餐廳: 豚王 (V Point)
資訊:

2023-03-01 51 瀏覽
豚王紮根銅鑼灣登龍街已經好多年,同街搬左新舖後都係第一次幫襯,店舖光猛咗,餐廳又濶落咗,食得更舒適自在~鐘意呢度除咗有得揀麵嘅軟硬度,仲可以揀湯底同配料~今日食咗黑王同豚王,豚王湯底白滑香濃,唔會太咸太膩,配埋肥瘦相間嘅腩肉,增添一份油脂香又唔會太漏!黑王係墨汁湯底,帶有光澤、墨味唔重反而碗中一球秘製肉醬非常惹味,就咁食入口非常香濃,撈落湯底成碗麵味道更RICH!嚟到緊係要食埋餃子,餃皮夠薄又香脆,咬開夠juicy,一口一隻,自己食一份都絕不過份~難得開業多年依然保持味道同水準,而且店員有效率又熱心,值得再幫襯~

2023-02-28 39 瀏覽
豚王係我幾鐘意嘅拉麵店之一喺香港開業多年都保持到水準今次經過銅鑼灣店就去食一食🍜🔸豚王 $92🔸黑王 $98🔸豚王餃子王 $42🔸金之麥茶 $20🔸柚子汽水 $30豚王係餐廳嘅招牌🍜拉麵,佢嘅豚骨湯底造湯方法十分傳統,每日新鮮熬製十多小時,每啖湯都品嘗到豚骨嘅鮮味😍拉麵嘅硬度亦可自由選擇,我就揀咗硬身麵,食落好滑好彈牙,掛埋湯就仲正😍黑王就即係墨魚汁湯底,湯底加上秘製黑油,再混以當日新鮮嘅本地蔬菜熬製而成,所以黑王湯底非常之香。豚王嘅叉燒亦都燒得好靚,油脂分布好平均,食落好惹味😋我哋仲追加咗豚王餃子🥟王,餃子外皮煎得十分香脆,一啖咬開爆曬肉汁,非常高質👍 金之麥茶茶味香濃,柚子汽水飲落好涼快

豚王係我幾鐘意嘅拉麵店之一

🔸金之麥茶 $20

🔸柚子汽水 $30

2023-02-25
2023-02-20 38 瀏覽
<豚王期間新限定🍅 蕃茄拉麵>🤩 呢間相信大家完全唔陌生, 但因為有太多新開拉麵店, 大家都把舊既遺忘了😏 但係佢永遠係我既最愛No. 1 拉麵店今次有期間限定味道, 正! 係我喜歡既蕃茄味道. 本身以為夾入拉麵唔知呢個配搭會唔會有d 奇怪. 😍但竟然係意想不到出奇地好夾, 好味道. 濃郁蕃茄湯, 再配上葱花, 蒜粒, 加上豚王幼身既硬麵底. 絕對令你想一試再想食, yummy!當然每次黎都會order 招牌餃子啦😋 皮薄多餡又juicy, 正! 食完碗拉麵梗係要order 番枝好fresh 又解渴既飲品~ 柚子汽水🤩 爽呀! 另外我都order 左枝豚王麥茶. 一直對茶類飲品普通既我, 覺得麥茶原來係幾好飲架! 大滿足的一餐.🍜店舖 : 豚王👍地址 : 銅鑼灣登龍街
<豚王期間新限定🍅 蕃茄拉麵>

