2021-10-14 57 瀏覽
上星期六晚八號風去這間居酒屋晚飯,一坐低嗌咗兩支清酒試飲感覺上好易入口,跟住試左佢哋嘅刺身特盛同象拔蚌刺身和鱆紅2食,感覺象拔蚌刺身得個鮮甜唔爽,另外個鱆紅刺身唔係好新鮮,除左個鱆紅2食之外,整體上嚟講可以接受,跟住再試埋佢哋嘅豐森什錦拼盤(全牛和黑豚肉)整體上來講都好好食,最後試埋佢哋嘅甜品,日本士多啤梨雪葩和日本椰子雪葩都好食唔算特別出色,整體環境都好舒服,餐廳服務有待提升,總括嚟講都值得一試。
2021-10-09
120 分鐘 (堂食)
  • 豐森什錦拼盤
2021-10-04 164 瀏覽
見到好多網上推介,又有YouTuber 介紹 ,膽粗粗黎元朗試下,一入門口餐廳好大間,只有兩檯已經心知不妙,但都黎到門口都試下啦。呢度乜都有,又有燒牛,壽喜燒,刺身,壽司乜都有.... 我地都唔敢叫太多... 只是散叫左幾樣野... 真係差到一個點...芝士燒蠔 - 好似路邊小食貨色甲羅燒 - 又乾又無味 深海池魚 好腥真係勁恐怖,食完呢度唔飽去左第度食完全感覺到呢度嘅老細應該係純粹玩下開餐廳啲嘢睇得出好唔用心去做又中伏啦今次

呢度乜都有,又有燒牛,壽喜燒,刺身壽司乜都有.... 我地都唔敢叫太多... 只是散叫左幾樣野... 真係差到一個點...

芝士燒蠔 - 好似路邊小食貨色
甲羅燒 - 又乾又無味
深海池魚 好腥

真係勁恐怖,食完呢度唔飽去左第度食
完全感覺到呢度嘅老細應該係純粹玩下開餐廳
啲嘢睇得出好唔用心去做
又中伏啦今次
2021-09-28
2021-09-25 101 瀏覽
今日入元朗見下老友記🧑🏻‍🦳👱🏻‍♂️見時間仲早😌不然搵吓嘢食啦😁繼續日本🇯🇵美食俾個門口吸引到入去😁推門入去😙嘩😍去咗日本🇯🇵la😘😘坐低Look一Look menu先😜一於整過二人(情侶💑)套餐🥰啲嘢食未到😙服務先到👍🏻充滿咗大和民族精神、對顧客好貼心(每上一道菜、服務員都會解釋食材來源地、食法)👍🏻👍🏻❤️❤️分3段上菜😜~頭盤~我揀咗蝦籽🦐沙律🥗、紫菜炸雲吞(紫菜脆卜卜、粒雲吞好大隻蝦)😋~壽司🍣刺身~新鮮😋好味😋啖啖肉骰睇相~主菜~網燒👍🏻(澳洲和牛眼、美國安格斯小牛排🥩西班牙豬肋條、活大蜆)配上有三樽調味料、冇得頂👍🏻👍🏻~夠晒鑊氣炒野菜🥬~蟹甲羅焗飯~呢個焗飯第一啖好夠海水味😜但第二啖完全就冇咗海水味喎😙越食越精彩😁😁最後特色甜品🍮~係日本廚師製作、每日都update唔同款式、總共有9款,不過我哋個二人套餐得4款、老公👨🏻‍🦱下次話一定要食足9款甜品🍮👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
今日入元朗見下老友記🧑🏻‍🦳👱🏻‍♂️
分3段上菜😜
壽司🍣刺身~新鮮😋好味😋啖啖肉骰睇相
~夠晒鑊氣炒野菜🥬

