1K
在新年假期中,連續三天❄️寒冷再🌦細雨,終於在星期五是大晴天🌞,我和妹妹來到馬灣半日遊,嘆下午茶,再行山遊覽青馬大橋,非常寫意。位置:在荃灣站乘搭NR331到總站下車,沿天橋方向行,就會看到挪亞方舟度假酒店的入口,而餐廳就在酒店的接待大堂旁邊。環境:走入門口,已有接待員為你服務,餐廳裏面大約分兩邊,一邊是午飯丶下午茶的用餐座位,另一邊是享用自助餐,自助餐的環境普通,用玻璃窗分開兩邊。餐廳很善用外面的青馬大橋和海灘的美景,用上大玻璃,設有四人的青色梳發座位,坐在窗邊,真是別有一番風味☺️,而這正是我預約這裡下午茶的主因👍🏻。服務:我打電話訂位時候,特意要求坐在窗邊位,在全藍天的天色下,望去海灘和青馬大橋,真是閃閃發亮😍😍,而這樣一邊欣賞美景,一邊享受😋下午茶茶點,完全值回茶價。戀戀莓果海景下午茶 $390 (二人用)🍴鹹點:吉列豬扒🐽三文治配松露醬三文治上有兩塊黑松露片,兩塊烘乾的白麵包夾住一塊厚豬扒,是最好吃的,豬肉肉質不柴,每一口都有松露醬的香味,口感軟韌,不錯!煙火雞露荀🎍大蘑菇🍄卷整體味道清新,最深印象是露荀和大蘑菇二者味道很配合,很香的菇味,但完全吃不出有任何雞肉😂!雞油菌多士配巴

環境:走入門口,已有接待員為你服務,餐廳裏面大約分兩邊,一邊是午飯丶下午茶的用餐座位,另一邊是享用自助餐自助餐的環境普通,用玻璃窗分開兩邊。

戀戀莓果海景下午茶 $390 (二人用)
🍴鹹點:

吉列豬扒🐽三文治配松露醬

煙火雞露荀🎍大蘑菇🍄卷

雞油菌多士配巴馬臣芝士薄片
外表非常普通,想不到口感很像吃米通,面上啡色的是雞油菌,都是第一次吃,鮮美可口。

牛肝菌🍄蝦肉酥盒🥧
一個小圓酥皮裝有蝦肉餡、牛肝菌和紅椒粒,蝦肉味道較淡,幾乎吃不出有蝦,一般。

🤢香梨意大利火腿🥓配紅酒啫喱
這是最難吃,因為塊火腿卷成一朵花,吃起來很厚實,而且有一股豬腥味,吃不下,吐了🤮出來!

🍽甜點:

🍓士多啤梨費雪南🧁
費雪南有金磚蛋糕之稱,應充滿濃厚的杏仁味,不過這個甜品就只是有牛油香,再配上幾片士多啤梨和忌廉,中規中矩!

🍓法式士多啤梨餅🍰
即是士多啤梨蛋糕,蛋糕很鬆軟,中間是忌廉和草莓啫喱,甜度適中,不錯!

🍓士多啤梨朱古力撻🍫
這是哇一加了朱古力的甜品,有點過甜和膩了,不過賣相很好!

🍓白酒士多啤梨甜品杯🍧
這杯味道酸甜,反而感到很解膩,沒有甜品的甜膩膩味道,很棒!

英式鬆餅(原味及茶味)
茶味比原味更香,有伯爵茶香,配上甜香的草莓醬和牛油🧈,但質感較粉狀,味道還可以啦!