🍜店舖 : 豚王
👍地址 : 銅鑼灣登龍街
2023-02-20
2023-02-18 33 瀏覽
放工想食拉麵,就揀咗係銅鑼灣登龍街既豚王。平日夜晚7點去都差唔多滿座,開咗咁耐依然咁受歡迎。我哋兩個人嗌咗2碗拉麵、1個小食,超級飽😋😋翠王想試呢款特別口味,果然無失望。個湯底加咗芝士同羅勒葉,好香橄欖油既味道,濃郁得嚟又唔會好油膩,係其他拉麵店食唔到味道。千祈唔好俾個綠色嚇親,一定要試試!赤王鍾意食辣既人必定會嗌呢個。個湯底加咗秘製既香辣醬汁,越食越胃口,嫌唔夠辣可以再加唐辛醬。不得不提拉麵既腩肉好嫩滑,而且有成4、5塊,份量十足!我地仲叫咗豚王餃子王同柚子富士山汽水。餃子正常發揮,薑味都幾重。十分推介個柚子汽水,唔會太甜又香柚子味。

翠王

赤王

2023-02-01 80 瀏覽
豚王就咁計佢碗拉麵曾經係我好食top 1, 係中環一間車仔坐路邊已經成日去食, 但陸續出現日本拉麵黎hk之後,佢變咗no.3😆 原因好簡單,no.1 同2 都係粗麵, 佢作為幼麵食到最後都仲彈口算係咁✔️ (傳聞係女人都鐘意粗呢♥️)唯獨豚王嘅蛋係所有拉麵店嘅no.1💯 真心質素無敵穩定100%流芯黃仲要結結地又夠甜,可以俾我發揮小宇宙DIY特濃蛋黃湯底💪🏻首先就係用快子撥晒啲黃出黎然後加一匙湯落碗然後再不一匙湯但直接用快子加黃入去然後係匙羹度撈暈禮成~鐘意撈麵食、撈蛋白食、就咁飲都得✔️是咪好易呢~撈到無晒黃嘅時候會發現最初流出黎嘅黃同第一匙湯已經自動融合,讚✌🏻雖然好似有啲小學雞,但味道絕對將原本湯底升級,更何況個黃咁細撈2~3匙就無,份外珍貴呢🤍食咁耐都無人會好似我咁無聊FF仲要實行,大家不防試下😋 歡迎share 述明出處,或加我ig 9a9a_hk一齊研究P.S. 原來個天花好靚,我食咗5年先見到...豚王醒小小落地玻璃插晒同款櫻花會多啲靚女去打卡囉

首先就係用快子撥晒啲黃出黎然後加一匙湯落碗

然後再不一匙湯但直接用快子加黃入去

然後係匙羹度撈暈

2023-01-31 67 瀏覽
話說小弟上個禮拜去左豚王食拉麵,咁見個lunch set有d普通就叫左個 「翠王」食啦,佢係芝士粉+綠色嘅麻油之類,其實賣相真係一般。。但係食落口之後真係幾好食,濃湯+芝士實在係無諗過咁絕配,雖然唔小心叫左腩肉,有d肥之外,其他真係無得頂,除左價錢。呢碗嘢成98蚊🥶夜晚來講就唔錯嘅 但係下晝真心唔推介,唔係你再賺得多錢都係會無緣無故咁月光lol
2022-11-21 256 瀏覽
W杯.限定外拉麵組合四年一度既FIFA世界杯2022年就快開幕啦🥳睇波點可以唔食消夜架🤣平日都係食開薯片,花生🥜依啲,今次豚王拉麵搞左新意思㊙️推出左W杯.限定外賣麵組合‼️.🍜拉麵組合:豚王一杯 x2黑王一杯 x1赤王一杯 x1札幌啤酒🍻 x4.今次世界杯宵夜有着落啦🤣係屋企超簡單就可以整到出面拉麵既質素.我最中意食豚王味,湯底超濃😳個果豚肉番熱完又唔會話好老❣️真係簡單方便快捷😌深夜飲啤酒🍻簡直係一級享受
W杯.限定外拉麵組合
🍜拉麵組合:
豚王一杯 x2
黑王一杯 x1
赤王一杯 x1
札幌啤酒🍻 x4
2022-11-19 156 瀏覽
世界盃又開鑼喇係時候要煩惱定宵夜食咩好見到豚王最新推出「W杯•限定外帶麵組合」有齊拉麵同啤酒邊食拉麵邊飲啤酒都幾chill「W杯•限定外帶麵組合」($398)赤王/黑王/豚王/札榥啤酒4罐赤王香辣惹味,岩哂睇波用黎醒一醒神再配上一罐凍冰冰啤酒,此刻只應天上有而豚王拉麵真係神還原,個油脂香十足麵條仲keep到咬感,成件事幾有驚喜每組拉麵都獨立包裝只要根據指示,將配料按時間加入滾水加熱就可以享用一碗熱辣辣既拉麵 非常方便
世界盃又開鑼喇
係時候要煩惱定宵夜食咩好
見到豚王最新推出「W杯•限定外帶麵組合」
有齊拉麵同啤酒
邊食拉麵邊飲啤酒都幾chill