2021-09-18 173 瀏覽
利申:本人極少會寫食後評語,因為我懶,不想寫字亦不太喜歡影相,所以沒有食物照片,抱歉。新開張不久的當然要一試,訂好房間,所謂的房間只是两張卡位加多了一道屏風組成的,我們六人共享用了两張卡位。當然,你要房間的話,最低消費肯定逃不過了。本來是两千,後來回電,因為週末要四千。無問題,我們一家六口食好一些也不止四千,當然一口應承。一早請妹妹詢問有否岩蠔,響螺,松葉蟹,南澳龍蝦,回覆的是(我們暫時沒有)。好的,你沒有,無問題,我的飯堂有即可。及後再問南澳龍蝦有沒有,回覆說:我們只有西澳龍蝦。但經驗說,西澳做剌身的話,確實還差一點點。不放氣地再問,南澳三斤大概多少錢?竟然回覆說 :有,可以幫你問。價錢是2,500至3,000.。我嘩,嘩的一聲,可能他們找錯了供應商。批發價两百左右一斤。我的飯堂同樣重量的,1,600有找。算吧!下星期再吃。那不似房間的房間,又熱又焗,根本稱不上房間,多一度屏風要最低消費,不值。茶沒有服務員主動添加,骨碟沒有人更換,簡單的說:沒有服務員招呼。講講點了什麼菜:西澳Baby 龍蝦两隻($518/pc),間八一條($508),浸水象拔蚌一條($1)是特價。鹿兒島和牛薄燒,活
講講點了什麼菜:西澳Baby 龍蝦两隻($518/pc),間八一條($508),浸水象拔蚌一條($1)是特價。鹿兒島和牛薄燒,活鮑魚,鐵板鮑魚,銀雪魚西京燒,安格斯小牛排,燒魷魚筒,櫻花蝦炒飯,蟹子甲羅燒,餃子,美國雞件,鹿兒島黑豚腩,都好似差不多。其實都是在日本餐廳經常吃到的東西,但質素和價錢肯定不成正比例。
埋單想用所謂消費卷,因為滿1,000減100, 用We Chat pay 大概4,600減至4,500,收銀處妹妹說我We Chat pay 不是用消費卷付款,所以沒有優惠。(心想:01/08當晚發出的2,000,本人幾分鐘就用完了),怎麼會等到18/09呀?我想公公婆婆每天去早茶嘆一盅兩件而去到呢一日都用完啦。我當然沒有爭拗,一百幾十,派都派左了。只不過呢啲所謂優惠,收埋或根本沒有必要顯示出來。(幸好我不是港女)
總結:這樣價錢,吃同樣食物的日式餐廳肯定多的是。建議餐廳負責人還是定一定位,做平價定食,薄利多銷還好一些 (即是你們午餐提供的),必定客似雲來。什麼水產⋯⋯還差好遠吧!
2021-09-18
假日經常踩單車路過,人流滿滿。今天剛好在元朗排練,下班前特意致電來訂座。店內裝修與日本的浜燒店簡直是一樣,讓我倆有置身於日本的感覺,就像去了一趟東京旅行。設置多個卡位寬躺舒適,店面空間大,樓底高,有活海鮮缸,各店員服務殷勤有禮。餐牌上有非常多的選擇,每樣食品都很想嘗試,經理推薦我們食二人精選晚餐,包含了前菜、壽司、刺身、烤肉和主食還有甜品。仔細研究餐牌後發現,二人精選晚餐非常適合那位與我共膳的同事,她食量不小,但每樣食物都不過三口🤣豐森精選晚餐(二人前)頭盤日本胡麻凍豆腐沙律 或蟹子沙律紫菜炸雲吞紫菜炸雲吞,非常特別有驚喜。紫菜中心包着隻蝦,紫菜外層果上一點天婦羅炸粉。香脆彈牙。壽司/刺身北寄背壽司2件油甘魚壽司2件三文魚刺身、鱆紅魚刺身各2片帆立貝刺身、吞拿魚刺身各2片各款刺身和壽司上的魚生都鮮味十足,非常新鮮,而帆立貝更是超高質量的北海道頂級帆立貝,質感跟平日在香港食的很不一樣,是北海道的味道。壽司醋飯,調味一流。師傅握飯力度適中。主菜澳洲和牛肉眼2件美國安格斯牛小排2件西班牙豬肋條2件活大蜆8隻燒肉份量剛好不多不少,肉品油脂充足。活大蜆,鮮味十足肉質清甜帶有海水味。炒野菜1份蟹甲

