2021-01-11 859 瀏覽
來到香港仔光顧這間店舖. 聽說生蠔 好平 生蠔正常 每隻只賣10蚊 但是很細隻 我一家四口來到 坐近廚房位置 見到廚師個個都沒有戴口罩 看見都很不衛生 為何疫症期間 這間公司都可以批准廚房員工都不戴口罩去煮食物給客人 希望可好改善一下 廚房還聽見好大聲的廣東歌曲 唔知以為去咗茶餐廳食飯 超搞笑 食物水準 真的好低劣 同我去大家樂食一個鐵板牛扒餐冇乜分別 不是物超所值 而我女兒食完個卡邦尼意粉 還有一條很長的頭髮 本來想嗌事認真投訴 不過我太太話算吧 不過都唔緊要 一定唔會有下次幫襯 希望這間店舖的老闆 好好處理下店舖的衛生常識
2021-01-02
5 分鐘 (堂食)
2020-11-01 1215 瀏覽
去到香港仔,經Open rice搵到呢個餐廳,訂枱放便仲有Asia miles儲. 見到menu上有焗蠔想試下,但係待應話今日無供應,有點小失望❣️水牛芝士蕃茄沙律🥗作為頭盤,芝士味香濃,蕃茄同黑醋酸味味 好開胃❣️碳燒澳洲羊扒羊扒夠肥美,下面個side dish係黑松露薯蓉,人口細滑❣️碳燒日本活性水飼豬肋骨味道正常,燒完肉質都唔會好乾❣️朱古力心太軟伴雪糕心太軟做到流心較果,朱古力味濃一啖心太軟,一啖雪糕,一凍一熱 好正☺️

❣️水牛芝士蕃茄沙律🥗
作為頭盤,芝士味香濃,蕃茄同黑醋酸味味 好開胃

❣️碳燒澳洲羊扒
羊扒夠肥美,下面個side dish係黑松露薯蓉,人口細滑

❣️碳燒日本活性水飼豬肋骨
味道正常,燒完肉質都唔會好乾

❣️朱古力心太軟伴雪糕
心太軟做到流心較果,朱古力味濃
一啖心太軟,一啖雪糕,一凍一熱 好正☺️

2020-10-10 1028 瀏覽
經openrice 訂位,非常方便又可賺取asia miles.雖然沒有食餐廳特價的斧頭扒,但其他扒類如牛扒及羊架的質素都不錯。生蠔也新鮮及便宜。同行有小朋友,坐位闊落,適合定庭聚會。侍應服務亦週到,值得推介。

同行有小朋友,坐位闊落,適合定庭聚會。
侍應服務亦週到,值得推介。
2020-10-01
2020-09-19 993 瀏覽
返工冇嘢做🤭,好辛苦先等到下晝😛加上難得嗰日係星期五約咗同事食一餐好嘅😍於是去咗位於香港仔既蠔灘食午餐👾生蠔 大約$150✨一嚟先叫咗半打生蠔🦪🦪生蠔選擇方面都好多大概有三至四種平既大概$10隻都有😎而且味道還好同新鮮。👾沙律 $78✨餐廳亦都有提供沙律🥗作為set lunch如果唔太肚餓嘅,係一個好好嘅選擇不過要注意番,佢set lunch 個沙律會轉架!價錢方面,個人覺得偏貴🤭但係味道同整體裝飾都好好鍾意食一啲酸酸甜甜清新😍又想打卡📸既人黎講算唔錯。✨✨餐廳整體格局闊落可以去一個好好嘅環境食嘢的確唔錯而且侍應服務態度好💕💕會推介同同介紹生蠔分別幫你選擇出適合你口味嘅生蠔🦪
返工冇嘢做🤭,好辛苦先等到下晝😛
加上難得嗰日係星期五
約咗同事食一餐好嘅😍
於是去咗位於香港仔既蠔灘食午餐

👾生蠔 大約$150✨
一嚟先叫咗半打生蠔🦪🦪
生蠔選擇方面都好多大概有三至四種
平既大概$10隻都有😎
而且味道還好同新鮮。

👾沙律 $78✨
餐廳亦都有提供沙律🥗作為set lunch
如果唔太肚餓嘅,係一個好好嘅選擇
不過要注意番,佢set lunch 個沙律會轉架!
價錢方面,個人覺得偏貴🤭
但係味道同整體裝飾都好好
鍾意食一啲酸酸甜甜清新😍
又想打卡📸既人黎講算唔錯。✨✨

