2023.06.16【6.16 提早慶祝 父親節&美女生日@ 奧海城  蘭特餅店 Yolanda Bakery】在奧海城3期附近放工收到好友Y的熱情邀請來一個即興慶祝父親節 和 美女生日盛意拳拳,我就不好意思拒絕(因為她知道我收藏自己接近1年)所以我就主動請纓買蛋糕,然後再去找她們正準備離開奧海城3期剛好看到一家餅店,有我喜歡顏色滲燈的裝修,就去看看,還有孩子跳飛機, 及 KOL最愛花花 打卡feature wall餅店雖小,但種類繁多有大蛋糕,有小蛋糕,芝士蛋糕,布甸 及 不同口味曲奇還有特別的活動優惠 Y小姐信任我的選擇我也相信我的眼光她約我到她家附近快餐店想一邊吃薯條一邊吃蛋糕同時也近她喜歡的人H工作的地方方便他可以跑來一起吃芒果脆脆蛋糕新鮮水果:芒果、藍莓、士多啤梨、奇異果就是甜海綿蛋糕有水果夾心脆脆應該就是用上店中曲奇然後研碎貼在旁邊增加口感另外,分別為大家多點一個小蛋糕抹茶紅豆蛋糕抹茶味香而不苦少甜紅豆蓉恰到好處貓山皇榴蓮蛋糕由Cream到海綿蛋糕都有貓山皇榴蓮氣息還有一絲絲榴蓮蓉解解榴蓮饞這個絕對很可以朱古力榛子蛋糕朱古力榛子做成的慕思好絲滑好好食H工作未能來幸好還多準備

在奧海城3期附近放工
收到好友Y的熱情邀請
來一個即興慶祝父親節 和 美女生日
盛意拳拳,我就不好意思拒絕
(因為她知道我收藏自己接近1年)
所以我就主動請纓買蛋糕,然後再去找她們

正準備離開奧海城3期剛好看到一家餅店,
有我喜歡顏色滲燈的裝修,就去看看,
餅店雖小,但種類繁多
有大蛋糕,有小蛋糕,芝士蛋糕,布甸 及 不同口味曲奇
還有特別的活動優惠

Y小姐信任我的選擇
我也相信我的眼光
她約我到她家附近快餐店
想一邊吃薯條一邊吃蛋糕
同時也近她喜歡的人H工作的地方
方便他可以跑來一起吃
芒果脆脆蛋糕
新鮮水果:芒果、藍莓、士多啤梨、奇異果
就是甜
海綿蛋糕有水果夾心
脆脆應該就是用上店中曲奇然後研碎貼在旁邊
增加口感
另外,分別為大家多點一個小蛋糕
抹茶紅豆蛋糕

可以
他想我回家陪我吃
都可以
最重要是在一起
(尤其今天在此快餐店,居然聽到您的專業,鼻子一酸
因為去年今天

衛生:♥♥♥♥♡

抵食:♥♥♥♥♡

蘭特餅店 Yolanda Bakery♡

2023-06-16
$74 (宵夜)
慶祝紀念
父親節
  • 芒果脆脆蛋糕
  • 貓山皇榴蓮蛋糕
  • 朱古力榛子蛋糕
  • 抹茶紅豆蛋糕
2023-06-18 53 瀏覽
今次食完晚餐都要食下甜品今日去奧海食完晚餐經過依間餅店,行過見到啲西餅好吸引,而且啲口味都好特別,所以我買咗4件試一試,分別係綠茶紅豆、藍莓芝士、阿華田同埋咖啡芝士🥰當我比錢時見到個曲奇櫃入面啲曲奇又被吸引住,最後又買咗4款口味,芝士、比利時朱古力、德龍朱古力以及薑味😋一次過拎番屋企慢慢嘆首先食咗蛋糕仔先,藍莓芝士芝士味好濃郁,但食落去唔會好漏,而綠茶紅豆食落去有浸淡淡的綠茶味,入面配搭紅豆粒,唔會係假綠茶味嗰種感覺,十分新鮮。另外阿華田味我見出邊好少西餅有,所以特登揀,類似慕絲嘅阿華田,感覺好似食緊雪糕好好味,而且之前未食過呢種口味覺得好特別🤭🤭🤭最後梗係是咖啡芝士味, 亦都係有浸淡淡的咖啡口味,配上濃郁嘅芝士,真係好好味。我覺得所有蛋糕仔,都會心頭出一種淡淡的口味,而且唔甜,令到我食得多都唔覺得漏😋😋😋之後就要試曲奇我又係特登揀咗薑味,因為出邊好少地方有得揀,咬落去鬆化,又係有浸淡淡的薑味,感覺女仔食都健康啲🤣🤣另外就係是我鍾意嘅芝士味,每一塊中間都有啲芝士粒入面,所以食每一塊都有濃郁嘅芝士味,真係好正,另外梗係要買兩款唔同種類嘅朱古力曲奇,分別係特濃朱古力同埋比利時朱古力,諗住睇
今次食完晚餐都要食下甜品

