2024-09-04 135 瀏覽
早幾日同事話公司附近有窯雞買,尋晚難得唔洗OT就過去買🐓豐味窯雞店舖喺觀塘工業中心一期7樓,留意番呢間係外賣店,冇堂食㗎‼️放工之前打咗電話去落定order,去到就有得攞,好方便👍🏻用保溫袋同錫紙包住,返到屋企打開都仲係熱嘅,細心位係會比埋手套你戴住隔熱拆雞~一拆開隻雞已經超香😍仲有好多肉汁流出嚟,係忍唔住會一邊拆一邊食嘅程度!自問好鍾意食雞,亦都算有要求,呢隻窯雞真心正!雖然佢望落唔算好大隻,不過拆出嚟都幾多肉,而且肉質都好嫩滑,調味做得好好,帶有少少醎香,最衰我無煲飯,佢個汁用嚟送飯應該都好正😆
好多朋友都推介豐味窯雞於是有日收工就去左買雞回家加餸😎個雞整得非常好 唔怪得咁多人介紹😍豐味窯雞係觀塘工廠大廈裏面全香港第一間窯雞專門店外賣窯雞 即叫即製 拎既時候仲有保溫袋同埋好多層錫紙包住 非常保暖😁店家仲提供勞工手套同即棄手套 方便大家食用😀原隻雞預先醃好再用錫紙包 高溫烤製呢種做法成功保留雞肉既肉汁同精華一打開錫紙 就聞到好香既雞味金黃色 雞皮少少焦香中間會見到有洋蔥同蔥做醃料勁香勁惹味 原隻雞拆肉 份量都好多滿滿既一碟 兩三個人食都冇問題😇重點肉質非常嫩滑緊緻 容易拆肉😎而且好入味 食落好惹味😍‼️溫馨提示:可以用網上外賣平台直接外賣到屋企或者WhatsApp/ 社交平台DM店家落單自取如果到店先落單 至少要等30分鐘架🙈
好多朋友都推介豐味窯雞
‼️溫馨提示:可以用網上外賣平台直接外賣到屋企
或者WhatsApp/ 社交平台DM店家落單自取
如果到店先落單 至少要等30分鐘架🙈

2024-09-03 90 瀏覽
鍾意食雞的朋友注意啦!今次同大家介紹呢間窯雞專門店🥳🥳小店主打自家烤製的招牌窯燒雞,每日限量發售~開業咗短短一段時間已好受歡迎,一於嚟試試先🔥🔥🐥豐味窯雞全隻 $168✨份量十足!窯雞即叫即整,拎到返屋企仲熱辣辣🤩🤩窯雞外層燒得金黃色,一打開錫紙已聞到陣陣香味,好吸引!!店家選用兩斤重三黃雞,皮腍肉嫩、啖啖肉!雞味十分香濃❤️❤️輕輕一撕已經骨肉分離,撕開時仲有肉汁流出,好惹味!屋企人都話好食呢👍🏻👍🏻
鍾意食雞的朋友注意啦!今次同大家介紹呢間窯雞專門店🥳🥳

🐥豐味窯雞全隻 $168✨

份量十足!窯雞即叫即整,拎到返屋企仲熱辣辣🤩🤩
窯雞外層燒得金黃色,一打開錫紙已聞到陣陣香味,好吸引!!

2024-09-03 67 瀏覽
買返屋企🏠加餸啦,用保溫袋裝住,返到屋企仲熱辣辣🔥打開好香🧅洋蔥味,錫紙包住成隻雞,有雞頭,雞腳,雞腳係雞身入面,雞身入面仲有好多洋蔥同乾洋蔥,入面係超多汁,雞肉十分嫩滑,十分juicy,食完無口渴,無味精,味道也不太濃,有雞鮮嫩味道袋內有附上辣椒粉🌶️鍾意辣嘅可以落多啲,十分惹味😋仲附上膠手套🧤可以撕開嚟食,原汁原味,撕出嚟食口感十足,十分方便😎取雞時都有兩三個人等候,都唔太需要輪候好快取雞

