的反而成為最美味的一道!
意粉炒得很乾身,而質地夠爽夠彈牙
.我們都讚美此意粉.反而焗的那個就變相非常普通了.價錢平點但材料反而多左,有幾個魷魚圈和蝦肉,加一大片芝士,通粉都煮得彈牙,不過敗在那白汁,很水汪汪哦
,味道很淡,吃到的是料還料,汁還汁,粉還粉的情況,並不討好呢.

最後見胃納還有位子
,加上見很多檯都點鐵板漢堡.忍不住下就點了個肉食!!.hamburg Steak with Vegetable酸菜漢堡扒$30,餐牌列出此餸名是用上店家名字為開頭,我就估應該不會差到去邊吧.大大塊牛肉漢堡
,上面鋪滿酸菜,陪碟有荷包蛋,幾條薯角,和粟米粒.漢堡扒肉質鬆化,勁多汁的.仔細看到扒中的肉粒是一粒一粒的組成,相信是手攪後再煎成一塊塊吧
.本身好鐘意食酸菜,但這裡的酸菜味道怪怪地,不是純酸,還有一種味道,配肉吃會越吃越滯咁樣.不太喜歡喔>"<.

老友點了Tiramisu$15,份量大,樣子又對板,我也忍不住,跟風點個意大利牛奶布甸$15.點知原來是勁勁勁勁細杯的囉…布甸上更淋滿焦糖,我是討厭吃焦糖的>.<隔走焦糖才吃,點知味道和質地都非常非常的一般,什麼意大利牛奶制?!還不是雞蛋布甸來.而且質地又不是滑到溜喉…五蚊都叫給多了…

見到Drink Bar$12有light汽水,又有很多茶包.好合我們的心水
,於是都有加到.在點完食物後便可以自由出去斟飲品的.汽水有可樂,美蓮達橙汁,7喜.茶包是立頓牌和另一品牌.另外熱水,凍水,冰塊,檸檬片任用.旁邊有一部機是提供咖啡,奶茶,美綠,即按即有那種.飲下飲下每人都飲到3,4杯.為起上來好抵飲呀~

食物出品都非常快,一陣風就滿檯食物了.服務員做事快手快腳,食完的吉碟好快就有人收取.很多餐具和醬汁都放在店中間的檯,大家自由去索取,要換碟嗎?自己來都無問題!
(始終這裡不收加一)雖然外邊等位的人越來越強勁,但店方沒有迫人走的感覺.這間以平作賣點的餐廳,絕對有令人再來的意思的呢!
汁太多
材料分佈不勻
簡簡單單用蒜泥+墨汁炒已經好好味道
16蚊非常抵食!!
一般
勁抵的任飲(上)和勁唔掂的布甸(下)
剔除酸菜的話是ok的
invoices
2010-04-11
$100.5 (晚餐)
簡簡單單用蒜泥+墨汁炒已經好好味道
16蚊非常抵食!!
invoices
  • 墨汁炒意粉
2010-04-16 4 瀏覽
不瞞大家, 第一次係4月10日 saturday tea time~今次4月12日 monday lunch time 已經係第二次去喇~touch wood 2次都係冇需等位~見到d評語話dinner要等1~2個鐘~ 我諗我唔會晚上黎~ 呢間餐廳係好自助架, 飲水係要自己去斟, 尤其加左錢個任飲drink bar, 有汽水(幾隻味), 咖啡機(有美綠), 冷熱水, 另外有大量不同味茶包(special: apple / peach), 檸檬片, 奶, 糖水/ 糖水, 冰, 仲有冷熱飲管(好細心)~ 好好發揮你地既小宇宙啦~ 餐具, 有一set會擺係枱~ 再要就自己去攞~鹽, 胡椒粉, 黑胡椒, 辣椒仔, 芝士粉都係出去攞架~講返食物:第一次tea time係冇set, 友人話因係weekend~但真係好平, 2個女仔, 叫左超多野~ 香辣腸(4) (會跟埋薯角) <- - - - - 讚煙肉菠菜 <- - - - - ok芝士pizza <- - - - - ok蒜蓉焗田螺 <- - - - - 讚香蒜佛西亞意大利包 <- - - - - 讚芝
touch wood 2次都係冇需等位~

餐具, 有一set會擺係枱~ 再要就自己去攞~
鹽, 胡椒粉, 黑胡椒, 辣椒仔, 芝士粉都係出去攞架~
講返食物:

但真係好平, 2個女仔, 叫左超多野~

香辣腸(4) (會跟埋薯角) <- - - - - 讚
芝士餅 <- - - - - 差
朱古力旦糕 <- - - - - ok
牛奶味雪糕 <- - - - - 讚
around $205
第二次lunch weekday有 set~
野菌忌廉意粉 <- - - - - OK
蒜蓉焗田螺 <- - - - - 讚
煙肉菠蘿pizza <- - - - - OK
牛奶味雪糕 <- - - - - 讚
around$165

2次都有叫pizza, 但我麻麻地~

意大利包/ 飯, 必叫~

香辣腸, 正~
甜品叫雪糕好喇~ 叫餅會影響晒成個feel~
上菜好快 + 價錢好實惠 ( 其實可以叫少d, 但本人比較大食)
一定會再去~

2010-04-12
$70 (其他)
  • 香辣腸
  • 意大利包
2010-04-14 7 瀏覽
上星期跟男朋友到此店食晚飯取飛等位等了大概30分鐘點了一碗粟米湯,一碗周打魚湯,蒜蓉包,煙三文魚,墨魚汁意粉及芝士pizza我的粟米湯有渣,我不知道是粟渣還是湯粉開得不均勻周打魚湯較好蒜蓉包很香很鬆軟,煙三文魚不太新鮮墨魚汁意粉不夠味芝士pizza是全晚最好吃的將價就貨是沒有太高期望最驚訝是不需付10%服務費的情況下某一兩位職員的態度可以"有理由"地惡劣?!相對地將軍澳店整體來說較好
上星期跟男朋友到此店食晚飯
取飛等位等了大概30分鐘
我的粟米湯有渣,我不知道是粟渣還是湯粉開得不均勻
周打魚湯較好
蒜蓉包很香很鬆軟,
煙三文魚不太新鮮
墨魚汁意粉不夠味
芝士pizza是全晚最好吃的

將價就貨是沒有太高期望
最驚訝是不需付10%服務費的情況下
某一兩位職員的態度可以"有理由"地惡劣?!
相對地將軍澳店整體來說較好
2010-04-09
  • 芝士pizza
2010-04-14 8 瀏覽
今天是友人的生日.所以便到這家餐廳用餐今天難然是星期二,七點幾的時候,等位的人也幾多的.但友人早已入座,所以不用等位.雞肉多利亞焗飯 :: d雞肉好滑和很重的很奶味, 焗飯是我最愛野菌忌廉意大飯 :: 唔會太水.味道適中,芝士pizza :: 增量芝士.但覺得芝士還是小.意大利飽 :: 同友人一致應同.係冇味..不過試下都不錯的.職員的服務態度也是不錯的.可能太多客人,要叫幾次先叫到佢地.不過價錢真的很合理.要求也不能太多
今天是友人的生日.所以便到這家餐廳用餐

今天難然是星期二,七點幾的時候,等位的人也幾多的.
但友人早已入座,所以不用等位.

野菌忌廉意大飯 :: 唔會太水.味道適中,
芝士pizza :: 增量芝士.但覺得芝士還是小.

職員的服務態度也是不錯的
.可能太多客人,要叫幾次先叫到佢地.
不過價錢真的很合理.要求也不能太多

2010-04-14
2010-04-10 14 瀏覽
老公沉晚睇呢間餐廳既食評唔錯, 所以我o地夜晚7點幾就去到, 點知見到爆多人係出面等呀~~我o地等左成1個零鐘先入到去, 總共叫左4樣野食都係96蚊, 真係好食又抵食~仲要唔使加一喎, 之後我問waiter可唔可以叫外賣架, 點知話要自備食物盒先得-_-""", 我同老公都話下次一定會再黎食過!1. Glazed Escargots......我同老公都覺得幾香幾好食!2. Seafood Spaghetti w/Tomato......意粉我同老公都覺得麻麻, 下次唔會再食!3. Pizza with Bacon & Pineapp......wow, pizza我同老公都幾鍾意食呀!!4. Doria with Chicken......呢個飯真係好好食, 推介!!!

