2024-09-30 0 瀏覽
有時晚飯想斬料加餸,除咗白切雞、豉油雞外,依家我有多個新選擇,就係大熱嘅窯燒雞,真係皮滑肉嫩特別好味,依家觀塘就有外賣店。每隻窯燒雞大約兩斤重,每日新鮮醃製再高溫烤一小時。拎外賣時有錫紙封得密實,再有外賣袋裝住,確保安全。返屋企拆開仲有煙,聞到香噴噴,見到雞皮烤得金黃色,真係好吸引!如果太熱去用手拆嘅話,都有厚手套墊住。我同屋企人最鍾意食雞,見到整隻窯燒雞就話要親自撕。雞肉真係多汁又超級嫩滑,雞肉同雞骨一撕就拆到。

2024-09-28 0 瀏覽
今天晚餐後,我和太太到觀塘工業中心一期7樓G室B室,光顧一間名叫豐味窯雞的店鋪。聽朋友們說這裡的窯雞非常受歡迎,網上評價也很好,讓我們倍感期待。我們點了一隻大大隻的豐味窯雞。這隻雞用錫紙包裹著,保持熱度的效果非常好,讓我們在回家的路上就能感受到陣陣的香氣。當我們回到家,慢慢打開錫紙時,濃郁的雞香立刻撲鼻而來,讓人垂涎欲滴。這隻窯雞的外皮金黃酥脆,肉質則鮮嫩多汁,口感豐富。每一口都能品嚐到香料的獨特風味,簡直讓人忍不住想再來一口。搭配著自製的醬料,味道更是絕妙,讓這頓晚餐變得更加完美。用餐的過程中,我和太太不時互相分享對這道美食的感受,歡笑聲此起彼落。豐味窯雞不僅滿足了我們的味蕾,也讓我們的晚餐變得更加溫馨和愉快。總之,這次的用餐經歷讓我們十分滿意,未來一定會再回來光顧,繼續探索更多美味的菜式!

外賣自取
呢隻雞🐓最近好鬼出名,唔知大家食過未呢?就係位於觀塘工厦入面嘅《豐味窯雞》早2日係網上訂咗一隻返屋企嘆,到店取既時候,已經隱隱約約聞到啲雞肉嘅香味,雖然佢哋包到冚一冚。隻雞雞拎到返屋企都仲係熱辣辣,店家勁細心,提供埋勞工手套俾你用。隻雞用好多層錫紙包住,所以煮完之後啲汁都會keep返晒係隻雞入面,佢哋既雞,超級肥美厚肉,加上以古法炮製,全隻雞既肉質都好嫩滑,口感超超超超正🤤鍾意食雞🐓🐓🐓🐓🐓嘅朋友,快啲去試吓啦。只有外賣,不設堂食
鍾意食雞🐓🐓🐓🐓🐓嘅朋友,快啲去試吓啦。

只有外賣,不設堂食
2024-09-26 0 瀏覽
💥熱爆觀塘工業嘅窯燒雞🐔,聽聞即叫即製,專注於窯雞,✨用獨特嘅醃製方法及烹調。懶得煮飯嘅我,呢隻雞真心夠方便🙌🏻,先用錫級包著再用保溫袋保存食物品質,返到屋企🏠一拆即食,仲熱辣辣♨️。而且雞肉吸收了豐富嘅香料味😌,又唔會過咸,同時能夠鎖住水份,食落都好Juicy🤤,今晚食燒雞配啤酒,夠晒chill,仲好飽飽同蛋白質滿滿👅

2024-09-26
2024-09-26 0 瀏覽
今日陳皮契媽嚟咗我哋屋企食飯指定🅞🅡🅓🅔🅡要食我哋早幾日食 @chickendinn_er 熏雞🐔🐔🐔一樣都係咁好食保持水準😋😋一打開契媽已經話好香雞皮好薄身 一啲都唔厚 唔會覺得油膩切開同上次一樣有肉汁 雞身入面有洋蔥🧅好香好香 睇片都睇到好嫩滑😍今次搣成手撕雞咁俾陳皮食👄淨番雞架同肉汁溝啲水煮烏冬 食到皮皮舔舔脷😁一雞兩食💯‼️豐味窯雞 (觀塘)觀塘觀塘道472-484號官塘工業中心第一期7樓G室B訂購電話:54908131
一樣都係咁好食保持水準😋😋一打開契媽已經話好香
雞皮好薄身 一啲都唔厚 唔會覺得油膩
切開同上次一樣有肉汁 雞身入面有洋蔥🧅好香好香
睇片都睇到好嫩滑😍
今次搣成手撕雞咁俾陳皮食👄
淨番雞架同肉汁溝啲水煮烏冬 食到皮皮舔舔脷😁
一雞兩食💯‼️

