2025-03-01 34 瀏覽
今日(1/3)中午一行6個大人打算入餐用膳,問職員有無位,職員話無要喺出面等,咁我地按佢地指示喺門外排隊。期間我地見到戶外有張檯就嚟走,我地唸住等啦。等咗大約20分鐘張檯客人走咗,唸住職員安排我地就坐,點知比人隨意就坐霸咗。我地向職員反映,點知佢屈我地無排隊,唔知我地等位,事實上最少有兩位職員問過我地幾多位,仲叫我地出面等。交涉期間外籍店員態度十分惡劣,個下真係著咗。係有位本地店員嘗試息事寧人,話會安排番檯俾我地,但我地決定轉場。希望呢間餐廳負責人對相關員工做好員工培訓。
2025-03-01
午餐
2025-02-24 0 瀏覽
週日第一次去了西沙Go Park發現了這家內地著名連鎖西餐廳主打精釀手工啤酒(✪ω✪)超多款式 由適合女生的果香味到小麥啤酒也有 還有無酒精的氣泡水可選擇超大屏幕看球賽 還有桌球枱和飛鏢機!▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂☞ 港式叉雞薄餅 $168一個8塊 分量適合3-4人吃 性價比極高!這個味道超特別 很有香港特式手工薄底 發酵麵包般軟熟又帶點煙韌( ^3^ )底層鋪滿芝士 上面有烤雞和叉燒☞ 酒搭子椒鹽鴨架 $78配手工啤一流!椒鹽入味 不過鴨肉偏乾身 單吃不喝酒可能會有點乾癟☞ 炭烤椒鹽豬舌 $68這個比鴨架更推薦!豬舌爽口不會乾身比起椒鹽味 吃起來更像麻辣味 但是不辣的~
週日第一次去了西沙Go Park
發現了這家內地著名連鎖西餐廳
主打精釀手工啤酒(✪ω✪)
超多款式 由適合女生的果香味到小麥啤酒也有
還有無酒精的氣泡水可選擇
超大屏幕看球賽 還有桌球枱和飛鏢機!
☞ 港式叉雞薄餅 $168
一個8塊 分量適合3-4人吃 性價比極高!
這個味道超特別 很有香港特式
手工薄底 發酵麵包般軟熟又帶點煙韌( ^3^ )
底層鋪滿芝士 上面有烤雞和叉燒

☞ 酒搭子椒鹽鴨架 $78
配手工啤一流!
椒鹽入味 不過鴨肉偏乾身
單吃不喝酒可能會有點乾癟

☞ 炭烤椒鹽豬舌 $68
這個比鴨架更推薦!
豬舌爽口不會乾身
比起椒鹽味 吃起來更像麻辣味 但是不辣的~
2025-02-08 270 瀏覽
🍕芝士蕃茄薄餅🍕即叫即整 正宗人手製作嘅意大利pizza🤫原來呢度嘅pizza唔係放入焗爐 而係放入傳統窯爐整,好特別,大家要俾啲時間耐性去等。 烤出來有少少燶邊,脆得來又帶點軟淋淋,芝士做到拉絲效果,蕃茄汁又唔會過酸。🍖醬燒豬肋排🐖BBQ 醬醃得好入味,燒完啲肉質仲係好淋🙊🦑酥炸魷魚🦑新解炸出黎,熱辣辣,送啤酒🍻一流仲有多款手工啤酒🍻揀🤫🤫真係要幾次先試得晒
🍕芝士蕃茄薄餅🍕