一次過拎番屋企慢慢嘆

之後就要試曲奇
我又係特登揀咗薑味,因為出邊好少地方有得揀,咬落去鬆化,又係有浸淡淡的薑味,感覺女仔食都健康啲🤣🤣另外就係是我鍾意嘅芝士味,每一塊中間都有啲芝士粒入面,所以食每一塊都有濃郁嘅芝士味,真係好正,另外梗係要買兩款唔同種類嘅朱古力曲奇,分別係特濃朱古力同埋比利時朱古力,諗住睇吓有咩分別。特濃朱古力曲奇款式特別唔同,比較鬆脆,感覺上係入口即溶嘅朱古力,面比利時朱古力曲奇脆得嚟結實,雖然兩款都係朱古力,但係兩個食落去好唔同感覺,真係冇買錯🥰🥰🥰😍😍😍

整體嚟講,依間餅店好值得買,款式味道好特別,而且好好味,一定會回購🥳🥳🥳

2023-06-16 34 瀏覽
今日去朋友奧運屋企,喺商場睇下有乜買上去,喺商場三期見到呢間叫Yolanda Bakery 的餅店有幅好吸引既花花牆😊😊😊 凍餅櫃內仲有好多款蛋糕、西餅、卷蛋😀😀😀我買咗唔少野食,包括原味蝴蝶酥、肉酥蝴蝶酥、南瓜杏片酥、焦糖杏片棒、芝士脆味棒紫薯卷蛋和Oreo木糠布甸。原味蝴蝶酥😍😍😍😍- 好味! 好脆呀😋😋😋肉酥蝴蝶酥😍😍😍😍😍- 第一次食有肉酥的蝴蝶酥,估唔到係咁夾咁好味😃😃😃南瓜杏片酥😍😍😍- 較特別健康🤭🤭🤭焦糖杏片棒😍😍😍😍- 正! 好耐無食過,竟然喺呢度會揾到☺️☺️☺️芝士脆味棒😍😍😍😍😍- 芝士味幾香濃🤩條條大細不一!心機野😀😀紫薯卷蛋😍😍😍- 蛋糕🍰質地較實較飽肚!岩哂我呢個長期餓鬼😀😀😀Oreo木糠布甸😍😍😍- 好多cream! Oreo 味都幾重😃😃喺等候期間,見到有其他顧客買生日蛋糕,偷聽到都係$103,平過好多連鎖店呀,黎緊有咩慶祝節日就買黎試下先😎😎😎蘭特餅店 (大角咀)大角咀海泓道1號奧海城三期UG層UG46號舖