2010-04-10
2010-04-06 25 瀏覽
2010年3月13日 ( 2-1 ) 荃灣 ( Saizeriya - 3 ) 午餐 日程:( Saizeriya - 富滿樓海鮮酒家 ) 午膳時間,我倆相約來這店午餐,人客不多,不用輪侯,對我們來說,那是最好不過了,我們立即內進,再三光顧這店了。雞肉多利亞焗飯 :雞肉配合白汁及牛奶烹調,美味好吃。野菌忌廉意大利粉:內有野菌,添上忌廉焗製,跟上次吃時一樣,香滑對辦。尼哥狄索比亞墨魚汁意粉:除了墨魚汁意粉外,還有墨魚圈但不多,整體味道不錯。地中海海鮮比薩:有墨魚圈、蝦、青口及腸等,熱騰騰,芝士多,餅底脆,吃來也很滋味。餐後,我倆再次滿意地離去,三次光顧依然開心,再次給笑瞼了。

日程:( Saizeriya - 富滿樓海鮮酒家 )
午膳時間,我倆相約來這店午餐,人客不多,不用輪侯,
對我們來說,那是最好不過了,我們立即內進,再三光顧
這店了。
雞肉多利亞焗飯 :雞肉配合白汁及牛奶烹調,美味好吃。
野菌忌廉意大利粉:內有野菌,添上忌廉焗製,跟上次吃時
一樣,香滑對辦。
尼哥狄索比亞墨魚汁意粉:除了墨魚汁意粉外,還有墨魚圈
但不多,整體味道不錯。
地中海海鮮比薩:有墨魚圈、蝦、青口及腸等,熱騰騰,芝
士多,餅底脆,吃來也很滋味。
餐後,我倆再次滿意地離去,三次光顧依然開心,再次給笑瞼了。

雞肉多利亞焗飯
野菌忌廉意大利粉
地中海海鮮比薩
尼哥狄索比亞墨魚汁意粉
2010-03-13
地中海海鮮比薩
尼哥狄索比亞墨魚汁意粉
2010-04-05 7 瀏覽
平時男友打完拳黎搵我先去食,所以多數都十點幾先黎次次黎到都係即刻有得坐,好快有得食由於我對眼發炎,醫生叫我唔好戴con咁casual,所以呢個星期就算男友早收工都係匿係荃灣呢日男友突然話想食呢間七點幾黎到,多人到我地呆左我地見只係等20張枱,認為好快,於是就好乖企定定等點知佢狂入都係大枱男友見到佢將兩張2人枱拍埋再入大枱之後好嬲男友話:「咁都得既!如果要拍埋d枱就全部人都等同人張飛啦!咁你拍埋哂d枱兩個人果d唔使食啦!咁用人數黎分開等位有咩意義!」聽落有幾有道理,不過佢足足up左幾分鐘,我都無佢咁好氣...等到九點二先有得入,而果時人潮已經無左...睇黎多人黎呢度等位係著數d餓到我地兩丁友肚都扁埋,即刻叫野食男友叫野食既時間我望一望d碟,兩隻碟都有污漬...香腸 : 男友獨享既肉食,佢話normal...我咬左啖薯角,超乾,連茄汁都無白汁焗菠菜 : 就咁食就咸左d,不過我鋪上pizza度食就好正男友都話最好食係呢個,我最後連白汁都刮埋黎食...芝士pizza : 嗜芝士既我見佢menu寫住「1.5倍芝士」就決定揀佢!但比起之前,我又唔係好覺多左好多芝士...佢切得好差,完全唔平均,男友
平時男友打完拳黎搵我先去食,所以多數都十點幾先黎
次次黎到都係即刻有得坐,好快有得食

由於我對眼發炎,醫生叫我唔好戴con

咁casual,所以呢個星期就算男友早收工都係匿係荃灣
呢日男友突然話想食呢間

七點幾黎到,多人到我地呆左

我地見只係等20張枱,認為好快,於是就好乖企定定等
點知佢狂入都係大枱

男友見到佢將兩張2人枱拍埋再入大枱之後好嬲
男友話:「咁都得既!如果要拍埋d枱就全部人都等同人張飛啦!

等到九點二先有得入,而果時人潮已經無左...
睇黎多人黎呢度等位係著數d

餓到我地兩丁友肚都扁埋,即刻叫野食
男友叫野食既時間我望一望d碟,兩隻碟都有污漬...

男友都話最好食係呢個,我最後連白汁都刮埋黎食...

芝士pizza : 嗜芝士既我見佢menu寫住「1.5倍芝士」就決定揀佢!但比起之前,我又唔係好覺多左好多芝士...佢切得好差,完全唔平均,男友要再自己切...最離譜係d芝士好唔均勻,我同男友各食左一舊都幾乎係無芝士
但又突然有一舊多到死...