取雞時都有兩三個人等候,都唔太需要輪候好快取雞
2024-08-29
  • 豐味窯雞
觀塘為工業區集中地,估唔到隱藏住一間自家製窰雞小店,聽朋友推介就多,今次自己打電話訂購自取真系第一次☎️!自取小店位於觀塘工業中心,門面雖然簡單樸素,但堆滿自取的客人,非常熱鬧。   用了一個保溫袋包裹住,番到屋企都熱辣辣🔥。屋企人見到後,就急不及待打開包裝,錫紙下包裹住大大隻窰雞,另外附上勞工手套以及膠手套🧤,防止燙傷,非常貼心!   整體味道,咸香十足,肉質嫩滑,容易撕開!一隻價錢都只不過是 $168 💰

2024-08-24
2024-08-29 130 瀏覽
📍觀塘 豐味窯雞最近好hit土窯雞,原來喺觀塘工廈入邊有一間專賣呢一款整法既雞雞專門店🐔。適逢今日放假,就深入老母嘅工業中心一期入邊,試吓佢呢一個咁有特色嘅菜式。大大隻風味窯雞 $168一打開個袋已經好香,店員用膠袋同埋錫紙厚厚咁樣包咗兩層,而且個袋係保溫袋,返到屋企隻雞都仲係熱辣辣。佢嘅雞翼係用咗好香嘅醬汁調味,而且入邊仲有啲調味料,例如洋蔥等等,風味十足。食雞最棹忌雞肉好韌,佢呢隻雞完全冇呢個問題,肉質好嫩滑之餘亦都好有彈性,好有驚喜。推薦會去觀塘老母中心地帶嘅朋友們,一定要試一試。佢除咗成隻雞之外,仲可以叫飯,而且可以打電話去預訂咗先,就唔使怕等好耐。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
📍觀塘 豐味窯雞
大大隻風味窯雞 $168
٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
2024-08-29 120 瀏覽
近排好多地方都講緊土窯雞,咁到底邊度先有好食嘅土窯雞賣呢?最近我就試咗呢一間位於觀塘工業中心嘅土窯雞店,覺得佢哋嘅土窯雞雞肉都非常嫩滑,而且非常Juicy,好想推薦俾大家!大大隻豐味窯雞 $168佢哋做土窯雞嘅醬汁係偏向中式既,裏面會有比較多洋蔥、乾蔥頭等等嘅配料,成個醬汁會好有洋蔥嘅甜味!而且雞肉真係好滑,連雞胸都唔會覺得好嚡口嘅~而且每一隻都係一出爐就到你手,返到屋企食都仲係熱辣辣㗎!😋😋無論係當晚飯定宵夜都一樣咁正!仲好貼心咁送埋手套同埋辣椒粉添🙌🏻🙌🏻如果大家有興趣試吓嘅話,記得預訂啊!

大大隻豐味窯雞 $168

2024-08-28 105 瀏覽
大部分晚餐都係住家菜,有啲想食下外賣,於是訂隻雞食,可以做餸煮少樣🤣。 小店只提供外賣,我哋叫左招牌雞品嚐。豐味窯雞全隻我幾鐘意店家用用錫紙包住隻雞再放埋入保溫袋呢個做法,我拎住隻雞去左shopping買衫買左兩個幾鐘,返到屋企隻雞仲係好暖笠笠架!隻雞都幾大隻下,入面包晒勞工手套同膠手套,方便食用。隻雞望落色澤幾均勻,拆肉時好好拆,一拆拆左兩大碟肉,肉質幾嫩滑喎,每個部分都煮得熟,啲雞用左秘制醬汁整,好惹味👍🏻,同小寶老公一齊開心share! 豐味窯雞(觀塘) 地址:觀塘觀塘道472-484號官塘工業中心第一期7 樓G室B單位
豐味窯雞(觀塘)
  • 豐味窯雞
2024-08-27 118 瀏覽
之前同事介紹比我話觀塘工廈入面有間好吃的外賣土窯雞,即刻急不及待訂了一隻返屋企同屋企人一齊分享🤤🤤一打開保溫袋即刻聞到香噴噴的土窯雞香味,店家好細心跟送一對勞工手套方便我地把熱速速的雞拎出黎!仲有膠手套同埋調味料添呀🥰🥰雞皮烤製到金黃色,散發著誘人的光澤,撕開一塊,濃郁的肉香撲鼻而來,激發了我們的味蕾。雞肉鮮嫩多汁,受熱均勻,鎖住了肉汁。同時,經過特殊調配的香料滲透在肉質中,令整只雞獨特的香氣,層次豐富,每一口都充滿了洋蔥等食材及醬汁的香味。🤤🤤不用一會兒,我們已經把它吃光光了,屋企人仲話下次再買過☺️☺️