紫薯卷蛋和Oreo木糠布甸。

原味蝴蝶酥😍😍😍😍
- 好味! 好脆呀😋😋😋

肉酥蝴蝶酥😍😍😍😍😍
- 第一次食有肉酥的蝴蝶酥,估唔到係咁夾咁好味😃😃😃

南瓜杏片酥😍😍😍
- 較特別健康🤭🤭🤭

焦糖杏片棒😍😍😍😍
- 正! 好耐無食過,竟然喺呢度會揾到☺️☺️☺️

芝士脆味棒😍😍😍😍😍
- 芝士味幾香濃🤩條條大細不一!心機野😀😀

紫薯卷蛋😍😍😍
- 蛋糕🍰質地較實較飽肚!岩哂我呢個長期餓鬼😀😀😀

Oreo木糠布甸😍😍😍
- 好多cream! Oreo 味都幾重😃😃

蘭特餅店 (大角咀)
2023-06-10
2023-06-07 56 瀏覽
最近天氣太熱🫠啦,邊度都唔想去,改約到朋友家茶敍,茶點就由我負責,途經奧海城見到好多餅店,不過就係給蘭特餅店吸引住;櫃面放得滿滿的曲奇🍪盒子,超過幾十款味道👅真係唔知點揀😂終於揀咗四款,每款約4安士份量,價錢都係$25一盒:海鹽脆米片、咖啡杏仁、伯爵茶及特濃咖啡,嚟度的cookie入口鬆化,甜度適中,一連食幾塊都不會覺膩。另外蛋糕都好多款式,嚟到有開心果蛋糕,唔係好多地方有得賣,朱古力榛子🌰朱古力mousse同蛋糕都好濃郁,爆珠楊枝甘露,面層芒果香甜又有爆珠好特別,貓山王榴槤真係貓山王餡料,真材實料。 蜂蜜岩燒蛋糕$20蜂蜜岩燒芝士蛋糕,細細個可以揀多幾款,蛋糕鬆軟,甜裏帶鹹,好味😋

蜂蜜岩燒蛋糕$20
2023-06-04
下午茶
一經過係先俾個粉紅色花花牆吸引咗, 好吸睛🤩!店內以Tiffany blue顏色做主色🩵, 甜點款式多, 有蛋糕、西餅、曲奇、布甸、蝴蝶酥等等, 價錢親民~ 特別推介自家製樽裝曲奇🍪, 口味都有超過10款俾你揀!🍰岩燒抹茶蛋糕 - 面層有半熔狀態嘅岩鹽芝士🧀️, 蛋糕口感好軟熟, 濕潤度剛好, 食落有香濃嘅茶味🍵, 又有芝士鹹香, 整體唔會太甜💚🍰岩燒蜂蜜蛋糕 - 香甜鬆軟, 食落有淡淡蜂蜜味🍯 🍰牛油合桃蛋糕 - 蛋糕鬆軟濕潤, 仲有粒粒合桃增添味道同口感🍪鹹蛋肉鬆曲奇 - 鹹蛋配合肉鬆, 唔會太膩, 特別得嚟又夠滋味! 🍪特濃朱古力曲奇 - 一打開個蓋, 個朱古力味香到呢🍫!朱古力味超濃郁, 但又唔會太甜🍪特濃黑芝麻曲奇 - 口感非常鬆化, 黑芝麻香醇濃郁, 亦有牛油香味🍪芝士曲奇 - 一口Size曲奇, 食落有鹹香芝士味🧀️, 有好濃嘅芝士香氣!

🍰岩燒蜂蜜蛋糕 - 香甜鬆軟, 食落有淡淡蜂蜜味🍯

2023-06-04
2023-05-29 59 瀏覽
奧海城開咗新麵包店,有我最鍾意嘅蜂蜜蛋糕🍯 價錢合理,買得舒服,拎嚟做早餐或者當小禮物都唔失禮😙🍞 蜂蜜岩燒蛋糕 $20清香怡人嘅蜂蜜口味,口感香軟,最上層帶一點鹹香芝士味道,值得入手😋推薦指數:🌕🌕🌕🌕🌗🍞 斑蘭卷蛋 $22斑蘭味十足,奶油味道突出,整體較香甜,鍾意食Cream既話會加倍享受~推薦指數:🌕🌕🌕🌑🌑人手自家製曲奇,充滿家嘅味道,入口鬆化,唔油膩,重點係甜度唔高😛 一口Size亦都方便。🍞 特濃朱古力曲奇 $25朱古力味濃郁,唔會死甜,食落唔膩,冇罪惡感。推薦指數:🌕🌕🌕🌕🌑-🍞 特濃芝麻曲奇 $25芝麻味足夠。推薦指數:🌕🌕🌕🌕🌑-🍞 薑味 $25係舒服順口既薑味,無平時啲薑餅咁濃味。推薦指數:🌕🌕🌕🌕🌑-🍞 特濃牛奶 $25淡淡牛奶加牛油香嘅組合,輕盈之選。推薦指數:🌕🌕🌕🌗🌑