🍖醬燒豬肋排🐖
BBQ 醬醃得好入味,燒完啲肉質仲係好淋🙊

🦑酥炸魷魚🦑
新解炸出黎,熱辣辣,送啤酒🍻一流

仲有多款手工啤酒🍻揀🤫🤫真係要幾次先試得晒
2025-02-08 269 瀏覽
我哋今次嚟到西沙Go Park 嚟到已經俾一個大大嘅貓鬚吸引住🤣門口好多人排隊,就即管入去試吓🤣餐廳有分室內&室外座位,座位舒適☺️門口一入到已經見到一排自助式啤酒機,客人可以自行scan QR code 付款,然後自己斟啤酒,相信自己斟嘅點都係好飲啲🤣除咗自助式啤酒機,仲有超過10款口味嘅手工啤酒,清爽、果味、酒花、烘焙等等,總有一款適合自己餐廳左面仲有一張桌球枱🎱、飛鏢🎯、大屏幕,有得玩又有得飲有得食🤣👍🏻我哋order 咗🍕芝士蕃茄薄餅 $138🥓炭燒豬頸肉 $68🌭香腸拼盤 $88🥔咖喱脆薯格 $58🦑酥炸魷魚 $68Pizza 勁濃芝士香味😋正宗意大利pizza,邊有小小燶,圓卜卜 😋性價比高,全人手用心製作,所以需時有少少長,但都值得去食😋👧🏻勁鍾意食pizza 脆卜卜條邊🤣炭燒豬頸肉好大份👍🏻物超所值配上少少青檸汁,提升豬頸肉嘅層次😋香腸拼盤香香辣辣好惹味,不過就唔太適合小朋友食咖喱脆薯格完全唔辣,👧🏻不斷encore🤣酥炸魷魚外層勁鬆脆,配上醬汁真係好正😋連小朋友都啱食員工好有禮貌,👧🏻唔小心跌咗支叉落地下,我問員工拎過,員工拎支差俾我嘅時候同我講 ‘sorry to k
我哋今次嚟到西沙Go Park

餐廳有分室內&室外座位,座位舒適☺️

我哋order 咗
🍕芝士蕃茄薄餅 $138
🥓炭燒豬頸肉 $68
🌭香腸拼盤 $88
🥔咖喱脆薯格 $58
🦑酥炸魷魚 $68

性價比高,全人手用心製作,所以需時有少少長,但都值得去食😋
👧🏻勁鍾意食pizza 脆卜卜條邊🤣

炭燒豬頸肉好大份👍🏻物超所值
配上少少青檸汁,提升豬頸肉嘅層次😋

香腸拼盤
香香辣辣好惹味,不過就唔太適合小朋友食

咖喱脆薯格
完全唔辣,👧🏻不斷encore🤣

酥炸魷魚外層勁鬆脆,配上醬汁真係好正😋
連小朋友都啱食

員工好有禮貌,👧🏻唔小心跌咗支叉落地下,我問員工拎過,員工拎支差俾我嘅時候同我講 ‘sorry to keep you waiting’ 只係幾秒嘅時間,都會同我講唔好意思,真係好nice

大家去開西沙Go Park 都去試吓☺️
(未成年🔞記得唔好飲酒啊)

2025-02-07 183 瀏覽
貓員外精釀酒館|正宗拿坡里薄餅,香港少見的意式風味!最近發現了一間隱藏版的薄餅寶藏——「貓員外精釀酒館」,這裡的薄餅絕對顛覆你對香港薄餅店的印象!不是平時食到嘅厚批或美式薄批,而是正宗意大利拿坡里薄餅,餅底薄脆帶煙韌,邊緣微微焦香,咬下去滿滿麥香,完全係意大利風味嘅還原! 正宗拿坡里薄餅,香港少見嘅手工風味貓員外的薄餅堅持手拍餅底,廚師話係使用意大利00號麵粉低溫發酵,再以高溫炭火烤製,餅底外脆內軟,邊緣蓬鬆帶有「豹紋斑點」,這正是拿坡里薄餅的標誌性特徵!菜單上的薄餅款式創意十足,將中式食材融入意式薄餅,碰撞出獨特風味: 北京烤鴨薄餅 這款薄餅絕對是中西合璧的代表!炭烤鴨肉的脂香搭配甜麵醬與莫札瑞拉起司,鹹甜交織,餅底薄脆帶煙韌,每一口都充滿層次感。 麻辣川椒臘腸薄餅 嗜辣者必試!四川麻辣臘腸的辛香與黑橄欖的鹹香交織,辣椒油浸潤餅底,辣得過癮卻不嗆喉,尾韻還帶一絲孜然香氣,絕對是重口味愛好者的最愛。 黑松露野菌薄餅 松露控絕對不能錯過!新鮮野菌與濃郁黑松露醬鋪滿餅面,撒上帕瑪森芝士刨片,每一口都是奢華的森林系香氣,餅底麥香與松露交融,風味平衡得恰到好處。
貓員外精釀酒館|正宗拿坡里薄餅,香港少見的意式風味!

