以蛋做望主角既餐題,簡單但高質又滿足.❇️環境環境設計簡單,一般木枱,配上蛋黃色既牆紙/蛋黃色既畫其中一幅畫係舊式既鐵路車,小編都係第一次見.❇️食物佢既食物全部都有蛋係入面而以編最欣賞既係流心蛋同溫泉蛋煮既時間掌控得非常之好👍🏼一邊用流心蛋加豉油撈飯,冇得頂
以蛋做望主角既餐題,簡單但高質又滿足
❇️環境
環境設計簡單,一般木枱,配上蛋黃色既牆紙/蛋黃色既畫
其中一幅畫係舊式既鐵路車,小編都係第一次見
❇️食物
佢既食物全部都有蛋係入面
而以編最欣賞既係流心蛋同溫泉蛋
煮既時間掌控得非常之好👍🏼
一邊用流心蛋加豉油撈飯,冇得頂
蛋,全部都係蛋‼️‼️😝😝朋友最近去做Gym,話要增加肌肉量,所以話要食多啲蛋🤭🤭俾我上網見到呢間蛋哥,即刻約佢出黎去食🤣朋友食量驚人,我哋兩個點左好多野食😱全日早餐All day Breakfast材料同出面有少少唔同,有腸仔兩條、薯餅、炒滑蛋、煙肉碎茄汁焗豆、沙律菜,最正係佢仲有個班尼迪蛋,超好食😋黃金西多士Egg Yolk Toast西多士入面夾住一層流沙奶黃,食落層次感更豐富,又香又甜👍👍黃金雞翼Salty Egg Chick Wings呢個新鮮熱辣,極度邪惡😅😅不過非常好食,蛋黃香味十足,雞翼又脆又香,而且肉質又嫩!👍👍推介,多人share最岩三色三文治Egg Salad 3 Ways呢個我鍾意❤️因為佢既三文治饀料非常之多,而且又有三種不同口味、顏色,無論視覺定味覺都出色‼️不過如果下次可以烘底烘底就更加好👍👍蝦蝦天使麵SHRIMP W ANGEL HAR呢個又係份量大碟,而且好有家既味道,令我諗起細個屋企人煮既麵☺️價錢公道又幾實惠,下次可以同朋友encore😋📌 蛋哥 (觀塘)觀塘觀塘道464-466號觀塘工業中心2期地下E2號舖#蛋哥 #雞蛋控 #健康飲食 #西多士 #觀塘美食
蛋,全部都係蛋‼️‼️😝😝

朋友食量驚人,我哋兩個點左好多野食😱

全日早餐
All day Breakfast

黃金西多士
Egg Yolk Toast
西多士入面夾住一層流沙奶黃,食落層次感更豐富,又香又甜👍👍

黃金雞翼
Salty Egg Chick Wings

三色三文治
Egg Salad 3 Ways

蝦蝦天使麵
SHRIMP W ANGEL HAR

價錢公道又幾實惠,下次可以同朋友encore😋

📌 蛋哥 (觀塘)
觀塘觀塘道464-466號觀塘工業中心2期地下E2號舖

#蛋哥 #雞蛋控 #健康飲食 #西多士 #觀塘美食 #美食推薦 #家的味道 #性價比高 #全日早餐 #egg #EGGLOVER #FOODIES #KWUNTUNG #teamhappyfoodies #thefoodieinitiative #globaleats #thefoodiesinternationalchat #internationalcuisinefamily #Internatiinalfoodiesunite #foodie #hkblogger
2022-11-25
下午茶
2022-11-29 104 瀏覽
隱藏係工廈地鋪既小店,觀塘返工一定要去試試😋❤️流心蛋包飯 個蛋包飯賣相超靚!! 一切開完美咁散開,好嫩滑~炒飯好香好好味,係好好咬既珍珠米,性價比超高🧡沙爹牛肉炒河 除左好多牛肉之外,叫得Egg for all 當然唔少得仲有加蛋炒,沙爹味好濃郁,辣度十足,濕潤又惹味~💛秘汁炸雞 唔係日式既唐揚炸雞又唔係韓式炸雞,袐製醬汁可能係港式炸雞~好入味好香脆💚椒盬豬扒 蔥油椒鹽味好香,豬扒亦炸到金黃香脆💙炒雜菜 日日唔同既新鮮炒雜菜,今日係西蘭花+椰菜花,仲有好多菇菇粒粒,健康又好味💜奶茶紅豆冰 香滑港式奶茶+粒粒紅豆冰,中意奶茶又中意紅豆既就岩晒!!🤎紅豆冰 經典椰汁紅豆冰,超多紅豆甜入心rrr
隱藏係工廈地鋪既小店,觀塘返工一定要去試試😋