豐味窯雞 (觀塘)
觀塘觀塘道472-484號官塘工業中心第一期7樓G室B

訂購電話:54908131
2024-09-24 168 瀏覽
👨🏻‍🍳豐味窯雞 (觀塘)📍觀塘觀塘道472-484號官塘工業中心第一期7樓G室B單位 「比花姐吸引黎食的🤣」 好似系花姐po左ig story之後,就成日聽到「窯雞」,適逢中秋做節,帶一隻返屋企同家人一齊食🤤 一大隻窯雞,觀塘D4出口一直行幾分鐘就到,新鮮熱辣出爐,有錫紙包住,仲有個保溫袋🤤返到屋企仲熱辣辣,吾使整熱!!隨袋仲附送手套同辣粉😝 辣粉就無加到,想試原汁原味😋一打開錫紙已經勁香!!⚠️小心打開⚠️會爆汁😆 吾止雞皮,雞肉都入味!!雖然雞肉吾算嫩,但系連雞皮食勁好食!!(必須連雞皮食🥹)有無雞皮愛好者🙈🙌🏻痴住雞皮D肉特別香口,雞皮小小煙韌,食落會「jopjop聲」😋有口感👍🏻 雞入面醃有香草、洋蔥等配料,裡外都咁入味🫶🏻手撕又得,剪又得,切都得,好易撕,啖啖肉😋 #豐味窯雞 #觀塘美食
👨🏻‍🍳豐味窯雞 (觀塘)

「比花姐吸引黎食的🤣」

好似系花姐po左ig story之後,
就成日聽到「窯雞」,
適逢中秋做節,
帶一隻返屋企同家人一齊食🤤

一大隻窯雞,
觀塘D4出口一直行幾分鐘就到,
新鮮熱辣出爐,
有錫紙包住,仲有個保溫袋🤤
返到屋企仲熱辣辣,吾使整熱!!
隨袋仲附送手套同辣粉😝

辣粉就無加到,
想試原汁原味😋
一打開錫紙已經勁香!!
⚠️小心打開⚠️會爆汁😆

吾止雞皮,雞肉都入味!!
雖然雞肉吾算嫩,
但系連雞皮食勁好食!!(必須連雞皮食🥹)
有無雞皮愛好者🙈🙌🏻
痴住雞皮D肉特別香口,
雞皮小小煙韌,食落會「jopjop聲」😋
有口感👍🏻

雞入面醃有香草、洋蔥等配料,
裡外都咁入味🫶🏻
手撕又得,剪又得,切都得,
好易撕,啖啖肉😋

#豐味窯雞 #觀塘美食
2024-09-22 196 瀏覽
今日去朋友屋企食飯,朋友叫我幫手拎外賣,喺觀塘工業中心裏面,唔講唔知原來上面有嗰買雞惠門店架🤝🤝真係大鄉里🤪🤪由外賣袋拿出來,用保溫袋放著,所以成隻雞都keep住好熱,整隻雞都是以錫紙包住,封得姐密實 ,一打開即刻用店舖提供既手袋c開啲肉,皮腍肉嫩,雞肉完全和骨分離,見到裏面有洋蔥、乾蔥、蔥,重點打開窯雞的錫紙,聞到好香既雞味,加上啲鷄汁好正,一啖雞汁一啖雞肉,餸飯一留,係加餸斬料既好選擇♥️

2024-09-21 166 瀏覽
中秋節團團圓圓齊齊整整今個中秋特別外賣左@豐味窯雞做節加餸窯雞有保溫袋包裝 ,經過一個多小時車程回到家仍然熱辣辣, 佢地好貼心向外賣袋預備左勞工手套及膠手袋,不怕弄髒同燙到親手💕❗️打開錫紙,看到窯雞金黃色澤表皮焦脆,好多香醬汁包圍。雞肉非常容易撕開,打開窯雞發現裡面有大量蔥蒜還有秘製醬汁,雞肉質鮮嫩多汁好餸飯呀🍚🍗😋。觀塘呢間窯雞店專做外賣既,仲堅持使用當地飼養的優質雞隻,確保肉質的新鮮和高品質 。$168真心抵食。。可以再encone記得要預訂呀!!!📍地址: 觀塘工業中心一期7樓G室 B房