🍞 蜂蜜岩燒蛋糕 $20
推薦指數:🌕🌕🌕🌕🌗

🍞 斑蘭卷蛋 $22
推薦指數:🌕🌕🌕🌑🌑

🍞 特濃朱古力曲奇 $25
朱古力味濃郁,唔會死甜,食落唔膩,冇罪惡感。
🍞 特濃芝麻曲奇 $25
芝麻味足夠。
🍞 薑味 $25
係舒服順口既薑味,無平時啲薑餅咁濃味。
🍞 特濃牛奶 $25
淡淡牛奶加牛油香嘅組合,輕盈之選。
推薦指數:🌕🌕🌕🌗🌑

🎂蘭特餅店 -香港本土蛋糕店已經第二次回購蘭特餅店喇!呢間 香港本土蛋糕店佢嘅蛋糕曲奇款式真係好多,今次我選購嘅曲奇同蛋糕同上次完全唔同架!囡囡囝囝鍾意布甸,今次仲揀左兩隻味俾佢地添!我最鍾意佢嚴選紐西蘭頂級牛油、有機蛋、日本麵粉,使用獨特的配方,加上師父全人手、用心製作。黎緊父親節,我仲會訂製個父親節蛋糕送俾爸爸先!🍮布甸:🔸️曲奇布甸外層佈滿朱古力曲奇,內裏好軟滑,奶味濃,底部仲有軟綿綿朱古力蛋糕。🔸️芒果布甸內裏有粒粒芒果,肉質細膩,氣味香甜。 🍰蛋糕:🔸️阿華田 阿華田味濃,味道不太甜,小朋友好鍾意。🔸️黃金瑞士栗子 優質瑞士栗子蓉好綿密,仲有原粒栗子,口感富層次!🔸️爆珠楊枝甘露香甜芒果顆肉粒,配上在嘴裏爆發的爆爆珠果汁球,充滿玩味、甜而不膩🔸️咖啡芝士香濃咖啡味配上軟滑芝士蛋糕,口感一流!🍪cookies :🔸️朱古力脆脆薄身而有超級鬆脆嘅巧克力餅乾,每一口都是濃厚的巧克力。🔸️特濃咖啡清香微甘,曲奇鬆化較軟身。🔸️小紅莓圓形細細粒狀曲奇易入口,每一粒都有紅莓,好足料。蘭特餅店仲有多間分店,新都城、將軍澳中心、新蒲崗、淘大商場商場。店鋪資料:奧海城3期 UG46
🎂蘭特餅店 -香港本土蛋糕店

已經第二次回購蘭特餅店喇!

黎緊父親節,我仲會訂製個父親節蛋糕送俾爸爸先!

🍮布甸:
🔸️曲奇布甸

🔸️芒果布甸
內裏有粒粒芒果,肉質細膩,氣味香甜。
🍰蛋糕:
🔸️阿華田
阿華田味濃,味道不太甜,小朋友好鍾意。

🔸️黃金瑞士栗子
優質瑞士栗子蓉好綿密,仲有原粒栗子,口感富層次!

🔸️爆珠楊枝甘露

🔸️咖啡芝士
香濃咖啡味配上軟滑芝士蛋糕,口感一流!

🍪cookies :
🔸️朱古力脆脆
薄身而有超級鬆脆嘅巧克力餅乾,每一口都是濃厚的巧克力。

🔸️特濃咖啡
清香微甘,曲奇鬆化較軟身。

🔸️小紅莓
圓形細細粒狀曲奇易入口,每一粒都有紅莓,好足料。

店鋪資料:
奧海城3期 UG46
2023-05-22 49 瀏覽
我最近發現了一家香港本土甜點,🍪他們的曲奇款式多種多樣,選用頂級紐西蘭牛油,配合獨特的配方,由師傅手工製作。🧈每天都新鮮出爐,口感香脆松化,我買了芝士、朱古力、檸檬杏仁和抹茶味,🧀每款都非常好吃。此外他們還有岩燒蛋糕,🍞其中岩燒咖啡味和岩燒抹茶味都非常香濃,而且面頭更有濃郁的芝士,🍯岩燒蜂蜜味則更加軟綿綿的口感,並帶有誘惑的奶酪香味。抹茶紅豆蛋糕非常精緻,🧁每一口都有甘香的抹茶味和甜甜的紅豆味。意大利芝士蛋糕則質地緊實,☕口感細膩,咖啡味出。