💚椒盬豬扒 蔥油椒鹽味好香,豬扒亦炸到金黃香脆

🤎紅豆冰 經典椰汁紅豆冰,超多紅豆甜入心rrr

2022-11-23 103 瀏覽
觀塘放飯推介😎 非一般茶記,係一間以蛋為主題嘅良心小店🫶🏻 位置近港鐵站D出口,方便易搵👍 店舖裝修簡潔,牆身有好多可愛蛋🥚圖案,貼合主題,餐牌選擇除咗以蛋為主角之外,仲有每日午餐推介,價錢大眾化,性價比高🥰🥰🌟竹高灣椒鹽豬扒飯$60齋睇色水已經好吸引,蛋撈埋醬汁送飯一流,豬扒椒鹽味啱啱好,肉質外脆內嫩,攞滿分💯,份量夠多,飽肚之選👍🌟牛魔王沙嗲麵$60店員推介嘅呢碗沙嗲牛麵,上面有隻半熟蛋,蛋味香,牛肉軟冧,肥牛好多塊,仲有牛丸,公仔麵底煮到啱啱好,唔會過熟,麵條索曬沙嗲湯汁,好有港式獨有風味,果然冇介紹錯👍🌟秘汁炸雞$28🌟吞拿魚沙律$28小食好抵食,炸雞大大件,外脆內軟,比較似台式鹽酥雞🥰 呢款經典吞拿魚沙律雖然賣相一般,但勝在夠新鮮,食落好開胃,係久違嘅味道😆🌟桂圓枸杞紅棗茶(熱)$10🌟鮮檸柚子蜜(熱)$10專登叫啲一般茶記冇嘅嘢飲,真係有落足料,睇得出真係落足心機,真材實料👍

🌟竹高灣椒鹽豬扒飯$60

🌟牛魔王沙嗲麵$60

🌟秘汁炸雞$28
🌟吞拿魚沙律$28

🌟桂圓枸杞紅棗茶(熱)$10
🌟鮮檸柚子蜜(熱)$10
2022-11-20
2022-11-22 689 瀏覽
肥妹仔近排去多咗觀塘,行過工業中心發現呢一間叫蛋湯嘅餐廳雖然外表平平無奇,但係睇個Menu食物嘅價錢非常之平,就走入去試一試,究竟質素如何?芫荽皮蛋湯飯 $55老闆強推佢哋嘅芫荽皮蛋湯飯,因為呢一度嘅芫荽皮蛋湯唔係出邊坊間嗰種味精湯,而係真係真材實料用海量嘅芫荽同埋皮蛋煮成。肥妹仔飲咗一啖已經覺得不得了,真係好香芫荽味。芫荽控嘅朋友,麻煩大家一定要嚟試!佢嘅湯係飲完一啲都唔頸渴,有香芫荽獨有嘅氣香,唔加任何調味料已經好好食。喺呢啲咁悶熱嘅天氣下食一碗好實在嘅湯飯,係令人地暖在心頭。牛魔王沙嗲通粉 $60呢一個牛魔王沙嗲通粉,亦都係老闆強推肥妹仔一定要試,因為佢嘅牛魔王有三款牛,包括牛丸、肥牛同埋靚嘅牛肉,唔係嗰啲平時茶餐廳早餐果d乸度好鬆好粉嘅牛肉。沙嗲沙嗲好香好濃花生味,唔怪得知呢一個沙嗲通粉係呢一間舖頭嘅人氣no.1,大家係牛魔王嘅話自己嚟到識叫啦!椒鹽豬扒$30呢一個亦都係老闆嘅用心之作,佢同肥妹仔講佢哋唔係用啲咩大陸豬,而係用美國豬。肉嘅質素已經比較高級,果然食落去豬一啲都唔so!佢嘅豬扒係真係食佢本身嗰種鮮味,調味主要係外面嗰一層醬汁。佢嘅椒鹽係有啲香蔥喺上面,食落去同平時大