正宗拿坡里薄餅,香港少見嘅手工風味

北京烤鴨薄餅

麻辣川椒臘腸薄餅

黑松露野菌薄餅

餐廳走工業風設計,燈光柔和,牆上掛滿精釀啤酒的裝飾,整體氛圍非常舒適。座位寬敞,適合三五好友聚餐或下班後小酌。雖然新開張階段,等位時間稍長,但體諒佢哋啱啱起步,試業初期難免有少少混亂,相信之後會越來越順暢!

貓員外的運作模式類似Fast Food或Food Court,顧客需要自己買單、取餐,食完後自己收拾檯面。這種模式減少了侍應人手,相對價錢亦更加親民,薄餅價位大多在$150-$170之間,以正宗拿坡里薄餅來說,性價比非常高!

貓員外精釀酒館的薄餅絕對是香港少見的正宗拿坡里風味,餅底香脆煙韌,餡料創意十足,環境舒適Chill爆,價錢亦相當合理。雖然新開張階段等位時間稍長,但美食值得等待!如果你厭倦了連鎖薄餅店的千篇一律,這裡絕對能帶給你驚喜。下次想食薄餅,不妨來貓員外試試,感受一下意式薄餅的魅力!
2025-02-07 109 瀏覽
馬鞍山一向比人美食沙漠既印象小編今次就帶大家黎到馬鞍山新地標GO PARK ,同大家介紹一間餐酒館 一貓員外精釀酒館 @richkatcraftbrewinghk🌟醬燒豬肋排 $84肋排搭配美式BBQ醬,非常惹味🤤👍🏻🌟黑松露雜菌薄餅 $145Pizza系即嗌即整,純手工製作,雖然製作需時,但義式手工Pizza底非常香脆,餡料亦比得非常足🤤👍🏻🌟貓員外酒花氣泡水 $18飲得淡淡花香味搭配氣泡水,口感偏清爽🌟小二金色混濁艾爾 $38飲得出花香味,口感偏醇厚📍貓員外精釀酒館地址:海映路9號西沙GO PARK G樓G15號舖
馬鞍山一向比人美食沙漠既印象

🌟醬燒豬肋排 $84
肋排搭配美式BBQ醬,非常惹味🤤👍🏻

🌟黑松露雜菌薄餅 $145

🌟貓員外酒花氣泡水 $18
飲得淡淡花香味搭配氣泡水,口感偏清爽

🌟小二金色混濁艾爾 $38
飲得出花香味,口感偏醇厚

📍貓員外精釀酒館
地址:海映路9號西沙GO PARK G樓G15號舖

朋友介紹了一間新開的酒館,位於馬鞍山西沙Go Park的貓員外 ❤️餐廳提供的意大利Pizza 絕對令人驚喜 🍕 😍 Pizza 是正宗的手工製法,完全不是一般快餐店可以相比!每一塊 Pizza 都是即叫即整,用新鮮的食材和正宗的意大利拿坡里製法精心製作而成 🤤環境舒適,適合與朋友聚會或家庭聚餐!服務人員親切友善,不過離開前需要自行收拾枱面 🙌🏻 整體而言用餐體驗還算滿意,可能餐廳仍是試業階段,運行稍微有一點點混亂,不過新開張有混亂情況很正常,可以給多一次機會❣️

餐廳提供的意大利Pizza 絕對令人驚喜 🍕

2025-02-06 119 瀏覽
最近發現咗一間新開嘅精釀酒館,叫「貓員外」,位於馬鞍山西沙GO PARK,環境真係好chill,好適合約埋三五知己嚟放鬆吓!🍻首先,要講吓佢哋嘅意大利Pizza真係不得了🍕 唔係坊間嗰啲Pizza 店可以比❗️佢哋Pizza用嘅係正宗拿坡裡製法,餅底現整現做,所以製作需時,但絕對值得等😋 佢哋嘅運作模式似快餐,要自己收拾檯面,但係為咗咁好食嘅Pizza,完全唔係問題👍餐廳依家仲係試業階段,整體感覺都幾好。如果你係Pizza控,又或者想試吓新嘢,真係要嚟試吓!😍