2024-08-27 61 瀏覽
今日妹妹話過嚟食飯, 一於斬料加餸, 佢話想試下窯雞, 朋友介紹我試下觀塘工業區樓上舖 “豐味窯雞” 外賣店.係觀塘MTR站一出, 好快就去到官塘工業中心. 主打窯雞 / 川式口水雞 / 蔥香雞, 我地上到去時都有其他客人等雞, 真係好多人幫襯. 窯雞即日分段新鮮焗製, 限量發售, 放工WhatsApp落定order, 去到就有得攞, 加餸一流!窯雞熱辣辣新鮮出爐, 雞用兩層錫紙包住焗成. 店主用保温袋袋住窯雞, 就算我搭MTR拎到返屋企仲係保持到溫度, 拎上手仲係好暖.!! 附送手套, 可以用嚟打開錫紙, 大大隻完隻豐味窯雞等緊我地切開, 可以用剪刀剪, 或者手撕.肉汁豐富, 香噴噴, 望見已經好吸引. 試完之後大家都讚雞肉好嫩滑,非常入味同Juicy, 將D汁用嚟撈飯無得輸, 超惹味!

2024-08-25 82 瀏覽
而家天氣咁熱真係唔想煮飯,平時食開斬料多,今次要試吓最近好Hit嘅窯雞😋餐廳好貼心,會用錫紙包住隻雞,再用保暖袋裝住,就算我哋返到屋企,隻雞仲係熱辣辣嫁!而且,仲有一對勞工手套同幾對透明手套,方便我哋撕開隻雞個陣唔會熱到隻手!一打開隻雞,巳經嗅到好香噴噴😛雞肉食落肉汁鮮嫩且多汁,超級入味😝絕對推薦大家要去試吓😎
2024-08-25 147 瀏覽
今日有朋友上黎一齊食飯,平時加餸多數都係燒味鋪買雞,今次就去左全港首間窯雞專門店到買窯雞,成日聽人講好好食,今次終於有機會試到🥰收工前落單,去到就拎得~.豐味窯雞全隻 $168窯雞有半隻或一隻同選擇,除左窯雞外仲有口水雞飯同葱香雞飯。今次就買左全隻雞,每隻雞都先會用醃料醃好,再用錫紙包裹好再經高溫烤製而成,返到屋企打開仲係熱辣辣,店家好貼心提供勞工手套同膠手套。.雞肉用手輕輕一撕就已經拆到啲肉出嚟,雞肉嫩滑、肉汁超多,醃得均勻入味,配埋飯食一流🤤🤤店家仲有提供辣粉,但就咁食就已經好夠味我就無加到辣粉。.⚠️只有外賣無堂食!

豐味窯雞全隻 $168

⚠️只有外賣無堂食!
2024-08-25 130 瀏覽
今晚買咗豐味窯雞加餸~以錫紙包住隻雞,仲有保温袋提供,拎到返屋企仲係熱辣辣,拎得方便,唔洗自備袋!雞肉好大隻,拆咗好多肉,全隻雞夠晒3-4個人食。肉質好嫩滑,用上秘製醬汁,鹹香味濃。食辣嘅人,可以點下辣粉,增添風味。店員都好貼心準備咗手套🧤竟然有勞工手套比我哋,隔熱之餘,又不會漏汁,加分~除左一隻豐味窯雞,仲有其他選擇:蔥香雞飯餐/口水雞飯餐,下次lunchtime買返公司試下~$168價錢親民。
今晚買咗豐味窯雞加餸~