芫荽皮蛋湯飯 $55

牛魔王沙嗲通粉 $60

椒鹽豬扒$30
呢一個亦都係老闆嘅用心之作,佢同肥妹仔講佢哋唔係用啲咩大陸豬,而係用美國豬。肉嘅質素已經比較高級,果然食落去豬一啲都唔so!佢嘅豬扒係真係食佢本身嗰種鮮味,調味主要係外面嗰一層醬汁。佢嘅椒鹽係有啲香蔥喺上面,食落去同平時大家喺出邊食嗰啲台灣嘅椒鹽味有少少唔同,值得一試。

秘汁炸雞 $28
肥妹仔tum咗老闆好耐究竟佢嘅祕汁係乜嘢,老闆都唔肯講。用肥妹仔嘅舌頭去分既話就覺得應該有喼汁,蒜蓉等等。呢一種咁特別嘅味道肥妹仔希望大家自己過嚟親身黎試。雞肉好嫩滑。

班尼迪克蛋$45
竟然港式茶餐廳有班尼迪克蛋,肥妹仔梗係要試吓啦!佢真係一啲都唔失禮,餅底唔係平時食開嘅鬆餅,而係用咗我哋平時食漢堡包嗰種,用牛油烘到非常之香脆,好好食。配上好新鮮嘅蕃茄同少少沙律醬,加上水煮蛋,咬一口蛋黃流心好誇張好澎湃,再加上煎到香脆嘅煙肉,最後淋上酸酸尾尾嘅荷蘭醬,真係咬一口令人欲罷不能!肥妹仔估唔到原來港式嘅班尼迪克蛋原來係可以咁好食。

奶茶紅豆冰 $10
老闆好貼心話因為紅豆已經偏甜,會建議我哋奶茶揀微甜。紅豆煮得軟糯,奶茶好滑,係一杯好好飲嘅紅豆冰。

脆爆奶茶 $10

肥妹仔覺得今時今日響香港要做一間食肆已經難,做一間有良心嘅食肆更加困難,希望大家可以多啲嚟支持下呢一d 餐廳。佢好用心去製造食物,奈何佢嘅位置真係比較偏僻,要靠大家多多支持。

2022-11-21
2022-11-19 102 瀏覽
今日經過以蛋做主題既餐廳🍽️愛蛋成痴的我當然要去嘆個早餐😛班尼迪克蛋第一次食班迪克尼蛋🙊望落賣相唔錯 適合打卡📷 一黎到個塊半熟蛋已經加分 蛋汁浸面包🍳 令面包好好食加上獨有醬汁 都可以一試😁👅回味指數:7.5/10越式牛油果蛋法包法包既關係咬落去都幾硬適合法包中意既大家🥖牛油果同雞蛋既配搭一定唔會錯🥑早餐來說都幾飽👅回味指數:7/10總結味道都可以 雖然價錢比一般早餐高 大家可以試下特濃沙嗲牛肉公仔麵🍜 聽說好出色可以留意分享一下出唔出色 或者推介有無咩沙牛出色既店啊🔎
今日經過以蛋做主題既餐廳🍽️

大家可以試下特濃沙嗲牛肉公仔麵🍜 聽說好出色
可以留意分享一下出唔出色
或者推介有無咩沙牛出色既店啊🔎
2022-11-18 89 瀏覽
今日食左同事搵嘅新野成日吵住試新嘢點知琴日同事搵左最後又去左飯堂然後今日介紹同事無返我哋去咗食🤣🤣好好味,薑蓉夠香雞扒夠新鮮香口個杯幾得意雞蛋夠大隻仲要兩大隻好夠飽仲送多碟甜豉油環境好窩居坐得幾舒服😌
今日食左同事搵嘅新野