2025-02-02 215 瀏覽
今次嚟到西沙Go Park呢個新開嘅商場食嘢餐廳以酒吧式經營 一入到去已經feel到濃厚嘅酒吧氣氛~除咗有一個大mon睇波之外,仲有桌球同埋飛鏢,娛樂味十足🎯🌟辣肉腸洋蔥薄餅老闆重點推介我地食pizza,🍕用左意大利餅底 好薄而且十分鬆軟💯🌟牛油雞翼牛油雞翼雖然賣相看似有點dry,但食落去好重牛油味隨碟奉上秘製嘅辣汁,但個人認為唔點仲好味🫣🌟酥炸魷魚魷魚圈值得推介,外層炸到十分鬆脆,外脆內軟,配埋沙律醬🙊🌟炭燒豬頸肉豬頸肉好大份,估唔到有咁多嚿,加少少青檸汁,感覺好Fresh好開胃👅👅雖然上菜時間耐咗啲,但侍應解釋因為食物全人手製造,即叫即做,而且食物質素高,所以我哋都覺得值得體諒🙂‍↕️臨走前見到老闆,閒談咗幾句 老闆真係好Nice,而且侍應嘅服務態度好好,成餐飯都食得好舒服,下次一定會再食!!!!🫶🏼🫶🏼📍馬鞍山海映路9號西沙GO PARK G樓G15號舖
今次嚟到西沙Go Park呢個新開嘅商場食嘢

🌟辣肉腸洋蔥薄餅

🌟牛油雞翼
牛油雞翼雖然賣相看似有點dry,但食落去好重牛油味
隨碟奉上秘製嘅辣汁,但個人認為唔點仲好味🫣

🌟酥炸魷魚
魷魚圈值得推介,外層炸到十分鬆脆,外脆內軟,配埋沙律醬🙊

🌟炭燒豬頸肉

📍馬鞍山海映路9號西沙GO PARK G樓G15號舖

2025-01-19
2025-01-31 162 瀏覽
地方大 新年嚴重人手不足 安排差 等野食等成個鐘都唔黎 甜番薯條 即炸但凍同軟但pizza 是ok ,係即整但真係等太耐 不會再去同事態度都好差話一般pizza 都係等1個鐘一般薯條都係腍
地方大
新年嚴重人手不足 安排差
等野食等成個鐘都唔黎

甜番薯條 即炸但凍同軟

但pizza 是ok ,係即整
但真係等太耐

不會再去
同事態度都好差
話一般pizza 都係等1個鐘
一般薯條都係腍

2025-01-31 227 瀏覽
貓員外-馬鞍山馬鞍山終於又有酒吧啦!好多款精釀鮮打啤酒,在香港不易找的。第一杯猶豫哪杯時,可以飲「花魁」,清新的花香味,應該唔會錯的。佔地二三千呎,備有室外座位可帶寵物,又有美式桌球、英超、飛鏢機、簡直是完美!員工好有禮貌,主動問你想吃什麼類型的飲食,收碟等。又會換個凍杯飲啤酒,十分專業!如果有空過來,要來飲杯啤酒,千萬不要錯過呀!
貓員外-馬鞍山

馬鞍山終於又有酒吧啦!
好多款精釀鮮打啤酒,在香港不易找的。

如果有空過來,要來飲杯啤酒,千萬不要錯過呀!
寶藏蕃薯條
Craft beer
題外話/補充資料: 新張期內有特價,快D去啦!
2025-01-24
寶藏蕃薯條
Craft beer
  • 精釀啤酒
2025-01-30 264 瀏覽
星期日黎感受下新年前氣氛3點幾黎到見外邊有位好似幾chill但d檯櫈好污糟 好油又無人清潔 地下又多食物渣其實有幾個外籍staff(中東?)行黎行去 鋪面又唔多客 唔明點解唔清理下不過d staff講廣東話好叻既~食物份量都算大份試左個香港限定既叉燒pizza 無驚喜 只係芝士面頭加左幾粒叉燒下次唔會再食 亦唔推介同場有$9x/12款酒飲如果飲酒既朋友可以試下現場都有一張桌球俾人玩始終覺得間鋪無乜安排 入到去完全唔知做乜咩都自己黎咁
星期日黎感受下新年前氣氛
3點幾黎到見外邊有位
好似幾chill
但d檯櫈好污糟 好油
又無人清潔 地下又多食物渣