附近新開咗呢間bakery小店,店面好多粉紅色系花花裝飾,招牌又以tiffany blue做主色,非常吸睛!望下原來啲嘢都係自家手工、香港製造👍可能新開張優惠,樽裝曲奇特價$25一樽,仲買4送1!!咁啱阿女話唔知聽日茶點帶咩好,就掃左5樽。1️⃣藍莓曲奇👍比較厚,牛油香味濃, 中間嘅藍莓醬咬落去黏口煙韌,香甜。2️⃣牛油曲奇👍比藍莓曲奇薄身,咬落去更加薄脆嘅口感,濃郁牛油香味。3️⃣伯爵茶曲奇🌟👍👍👍三張曲奇入面最愛呢個!大推!勁濃嘅伯爵茶香氣!次次一開蓋,嗰個伯爵茶味香到呢!忍唔住狂索好多下先捨得閂蓋😂4️⃣焦糖杏仁條👍👍上面嘅杏仁好多,疊埋兩三層咁濟咁足料,仲有少少焦糖,香甜鬆脆!5️⃣紫菜肉鬆蝴蝶酥食開帝京酒店嘅蝴蝶酥,呢個有dd遜色啦🤏,但都咸香不錯既。另外仲順手買咗三個布甸做甜品,全部都幾好味喎!手工自製防腐劑又少d,健康d!😋
附近新開咗呢間bakery小店,
店面好多粉紅色系花花裝飾,
招牌又以tiffany blue做主色,
非常吸睛!
望下原來啲嘢都係自家手工、香港製造👍
可能新開張優惠,
樽裝曲奇特價$25一樽,
仲買4送1!!

咁啱阿女話唔知聽日茶點帶咩好,
就掃左5樽。

1️⃣藍莓曲奇👍
比較厚,牛油香味濃, 中間嘅藍莓醬咬落去黏口煙韌,香甜。
2️⃣牛油曲奇👍
比藍莓曲奇薄身,
咬落去更加薄脆嘅口感,
濃郁牛油香味。
3️⃣伯爵茶曲奇🌟👍👍👍
三張曲奇入面最愛呢個!大推!
勁濃嘅伯爵茶香氣!
次次一開蓋,嗰個伯爵茶味香到呢!
忍唔住狂索好多下先捨得閂蓋😂

4️⃣焦糖杏仁條👍👍
上面嘅杏仁好多,
疊埋兩三層咁濟咁足料,
仲有少少焦糖,香甜鬆脆!
5️⃣紫菜肉鬆蝴蝶酥
食開帝京酒店嘅蝴蝶酥,
呢個有dd遜色啦🤏,但都咸香不錯既。

另外仲順手買咗三個布甸做甜品
全部都幾好味喎!