坐得幾舒服😌
豐滿爆蒽雞扒?
豐滿爆蒽雞扒?
2022-11-12 113 瀏覽
Egg for All, located in the busy industrial area of Kwun Tong, is famous for its egg dishes like omurice. However I wanted to try something different!Egg and corned beef sandwich - this was the largest and thickest egg sandwich I had in my life! Omg soooo satisfying for an egg lover like me. The corned beef was not too salty and the ratio of beef to egg was just right.Satay beef rice with sunny side up egg - tender beef slices. The egg yolk merged perfectly with the smooth peanut butter flavor o

Satay beef rice with sunny side up egg - tender beef slices. The egg yolk merged perfectly with the smooth peanut butter flavor of satay.

Deep-fried pork chop - not the baking soda tenderized kind of pork, still maintained its texture. Topped with a savory sauce with chopped garlic.

Deep-fried wings coated in salted duck egg yolk - the wings were split into half but still crispy on the outside and juicy inside. Rich and buttery egg yolk but not too salty.

Overall this restaurant offers good value for money - big portions, above average quality in general, efficient service. Recommended if you're around Kwun Tong!
2022-11-07 102 瀏覽
成日快餐都係ABC餐有時都食到悶,去開觀塘工業大廈有好多Cafe同冰室,今次去咗一間雞蛋做主題lunch time估唔都好多人都食,喺度食望到黃色佈置果然係襯托返雞蛋,夠噱頭😆✨忌廉吉列魚柳飯 $68份量簡直係爆滿,,炸至乾身吉列嘅鬆化味魚柳咬落去一口軟軟哋,忌廉汁撈入意大利飯好有口感🙂✨牛魔王沙嗲麵 $60話明牛魔王原來係三種嘅牛肉🤩底層有牛丸、生肥牛、仲有牛柳添😍爆棚嘅海浪沙嗲醬沾滿晒出前一丁麵,麵底啱啱好沾滿晒沙嗲醬汁,重量級份量好滿足🥰✨牛油果蝦仁蛋餅 $45蛋餅加蝦仁同牛油果配上烚蛋層次感好豐富好香蛋香味,夾埋一齊唔會油膩好Flash😙✨黃金雞翼 $39鹹蛋黃炒至金黃,雞肉炸到好鬆脆裏面保持到雞肉Juicy口感再撈埋鹹蛋黃夠晒鹹香味😍✨脆爆奶茶 $28奶茶好甘茶香,阿華田粉鋪滿晒混合一齊都好夾,值得推介👍🏻👍🏻👍🏻鮮檸紅棗蜜 $28紅棗滋陰養顏,熱飲令到個蜜糖更加甜😙

成日快餐都係ABC餐有時都食到悶,
去開觀塘工業大廈有好多Cafe同
冰室,今次去咗一間雞蛋做主題
lunch time估唔都好多人都食,
喺度食望到黃色佈置果然係襯托返雞蛋,夠噱頭😆