餐牌上有非常多的選擇,每樣食品都很想嘗試,經理推薦我們食二人精選晚餐,包含了前菜、壽司刺身、烤肉和主食還有甜品

豐森精選晚餐(二人前)
頭盤
日本胡麻凍豆腐沙律 或蟹子沙律

壽司/刺身
北寄背壽司2件
油甘魚壽司2件
三文魚刺身、鱆紅魚刺身各2片
帆立貝刺身、吞拿魚刺身各2片

各款刺身壽司上的魚生都鮮味十足,非常新鮮,而帆立貝更是超高質量的北海道頂級帆立貝,質感跟平日在香港食的很不一樣,是北海道的味道。
壽司醋飯,調味一流。
師傅握飯力度適中。

主菜
澳洲和牛肉眼2件
美國安格斯牛小排2件
西班牙豬肋條2件
活大蜆8隻

燒肉份量剛好不多不少,肉品油脂充足。
活大蜆,鮮味十足肉質清甜帶有海水味。

炒野菜1份
蟹甲羅焗飯 1份
蟹甲焗飯不得不試,creamy 不腥。

特色甜品盒1盒
焦糖燉蛋
流心熱情果慕絲蛋糕
士多啤梨慕絲朱古力海綿蛋糕
士多啤梨忌廉泡芙

甜品盒簡直是成個餐嘅精粹,一點也不馬虎,四款都各具特色,焦糖燉蛋香滑,流心熱情果慕絲蛋糕清甜,士多啤梨忌廉泡芙的泡芙是剛剛焗出爐,酥脆熱辣辣。

逢星期一至四供應(假日除外)
HK$588 +10%服務費
朋友生日 網上見到好吸引就黎食下星期日 唔洗等位 環境舒適裝修好令 有食日本菜Feel入座坐低後 侍應失魂 10分鍾都冇餐牌然後叫侍應 我問有咩食 先有餐牌我同朋友點左個$1288 二人餐頭盤沙律不過不失 普通既青瓜蟹柳蟹籽沙律然後2片拖羅同2隻牡丹蝦刺身 一般因為我唔食得生蝦 我打算留返去燒熟食 所以放左起枱 但比失魂侍應收左最後都有補返比我 正常未食完應該要問一問先收然後到海膽壽司 三文魚夾餅壽司唔清楚海膽邊度黎 尚算新鮮三文魚夾餅有驚喜 香脆既口感幾特別然後燒河豚魚干 太咸 要配其他野食會好d 就咁食太咸我朋友叫左支樽裝梳打水 因為係玻璃樽 要用 開瓶器先可以開到 失魂侍應冇幫我地開到主菜活龍蝦活大蜆同南非鮑魚海鮮燒緊果陣會育 非常新鮮然後個食龍蝦 失魂侍應忘記比鉗 我地拎個匙羹卜 侍應先記得比個鉗我地日本和牛好香口但有個牛肋條成舊都係根 食唔到 之後侍應都幫我換返舊到甲羅焗飯 好香蟹膏味 好食 甜品 好精緻 味道都好好 整體食物出品 擺盤精緻 新鮮 好食環境氣氛好好有下次只係侍應有d失魂
朋友生日 網上見到好吸引就黎食下

生日
  • 甲羅焗飯
  • 三文魚夾餅
2021-09-05 84 瀏覽
.🔺豐森水產呢排返工返到好多負能量,適當嘅時候都要同朋友呻下😮‍💨唔係點樣繼續做齒輪🥺今次黎到呢間裝修好有日本風情嘅餐廳👍🏻坐位闊落 成餐飯都坐得好舒服😌.日本胡麻凍豆腐沙律🥗豆腐喺日本直送 啖啖豆香味 沙律菜十分新鮮👍🏻三文魚夾餅🍣order左幾款壽司 呢款係比較特別!側邊嘅夾餅好脆,一脆一軟嘅口感好正~牛肉火鍋🍲牛肉同蔬菜份量超足料👍🏻湯底係壽喜燒,甜甜地好有日式風味😋只是牛肉烹調嘅時間略為長左點🤪蟹甲羅焗飯🦀基本上係每枱必點!蟹膏舖滿成個飯👍🏻👍🏻
🔺豐森水產
蟹甲羅焗飯🦀基本上係每枱必點!蟹膏舖滿成個飯👍🏻👍🏻
2021-09-04 146 瀏覽
見係新開業,三人帶著期待去試下,打算食個生日飯。中午12點到,顧客不算多,12:20點了三個菜,等了半小時才吃到第一個壽司拼盤,之後兩個菜,每個分別等20分鐘以上才來。(其中一個仲要係自己燒要等好耐先到)等候中途也有向waitress 追單,可能人手不夠,態度也是一般。由於等候時間太長,即使不飽也不敢再點。埋單反映情況,得到嘅回覆係話因為lunch time 時間d客同一時間到(唔通係客嘅問題?)。一餐簡單生日飯,體驗好差。意見沒有被接受,只係話太多客。所以,應該唔會再去。