手工自製防腐劑又少d,健康d!😋
2023-05-14 292 瀏覽
行經奧海城見到新開咗一間湖水藍招牌及用上花花佈置的「Yolanda Bakery」佢哋嘅蛋糕同曲奇餅好多款式又吸引,價錢都幾相宜,就買咗返屋企同家人分享小店採用紐西蘭頂級牛油、有機雞蛋及日本麵粉,選料上乘==========🔹咖啡杏仁曲奇 (100g) $25咖啡味香濃不帶苦澀,配合粒粒香脆杏仁夠滋味,曲奇鬆化,甜度恰好推介指數:9/10==========🔹特濃咖啡曲奇 (100g) $25比起咖啡杏仁曲奇的咖啡味更醇厚甘香,甜度不高推介指數:9/10==========🔹藍莓曲奇 (100g) $25牛油味不過重,淡淡藍莓香跟牛油曲奇完美融合,沒違和感推介指數:8/10==========🔹牛油曲奇 (100g) $25牛油味道剛好,甜度適中,不感太膩推介指數:8/10==========🔹紫菜肉鬆蝴蝶酥 $30紫菜及肉鬆比例平衡,蝴蝶酥屬較輕身的一種,口感酥脆,甜度低推介指數:8/10==========🔹合桃伯爵茶蛋糕 $25切開後看到滿滿的伯爵茶籽,質感細密綿軟吃得到陣陣的伯爵茶香,乾濕度跟甜度同樣適度推介指數:8.5/10==========🔹開心果蛋糕 $22開心果慕絲軟
小店採用紐西蘭頂級牛油、有機雞蛋及日本麵粉,選料上乘
🔹咖啡杏仁曲奇 (100g) $25
推介指數:9/10
🔹特濃咖啡曲奇 (100g) $25
比起咖啡杏仁曲奇的咖啡味更醇厚甘香,甜度不高
推介指數:9/10
🔹藍莓曲奇 (100g) $25
牛油味不過重,淡淡藍莓香跟牛油曲奇完美融合,沒違和感
🔹牛油曲奇 (100g) $25
牛油味道剛好,甜度適中,不感太膩
🔹紫菜肉鬆蝴蝶酥 $30
紫菜及肉鬆比例平衡,蝴蝶酥屬較輕身的一種,口感酥脆,甜度低
🔹合桃伯爵茶蛋糕 $25
切開後看到滿滿的伯爵茶籽,質感細密綿軟
吃得到陣陣的伯爵茶香,乾濕度跟甜度同樣適度
推介指數:8.5/10
🔹開心果蛋糕 $22
開心果慕絲軟滑,士多啤梨清甜多汁;蛋糕鬆軟輕身而具層次,甜度點到即止
🔹抹茶紅豆蛋糕 $22
淡淡抹茶Cream配合少甜的紅豆蓉味道清新
🔹瑞士栗子蛋糕 $22
一絲絲栗子香滑帶栗香,微甜令人感覺健康,再以半粒的栗子放在栗子蓉上點綴
推介指數:8.5/10
2023-05-14
其他
  • 咖啡杏仁曲奇
  • 特濃咖啡曲奇
  • 合桃伯爵茶蛋糕
  • 瑞士栗子蛋糕
今次我同朋友去奧海城行街,看見「Yolanda Bakery蘭特餅店」,店舖受顧客喜愛,打算進去外賣覓食。蘭特餅店嚴選紐西蘭頂級牛油、有機蛋、日本麵粉,款式很多口味,蛋糕、西餅、曲奇、蛋捲、蝴蝶酥及布甸等。店舖側面是玫瑰花牆好靚,食品好多選擇,我點選了幾款食品,帶回家同家人一齊食下午茶。樽裝曲奇(100g) 每日新鮮自家製,曲奇餅可選多款口味,我選了檸檬杏仁、燕麥紅莓、時濃牛奶、比利時朱古力,幾款都美味,口感香脆鬆化,曲奇餅而家做緊優惠,買四送一,好抵呀,唔好錯過機會,我都買些返去食下。岩燒抹茶蛋糕入面有香濃的抹茶味,口感軟滑綿綿,空氣感充足,甜度討好,蛋糕口感細滑芳香,真心很好味。肉鬆貝貝肉鬆貝貝有四粒,上層好多肉鬆,外脆內軟,口感鬆化,充滿優雅不膩的滋味。蛋糕蛋糕賣相精緻,最喜歡咖啡芝士蛋糕,濃郁朱古力味,口感香滑,讓人回味無窮。Yolanda Bakery蘭特餅店分店地址:大角咀海泓道1號奧海城三期UG層UG46號舖

樽裝曲奇(100g)