✨忌廉吉列魚柳飯 $68

✨牛魔王沙嗲麵 $60

✨牛油果蝦仁蛋餅 $45

✨黃金雞翼 $39

✨脆爆奶茶 $28

鮮檸紅棗蜜 $28
紅棗滋陰養顏,熱飲令到個蜜糖更加甜😙
2022-11-01
10 分鐘 (堂食)
午餐
在觀塘返工好幸福,因為總係可以搵到平靚正嘅餐廳!呢日就喺觀塘工業區搵到一間又抵食又坐得耐,服務又周到嘅餐廳~蛋哥!蛋哥,顧名思義,主打蛋料理。店內環境好闊落,坐得舒服!餐牌選擇多樣化,價錢合理抵食,整體味道唔錯!流心蛋包飯($68)估唔到有日本剖開式嘅蛋包飯,上枱時真係嚇親咗,因為真係超大份!!!滑蛋好嫩滑,仲保留蛋汁添!底下嘅日式醬油炒飯都好足料,有雞肉、火腿、椰菜絲等等,炒得乾身唔油膩,味道豐富,食得勁飽!整體非常抵食!椒鹽豬扒($30 )餐廳另一招牌,同平時食開嘅椒鹽豬扒唔係好一樣,佢係豬扒上面加咗秘製嘅醬汁,食落有少少似中式麵豉醬。豬扒比較薄身,但味道都ok,肉質軟腍唔會太乾。
蛋哥,顧名思義,主打蛋料理。店內環境好闊落,坐得舒服!
餐牌選擇多樣化,價錢合理抵食,整體味道唔錯!

流心蛋包飯($68)

椒鹽豬扒($30 )
2022-11-01 91 瀏覽
觀塘工廈有一間食雞蛋做主打嘅餐廳 咁有誠意嘅小店一定要嚟支持下 lunch時間來有好多午餐選擇 我揀咗下面呢幾樣食物沙律雞肉蛋餅 個蛋皮又煎得幾香幾好食取代咗麵粉而家流行低碳飲食 呢個絕對係健康之選 入邊嘅雞肉係煎香過配埋生菜洋蔥一齊食 非常之夾 好食沙嗲牛肉麵 呢個沙爹牛麵係呢度嘅名物 果然真係落足本 因為佢好似擔擔面咁濃厚 而且入邊仲有花生粒 難怪成為咗呢度嘅招牌吞拿魚蛋沙律 沙律配埋椰菜絲撈埋一齊又健康又好食桂圓紅棗水 最後仲有個養生紅棗水飲下暖笠笠 非常之滿足

吞拿魚蛋沙律 沙律配埋椰菜絲撈埋一齊又健康又好食
桂圓紅棗水 最後仲有個養生紅棗水飲下暖笠笠 非常之滿足
2022-10-29 85 瀏覽
之前都有留意觀塘新開一間以蛋為主題嘅餐廳,今次終於嚟食!幾近觀塘地鐵站~😍流心蛋包飯 $68👀估唔到呢度都有剖開式嘅蛋包飯,切開仲見到啲半熟蛋液,都幾嫩滑㗎😋而且米飯唔係淨白飯,入面加咗火腿,雞肉,椰菜絲去炒,食落甜甜地,加埋滑蛋一齊食好正😇😍邪惡三眼仔 $46👀最愛蛋黃!一定要吉爛晒3隻蛋再撈勻食先正🥰有2塊脆餐肉,其實只係好簡單嘅材料,但加埋一齊食仲正過食高級嘢🫣🫣😍吞拿魚沙律 $30👀可能真係年紀大,開始鍾意食菜😂將吞拿魚撈勻椰菜絲,係幾滋味~😍椒鹽豬扒 $30👀見好多人讚😳忍唔住叫嚟試,同自己想像中嘅椒鹽豬扒唔同,上面加咗啲五香粉,自己食唔太慣🫣😍華爆奶茶😍華田脆脆👀特飲加$10~面2樣嘅分別只係茶底唔同🤣上面啲脆脆甜甜地🥰🥰好飲

😍流心蛋包飯 $68

😍邪惡三眼仔 $46

👀最愛蛋黃!一定要吉爛晒3隻蛋再撈勻食先正🥰

😍吞拿魚沙律 $30

😍椒鹽豬扒 $30

😍華爆奶茶
😍華田脆脆

2022-10-27 78 瀏覽
觀塘工廈臥虎藏龍鍾意食雞蛋組合 一定唔好錯過滑蛋牛肉飯通常呢個組合都會係偏向日式嘅味道 但係今次 牛肉同醬汁嘅融合 配上滿滿嘅滑蛋 整體感覺頗濃郁 一啖汁一啖肥牛一啖蛋 加多啖飯 超滋味流心蛋包炒飯非常經典嘅組合 一大舊滑蛋係炒飯上 從中間切開雞蛋包 滿滿嘅滑蛋四散 炒飯底下有香煎雞扒飯底炒得香小食方面炸雞同炸雞翼外面炸得金黃香脆 內裡勁juicy 而且小食價錢$28 份量都唔錯爆脆奶茶上面成層阿華田碎碎 飲落去後口感好豐富 着咗有奶茶香濃茶香 夾雜阿華田奶香 好正
觀塘工廈臥虎藏龍
鍾意食雞蛋組合 一定唔好錯過