)。

2021-09-04 106 瀏覽
是日俾人拖左去元朗食日本野,餐廳距離朗平站不遠,即使唔熟元朗區跟住地圖走都好易搵到。餐廳環境唔錯個場好大,踏進去東瀛風直撲而來,入門紙燈籠排陣歡迎你,好靚打打卡都唔錯,日式裝潢掛滿旗幟,仿如置身日本感覺。卡位寬闊舒適,主打橫濱燒及日式燒肉,但友人懶懶動手燒,唯有下次再試啦~燒河豚魚亁 $88口感半煙韌,甜甜地有魚香味,沾上蛋黃醬更佳,作為餐前小食唔錯。磯燒岩蠔 (4只) $98燒生蠔本身已經好鮮美,加了美味芝士沙律醬汁滿滿的,味道超濃有點膩,食一隻已好滿足。清酒煮大蜆 $88蜆肉大大粒無沙,清酒煮湯味香濃,蜆肉鮮味突出簡單好食。什錦天婦羅 $78賣相唔錯炸物一大堆,有齊炸蝦、茄子、冬菇、秋葵、南瓜及蕃薯,可以樣樣都試下,炸粉不算厚,脆脆地味道OK。蟹甲羅焗飯 $98面層舖滿咸香美味的蟹膏、絲絲的蟹肉及脆卜卜的蟹籽,蟹氏一家有齊感覺完美。飯量都幾多,飯粒粒分明,熱鍋底部有飯焦。拌勻食口感味道都好滿足,依個價錢都幾抵食。

燒河豚魚亁 $88
燒河豚魚亁

磯燒岩蠔 (4只) $98
磯燒岩蠔

清酒煮大蜆 $88
蜆肉大大粒無沙,清酒煮湯味香濃,蜆肉鮮味突出簡單好食。

什錦天婦羅 $78
什錦天婦羅

蟹甲羅焗飯 $98
2021-09-02
5 分鐘 (堂食)
燒河豚魚亁
磯燒岩蠔
什錦天婦羅
  • 清酒煮大蜆
2021-08-24 83 瀏覽
同朋友去食日本野,以間餐廳咩都有得食😂,有魚生、壽司、串串燒、天婦羅同燒肉🤤我地叫左個二人餐,咩都試少少🤏另外都有追加少少野1️⃣燒肉併盤,每樣兩塊唔夠喉😂日本鹿兒島和牛澳洲和牛肉眼美國安格斯牛小排西班牙豬肋條2️⃣海鮮🦞併盤有鮑魚、波士頓龍蝦同活大蜆3️⃣sashimi吞拿魚+甜蝦,我地追加三文魚4️⃣雞泡魚乾味道偏甜同有點淋😅個人中意乾身5️⃣蝦🍤同茄子🍆天婦羅新鮮熱辣好味6️⃣海膽壽司7️⃣三文魚夾餅壽司8️⃣個蝦頭係甜蝦頭😂個職員主動提議幫我地炸左個蝦頭😂唔好浪費😂唔錯唔錯9️⃣蟹甲羅焗飯每粒飯都有蟹膏味,好濃好香好味😋🔟甜品盒冇諗過有4款甜品咁多😂每樣都幾好味😋唔錯

