招聘中
薪金面議
10天前
餐廳: 譚仔三哥米線
資訊:

今日同另一個朋友去食~叫左一個清湯既套餐 同埋 兩杯 凍奶茶~凍奶茶味道not BAD~唔知點解 一黎到 碗野好似 縮左水咁樣... d 麵底 少左 一點點咁...由於清湯, 所以味道 同我平時食開既辣...都差幾遠下...其實味道方面都ok~但今次最主認覺得碗野既麵底係少左...間鋪d冷氣都夠,環境都ok, 7點左右去食~ 間鋪都有6~7成人食緊野~埋單 59元 , 每人 29.5元~
今日同另一個朋友去食~
叫左一個清湯既套餐 同埋 兩杯 凍奶茶~
凍奶茶味道not BAD~
其實味道方面都ok~但今次最主認覺得碗野既麵底係少左...
埋單 59元 , 每人 29.5元~
$29.5 (晚餐)
2009-08-07 23 瀏覽
前幾日 見到 灣仔 有間譚仔~ 好開心!!!昨天 終於去試了!!!下午4點半去食~ 唔係好多人~ 下午茶時間去唔駛同人迫~叫左 一碗 套餐小辣 同一杯 飲品~辣味 都幾好~ 岩曬 我同 我的朋友~杯 檸茶 都唔錯~埋單 49元~ 每人平均24.5元 都ok啦~~~不過 原來這間 譚仔 無 竹笙的.... 有點可惜.... 因為 食竹笙時,竹笙 會浸了很多湯>< 很好味的各位 如果 食套餐 唔慣 無竹笙既話... 要過返 九龍and新界啦!!
前幾日 見到 灣仔 有間譚仔~ 好開心!!!

昨天 終於去試了!!!
下午4點半去食~ 唔係好多人~ 下午茶時間去唔駛同人迫~
叫左 一碗 套餐小辣 同一杯 飲品~
辣味 都幾好~ 岩曬 我同 我的朋友~

杯 檸茶 都唔錯~
埋單 49元~ 每人平均24.5元 都ok啦~~~
$24.5 (下午茶)
  • 套餐 $42
2009-07-26 15 瀏覽
最近灣仔店子大改變,有些支持不住,就這樣結業,同時也有很多新茶記,食店。譚仔就是開了兩三天的新店。常常聽到朋友說譚仔好吃,自己吃過的次數又不是很多,只在觀塘吃過一次,忘了味道,今次再吃,我看作新相識。新開張兩日,人數就已經很多,要不是自己一個人來,我想又要等很久才吃到。雲南米線,二十二元,包一個送,加送每款加四元。湯底有分麻辣和酸辣,麻辣也分很多程度的辣。點了豆卜豬腩肉麻辣米線,麻辣點了1小辣。上碟很大碗,米線很多。不要見湯底好像豬骨湯底的顏色,其實只的下了麻辣,入口小麻,其他味道不出。米線很多,淋了點。豆卜長形,幾特別,豬腩肉本身味道不多,肥位廷多,但肥而不膩,肉質也算淋。湯底還有九菜,腐皮等,腐皮很滑。是不是要得太少辣? 還是不習慣少了我喜愛的酸菜?總是覺得差了一些東東。我想,這店在日後的午飯時段還是會大排隊。而我,還是依舊過對面的魚王村吃我最愛的魚。

有多種不同的辣
二十七元
平均的麻和辣
2009-07-21 17 瀏覽
平時返工搭車都經過灣仔道,近呢二個星期發現有譚仔出現呀好開心~即刻通知男朋友仔有得食先~今晚做完FACIAL 同朋友講開, 但果時大家都唔知到佢開張未喎~ (但今朝返工時我係見到有燈同枱係到, 我就覺得開咗囉) 所以我吔二個都博一下先, 行過去睇睇~HAHA~ 終於開咗呀~ 好開心~ 二個人坐低後~ 發現呢度好光猛~ 坐位有得背住呀~但價錢呢度就貴D, 過橋米線係$42 比其他地方 貴$3元呀~ 其他都貴咗2元呀叫咗個雞肉付皮米線: $27 元 個湯好好飲, 酸酸地 辣辣地 好好味~ 我飲晒個湯~港島區終於有一間嘞~ 好HAPPY ~三哥真係照顧周到呀
平時返工搭車都經過灣仔道,近呢二個星期發現有譚仔出現呀
好開心~
即刻通知男朋友仔有得食先~

我飲晒個湯~

港島區終於有一間嘞~ 好HAPPY ~

三哥真係照顧周到呀