中秋節團團圓圓齊齊整整
今個中秋特別外賣左@豐味窯雞做節加餸

窯雞有保溫袋包裝 ,經過一個多小時車程回到家

觀塘呢間窯雞店專做外賣既,
仲堅持使用當地飼養的優質雞隻,
確保肉質的新鮮和高品質 。

$168真心抵食。。可以再encone

記得要預訂呀!!!
📍地址: 觀塘工業中心一期7樓G室 B房
2024-09-20 157 瀏覽
呢排飲食潮流興食窯雞 🐓🐓🐓 於是我哋又外賣咗一隻返屋企試吓啦~ 喺觀塘工業中心1期拎到返屋企約1小時左右,到開封時都仲暖暖地 👍👍👍 唔駛oven re-heat就食得啦 🥰🥰🥰開封外面層保溫袋 🧺🧺🧺 之後,裡面仲有一層錫紙包住全隻雞,聞到好香嘅烤雞味 🐔🐔🐔 流晒口水🤤 戴咗手套之後原隻撕開,拎住隻雞髀🍗🍗🍗 即咬落去,好爽呀~ 😋😋😋 Size都幾大隻下,撕去骨後有一隻大碟雞肉🥰🥰🥰 開餐啦~味道方面,隻雞烤完之後仲好Juicy, 鮮嫩多汁,撕開後仲有好多雞汁流出嚟 🤩🤩🤩 除咗雞腿嫩之外,雞胸亦都夠軟屬 👍👍👍 全隻雞一次過清晒~⭐️⭐️⭐️ 原裝有跟埋手套🧤🧤🧤 & 辣椒粉 🌶️🌶️🌶️⭐️⭐️⭐️ 雞汁拎嚟點雞胸肉好正 😋😋😋

⭐️⭐️⭐️ 雞汁拎嚟點雞胸肉好正 😋😋😋

2024-09-20 83 瀏覽
窯雞這道菜喚醒了每個角落的味蕾,中秋家人做節就試試這間豐味窯雞,一打開在空氣中飄逸著的香氣,讓人不由自主地期待著即將發生的美味。😋😋窯雞的最​​大特色在於其獨特的烹飪方式。外皮金黃酥脆,而內部則保留著多汁的口感,配搭白飯簡直一流🤤🤤這道窯雞通常會搭配一些簡單的配菜,如洋蔥及香菇,這樣的搭配不僅增強了整體的色彩,也平衡了雞肉的油膩感,簡直是人間美味。😍😍總結來說,窯雞不只是一道菜餚,而是一種能夠喚起記憶的美好體驗,讓人不禁想要再吃一次。🩷🩷

2024-09-19 121 瀏覽
最近少食飯又喜歡食肉想焗食雞都係不如買食即食烤雞仲要在觀糖位置,非常方便返工又好既朋友仔朋友介紹呢間窯雞專門店可以外賣返去慢慢嘆位置工業區的小店主打自家烤製的招牌窯燒雞豐味窯雞全隻 $168窯燒雞即叫即製,非常熱爆有保溫袋包好,回到家中仍熱辣辣打開袋非常香噴噴,有錫紙包著袋中有布手套、膠手套及調味粉.打開窯燒雞大大隻呀個雞整得好入味,窯雞外層雞皮烤至焦脆帶少少濃原來他們選用兩斤重三黃雞嫩滑多汁而且又啖啖肉非常易就撕開雞肉雞肚內有很多蔥雞肉夠入味,最底的都很滿滿汁水2-3人已經食曬,非常美味夠飽. 豐味窯雞地址: 觀塘觀塘道472-484號官塘工業中心第一期7樓G室B單位
最近少食飯又喜歡食肉