岩燒抹茶

肉鬆貝貝

蛋糕

Yolanda Bakery蘭特餅店
分店地址:大角咀海泓道1號奧海城三期UG層UG46號舖
2023-05-05
2023-05-06 76 瀏覽
與朋友食完飯,經過這蛋糕店,見到有客人買好多曲奇餅,入去看一看先。原來曲奇餅做緊優惠,買四送一,即係$100有五盒,幾抵喎,仲有多款味道選擇,買幾盒返公司食先。風趣友善嘅店員笑說:「我哋啲曲奇餅🍪好好食㗎,你試過一次就知架啦!」我選咗:伯爵茶🌱、脆脆朱古力🍫、小紅莓、綠茶🍵及鹹蛋肉鬆曲奇。見到「蝴蝶酥🦋有肉鬆味$30」幾特別。最後,仲買咗「伯爵茶蛋糕$25」及「肉鬆波波$18」比屋企人食。曲奇餅🍪做得鬆脆好味;朱古力脆脆,外邊真係脆脆地,朱古力味濃,唔錯;我一向對伯爵茶曲奇偏愛,一口接一口食唔停😋。肉鬆蝴蝶酥,經過烤焗嘅肉鬆更添焦糖香氣,肉鬆和酥皮的酥鬆,味道好夾。伯爵茶蛋糕口感細膩,飽滿的空氣感,每一口也散發着幽幽的伯爵茶香味🌱;至於肉鬆芝士波波🧀️,比屋企人食哂😆。有緣再見,一定會試埋其他曲奇餅味道。

有緣再見,一定會試埋其他曲奇餅味道。

2023-05-06
外賣自取
今日同小朋友傾過,妹妹叫我停低要食曲奇餅,之後仲見到很多其他種類!紫薯卷蛋紫薯卷蛋賣相不錯,有紫薯香的味道,妹妹最喜歡,蛋糕比較結實,甜味適中❤️。芒果布甸芒果布甸軟滑,好有口感!大人小朋友都鍾意🧡。椰汁紅豆布甸椰汁味重,喜歡椰汁的朋友可能比較鍾意。🤎意大利芝士布甸底部有一片鬆軟蛋糕,蛋糕面上便是白滑的忌廉芝士💛!朱古力脆脆好香脆,朱古力原味,分量都很多💚!鹹蛋肉鬆感覺很特別,有鹹蛋有肉鬆味,我比較喜歡這個💙。牛奶曲奇餅味道跟傳統一樣,好鬆脆💜!咖啡芝士蛋糕好香濃芝士咖啡味道,很結實,吃一件已經很飽🤍!貓山皇榴蓮蛋糕好香濃的榴槤味,榴槤迷之選。

紫薯卷蛋

芒果布甸
芒果布甸軟滑,好有口感!大人小朋友都鍾意🧡。

椰汁紅豆布甸
椰汁味重,喜歡椰汁的朋友可能比較鍾意。🤎

意大利芝士布甸
底部有一片鬆軟蛋糕,蛋糕面上便是白滑的忌廉芝士💛!

朱古力脆脆
好香脆,朱古力原味,分量都很多💚!

鹹蛋肉鬆
感覺很特別,有鹹蛋有肉鬆味,我比較喜歡這個💙。

牛奶曲奇餅
味道跟傳統一樣,好鬆脆💜!

咖啡芝士蛋糕
好香濃芝士咖啡味道,很結實,吃一件已經很飽🤍!

貓山皇榴蓮蛋糕
好香濃的榴槤味,榴槤迷之選。
外賣自取
🎂蘭特餅店 -香港本土蛋糕店喺屋企開party 屋緊係要預備曲奇,蛋糕招呼朋友啦!最近就俾我搵到間 香港本土蛋糕店-蘭特餅店,佢嘅蛋糕曲奇款式多,嚴選紐西蘭頂級牛油、有機蛋、日本麵粉,使用獨特的配方,加上師父全人手、用心製作。蘭特餅店仲有多間分店,新都城、將軍澳中心、新蒲崗、淘大商場商場、新都會,我今次就去左奧海城分店。奧海城分店Tiffany Blue 嘅色調,仲有玫瑰花花牆好吸睛啊!佢嘅蛋糕同曲奇價錢親民,我都即刻買左幾款蛋糕同埋曲奇返屋企開party! 🍪樽裝曲奇 🍪(100g)  $25 呢度嘅曲奇有多款嘅口味,今次我就買咗特濃抹茶味,比利時朱古力味,牛油味。款款都每日新鮮自家製,口感香脆又鬆化!宜家仲有買四送一嘅優惠,真係好抵食! 🎂 岩燒蛋糕系列  $20🔸️岩燒咖啡蛋糕質地鬆軟,好香濃嘅咖啡味,帶少少鹹香嘅芝士味。🔸️岩燒抹茶味道帶有濃濃嘅抹茶甘甜味,抹茶控必試啊!🔸️岩燒蜂蜜香甜之中仲有淡淡嘅芝士香味!軟綿綿嘅蛋糕, 🍰蛋糕🔸️抹茶紅豆 $22賣相精緻,每一啖濃濃嘅抹茶蛋糕都有紅豆,甘中帶甜! 🔸️濃情朱古力 $22濃厚香醇嘅朱古力醬,配上棉花糖及香甜藍莓作點綴,口感細膩。 🔸️藍
🎂蘭特餅店 -香港本土蛋糕店