1️⃣燒肉併盤,每樣兩塊唔夠喉😂
日本鹿兒島和牛
澳洲和牛肉眼
美國安格斯牛小排
西班牙豬肋條

2️⃣海鮮🦞併盤
有鮑魚、波士頓龍蝦同活大蜆

3️⃣sashimi
吞拿魚+甜蝦,我地追加三文魚

4️⃣雞泡魚乾
味道偏甜同有點淋😅個人中意乾身

5️⃣蝦🍤同茄子🍆天婦羅
新鮮熱辣好味

6️⃣海膽壽司

7️⃣三文魚夾餅壽司

9️⃣蟹甲羅焗飯
每粒飯都有蟹膏味,好濃好香好味😋

🔟甜品
冇諗過有4款甜品咁多😂每樣都幾好味😋唔錯
2021-08-15
2021-08-21 89 瀏覽
芒果蟹籽沙律$58芒果現在時令當造 果肉香濃味甜 青瓜絲清爽脆口 再加上粒粒飽滿的蟹子 確實是一道清新的前菜三文魚刺身$78(五片)厚切嘅魚生我最喜愛 鮮嫩嘅口感 咀嚼下帶有魚油的香味 在口腔中久久不散 用了新鮮完全沒有半點腥味壽司上盛$198總共有八件 海膽是另行自點的 擺盤實在太精緻太美麗 無論外觀及味道都是高級日本餐廳的水準 每件壽司飯都已經預先調味 唔會一夾就散 亦唔會過於死實 刺身夠新鮮 用料亦都很大方海膽壽司$58極度新鮮 海膽肥美又鮮甜 $58有兩件我覺得好抵食 質素屬於高質 用了新鮮才是王道炸軟殼蟹$68即叫即炸上枱嘅時候仲係熱辣辣 外層粉漿好薄 好鬆化 蟹肉還帶有鮮甜的肉汁 炸物最怕食到成口油 餐廳真係做得好出色 能夠做到香口鬆脆而不油膩意式咖啡狗$68好可愛嘅甜品 點選了芒果口味 小狗造型細緻 樣子楚楚可憐 真係有啲唔捨得食 唔捨得摧毀一個咁可愛嘅蛋糕 狗狗身軀是芒果味的mousse又像冰凍的雪糕 底下是鬆軟的蛋糕層 兩者配合起來口感很不錯蜜瓜味日本罐裝汽水$15 就連汽水都係日本空運到港 呢隻汽水我都係第一次飲 係好真實嘅蜜瓜味 汽水本身係凍嘅 再附上冰底真係好貼

芒果蟹籽沙律$58

三文魚刺身$78(五片)

壽司上盛$198

海膽壽司$58

炸軟殼蟹$68

意式咖啡狗$68

蜜瓜味日本罐裝汽水$15
就連汽水都係日本空運到港 呢隻汽水我都係第一次飲 係好真實嘅蜜瓜味 汽水本身係凍嘅 再附上冰底真係好貼心 超級透心涼

其實餐廳仲有好多食物種類提供選擇 如:浜燒海鮮 店內設有魚缸養活海產 保證食客能夠吃到最新鮮的海鮮

除咗海鮮之外亦都有燒肉 今日主要食壽司刺身,炸物 整體本人相當滿意 必定再有下次 下次一於食浜燒和燒肉 I will be back
2021-08-18 1998 瀏覽
豐森水產 (元朗)元朗馬田路80號御庭居地下6-7號舖近元朗劇院有一間不錯的日本餐廳,店面非常之大,內裏的裝修也很有日式風味,座位舒適。早點來不用特別book位,六點的時候還未算多人,但之後7:30開始人流較多。精選二人餐$588特別點了一個二人套餐,不用特別想吃什麼,裏面由前菜主菜,甜品都已經安排好。紫菜炸雲吞這個紫菜非常特別,紫菜包著蝦粒之後炸得香脆,紫菜脆薄博,裏面的蝦粒爽口。炒野菜青青翠翠的野菜,抄得香口,作為前菜不錯。西班牙豚肉條豚肉條肉質嫩滑,肥瘦均勻之有咬口。三文魚三文魚肥美,入口滿是魚油,配上Wasabi吃,很美味。帆立貝帆立貝大大粒,好厚的帆立貝,甜美!章紅魚吞拿魚章紅魚和吞拿魚,魚肉鮮甜美味。澳洲和牛肉眼澳洲和牛肉眼肥瘦均勻,油脂情網狀,佈滿整塊牛肉,燒起上來吃,油脂溶化後入口也溶化了。油甘魚壽司北寄貝壽司壽司做得不錯,除了用了新鮮上盛,飯粒晶凝通透,黏稠度適中。大蜆特色甜品盒最後食完會有一個非常精美的甜品盒,一盒四件,有朱古力慕絲蛋糕,布甸!精美程度可以媲美甜品舖,這可以作為一個完美的句號。櫻花蝦黑松露炒飯很香黑松露味,飯炒得粒粒分明!櫻花蝦細細粒但非常香口,配上