餐廳整體格局闊落
可以去一個好好嘅環境食嘢的確唔錯
而且侍應服務態度好💕💕
會推介同同介紹生蠔分別
幫你選擇出適合你口味嘅生蠔🦪
2019-12-13
2020-09-19 791 瀏覽
去到香港仔 完全唔係我地頭 唯有靠朋友帶路食好野😹😹 朋友帶左我黎呢間西餐廳 入到去 感覺舒服 👍 今次試左:🐮石板燒牛扒 好抵呀 $120 lunch set 佢無得揀要幾成熟 但佢已經預先幫你煎封左2邊 所以試台時已經熟左一半 佢靠石板試既熱溫去付牛排更加熟 不過喜歡半生熟的你 相信一試台已經可以起筷了🙊 但係好食的 牛味幾重 肉質夠林 但唔係用鬆肉粉個種感覺 👍🏽
去到香港仔
不過喜歡半生熟的你 相信一試台已經可以起筷了🙊
但係好食的 牛味幾重
肉質夠林 但唔係用鬆肉粉個種感覺 👍🏽
2020-07-08 1447 瀏覽
上星期日一行10大3小去蠔灘晚餐, 點菜前已與經理洽商豁免開瓶費(80元一枝) 我們亦只開了協議中的5枝, 並點了8杯特式飲品.預留了5打特價生蠔(10元一隻)來了3打後, 食完所有主菜,三番四次催促下才來剩下兩打生蠔,但已相隔差不多一個小時. 事後結帳, 經理仍收兩枝開瓶費, 再三查詢後, 態度惡劣, 我們只能照付.事後當晚有幾位朋友肚子不舒服肚瀉, 懷疑與後上的生蠔有關, 因為當時有兩隻不新鮮已即時吐出. 餐廳應檢討生蠔的生鮮程度及與客人的溝通技巧是晚消費4,200經理托詞享用了openrice訂位優惠85折, 不能免開瓶
是晚消費4,200
經理托詞享用了openrice訂位優惠85折, 不能免開瓶
2020-06-22 895 瀏覽
早幾天去香港仔行山,順便在香港仔吃晚飯。見餐廳在香港仔南寧街一個馬路旁轉角位,是一間西式餐廳,門外推廣$10隻生蠔,我們就一行四人入去試一下。我們點了一打生蠔、二份牛扒、二個pizza、四杯啤酒。結論~~生蠔新鮮,以$10一隻極之超值,而且南區很少這類型餐廳,牛扒煎得香及肉汁豐富,水準以上。pizza不過不失。服務方面~~服務員有禮貌及細心,上菜時都細心叫我們小心食物熱,值得一讚。總結…………非常不錯的餐廳,一定會再試。

我們點了一打生蠔、二份牛扒、二個pizza、四杯啤酒。

pizza不過不失。

總結…………非常不錯的餐廳,一定會再試。
2020-06-17
2020-06-19 788 瀏覽
是日唔想煮,於是叫外賣,咁就中伏!叫左炸魷魚圈,送到來就變左炸洋蔥圈,係成盒都係洋蔥圈,一舊魷魚都冇。餐牌上直頭係冇炸洋蔥圈嗌。天使麵得個辣字,連咸味都冇。黑松露炒野菌,黑松露同野菌係完全見到分開得,黑色既醬一舊,野菌還野菌。水牛城雞翼食落竟然只有油益同咸味,乾爭爭。絕對唔會再幫襯!
是日唔想煮,於是叫外賣,咁就中伏!

天使麵得個辣字,連咸味都冇。

水牛城雞翼食落竟然只有油益同咸味,乾爭爭。

絕對唔會再幫襯!
2020-06-12
外賣送餐
2020-06-04 801 瀏覽
生蠔新鮮又好味都有好多選擇,仲有最平既$10一隻蠔㖭不過當日sold out了,pizza又脆好味,牛排又大件。我哋5個人再叫咗2個沙律,2個pizza,2支白酒,6杯生啤,價錢都ok
生蠔新鮮又好味
都有好多選擇,仲有最平既$10一隻蠔㖭
不過當日sold out了,pizza又脆好味
2020-05-12
  • 生蠔
叫左一打十蚊蠔 order左等左大半鐘 見格離遲過我order都到左 問佢 之後佢同我講冇晒你係冇 就order時同我講 隔離遲過我叫都來左 我問先話冇同我講冇辦法 服務態度十級差 比唔番我做生意做到咁茶記都好過oystime
同我講冇辦法 服務態度十級差 比唔番我
做生意做到咁
茶記都好過oystime