滑蛋牛肉飯
通常呢個組合都會係偏向日式嘅味道

流心蛋包炒飯

小食方面
炸雞炸雞

爆脆奶茶
話說嗰日我cheat day, 同朋友去咗觀塘呢間用雞蛋做主題嘅良心餐廳🍳💛,啲嘢食都幾唔錯,價錢又親民,以後去觀塘食飯又多一個好去處😋佢個位置喺觀塘地鐵站D4出口一落天橋直行幾分鐘就到,不過個位置係工業大廈地下有少少隱蔽,加上見佢大廈外牆搭緊棚,不過細心D睇都唔難搵嘅。佢入面都幾寬敞,而且貫徹以雞蛋做主題所以成間店都係黃色,睇返餐單上嘢食都算幾多選擇,價錢唔算貴平均都係$50-$60一個set,我估因為開係工廈入邊,鋪租平啲所以成本都可以控制到嘅關係。🍳佢有好多款同蛋有關嘅餐點 我梗係唔執輸,點左一個我超想食嘅奄列流心蛋包飯($68)佢就係嗰啲喺飯上面有個巨型奄列蛋一切開好似瀑布咁樣流心嘅嗰款蛋,雖然切落去果下唔係好似我平時見到人哋嗰啲即時好澎湃感,可能因為我影咗陣間相唔係即時切開,但係都做到少少流心嘅感覺㗎,配埋下面日式醬油炒飯,真係好有嗰種蛋包飯嘅風味呢!🍜另外我見到網上啲人話一定要食佢嘅沙嗲牛肉麵,我哋就點咗個牛魔王沙嗲麵($60),佢係分別有滑牛,生牛肉同埋牛肉丸組成,牛肉夠滑夠嫩,沙嗲醬好得,沙嗲味濃偏甜,花生香味好夠,配埋公仔麵索晒啲沙嗲醬,所有嘅比例都啱啱好,成碗嘢好得

佢係分別有滑牛,生牛肉同埋牛肉丸組成,牛肉夠滑夠嫩,沙嗲醬好得,沙嗲味濃偏甜,花生香味好夠,配埋公仔麵索晒啲沙嗲醬,所有嘅比例都啱啱好,成碗嘢好得好高分💛難怪網上啲人大推佢嘅沙嗲牛肉麵👍

🥗我仲見到佢有雞肉椰菜花飯($62)呢個真心估唔到,因為係一間普通嘅餐廳竟然會顧及到一啲減肥肥人士👍雖然嗰日我係chest day, 不過我都懶健康咁點左呢款椰菜花飯當食多啲菜😝
佢係將啲椰菜花切粒唔係絞碎,比較大粒,可能我自己炒椰菜花飯炒得多,所以我覺得我炒得好味啲😝不過喺出面會有地方咁俾心機炒椰菜花飯,價錢又唔貴,我下次嚟到應該會再點😉