喺屋企開party 屋緊係要預備曲奇,蛋糕招呼朋友啦!

🍪樽裝曲奇 🍪(100g)  $25
呢度嘅曲奇有多款嘅口味,

🎂 岩燒蛋糕系列  $20
🔸️岩燒咖啡
蛋糕質地鬆軟,好香濃嘅咖啡味,帶少少鹹香嘅芝士味。
🔸️岩燒抹茶
味道帶有濃濃嘅抹茶甘甜味,抹茶控必試啊!
🔸️岩燒蜂蜜
香甜之中仲有淡淡嘅芝士香味!軟綿綿嘅蛋糕,

🍰蛋糕
🔸️抹茶紅豆 $22
賣相精緻,每一啖濃濃嘅抹茶蛋糕都有紅豆,甘中帶甜!
🔸️濃情朱古力 $22
濃厚香醇嘅朱古力醬,配上棉花糖及香甜藍莓作點綴,口感細膩。
🔸️藍莓芝士 $20
口感香滑,酸酸甜甜唔會膩!
🔸️意大利芝士 $22
質地挺身,口感綿密,而味道方面咖啡味及酒味都唔會太濃。

如果想送禮,
店舖仲有賣一盒盒嘅盒裝餅乾🍪,亦可訂製生日蛋糕,送禮自用都得!

店鋪資料:

#自家製曲奇 #蛋糕店
#生日蛋糕 #送禮蛋糕
#送禮首選
#homemadebakery #homebaked
#hkkol #hkblogger #hkfoodieblogger #hkmicroinfluencer
2023-04-30 55 瀏覽
蘭特餅店 (大角咀)大角咀海泓道1號奧海城三期UG層UG46號舖特濃朱古力曲奇Chocolate Cookies味道非常香濃,朱古力的味道香濃,曲奇的口感非常酥脆,非常美味。特濃咖啡曲奇Espresso Cookies咖啡香氣撲鼻。鹹蛋肉鬆曲奇Salted Egg Pork Flos Cookie鹹香撲鼻恰到好處,鹹甜得宜。伯爵茶曲奇Earl Grey Tea Cookies清新茶味,少甜。黃金瑞士栗子Swiss Chestnut栗子🌰絲造型靚,甘栗大而甜,正😄藍莓芝士Blueberry Cheese蛋糕的口感非常柔軟綿密。開心果蛋糕Pistachio Cake開心果味濃郁,滿口Nuts感。濃情朱古力THiple Chocolate多重朱古力,味道層次豐富,有金莎嘅感覺。
蘭特餅店 (大角咀)

特濃朱古力曲奇
Chocolate Cookies

特濃咖啡曲奇
Espresso Cookies

咖啡香氣撲鼻。

鹹蛋肉鬆曲奇
Salted Egg Pork Flos Cookie

鹹香撲鼻恰到好處,鹹甜得宜。

伯爵茶曲奇
Earl Grey Tea Cookies

清新茶味,少甜。

黃金瑞士栗子
Swiss Chestnut

栗子🌰絲造型靚,甘栗大而甜,正😄

藍莓芝士
Blueberry Cheese

蛋糕的口感非常柔軟綿密。

開心果蛋糕
Pistachio Cake

開心果味濃郁,滿口Nuts感。

濃情朱古力
THiple Chocolate

多重朱古力,味道層次豐富,有金莎嘅感覺。