只附送咖啡和茶
我就點叫了熱咖啡☕️,妹妹就點凍奶茶🍹,二者都是普通味道,就不多說了。

撇除食物質素,這裡的環境真是很靚,很適合打卡,而且有某網上平台的積分兌換,所以是免費享用了一餐下午茶,過了非常愉快的一天。
2022-02-04
  • 下午茶
2022-01-16 943 瀏覽
雖然預咗今餐係食景,但無諗過食物質素真係遠遠不合格😞好快黎咗個兩人下午茶餐,點講好呢⋯最大問題係,所有食物都係凍嘅,包括scones!兩個鬆餅似係隔夜、放入雪櫃,就咁拎出黎俾客人😢鹹點都係凍而無味、麵包/多士係淋嘅。而甜品,就只有好甜嘅甜味,唔係好知自己食緊乜。唯一好味嘅係士多啤梨啫喱杯,酸酸地,唔會太甜。再試下其他食物,香腸大大碟,味道ok,配埋酸菜,合格之上。但薯蓉係敗筆,又凍、又稀、又無味。🍔 🍟賣相不錯,正常快餐店水準,薯條新鮮炸起。幫呢一餐加返唔少分。餐飲方面,唔推介凍檸茶,唔知點解,有一陣好奇怪嘅味道,總之係唔好飲。要讚嘅係侍應們服務周到,有耐性又有禮貌,仲會主動幫客人影相,令人有賓至如歸嘅感覺。如果有興趣黎食景嘅朋友,建議散叫熱餐,咁成件事會開心好啲。
雖然預咗今餐係食景,但無諗過食物質素真係遠遠不合格😞

好快黎咗個兩人下午茶餐,點講好呢⋯

如果有興趣黎食景嘅朋友,建議散叫熱餐,咁成件事會開心好啲。
慶祝紀念
生日
2022-01-09 499 瀏覽
除夕自助晚餐成人五百幾蚊一個人☺️算係平之前因為曾經去過呢間餐廳食過,知道食物種類唔算多,喺冇乜期望嘅情況底下,反而有驚喜燒牛肉同火雞👍🏻肉質鮮嫩多汁😋好味凍海鮮不斷refill,龍蝦🦞蟹鉗源源不絕仲有多款糕餅甜品😋😋花膠雲吞擔擔麵、龍蝦湯、帶子龍蝦粥有驚喜👍🏻👍🏻仲有閃燈棒棒棉花糖👍🏻小朋友超級開心🥳基本上今次除夕大餐算係合格😁一家人都食得好開心🥳如果服務方面可以改善一下就可以令呢一餐更加完🈵️
除夕自助晚餐成人五百幾蚊一個人☺️算係平
燒牛肉同火雞👍🏻肉質鮮嫩多汁😋好味
凍海鮮不斷refill,龍蝦🦞蟹鉗源源不絕
仲有多款糕餅甜品😋😋
花膠雲吞擔擔麵、龍蝦湯、帶子龍蝦粥有驚喜👍🏻👍🏻
仲有閃燈棒棒棉花糖👍🏻小朋友超級開心🥳

基本上今次除夕大餐算係合格😁一家人都食得好開心🥳
如果服務方面可以改善一下就可以令呢一餐更加完🈵️
除夕自助晚餐
除夕自助晚餐
2021-12-27 528 瀏覽
早一個月已經預訂左聖誕早鳥優惠,連加$540一個人,一開始訂既時候係因為出面好多熱門自助餐都已經full哂,見到佢聖誕正日收費都只係5百幾所以就試試佢,當初都冇抱太期望,但食完之後,同朋友都覺得估唔到性價比都幾高。1. 食物:沙律冷盤等種類都唔小,好多同價位什至比佢貴既自助餐 沙律都會做得好hea,放啲沙律菜係到就算,但佢有幾款唔同既沙律簡,特別有個南瓜沙律,個個都話好食。另外,自助餐要有既刺身、熱葷都唔錯,最特別係有熱溶芝士,呢啲真係自助餐小見,我地都拎左幾轉,室外亦燒烤區,有燒牛扒、燒豬、燒牛舌芯、燒蝦同大粒既帶子,燒物真係做得唔錯,好小自助餐會有牛舌芯,而且佢既牛扒完全可以拍得住外面既扒房,外皮燒得香脆,但依然可以保持到5成熟既質感。值得一題既係佢既粥,好多自助餐既粥都只會提供白粥,但呢間都有心思,當晚有龍蝦帶子粥,入面都幾多蝦肉同帶子粒👍🏻,甜品方面,有個榴連布甸好好食入面住全部都係榴連容,但可惜只係出左一輪,其他既甜品就味道正常,可能因為當日係聖誕,棉花糖支棍都用左識發光既螢光棒去做裝飾,所以吸引左好多小朋友去排隊拎。2. 服務:無論執枱既姨姨定廚師態度都非常好,特別係外面燒