「W杯•限定外帶麵組合」($398)
赤王/黑王/豚王/札榥啤酒4罐

赤王香辣惹味,岩哂睇波用黎醒一醒神
再配上一罐凍冰冰啤酒,此刻只應天上有
而豚王拉麵真係神還原,個油脂香十足
麵條仲keep到咬感,成件事幾有驚喜

每組拉麵都獨立包裝
只要根據指示,將配料按時間加入滾水加熱
就可以享用一碗熱辣辣既拉麵 非常方便
2022-11-17 137 瀏覽
早前同朋友去豚王食拉麵,見到新推出W杯 · 限定外帶麵組合,於是就買左一組番屋企🤣入面有豚王一杯兩組、黑王一杯一組、赤王一杯一組同札幌啤酒四罐,拎番屋企個時都覺得手攰,幾重下嫁🤣而豚王用左FIFA別注版保溫袋,又靚又實用👍🏻番到屋企就忍唔住想試下煮,打算煮比屋企人食,於是煮左黑王同赤王入面材料包除左麵同湯外,仲有秘製肉醬同叉燒,而且煮用方法幾簡單👍🏻👍🏻我仲偷偷加左溏心蛋添🤭味道同係店鋪入面食差唔多,真係係屋企都可以食到拉麵留左兩組豚王等世界盃開始時,夜晚宵夜肚餓煮黎食,而且個組合仲有四罐啤酒,真係好岩睇波👍🏻👍🏻一邊睇波 一邊食拉麵 一邊飲啤酒 好爽!!

味道同係店鋪入面食差唔多,真係係屋企都可以食到拉麵

2022-11-16 115 瀏覽
四年一度嘅全球足球盛事FIFA世界盃就快到,今屆嘅世界盃係卡塔爾舉行,亦都係首次於11-12月北半球冬季世界盃。睇波除左食薯片花生啤酒汽水之外,半夜三更天氣凍凍地又肚餓嘅時候點算?幫緊你!幫緊你!豚王推出咗「W 杯.限定外帶麵組合別注版入面有「豚王一杯」x2「黑王一杯」x1「赤王一杯」x1 「札榥啤酒」x4大家安坐家中與三五知己睇波之餘,還可以一齊享受一碗熱辣辣嘅博多豚骨拉麵和冰凍啤酒這個無敵宵夜組合,係咪好正呢🫢🫢🍜煮法好簡單,跟住以下步驟煮就可以,大家都可以變廚神😄1️⃣把湯包(連包裝袋)及秘製赤肉醬(連包裝袋)放入沸水中煮13分鐘,取出備用。2️⃣把黑木耳、叉燒、特製赤醬油和唐辛醬(連包裝袋〉放入沸水加熱20秒,取出備用。3️⃣先把已加熱的特製赤醬油倒進碗内,再把湯倒入,輕輕拌勻。4️⃣把豚王特製拉麵放入沸水中煮25秒,然後放入碗中。5️⃣把已加熱的叉燒置中放在麵上,並把赤肉醬球及黑木耳放在叉燒上。6️⃣最後隨個人口味加入唐辛醬,即可享用。如果想再豐富啲,可以加多隻溏心蛋😍另外而家訂購限定外帶麵組合一套,就有拉麵第二碗半價優惠券一張。只要到豚王香港任何一間分店出示優惠券,就可以享用正價拉麵第二碗半價嘅優