豐森水產 (元朗)
元朗馬田路80號御庭居地下6-7號舖

精選二人餐$588

炒野菜
青青翠翠的野菜,抄得香口,作為前菜不錯。

西班牙豚肉條
豚肉條肉質嫩滑,肥瘦均勻之有咬口。

三文魚
三文魚肥美,入口滿是魚油,配上Wasabi吃,很美味。

帆立貝
帆立貝大大粒,好厚的帆立貝,甜美!

章紅魚

吞拿魚
章紅魚和吞拿魚,魚肉鮮甜美味。

澳洲和牛肉眼

油甘魚壽司

北寄貝壽司
壽司做得不錯,除了用了新鮮上盛,飯粒晶凝通透,黏稠度適中。
大蜆

特色甜品

櫻花蝦黑松露炒飯
很香黑松露味,飯炒得粒粒分明!櫻花蝦細細粒但非常香口,配上黑松露很搭。

日本和胡麻凍豆腐沙律
豆腐清甜,胡麻醬酸酸甜甜非常開胃!

麒麟生啤
來一杯生啤,很享受!

2021-08-16
2021-08-17 1140 瀏覽
抵食,冇得輸今日去到元朗探朋友,順路去食日式燒烤,選了坐落於馬田路的豐森水產,我們一行四人點了很多食物。我們點了燒肉、壽司、立食、甜品三文魚夾餅壽司$48這個壽司夾餅,我是第一次食,我見它個樣好靚便點來試試。這個壽司夾餅好靚,魚肉有鮮味。燒肉方面我們點了:雞中翼$42美國雞件$68加拿大牛肋骨條肉$168美國安格斯肉眼$168肉類擺碟好有心思,而且份量超超多。加拿大牛肋條好有牛味,香濃有肉汁,只要加小小鹽,便十分好吃。安格斯肉眼很滑,肉質柔滑細緻,牛味香濃。至於雞翼及雞件也很不錯,份量亦多。蟹甲羅焗飯$98這個飯名字很特別,看英文譯名便知道這是蟹膏焗飯,服務員十分親切,告之我們這個飯要趁熱吃。這個焗飯有很多蟹膏,好甘香。泡菜雞肉炒飯$88這個泡菜炒飯味道也不錯,飯炒得不油膩也很乾身,對追求健康的人是一個好的選擇。牛肉火鍋$128這個火鍋超大鍋,份量好多,內有十多片肥牛,窩蛋,粗粉絲,黃芽白,小棠菜及豆腐。這個火鍋湯底帶甜味,很好味啊!粗粉絲吸了收了湯料,好食!特色甜品盒$128這個甜品盒子超靚,很吸晴。盒子裏共有四款甜品,什果忌廉椰奶凍、法式焦糖燉蛋、士多啤梨忌廉泡芙、芒果布甸蛋糕。四
抵食,冇得輸