想焗食雞都係不如買食即食烤雞

仲要在觀糖位置,非常方便返工又好既朋友仔
朋友介紹呢間窯雞專門店

可以外賣返去慢慢嘆

位置工業區的小店

主打自家烤製的招牌窯燒雞

豐味窯雞全隻 $168
窯燒雞即叫即製,非常熱爆

有保溫袋包好,回到家中仍熱辣辣

打開袋非常香噴噴,有錫紙包著
袋中有布手套、膠手套及調味粉

打開窯燒雞大大隻呀

個雞整得好入味,窯雞外層雞皮烤至焦脆帶少少濃

原來他們選用兩斤重三黃雞
嫩滑多汁而且又啖啖肉

非常易就撕開雞肉
雞肚內有很多蔥

雞肉夠入味,最底的都很滿滿汁水

2-3人已經食曬,非常美味夠飽

. 豐味窯雞

2024-09-16
2024-09-18 124 瀏覽
由於我在觀塘返工,所以有時收工都會在觀塘吃晚飯。前幾天,我收工上觀塘一工廈拎雞,一攞都感很重手。返到屋企準備食時,發現店家好細心。店家除了以外賣保暖袋盛載,內裏再以層層錫紙包住隻雞,以保熱辣辣。另外更隨雞附上勞工手套和幾對透明手套,方便大家手撕雞,食起上來很過癮。一打開錫紙,眼見大大隻脹卜卜的土窯雞。外皮烤至金黃,輕輕一絲,肉汁和油脂湧出。店家特別在雞腔內加入洋蔥、蔥等配料,雞味更香更濃。如果想有點辣的味道,店家還附上辣椒粉,灑上適量辣椒粉,味道更香更惹味。食落外皮滑捋捋,敷油香,雞肉入味雞肉好滑嫩,送飯一流!

一打開錫紙,眼見大大隻脹卜卜的土窯雞。

食落外皮滑捋捋,敷油香,雞肉入味雞肉好滑嫩,送飯一流!
提前同家人慶祝中秋佳節🌕,又唔想出街食飯,又迫兼且限時限刻,所以Zaza決定喺屋企,同家人溫馨聚餐🥰 不過,要煮咁多人嘅食物,梗係要請外援,叫外賣啦💁🏻‍♀️見到好多Foodies推薦「豐味窯雞」,決定一試☺️ 預訂方法好簡單,只要透過外賣平台 或者 WhatsApp預訂 就OK今次係第一次幫襯,Zaza決定試下店內招牌菜 豐味窯雞 一隻($𝟏𝟔𝟖/隻)到店後幾分鐘,店員就送上一個橙色外賣保溫袋,裡面裝住用幾層錫紙包好嘅窯燒雞🐔,返到屋企後,隻雞都仲係熱辣辣🔥一拆開錫紙,雞香味撲鼻而來,錫紙底仲有大量雞汁同雞油精華;而且窯燒雞嘅金黃色雞皮 望落好有光澤😙窯燒雞嘅骨肉都烤得非常軟腍,骨肉幾乎分離,所以用刀輕輕一劈,就可以分件上碟🍽️味道都令大家讚賞,雞肉入味又嫩滑聽店員講,佢哋嘅雞用上廿種配料醃製兩個鐘😳,再將雞密封好,拎去烤焗一個鐘,所以先做到外皮脆,雞肉入味嘅效果😎店舖仲相當細心,隨袋附送勞工手套同幾對透明手套,可以當手撕雞咁食🤣

味道都令大家讚賞,雞肉入味又嫩滑

2024-09-16 107 瀏覽
專注於窯雞,以其獨特的醃製方法和烹調。豐味窯雞,肉質鮮嫩,入味十足。每一口都能感受到那濃郁的醬汁滲透進肉質中的美妙。醃製過程中,店家使用多種香料,讓雞肉吸收了豐富的風味,既有香料的芳香,又不失肉類的原汁原味。外賣服務方面,豐味窯雞也做得相當出色。包裝精美,保證了食物在運送過程中的完整性,讓你在家中也能享受到餐廳的美味。再者,店家對於顧客的需求十分關心,無論是辣度的調整還是配菜的選擇,都能根據個人喜好進行調整,讓每位顧客都能找到最合適自己的口味。
專注於窯雞,以其獨特的醃製方法和烹調。

2024-09-16 110 瀏覽
原隻窯雞🐔從觀塘帶回家,窯雞依然熱氣騰騰。一打開包裝,燒烤的微微香氣撲鼻而來,這隻雞個頭不小,肉質鮮嫩滑溜,每一口都充滿了肉汁的滋潤。雞肉入味十足,口感滑溜,令人驚喜不已😀雞的份量足夠兩人共享,非常實惠。店家用錫紙和保溫袋精心包裝,確保了食物的溫度和風味。隨餐附送調味辣粉、棉手套和膠手套,讓你在家也能輕鬆享用這道美味。撕開雞肉的瞬間,撲面而來的香氣和滿滿的肉汁,給人十足的滿足感。方便好食呀😀😀😀
原隻窯雞🐔