其實有幾個外籍staff(中東?)行黎行去
鋪面又唔多客
唔明點解唔清理下
不過d staff講廣東話好叻既~

食物份量都算大份

現場都有一張桌球俾人玩
始終覺得間鋪無乜安排 入到去完全唔知做乜
咩都自己黎咁
2025-01-29 212 瀏覽
排隊:根本冇「排隊」可言,三個職員每個都有唔同講法,職員A:依家要等一個鐘(冇話係攞飛等還係點⋯⋯)職員B:排隊出邊等一等(出去之後都係唔知可以點⋯⋯)職員C:不用排隊,你哋搵到位就坐低,就會有人過來啦⋯⋯我哋入去,坐低,張臺完全冇人收,叫咗一個職員:「唔該您幫我哋執一執臺。」職員:「?哈?呢啲嘢唔係你哋嘅咩?咁邊個㗎?」跟住佢只不過拎走啲碟,冇抹臺⋯⋯我哋自己抹⋯⋯落單之後連杯水都冇,等咗一個鐘先有pizza,要提醒先有水,跟住再等半個鐘都冇雞翼,一問先知原來已經冇晒雞翼,職員都冇幫我哋落過單,但從頭到尾冇同我哋講過⋯⋯老細自己係度講「依家我哋得pizza。」一間冇服務冇人手嘢食普通嘅舖頭,仲要收加一,不合理到一個點!
排隊:

61 分鐘 (堂食)
下午茶
2025-01-28 207 瀏覽
🎉登陸西沙GO PARK喇!融合大自然,將運動、娛樂、餐飲及生活休閒體驗於一身午餐特意揀嚟✨貓員外精釀酒館✨ 主打過內地江龍自家釀手工啤專門店,食物方面小人tacos、三文治、小食、頭盤、pizza pizza人手製作,質素性價比高環境外圍圓形落地玻璃圍繞着,用餐區滿佈綠植舒適感寫意,室內設大螢幕睇波、桌球🎱、飛鏢🎯娛樂,大人小孩盡興而歸寶藏番薯條|酥炸魷魚Sweet Potato Fries|Calamari 小食2款炸得香脆可口,地瓜薯條較少地方食到香脆甜甜又送啤酒良伴✨必食✨貓員外至愛羊排Cumin Lamb Chops$148羊排烤烤得嫩嫩,香料滋味適中配墨西哥青椒辣的過癮飲啤酒長知識,超過10多款口清爽、果味、酒花、烘焙等不同風味銀獎🌟星仔🌟 三倍渾濁7%vol較濃色,混合水果味重討喜愛銅獎🌻桂花小麥5.3 %vol淡色桂花香氣,清新易入口新店開業一系列指定手工優惠及免加一

pizza人手製作,質素性價比高

寶藏番薯條|酥炸魷魚
Sweet Potato Fries|Calamari

✨必食✨貓員外至愛羊排
Cumin Lamb Chops$148
羊排烤烤得嫩嫩,香料滋味適中配墨西哥青椒辣的過癮

銀獎🌟星仔🌟 三倍渾濁7%vol
較濃色,混合水果味重討喜愛

銅獎🌻桂花小麥5.3 %vol
淡色桂花香氣,清新易入口

新店開業一系列指定手工優惠及免加一
2025-01-26
下午茶
2025-01-22 171 瀏覽
門口見到有北京烤鴨pizza,諗住試下。個pizza嚟到⋯本身面頭有3-4個京蔥皮嘅圈圈,我夾走左,就係呢個樣喇!仲hea過7仔pizza!但收$140!個樣hea都算,仲要難食!啲鴨難到咬橡筋咁,個pizza硬到食完個口都損晒
門口見到有北京烤鴨pizza,諗住試下。
仲hea過7仔pizza!但收$140!
北京烤鴨pizza