我們點了燒肉、壽司、立食、甜品

三文魚夾餅壽司$48

蟹甲羅焗飯$98

泡菜雞肉炒飯$88

牛肉火鍋$128

特色甜品盒$128
這個甜品盒子超靚,很吸晴。

四個甜品都十分出色,與專門嘅甜品店出品一樣,毫不遜色。
法式焦糖燉蛋,面頭焦糖脆脆的,內裏忌廉香濃,很滑。
其他三款不同口味的甜品,我的朋友們都話很好吃。
2021-08-13 1041 瀏覽
壽司、刺身、燒肉、和食、浜燒、甜品,樣樣都想食?這家位於元朗的豐森水產就可以一次過滿足你多個願望!餐廳位於元朗劇院附近,從屯馬綫朗屏站沿著元朗體育路步行十分鐘左右即可到達。店內和風的木系設計,掛満日式的燈籠和擺設,令人尤如置身日本,餐廳並設有魚缸放滿新鮮的水產,客人可以近距離選擇當天最新鮮時令的食材。豐森精選晚餐-二人前(HK$588)這款二人精選晚餐價錢$588,只限星期一至星期四供應,假期除外。餐目包括兩款頭盤、壽司、刺身、燒肉、燒大蜆、炒野菜、主食和甜品。日本胡麻涷豆腐沙律頭盤是一款清新的日式沙律,涷豆腐配以新鮮沙律菜,加入日本胡麻醬,味道清新又自然。紫菜炸雲吞這款炸雲吞用了紫菜作為雲吞皮,炸過的紫菜入口脆卜卜,作為下酒菜或小食同樣合適。壽司拼盤四件的壽司拼盤,兩件北寄貝和是日的精選壽司。壽司用了赤醋飯,比米醋飯更香醇、更濃厚。刺身拼盤四款刺身包括三文魚、帆立貝、鱆紅魚和吞拿魚各兩件,刺身新鮮甜美,肉質細嫩。燒肉拼盤/活大蜆三款肉類包括澳洲和牛肉眼、美國安格斯牛小排、西班牙豬肋條,另外還有一盤活大蜆。澳洲和牛肉眼油花分佈均勻,入口即化;美國安格斯牛小排,肉味濃、肉理細緻;西班牙豬
壽司刺身、燒肉、和食、浜燒、甜品,樣樣都想食?這家位於元朗的豐森水產就可以一次過滿足你多個願望!

豐森精選晚餐-二人前(HK$588)
這款二人精選晚餐價錢$588,只限星期一至星期四供應,假期除外。餐目包括兩款頭盤、壽司刺身、燒肉、燒大蜆、炒野菜、主食和甜品

壽司拼盤

四件的壽司拼盤,兩件北寄貝和是日的精選壽司壽司用了赤醋飯,比米醋飯更香醇、更濃厚。

燒肉拼盤/活大蜆

三款肉類包括澳洲和牛肉眼、美國安格斯牛小排、西班牙豬肋條,另外還有一盤活大蜆。澳洲和牛肉眼油花分佈均勻,入口即化;美國安格斯牛小排,肉味濃、肉理細緻;西班牙豬肋條,脂肪比例恰到好處,筋膜的肋條帶點嚼勁,油香四溢。
燒肉拼盤/活大蜆

大蜆放在爐上直燒,一隻隻活大蜆隨著熱力卜卜爆開,可以吃到原汁原味的海洋味道。

蟹甲羅焗飯

原鍋上的焗飯,飯面上放滿一層蟹肉蟹膏,味道甘香又肥美,加上蟹籽的脆卜卜,令每一口飯都有著多重的口感和味道。

炒什菜

食完多款肉類,吃一個健康的炒什菜平衡一下。

特色甜品
炒什菜

這裡的甜品全是自家製作,精𡟹的四式甜品放在四格木盒內,無論賣相或味道同樣可以媲美坊間的甜品專門店。

Storefront

Interior

Menu
2021-08-12
2021-08-11 141 瀏覽
今天收工後和屋企人一起去豐森水產享用日本菜頭盆先來一個壽司併盆,壽司款色多,有帶子,油甘魚,甜蝦都得新鮮入口好有鮮味。最令人驚喜是三文魚夾餅,炸油甘魚皮配上三文魚做的壽司,外脆內軟口感很有層次。吃完後要再來多一碟。然後我們點了燒牛舌,牛舌香味十足肉質鬆軟。主食點了牛肉窩和鰻魚飯。鰻魚飯用荷葉包住令飯更吸到鰻魚的香味加上鰻魚肉質鮮甜配上飯食更加可口。仲叫咗新鮮炸嘅天婦羅,食得出啲炸粉好薄同出邊專食天婦羅嘅舖頭有得比最後仲有個超滑超好食嘅銀雪魚,我每次食日本嘢都一定要食㗎,呢度嘅水準都非常好,冇令我失望整體來說這家餐廳的勝價比很高,食物質素高,價錢也合理。
今天收工後和屋企人一起去豐森水產享用日本菜

然後我們點了燒牛舌,牛舌香味十足肉質鬆軟。

整體來說這家餐廳的勝價比很高,食物質素高,價錢也合理。
2021-07-07