2020-11-30
放假想食海鮮又唔想出街,所以試咗呢間24小時送貨嘅海鮮到會。用Apps/ Whatsapp就可以落單,夠晒方便。.🦞自選海鮮拼盤🦪Gillardeau No.2 x10 $42/each🦞紐西蘭深海龍蝦仔 x2 $88/each🦐地中海紅蝦x2 $88/each🥢加拿大海膽 $268/板🥢北海道活赤貝x2 $78/each🥢北海道帶子x2 $38/each.呢個拼盤包開蠔,亦都包晒醬汁🌶同檸檬🍋,夠晒方便。我哋揀咗最愛嘅Gillardeau,貪佢肥美結實而且甜味重。No.2雖然價錢相對平,但已經好厚肉,相當抵食。.🦞紐西蘭深海龍蝦仔(scampi),鮮甜糯口;地中海紅蝦膏味濃郁而口感彈牙。.而家正正係加拿大海膽得令嘅季節,肥美厚肉而且味道濃厚。.赤貝口感彈牙,鮮甜美味。帶子更加係厚度十足,甜味好重,咬落有少少糯口,質素同omakase食到嘅差唔多😻。.🍝龍蝦忌廉意粉(細) $198大大隻起晒肉嘅龍蝦鉗好吸引。忌廉味好重,而且條條意粉都掛到汁。冇諗過到會質素可以媲美中高檔西餐廳🤩。
🦞自選海鮮拼盤
🦪Gillardeau No.2 x10 $42/each
🦞紐西蘭深海龍蝦仔 x2 $88/each
🦐地中海紅蝦x2 $88/each
🥢加拿大海膽 $268/板
🥢北海道活赤貝x2 $78/each
🥢北海道帶子x2 $38/each
而家正正係加拿大海膽得令嘅季節,肥美厚肉而且味道濃厚。
🍝龍蝦忌廉意粉(細) $198