蜆肉意粉 : 好普通,蜆有沙...不過男友都清哂碟(原來唔記得影相,可能食得太興起)

咁既價錢其實質素都算唔錯,不過如果要等咁耐都唔值...以後要黎都係夜d先黎
香腸
白汁焗菠菜
芝士pizza
2010-04-04
白汁焗菠菜
2010-04-05 3 瀏覽
復活假期第一天正是我的生日,和男友來到荃灣,打算簡單輕鬆地渡過這天,閒逛之下來到這裡,竟然成為生日的驚喜當日想食意菜,想試試同區的olive cafe,但覺得有d貴呀(兩個人都要300+),行去愉景新城路經這商場,好似好多美食,上去見到呢度,Saizeriya Italian Restaurant,覺得價錢ok呀,望入去d裝修都幾企理舒服,雖然冇咩意大利餐廳的浪漫情調,但見裡面好多一家大細好多bb都o係度食,幾令人開心丫,男友都話之前聽同事推介過呢度,都係試下啦入去坐定定打開餐牌已經知道冇黎錯地方,pizza意粉rosotto扒餐小食,各式各樣,價錢都係$20 - $40左右,仲可以散叫呢 (唔會屈你食set冇得選擇又貴)~ 加12蚊可以飲品任斟,讓你食得更盡興,更暢快~我地最後叫左蒜蓉焗青口配薩爾薩酸菜、煙肉菠蘿pizza、鐵板漢堡、墨魚汁意粉,加多$21多個湯、沙律、飯。食物很有水準,真的不比意粉屋和pizza hut差,但價錢就實惠得多。我已經知道一定會再來,但建議最好提早開餐,因為未到7點已經有好多人等位,生意咁好,祝你地早日開分店丫無心插柳,找到喜歡的餐廳,兩個人在輕鬆愉快的

無心插柳,找到喜歡的餐廳,兩個人在輕鬆愉快的環境下,平平地又開開心吃了頓生日飯,平凡是福呀
2010-04-02
生日
  • 煙肉菠蘿pizza,意大利芝士鐵板漢堡
2010-03-29 16 瀏覽
我覺得好好味呀!以哩個價錢啦當然大蝦沙律好有驚喜啵 菜好新鮮 番茄超級甜!蒜蓉焗田螺係唔錯架 不過同我食過嘅爭小小 蒜蓉味太重但又唔夠香墨魚汁意粉唔夠香 太乾身 不過味道係唔錯嘅地中海海鮮焗飯唔特別好食又真係好鬼平囉
我覺得好好味呀!
以哩個價錢啦當然
大蝦沙律
好有驚喜啵
菜好新鮮 番茄超級甜!
蒜蓉焗田螺
唔特別好食
又真係好鬼平囉

2010-03-09
2010-03-29 4 瀏覽
今日兩個喺荃灣做完運動大約六點, 見尚早於是試吓去睇睇會唔會無咁長龍, 點知竟然唔駛等直入坐低有得食, 好耐之前嚟過要等成粒鐘而放棄咗, 今次註定有食神! 叫咗 :北海道甜蝦沙律(個汁好夾,蝦又爽, 好好味)周打魚湯(味道夠濃, 正)香辣腸 (跟埋薯仔都只係$16, 熱辣辣, 好食,咁平去邊度搵)蒜蓉焗田螺 (好香, 味道唔錯)海鮮墨汁意大利飯 (雖然墨汁唔夠黑, 但味道幾好)海鮮鹽湯意大利粉 (睇menu相以為係杰湯, 其實係好清淡嘅清湯, 唔係好啱口味,但如果鐘意清啲口味嘅人可能會啱)讚 1) 上菜好快但樣樣保持熱辣辣,實在難得,而家已經好多食肆做唔到咁基本嘅要求喇,真係抵讚!(2) 價錢仲平過食Pizza Hut,唔駛加一,但水準高,我哋呢餐兩個人只需$138埋單,簡直超抵!注意:呢度除咗傳菜之外原來樣樣都係自助嘅,斟水都要自己去水吧搵杯架,第一次去唔知,但因為餐牌寫住所以啲侍應係唔會提你嘅,你問至同你講,呢樣係我覺得稍嫌不足嘅,因為唔係人人都可以咁仔細睇晒餐牌啲字架嘛!但總括嚟講,價錢平但食物水準高嘅日式意大利餐廳,值得一試再試
北海道甜蝦沙律(個汁好夾,蝦又爽, 好好味)
周打魚湯(味道夠濃, 正)
蒜蓉焗田螺 (好香, 味道唔錯)
海鮮墨汁意大利飯 (雖然墨汁唔夠黑, 但味道幾好)

讚 :
(1) 上菜好快但樣樣保持熱辣辣,實在難得,而家已經好多食肆做唔到咁基本嘅要求喇,真係抵讚!