「豚王一杯」x2
「黑王一杯」x1
「赤王一杯」x1
「札榥啤酒」x4

🍜煮法好簡單,跟住以下步驟煮就可以,大家都可以變廚神😄
4️⃣把豚王特製拉麵放入沸水中煮25秒,然後放入碗中。
6️⃣最後隨個人口味加入唐辛醬,即可享用。

如果想再豐富啲,可以加多隻溏心蛋😍

另外而家訂購限定外帶麵組合一套,就有拉麵第二碗半價優惠券一張。只要到豚王香港任何一間分店出示優惠券,就可以享用正價拉麵第二碗半價嘅優惠。

2022-11-14 106 瀏覽
世界盃準備開始啦🤣有幾多人準備等睇波今次我醒目,豚王推出咗外帶拉麵可以買返屋企食啱晒一邊睇波一邊食麵仲有啤酒添可以俾你好好去享受😊豚王《W杯.限定外帶麵組合》$398豚王2包,黑王,赤王,札幌啤酒四罐最緊要係屋企都食到,我覺得係偉大嘅發明😂直接加熱剪開倒入隻碗就得,連拉麵湯底都有齊真係唔使煩,冇技巧我自己最鍾意赤王,夠香辣,材料有木耳絲同叉燒仲可以飲埋啤酒冰凍嘅啤酒食埋香辣嘅拉麵舒舒服服喺屋企就食到👍最後要講句係屋企都食到真係好開心滿足🥳由即日起至 12月21號全線分店限定發售
世界盃準備開始啦🤣
有幾多人準備等睇波
今次我醒目,豚王推出咗外帶拉麵
可以買返屋企食
啱晒一邊睇波一邊食麵仲有啤酒添
可以俾你好好去享受😊

豚王《W杯.限定外帶麵組合》$398
豚王2包,黑王,赤王,札幌啤酒四罐
最緊要係屋企都食到,我覺得係偉大嘅發明😂
直接加熱剪開倒入隻碗就得,連拉麵湯底都有齊
真係唔使煩,冇技巧
我自己最鍾意赤王,夠香辣,材料有木耳絲同叉燒
仲可以飲埋啤酒
冰凍嘅啤酒食埋香辣嘅拉麵
舒舒服服喺屋企就食到👍
最後要講句係屋企都食到真係好開心滿足🥳

由即日起至 12月21號全線分店限定發售
2022-11-14 43 瀏覽
前幾日食豚王😚 發現佢哋就世界盃盛事,於11月推出世界盃外帶麵組合😍 好想食呀!我即刻帶走一pack返去自肥(✯◡✯)「W杯•限定外带麵組合」包括:豚王一杯×2組黑王一杯x1組赤王一杯x1組札榥啤酒x4罐堂食正價拉麵第二碗半價優惠券x 1張* 食品需加熱方可享用*好豐富嘅組合💕 買返去第二晚已經急不及待煮咗2包嚟嘆ᕕ( ᐛ )ᕗ 煮法相當簡易,bb都識煮(有啲浮誇🤣 主要就係將湯底、調味包、拉麵,連同包裝,依次放入滾水,加熱13分鐘、20秒、25秒即可🤤 輕鬆在家嘆豚王拉麵 GET❣︎基本款豚王拉麵係我最鍾意嘅♡´・ᴗ・`♡ 豚肉湯底濃郁香滑,拉麵又掛湯😋 不得了!細佬就好鍾意赤王拉麵,香辣惹味🤩係屋企嘆拉麵,睇世界杯,仲可以嘆埋札榥啤酒🍻 係世界級嘅享受呀♡︎♡︎♡︎💡tip: 如果想食硬身啲嘅拉麵,千其唔好煮超過25秒呀! ENJOY♥︎