2. 服務:無論執枱既姨姨定廚師態度都非常好,特別係外面燒烤區既哥哥,佢見到我地夾緊塊扒就即刻話燒過塊俾你啦呢塊熱啲。

總結,去之前無論係社交平台 定OpenRice 都見到話呢間自助餐麻麻地,冇咩食物選擇,不過黎到之後就發覺,食物係貴精不貴多,好過某啲貴價自助餐好似好多野咁但每樣都唔好食。餐廳亦冇將貨就價,反而我地都覺得呢到既食物質素令我地覺得佢仲好多出面啲成千蚊既自助餐,所以食完係會想入黎再食多次。
2021-12-26
2021-11-14 1222 瀏覽
看了一些食評咪去試下, 結果強差人意, 太約6點半去到~ 龍蝦, 蟹已經是空空如也, 全晚加了約10隻, 當然秒殺啦, 我有幸拿了一隻, 但不幸是超難食, 完全冇味, D肉硬到呢, 之後加了一次蟹, 同樣冇味, D 螺吃到成口沙, 青口同凍蝦正常, 風乾火腿, 可能近海大風關係,  真係好乾,刺身望到知道唔新鮮冇光澤 , 完全唔取吃, 熱食都是冇咩選擇太約有9款, 蒸魚OK, 其他冇試, 見到唔想吃, 燒牛肉冇咪, 鴨肝好乾, 完全冇油, 即煮粉面, 只有三種丸, 二種菜, 米線及油麵... 味道不用提, 至於甜品應該是來貨, 味道正常, 飲品只有熱飲提供, 仲有勁甜橙汁,  到了7 點45分可能員工用膳時間, 會出來拿食物吃, 其實都幾唔好睇, ..... 今次真係好伏..
2021-11-13
慶祝紀念
生日
用餐優惠
優惠券
2021-11-13 839 瀏覽
【 不過不失的自助早餐 】係挪亞方舟酒店渡假,套票包左第二日的自助早餐,可以係豐盛閣享用。自助早餐款式唔多,唔好抱太大期望。炒蛋,腸仔,粥,炒麵,水果和麵包都有,但味道就真係一般,唔高要求的都可接受。
【 不過不失的自助早餐 】

早餐
2021-10-31 1040 瀏覽
餐廳幾闊落,坐得舒服。食物選擇唔算特別多,主要食凍海鮮,有長腳蟹、大蟹鉗、龍蝦、青口、蝦、螺。熟食最好食係燒牛柳同熱溶芝士。試過唔同酒店自助餐嘅燒牛柳,好多都好韌,呢到嘅燒牛柳唔韌,而且有肉味。熱溶芝士襯熱食,好滿足😛叉燒第一輪拎嗰陣都好好食,但第二輪就冇咁好食,可能要睇彩數。負責熱溶芝士同燒牛柳嗰位師傅好親切,細路問佢問題,佢都好有耐性咁答。不過呢到啲飲品甜到飛起,本身汽水都已經有甜味,佢好似再特登加糖咁,比出面汽水甜好多……甜品竟然有馬卡龍同movenpick👍今餐自助晚餐人均$440
餐廳幾闊落,坐得舒服。

甜品竟然有馬卡龍同movenpick👍

今餐自助晚餐人均$440
2021-10-14 1288 瀏覽
同朋友一齊join咗諾亞方舟酒店staycation,諗住d野食都係會麻麻,點知比我想像中好,首先係海鮮,竟然有龍蝦食,而且幾新鮮幾甜又多肉。刺身有八爪魚,甜蝦,吞拿魚,三文魚同油甘魚,食落都新鮮。熟食全部都幾好味,特別既有鵝肝法包。行行下見到有個counter喺食熱熔芝士幾得意,叫左一份,配料揀左法包,食落好cheesy好正。其他好食嘅熱盤有西班牙豬叉燒,燒羊架,芝士肉醬焗薯,東坡肉,豬肋骨,炒菜都ok。蟹肉南瓜湯好飲。最後係甜品,佢款式幾多得揀,都幾好食,唔系hea既海綿蛋糕。