注意:

2010-03-28
2010-03-23 20 瀏覽
上一次到訪是6點左右的時段,人不是太多,不用等太久。但今次8點才到達,整條商場走廊都企滿了人,等位也就是等了又等,1個小時後...終於都有位了 等位是到Saizeriya的指定動作吧? 所以已經有了心理準備,不太影響我的食慾。其實再來的原故是因為之前嚐過這兒的意大利粉,又平又好味,所以決定再返check。一客菜式的份量不是很多,建議可多點幾款嚐嚐,今次我們一行5人點了3款小食,1件Pizza,6客意大利粉。煙三文魚的味道偏淡,肉質也不好,如果用來做沙拉的話,可能會好一點。香辣腸是出色的,雖然腸的外形是幼幼長長的,看起來不夠飽滿,可是咬下去是充滿肉汁及脂肪,加上用鐵板盛著,吃下去還是很溫熱的,認真不錯!田螺比起來更更好,蒜香一流,當中也不乏田螺獨有的濃味,不過吃下去一口都是油,頗有罪惡感(不健康嘛?!)這裡的PIZZA我不太歡喜,所以只點了一個,原因是它的cheese在pizza裡佔份太多了,一口裡有大半都是軟綿綿的cheese,它的餅部份就像個大窿donut,中間是冇有餅的,全是鋪cheese,對我來說太over了,還是留給cheese痴吃吧!意大利粉順理成章變成了主角,分別有墨魚汁意

意大利粉順理成章變成了主角,分別有墨魚汁意粉 x 2,卡邦尼意粉,雜菌意粉,焗長通粉,番茄汁意粉。以上是以好味指數排先後次序的
墨魚汁意粉真是一絕,但是其實我還不太清楚它是怎樣調味出來的,眼見的只墨魚汁,洋蔥和一些香草,當中還有什麼呢? 卡邦尼味道不俗,可是配料太少,只有幾片煙肉。 雜菌意粉的菌類我是很欣賞的,用上的是特別的菇類,放進口裡會有一陣很濃烈的菌的味道,挺不錯啊。之後的兩樣意粉不好吃,可以算的難食,焗的長通粉一點也不入味,像是泡到夠軟身後,放上(傑傑)的汁後再焗幾分鐘便行的那種。而番茄汁的那個雖是用鮮番茄做,但是咸咸的,我就認為不夠甜的好吃,所以也是吃了1,2條罷,也不懂評論。

最後,我覺得綠色的招牌不襯意大利餐廳....---完---
人多多
好味到呢!
第2正--卡邦尼
第3正 !
下次再會
8:30pm walk-in只需等5分鐘便可入座,於是展開首次嘗試這間荃灣頗hit的食店。中染大廈與Saizeriya一樣感覺較為舊式,似美國坊間小型快餐店的放大版。現場見到很多學生/U生客的,像從前的pizza hut。Spicy Sausage $20: 很幼頗乾身,似hotdog sausage,味道一般,薯仔角反而幾好食。Spicy Chicken $20: 不太辣,頗惹味,$20/5隻好抵好像街頭小食。Beef Pizza $30: 果然是食友推介,味道OK,不太膩。Beef粒很burger幾有趣的。Mediterranean Paella $28: 名叫西班牙海鮮飯? 份量很少,但配料很足有齊青口、魷魚、蝦,小蝦米,茄醬味道一般,不過個飯如飯焦很乾。甜品Tiramisu $15 & Choco cake $15: bad! Tiramisu好像一件凍糕,沒有味道,只有外表是像樣些。好辛苦都未能吃上半件,honey卻又俾多個機會,再叫一個Choco cake試下。Choco cake… 出事了,有樣子味道卻很淡,又不滑,好像雪了很久。總之個感覺是,兩件cake的質素與價錢,如

Tiramisu好像一件凍糕,沒有味道,只有外表是像樣些。好辛苦都未能吃上半件,honey卻又俾多個機會,再叫一個Choco cake試下。Choco cake… 出事了,有樣子味道卻很淡,又不滑,好像雪了很久。總之個感覺是,兩件cake的質素與價錢,如同大學canteen招呼同學仔過break的食用水準,不過咁平便別要求多了
… … 可是,其實話又不可如此說: 元氣壽司甜品都是$13-16,它的日本芝士蛋糕、布丁蛋糕及以前有的朱古力蛋糕卻是ichibann又平又簡單又好吃 (雖是美心集團,卻不見美心西餅有售如此高水準之作)!

