2019-07-21
今晚約左frd去奧海城個邊,夜晚就諗住近近地係附近食野,佢話之前食過一間邊爐幾好食,而且唔算好貴,所以就決定試下。呢間表叔火鍋係大角咀,位置都算幾好搵,佢裝修係好典型既香港地道火鍋店,特別既係唔止打邊爐,仲可以食刺身,令我覺得好特別。湯底我特登揀蕃茄薯仔,夏天食酸酸地會特別開胃。我個frd推薦我食墨魚丸同蝦丸,話係手打既。真係堅好食,特別係蝦丸,好彈牙,見到成隻蝦勁足料呀。另外,我地叫左一碟招牌頂級牛頸脊,店長話係安格斯牛肉,賣相一流,而且肉味好出而且滾一滾就食得,好好味。另外,我地叫左即炸響鈴同蜂巢豆腐。響鈴係每次打邊爐都必叫。因為即炸,所以淥一下就食得,卜卜脆,而蜂巢豆腐加埋湯汁,好有水準。除左火鍋,我地都叫左幾款刺身試下,分別有紋甲魷魚刺身、八爪魚。估唔到個刺身都相當新鮮,紋甲魷魚加埋蟹子同紫菜,食法都好特別。八爪魚爽口同有鮮味。總括黎講,朋友果然無介紹錯,一d都唔伏,仲好好味,d位夠闊落,而且服務好好,成日見我地個湯唔夠就即刻主動加,仲有西瓜做飯後果,下次我會帶frd去食。
湯底我特登揀蕃茄薯仔,夏天食酸酸地會特別開胃。 我個frd推薦我食墨魚丸同蝦丸,話係手打既。真係堅好食,特別係蝦丸,好彈牙,見到成隻蝦勁足料呀。