$168價錢親民。
2024-08-25 102 瀏覽
豐味窯雞🍽觀塘觀塘道472-484號官塘工業中心第一期7樓G室B單位隱世窯雞 好難handle但我一定會食觀塘工廠樓上鋪隱世雞窯雞觀塘工業中心第一期7樓好容易搵7樓行到最篤篤就係,藍色門大大隻字寫住G放工WhatsApp落定order,去到就有得攞加送一流!打電話或者whatsapp落單自取。openrice落單自取又得。豐味窯雞全隻$168亦都可以選半隻,或者雞飯,去取貨時,短短一陣間都已經有2-3人黎拎外賣,真係好受歡迎保溫袋裝住入邊仲有錫紙兩層包住返到屋企開出嚟仲係熱辣辣!仲有齊布手套、膠手套,方便手撕,窯雞整得好入味,嫩滑多汁!非常香,好好食!唔使落調味粉都好好食夠晒Juicy夠晒熱外賣加餸大隻雞,一定要試呢間一定唔會失望!
豐味窯雞

隱世窯雞 好難handle但我一定會食
觀塘工廠樓上鋪隱世雞窯雞
觀塘工業中心第一期7樓
好容易搵7樓行到最篤篤就係,
藍色門大大隻字寫住G
放工WhatsApp落定order,去到就有得攞
加送一流!
打電話或者whatsapp落單自取。
openrice落單自取又得。

豐味窯雞全隻$168
亦都可以選半隻,或者雞飯,去取貨時,
短短一陣間都已經有2-3人黎拎外賣,
真係好受歡迎
保溫袋裝住
入邊仲有錫紙兩層包住
返到屋企開出嚟仲係熱辣辣!
仲有齊布手套、膠手套,
方便手撕,
窯雞整得好入味,
嫩滑多汁!
非常香,好好食!
唔使落調味粉都好好食
夠晒Juicy夠晒熱
外賣加餸大隻雞,一定要試呢間
一定唔會失望!
天氣熱,有時都懶得買餸煮飯。有時覺得買洗煮一大輪,其實買外賣仲好!呢排發掘到呢個幾啱食又抵食既外賣❣️觀塘人多一個好選擇喇❣️好正❣️打電話或者whatsapp落單自取。openrice落單自取又得。唔想自取,K字頭外賣都得!舒舒服服就可以食美味窯雞(⚠️注意係無堂食,得外賣架下)自取既話,搵到官塘工業中心第一期,上7樓沿箭咀搵G室就會搵到了!是日叫左一隻豐味窯雞$168去取貨時,短短一陣間都已經有2-3人黎拎外賣,真係好受歡迎❣️包裝精美細心,保溫袋裝住,確保返到屋企仲係熱辣辣!返到屋企打開,一層層錫紙,好保到溫個雞整得好入味,嫩滑多汁!好香好好食!仲有齊布手套、膠手套,方便手撕仲有調味粉添!觀塘叫雞大推介!🤭😆👍
天氣熱,有時都懶得買餸煮飯。
有時覺得買洗煮一大輪,
其實買外賣仲好!

呢排發掘到呢個幾啱食又抵食既外賣❣️
觀塘人多一個好選擇喇❣️
好正❣️

打電話或者whatsapp落單自取。
openrice落單自取又得。
唔想自取,
K字頭外賣都得!
舒舒服服就可以食美味窯雞
(⚠️注意係無堂食,得外賣架下)

自取既話,
搵到官塘工業中心第一期,
上7樓沿箭咀搵G室就會搵到了!

是日叫左一隻豐味窯雞$168
去取貨時,
短短一陣間都已經有2-3人黎拎外賣,
真係好受歡迎❣️

包裝精美細心,
保溫袋裝住,
確保返到屋企仲係熱辣辣!

返到屋企打開,一層層錫紙,好保到溫

個雞整得好入味,
嫩滑多汁!