總之,那$30的兩件cake為整頓飯添了污點,如此質素,即使是加$5作試食我也不願意呢。早知Tiramisu難食時便阻止honey再叫其他cake了,寧可試下看來不錯的意粉。相信整頓飯沒有甜品會感覺更好,而以tasting menu般的價錢是可以再嘗試多些其他食物的。

PS. 中染大廈的car-park access較為user-unfriendly,access通往出口的設計有些問題,不便使用。

Spicy Chicken
Spicy Sausage
Beef Pizza
Mediterranean Paella
差, Tiramisu
差, Choco cake
2010-03-18
Spicy Chicken
Beef Pizza
  • 辣味雞翼
  • 牛肉漢堡pizza
家人為慶祝我的生日,提早在假日慶祝!我提議到此餐廳eating!因為之前試過,覺得物超所值所以再次一試~~ 牛肉漢堡扒pizza $30發覺我每次到呢道,都係必點呢款pizza..haha好多漢堡扒肉汁呀!!!pizza唔會好脆~味道很好很好~~~good 13元 drink bar~~原本我地想試下午3個人,付2人份的drink bar錢,因為聽我朋友試過,係成功的XDXD扲左檸樂,茉莉jasmine茶~都幾鮮味~用liton茶包 ,所以紅茶,jasmine茶 的茶包質素有保証我想斟鮮奶.點知無晒鮮奶...又無職員加返......再沖1杯liton紅茶+檸檬 ,淡淡地~很好呀,發覺呢次drink bar d食客無乜品德呀..成個drink bar 枱面有好多水...茶之類衛生分數大減呀...我覺得職員應該趁少客人在drink bar果陣,就應該抹乾淨吧 我見d waiter未至於忙到無時間留意呢樣野... 帕爾瑪風味番茄意粉. $25有火腿同埋tomato呢~d番茄醬汁好正,無油~~ 野菌忌廉意粉,, $26d秀珍菇好好味呀,用炒的方法~~~唔算多油忌廉的味道唔算好重,,he
家人為慶祝我的生日,提早在假日慶祝!
我提議到此餐廳eating!
因為之前試過,覺得物超所值

所以再次一試~~
牛肉漢堡扒pizza $30
發覺我每次到呢道,都係必點呢款pizza..haha
好多漢堡扒肉汁呀!!!pizza唔會好脆~
味道很好很好~~~good

13元 drink bar~~
原本我地想試下午3個人,付2人份的drink bar錢,
因為聽我朋友試過,係成功的XDXD
扲左檸樂,茉莉jasmine茶~都幾鮮味~
用liton茶包
,所以紅茶,jasmine茶 的茶包質素有保証
我想斟鮮奶.點知無晒鮮奶...
又無職員加返......
再沖1杯liton紅茶+檸檬 ,淡淡地~很好呀,
發覺呢次drink bar d食客無乜品德呀..
成個drink bar 枱面有好多水...茶之類

衛生分數大減呀...
我覺得職員應該趁少客人在drink bar果陣,
就應該抹乾淨吧

我見d waiter未至於忙到無時間留意呢樣野...
帕爾瑪風味番茄意粉. $25
有火腿同埋tomato呢~d番茄醬汁好正,無油~~
野菌忌廉意粉,, $26
d秀珍菇好好味呀,用炒的方法~~~唔算多油
忌廉的味道唔算好重,,herb真係好香呀
甜蝦多利亞焗飯~ $22
白汁又幾特別~重牛奶+芝士味,,,
論飯而言..份量真係少左d..都係share食就好~
1個人食..d醬汁咁濃..又芝士又牛奶...我驚濟....
d蝦仲好鮮甜呢~食落「卜卜聲」!!

唔駛加1,,很好呀!!!
後:可樂,, 前::凍檸樂
甜品meau
甜蝦多利亞焗飯~d蝦夠鮮甜~
野菌忌廉意粉~惹味
帕爾瑪風味番茄意粉~多芝士粉
牛肉漢堡扒pizza
後:可樂,, 前::凍檸樂
甜品meau
甜蝦多利亞焗飯~d蝦夠鮮甜~
野菌忌廉意粉~惹味
帕爾瑪風味番茄意粉~多芝士粉