另外我哋仲有幾款小食💁🏻‍♂️

🧆秘汁炸雞($28)有四件炸雞球,上面淋左一啲甜甜地嘅醬汁,外脆內嫩,唔錯👍

🧆椒鹽豬扒($30)同我想像中嘅椒鹽豬扒有啲出入,佢其實係炸豬扒上面放咗一啲秘製嘅醬,似係一啲麵豉醬再溝豆瓣醬,味道幾特別,不過唔係我開始預計嘅椒鹽豬扒😝

我都幾驚喜喺觀塘工業區入面有一間咁特別嘅主題餐廳,而且味道唔錯,性價比都幾高,下次我會再返去幫襯😋
2022-10-19
(注意:自己手多,玩照片版面設計,唔關人事😆😝) 觀塘工廈美食推介‼️上班族午餐快靚正之選 🤩好,廢話少講🙈老公返工勞動力大,比較鍾意食d 抵食夾大份嘅嘢,好簡單,碟頭飯果類☝️😆 於是我就帶佢去咗呢間試下 😇雖然係茶餐廳嚟,不過唔知點解都幾打卡able 😂😜位置其實都唔算難搵,喺港鐵站D4出口一分鐘唔駛就到!😄門口大大隻"蛋哥" 兩字,就算個人未瞓醒嘅都會睇到 🤣地方大,座位亦多,環境光猛簡潔 😀💛🐷 竹高灣椒鹽豬扒飯見到呢個名笑咗😆 唔好諗到個飯會好頹,絕對唔係!豬扒大大塊,冇骨添!👍隻太陽蛋靚到... 個蛋黃反哂光架 😍睇見都知係滑🤤 甜豉油汁唔會好鹹嘅放心 😄份量唔算細,女仔食一碟都飽,男人胃口比較大嘅話就建議加多個小食啦 😆🐂 牛魔王沙嗲麵‼️🤩👍首先想講.... 我冇諗過佢咁大碗..... 😮我諗住佢個名純粹靠嚇架咋🙈但呢個真係要推介囉⭐⭐⭐⭐⭐誠意嘅item 💁‍♀️ 以為佢同普通沙嗲牛麵差唔多,原來係有3款餸架:牛丸 ➡️ 2大粒!大大粒!好濃牛味!彈牙爽口!肥牛 ➡️ 大量!薄切,唔肥,好嫰滑!鮮牛 ➡️ 起碼都6塊以上,不是碎上,又係好滑,又唔會切成一舊舊而係一片片 👍👍👍最緊要
(注意:自己手多,玩照片版面設計,唔關人事😆😝)

觀塘工廈美食推介‼️
上班族午餐快靚正之選 🤩

好,廢話少講🙈
雖然係茶餐廳嚟,不過唔知點解都幾打卡able 😂😜

位置其實都唔算難搵,喺港鐵站D4出口一分鐘唔駛就到!😄
門口大大隻"蛋哥" 兩字,就算個人未瞓醒嘅都會睇到 🤣

地方大,座位亦多,環境光猛簡潔 😀💛

🐷 竹高灣椒鹽豬扒飯

見到呢個名笑咗😆 唔好諗到個飯會好頹,絕對唔係!
豬扒大大塊,冇骨添!👍
隻太陽蛋靚到... 個蛋黃反哂光架 😍
睇見都知係滑🤤 甜豉油汁唔會好鹹嘅放心 😄

🐂 牛魔王沙嗲麵‼️🤩👍
首先想講.... 我冇諗過佢咁大碗..... 😮
我諗住佢個名純粹靠嚇架咋🙈
但呢個真係要推介囉⭐⭐⭐⭐⭐

牛丸 ➡️ 2大粒!大大粒!好濃牛味!彈牙爽口!
肥牛 ➡️ 大量!薄切,唔肥,好嫰滑!
最緊要係!冇渣冇筋!茶餐廳嚟講係高質 💯

沙嗲湯底屬BB辣,佢係重個味道唔係重辣度嘅,唔錯,好濃郁不是水汪汪嘅!
最後係,我自己一個食唔哂碗麵 😅🙈

🍗 秘汁炸雞

🐔 脆皮雞翼

兩款都係炸物,粉漿比例唔多,並且唔油!👍 吞哂都唔覺得過份 😁

🍞 奶醬厚多士
勁多醬!😍 不過煉奶落多dd會更佳 😙

🥤 奶茶紅豆冰
紅豆份量夠多 🤩 keep到一粒粒,夠淋,奶茶都香濃滑 👍

🍊 柚子蜜
好夠味先!平時出面飲親都淡茂茂,一係又冇乜果肉,呢度就俾足 👌

2022-10-20
午餐