刺身有八爪魚,甜蝦,吞拿魚,三文魚同油甘魚,食落都新鮮。

熟食全部都幾好味,特別既有鵝肝法包。

2021-10-03 915 瀏覽
今日食評有✍🏻 Harvest Restaurant @馬灣試食指數⭐⭐⭐⭐店舖衛生⭐⭐⭐侍應態度⭐️⭐⭐⭐((每項5⭐️為滿分)) ·今次介紹埋公共交通工具路線圖青衣站C出口轉乘「村巴」330挪亞方舟酒店落車食嘢之前可以行吓沙灘🏖️影吓相📸打下卡💃🏻·三日前電話reserve afternoon tea 🫖人流唔多被安排在靠窗位置🏞二人afternoon tea包兩杯飲品🍹🧉Tea set內容幾豐富(見圖)·目前visa , master card有9折假日好去處👫🏻·599Eat疫情下的食肆怕多人辛苦排得嚟又唔好食食外賣食到悶想岀去搵食又驚唔衛生·我哋599•Eat幫到你無論大鋪小店我哋都會盡試盡講
今日食評有✍🏻
Harvest Restaurant @馬灣
試食指數⭐⭐⭐⭐
店舖衛生⭐⭐⭐
侍應態度⭐️⭐⭐⭐
((每項5⭐️為滿分))
今次介紹埋公共交通工具路線圖
三日前電話reserve afternoon tea 🫖
人流唔多
被安排在靠窗位置🏞
二人afternoon tea包兩杯飲品🍹🧉
Tea set內容幾豐富(見圖)
目前visa , master card有9折
無論大鋪小店
我哋都會盡試盡講
2021-10-03
2021-09-26 576 瀏覽
#afternoontea #馬灣朋友第一次食afternoon tea,咁啱係旅遊app到見到有優惠,就book咗trytry喇ʕ •ᴥ•ʔ寰宇菓漾遊雙人下午茶🫖-$398甜點幾好食,鹹點就一般般啦(・ω・)不過準時到有得坐窗邊,望住個海同兩條橋慢慢tea都幾寫意!High完tea落去隔離個沙灘行一陣時間啱啱好差唔多日落,影吓相咁就一日喇(=´∀`)人(´∀`=)
#afternoontea #馬灣

寰宇菓漾遊雙人下午茶🫖-$398
「望住青馬靚景下午茶,甜點好食過鹹點🫖」琴日去咗馬灣挪亞方舟酒店嘅餐廳食下午茶🥂之前嚟過馬灣幾次,都覺得喺呢度食嘢好正,對住個海景同埋青馬大橋一定冇得彈😍今次就過咗嚟試佢限定月份嘅下午茶🫖一入到餐廳嘅格局係好普通嘅酒店餐廳,裏面大約分咗兩邊,一邊就係普通跟Menu食飯丶下午茶嘅位置,一邊就係自助餐~環境唔算特別優雅🥸不過我哋訂嘅時候專登order左坐窗邊位,所以我哋可以望住海灘海邊同埋青馬大橋個景😋一路欣賞美景,一路食下午茶😍😍不過如果你唔坐窗邊位,坐卡位梳化位嘅話,其實對住窗口都會見到景色嘅,只不過相對地冇咁近啫~🖼呢個價錢係包左普通餐飲,入到黎餐廳店員就急忙咁問我哋飲餐飲😥😥叫咗兩杯凍檸茶,好快就黎到,不過有一杯嘢飲嘅匙羹有啲污糟,而且味道非常難飲🤢所以之後我都淨係飲咗水⋯雖然係平日過嚟食,但係都有唔少人一家大細丶情侶呢啲都有,不過相對地等咗唔使一陣下午茶set咗送到過嚟啦🥰等候時間絕對可以接受,都算快手!🥂品味華麗逸誌海景下午茶 $468 (二人用)下午茶一樣分咗鹹點甜點,分別各五樣,所以總共有十款嘢食!嘢食我揀啲又真係想分享介紹嘅講,唔會逐一講晒啦😛🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂鹹點🍴
「望住青馬靚景下午茶,甜點好食過鹹點🫖」

🥂品味華麗逸誌海景下午茶 $468 (二人用)
🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂
鹹點🍴:
「波士頓龍蝦包🦞」餡料好食,食到龍蝦仲有蟹柳肉☺️醬汁調味幾好,同埋呢個包都大大份,唔怕有時食下午茶食唔飽🤣

「松露醬蟹肉多士🍞」黑松露味都唔算濃郁,反而淨係食到滿滿嘅蟹肉多士,好香脆,算係唔錯!🤩

「照燒扇貝盒🦪」個人覺得呢個一般,不過佢個造型幾得意,上邊有啲粒粒扇貝,然後酥皮盒包住啲沙律醬,不過個人唔鍾意沙律醬,所以呢個我就麻麻哋😯

鹹點呢三樣比較特別,其他沙律類嘅我就覺得一般啦~~

🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂

甜點🍮:反而甜點我覺得有驚喜質素唔錯☺️❤️

「香桃巴伐利亞🍑」呢個甜品我都係望清楚先至見到佢驚喜嘅位,蜜桃啫喱嘅部份有押花,非常精緻,好靚!!我都專登為佢影咗幾張相☺️巴伐利亞味道唔錯,下面仲有少少蜜桃,中和味道,甜甜酸酸咁幾好!
「芒果芝士蛋糕🍰」呢個算係頭一兩個最好食嘅甜品,可能大部份甜品都係屬於偏甜嗰類,突然有個芝士蛋糕酸酸地真係突圍而出,芝士蛋糕口感綿密,不過芒果就略嫌有啲酸啦,但蛋糕好食🥰🥰
「栗子蒙布朗🌰」呢個外型好的骰精緻,下面一粒粒係朱古力脆脆,配合入邊嘅栗子蓉,口感有層次,栗子味道好濃郁!
「榛子焦糖咖啡千層🧁」呢個我覺得係最好食嘅甜品❤️蛋糕真係分別食到榛子焦糖同埋咖啡嘅味道,而且蛋糕睇唔會好乾,濕潤鬆軟,入口即溶,甜度適中😝👍🏻👍🏻

🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂

🥂總括以上,個人覺得食物質素唔算特別高,但係勝在嘢食相精緻,都有誠意,特別欣賞甜品,做得幾靚,質素又唔差!加上呢個價錢對住呢個景色,我覺得真係幾值得,望住沙灘同青馬大橋休閒下好加分🥳
呢個下午茶係九月至十一月期間限定㗎,有興趣都可以去試吓!
2021-09-19
  • 甜品
2021-09-15 610 瀏覽
最近挪亞方舟搞咗個新下午茶 咁豬豬梗係要試真佢啦😝嗰日豬豬因為book左位所以就安排咗個海景位畀我哋 🤫嘆住個無敵大海景食tea影真正呀🥳如果都想坐海景位就記得要book!性價比🐷🐷🐷🐷🐷好食指數🐷🐷🐷🐷🐷🐽寰宇菓漾遊海景下午茶 $468呢個下午茶係二人份 除咗鹹點同埋甜點之外仲會有啲水果🍎不過水果嘅甜度就唔係好夠🤓反而略嫌有啲酸 🍋但總體而言瑕不掩瑜 表現都算唔錯❤️🏖️香芒熱情果煙三文魚煙三文魚帶有果木煙燻香味再配埋酸酸甜甜嘅芒果同埋熱情果 🥭三文魚嘅咸味又突出到水果嘅甜味 係完美嘅夏日combo啊🥳⛱️意大利火腿配雜莓啫喱及芝士意大利火腿同依三文魚有異曲同工之妙 又係有煙燻既香味同埋鹹鹹地咁 配埋雜莓嘅味道又係啱啱好👌🏻🏖️泰式辣蝦配燒菠蘿燒菠蘿就絕對唔會有失誤 呢個世界上唔存在唔好食嘅燒菠蘿 👍🏻燒完嘅菠蘿冇咗菠蘿嘅嗰陣酸澀 🍍菠蘿原本有嘅甜味仲會更加出 仲有泰式辣蝦辣辣地好有泰式風情 🌶️再配埋蝦原本有嘅鮮甜 🦐成個沙律就係夏日絕配✨⛱️bbq豬腩肉梨蓉刈包刈包係咁多個鹹點入面最為失望嘅😅首先佢上到嚟係凍🧊個豬腩肉我懷疑佢係唔係過度運動減走曬佢肚腩啲肥肉 🏃🏼‍♀️搞到佢食落口超級韌 勁

性價比🐷🐷🐷🐷🐷
好食指數🐷🐷🐷🐷🐷

🐽寰宇菓漾遊海景下午茶 $468

🏖️香芒熱情果煙三文魚

⛱️意大利火腿配雜莓啫喱及芝士

🏖️泰式辣蝦配燒菠蘿

⛱️bbq豬腩肉梨蓉刈包
刈包係咁多個鹹點入面最為失望嘅😅首先佢上到嚟係凍🧊個豬腩肉我懷疑佢係唔係過度運動減走曬佢肚腩啲肥肉 🏃🏼‍♀️搞到佢食落口超級韌 勁難咬🤕

🏖️蜜桃西班牙腸多士
成見多士配搭就比較奇怪 西班牙腸有浸煙燻味🍖 配埋蜜桃一齊食🍑算係豬豬一種奇妙嘅新嘗試 👀不過不失🥸

⛱️彩虹啫喱杯
可能因為彩虹有七隻顏色 搞到七種唔同口味溝埋一齊食落有啲奇怪😅好睇但味道就麻麻喇😐

🏖️士多啤梨日式芝士餅
芝士餅有淡淡奶味配埋士多啤梨酸酸甜甜咁都幾好食🍓

⛱️鮮果撻
水果新鮮又唔會太酸 就係一般嘅水果撻 表現唔錯🙌🏻

🏖️芒果櫻花白豆卷
個卷都係正正常常 芒果味比較重🥭白豆卷食落好清甜👍🏻

⛱️杏仁青蘋果
佢個賣相係個青蘋果仔咁都幾得意🍏食落去個表皮偏甜 配埋下面嘅青蘋果慕斯有唔同夾層喺下面餅乾 🤔成件餅都具有層次下💞
忘記放相片在食評,open rice又不可再編輯的,唯有出多個post放相🙄✨下午茶主題是寰宇果漾游海景下午茶:✨鴨肝慕絲配野莓醬、 紅絲絨蛋糕、炙燒吞拿魚配芒果莎莎、櫻花白桃甜品杯、蟹膏醬蟹肉酥盒、紫羅蘭朱古力蛋糕、意大利火腿配桂花柚子啫喱、黑芝麻芒果蛋糕、迷你龍蝦漢堡、柚子芝士餅✨套餐包兩杯果汁、咖啡或茶,食物外型很精緻,味道也ok,不過這天吃的小吃好像和網上提供的款式有些不同,不過是跟這個廣告訂餐的,但看著這漂亮的海景吃下午茶,都算是寫意的🧁🍹

下午茶主題是寰宇果漾游海景下午茶:

鴨肝慕絲配野莓醬、 紅絲絨蛋糕、
炙燒吞拿魚配芒果莎莎、櫻花白桃甜品杯、
蟹膏醬蟹肉酥盒、紫羅蘭朱古力蛋糕、
意大利火腿配桂花柚子啫喱、黑芝麻芒果蛋糕、
迷你龍蝦漢堡、柚子芝士餅

2021-08-01
2021-08-08 789 瀏覽
想唔到酒店歺廳會做到衰過快歺店,食物質素奇差,價錢超貴,一間不知所謂的hotel outlet🤬午餐食品垃圾一樣,晚餐buffet款式少,海鮮唔新鮮,甜品又少,垃圾🤬

2021-08-08
10 分鐘 (堂食)
2021-07-26 1164 瀏覽
☀️𝔸𝕓𝕠𝕦𝕥 𝕝𝕒𝕤𝕥 𝕊𝕦𝕟𝕕𝕒𝕪…我去咗馬灣嘅酒店嘆夏日盛薈海鮮自助餐冷盤海鮮好豐富 有波士頓龍蝦🦞、鱈蟹腳、麵包蟹、海蝦、青口等 龍蝦啖啖肉 滿滿嘅蟹膏 肉質彈牙~除咗各款刺身、冷盤外鮮茄魚湯花膠海鮮湯脆米泡飯🍅有驚喜啊湯底鮮甜濃郁 可以自選各款海鮮配料 鮮味十足!熱盤有幾款特別推介一下肉眼骨、燒羊架、煎鴨肝多士都好好味 可以encore~記得留肚試哂咁多款甜品啊🥰食自助餐前去咗挪亞方舟入面整啤啤熊好好玩啊☺️童真返哂嚟haha~之後仲去咗夢想星球影相,好夢幻好啱打卡㗎!
☀️𝔸𝕓𝕠𝕦𝕥 𝕝𝕒𝕤𝕥 𝕊𝕦𝕟𝕕𝕒𝕪…

我去咗馬灣嘅酒店嘆夏日盛薈海鮮自助餐
龍蝦啖啖肉 滿滿嘅蟹膏 肉質彈牙~
除咗各款刺身、冷盤外
鮮茄魚湯花膠海鮮湯脆米泡飯🍅有驚喜啊
湯底鮮甜濃郁 可以自選各款海鮮配料 鮮味十足!
熱盤有幾款特別推介一下
肉眼骨、燒羊架、煎鴨肝多士都好好味 可以encore~
記得留肚試哂咁多款甜品啊🥰

自助餐前去咗挪亞方舟入面整啤啤熊
好好玩啊☺️童真返哂嚟haha~
之後仲去咗夢想星球影相,好夢幻好啱打卡㗎!