2020-06-02
45 分鐘 (堂食)
今晚與家人晚飯,有老有嫩,我地先到~入門口沒有幫我們探熱,職員詢問我地訂位姓名,告知後安排入坐,跟住我70歲既父母到達,最激氣係老人家都鬧,門口沒有職員站崗,也沒有鮮明及清晰的指示要探熱先入內,我父母行完樓梯氣來氣喘,又無職員帶位,好直接行埋我地身邊坐低,個位男職員就埋黎鬧我老豆,話你下次企係門口等,唔好入黎,要探熱,明明就係餐廳既責任,無清晰既指示,我地無唔合作,無拒絕探熱,只係餐廳無人幫手無指示,點會怪個客人,唔通要兩個老人家係門口一直等落去,仲要話你地唔探熱全餐廳既人都望住你地,佢講呢句個陣我父母已經好合作比佢探完熱架啦,個位男職員係後生仔,咁大聲係餐廳鬧個老人家,我地非常之氣憤,我地即時起身走,呢間餐廳以後都唔會幫襯。
2020-05-19 579 瀏覽
Excellent Service from Manager Pak Lun and his team. It was full house last night, but service was prompt and attentive. We enjoyed the food, oysters and wine very much! Keep it up, we will definitely be back again. Thank you for a memorable Mother's Day celebration.

2020-05-09
慶祝紀念
母親節
  • buffalowings
  • linguinewithfreshclams
  • chocolatefondantwithicecream
  • ibericohamwithmelon
2020-05-17 590 瀏覽
平時去香港仔都係飲茶多,今日上網見到Oystime有八折,開咗咁耐又未食過,一於去試吓佢嘅午餐 ☺️佢嘅set lunch Menu都幾吸引,有魚生飯又有牛扒。但係八折只可以單點,所以就叫咗一個意大利飯同一份Pizza試試。蟹膏意大利飯好香蟹味,應該用咗啲西式蟹湯去煮。雖然有啲水汪汪,但食落啱啱好,幾好味😋Pizza就叫咗份黑松露野菌pizza。百零蚊就預咗唔會有好Grand嘅黑松露片㗎啦,但佢嘅蘑菇食落去都幾新鮮。加上啲芝士焗到好香,咁嘅價錢,絕對贏嗰啲外賣pizza幾條街 😤最後見佢門口寫住$10 一隻蠔,咁抵玩一於叫兩隻試試。蠔就唔係好大隻,但勝在夠鮮甜,有少少海水味,問清楚先知原來係法國蠔🤔 假如平日放假叫一打,再加杯啤酒,真係又抵食又開心 😋 大家有時間不妨去試試 💁🏻‍♂️

2020-05-17
2020-05-13 557 瀏覽
住係附近,終於係疫情下試下...咁岩個陣做緊7折...現在做緊85折叫左一打生蠔...3種唔同既蠔。有日本,美國同法國。店員幾有耐性解釋每隻蠔..$398算係幾抵食😋水牛雞翼,唔會好重雪味...味道😋好味..我男友人未食過都覺得唔錯...Caesar salad ...沙律菜幾新鮮👍🏻 野菌黑松露配意大利粉太creamy ...無左黑松露既味道...春雞無諗過咁滑嫩...以為佢會好「唉」口...有點驚喜整體來講,幾滿意佢既晚餐鐘意食蠔既人...值得一試
住係附近,終於係疫情下試下...
咁岩個陣做緊7折...現在做緊85折
叫左一打生蠔...3種唔同既蠔。
有日本,美國同法國。
店員幾有耐性解釋每隻蠔..
$398算係幾抵食😋

水牛雞翼,唔會好重雪味...
味道😋好味..
我男友人未食過都覺得唔錯...

Caesar salad ...沙律菜幾新鮮👍🏻

野菌黑松露配意大利粉
太creamy ...無左黑松露既味道...

春雞無諗過咁滑嫩...以為佢會好「唉」口...有點驚喜

整體來講,幾滿意佢既晚餐

鐘意食蠔既人...值得一試
2020-05-01
2020-05-02 488 瀏覽
好少係香港仔食野,感覺上個邊餐廳選擇好似比較少,有朋友食話蠔灘話好抵食,所以就去試下~環境好大,放哂唔同原產地既蠔係bar檯,每日都會有是日蠔只需要$10就有一隻,咁抵緊係叫多幾隻食🙈.生蠔 7.5/10食落幾creamy,有海水咸味,但冇沙同冇殼,我地都叫左1打多d黎食🤤.海膽 7.5/10海膽好足料,出手好大方,味道鮮甜同埋肥美,完全唔腥.四式芝士薄餅 8/10薄餅邊好香脆,批底都幾薄,芝士鋪滿面,質地軟糯綿滑,口感一流👍🏻
生蠔 7.5/10
海膽 7.5/10
海膽好足料,出手好大方,味道鮮甜同埋肥美,完全唔腥
四式芝士薄餅 8/10

2020-04-13