「W杯•限定外带麵組合」包括:

豚王一杯×2組

黑王一杯x1組

赤王一杯x1組

札榥啤酒x4罐

堂食正價拉麵第二碗半價優惠券x 1張
* 食品需加熱方可享用*

2022-11-14 56 瀏覽
四年一度嘅FIFA世界盃2022即將揭開戰幔,一眾球迷當然熱切期待。豚王亦深明波迷睇波時係特別肚餓,很貼心地推出「W杯•限定外帶麵組合」,務求讓一眾波迷飽住肚去欣賞每一場精彩賽事「W杯•限定外帶麵組合」包括:豚王一杯×2組黑王一杯x1組赤王一杯x1組札榥啤酒x4罐堂食正價拉麵第二碗半價優惠券x 1張整套組合還會附送FIFA別注版保溫袋,方便携帶。而每套組合現以優惠價$398就買到 (產品總值$476),其實非常抵買!我就率先試咗豚王一杯同赤王一杯,豚王就滿滿嘅豚骨香味湯底,而赤王就充滿醬油嘅香辣味,各有特色,食開辣嘅我就比較鍾意赤王,食完再開番罐札榥啤飲真係爽YY!至於煮法亦非常簡單,只需將湯包、醬油包同拉麵分別加熱13分鐘、20秒同25秒,輕輕鬆鬆就複製到堂食般相同嘅味道「W杯•限定外帶麵組合」將於11月1日至12月21日於豚王香港任何一間分店限定發售,數量有限,先到先得,售完即止

「W杯•限定外帶麵組合」包括:
豚王一杯×2組
黑王一杯x1組
赤王一杯x1組
札榥啤酒x4罐
堂食正價拉麵第二碗半價優惠券x 1張

其他
4年一度既世界盃又準備開鑼深宵睇波最緊要搵番個好良伴食碗暖笠笠熱辣辣既拉麵再飲罐凍冰冰既啤酒未睇波都先興奮「W杯•限定外帶麵組合」($398)黑王|赤王 |豚王兩組|札榥啤酒x4罐最鍾意當然係我最愛既黑王果陣香味真係寧捨醒神黑魚汁非常香濃 · 而且配料十足赤王夠哂香辣 · 惹味到不行而且煮法非常方便 · 只需滾水加熱就可以輕鬆將拉麵神還原 · 係屋企都可以有堂食體驗齊齊食到𠽌𠽌聲 · 打開啤酒嘶嘶聲見到入波發出尖叫聲🤣

4年一度既世界盃又準備開鑼
深宵睇波最緊要搵番個好良伴
食碗暖笠笠熱辣辣既拉麵再飲罐凍冰冰既啤酒
未睇波都先興奮

「W杯•限定外帶麵組合」($398)
黑王|赤王 |豚王兩組|札榥啤酒x4罐
輕鬆將拉麵神還原 · 係屋企都可以有堂食體驗
齊齊食到𠽌𠽌聲 · 打開啤酒嘶嘶聲
見到入波發出尖叫聲🤣
外賣自取
四年一度的ꜰɪꜰᴀ世界盃2022即將舉行‼️🥳 想安坐家中觀看賽事,又想品嚐一碗猶如親臨店內的美味拉麵,就不可錯過餐廳推出的「ᴡ杯•限定外帶麵組合」‼️🍜▫️「ᴡ杯•限定外帶麵組合」:𝟮 x 豚王一杯🍜𝟭 x 黑王一杯🍜𝟭 x 赤王一杯🍜𝟰 x 札榥啤酒🍺𝟭 x ꜰɪꜰᴀ別注版保溫袋🛍️▫️品嚐著美味的拉麵,來一杯冰凍的啤酒,欣賞著國際賽事,確實是一件賞心樂事‼️⚽️👍🏻
▫️
「ᴡ杯•限定外帶麵組合」: