2012-02-13 27 瀏覽
剛剛開張的酒樓, 因為較易訂位的關係, 所以團年飯決定去呢間試試~~一入去的感覺很光猛,第一印象還好吧~~~被安排入座後, 便點菜~~~抵讚的係這裡不會硬性規定要食XX 套餐, 客人可選擇散叫小菜~~~其實一向對中菜都沒太大評價, 只要不是太難食就可以了~~~最後點了乳豬拼盤, 燒鵝, 芝麻雞, 瑤柱金菇柚皮, 豆苗, 炒生菜, 鴨腳花膠, 南乳粗齋煲, 發財好巿, 咕嚕肉, 炒黑豚肉, 海鮮豆腐煲, 蒸魚同埋扇貝~~食物方便都是大路的~~~沒有太大的驚喜, 不過芝麻雞倒是幾好食~~~香口的表面加上芝麻, 令佢更加有口感~~~不錯喲~~團年飯當然要有魚有肉啦~~但是條魚同扇貝遲遲都未見蹤影~~~追了很多遍, 侍應都說去跟進一下, 但係就沒有回音呢....等了又等.....由點菜到有魚食....過程經歷左一個半小時......仲要本身點了2條, 最後只能上得1條囉~~~~真係令人百思不得其解~~~當大家再次開動時, 突然聽到路人甲問友人, "點解人地有魚食既?! 明明又話冇架喎... "好明顯....酒樓的海鮮部出事了.....有些食客連魚都冇得食....時間又再過左半個鐘, 等了又等
其實一向對中菜都沒太大評價, 只要不是太難食就可以了~~~
"
時間又再過左半個鐘, 等了又等的扇貝都仲未出現....再追之下, 原先點了3 客, 但亦只係出得1 客.....

真的有點無奈呢......我地一圍十五人....點分6隻扇貝呢?!真可笑.......最後只好取消一條魚同埋2 客扇貝了.......
食物
食物2
點左2條, 黎得1條~~
點了3客, 黎得1客...
2012-01-22
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
團年飯
食物
食物2
點左2條, 黎得1條~~
點了3客, 黎得1客...
2012-02-07 28 瀏覽
這裡原本是美心皇宮的位置, 現在就重要規劃過, 間成不同大小的鋪位, 當中也有酒樓, 就是豪宴. 是晚就兩個人來一試這店子. 兩個人, 不能叫太多, 就要了以下幾款食物:青紅蘿蔔粟米煲豬展 $78: 8分, 要了客鎮店湯皇, 水準也果真出色, 飲落口相當清甜, 沒有師傅的痕跡, 就像住家煲的一般, 是平日在酒樓比較難飲得到的味道. 豬展煲到好淋, 粟米也幾甜. 一客4-6位用, 起碼有八碗, 我們兩個人, 真係剩飲湯都飽.菠蘿脆皮咕嚕肉 $58: 7分, 咕嚕肉皮是幾脆, 但個汁就比較酸, 如果甜酸度做得好一點更好.脆皮芝麻雞 $68: 7分, 皮是相當脆, 雞肉就有點點實, 不過黑肉部份就幾嫩滑, 加上面頭的芝麻, 是幾香口的.鴛鴦水晶包 $12: 7分, 最後也要了客甜品, 揀了鴛鴦水晶包, 熱辣辣, 質感幾好, 兩者中比較喜歡奶黃, 幾香甜. $12, 其實都幾抵吃的.整體食物水準還不俗, 加上新店子, 新裝修, 環境也幾好. 服務本來也幾好, 但最後埋單的經理實在態度奇差, 一下子拉低了這部份的評分.
  • 青紅蘿蔔粟米煲豬展