2022-05-15 19 瀏覽
今日同朋友嚟到大角咀,先發現原來呢度別有洞天:原來呢度隱藏住咁多嘅食店。今次我哋揀咗呢一間酒燒弄,想過吓好耐冇食過嘅串燒癮。🍢我哋嗌咗:🍢精選10串套餐 $298真係強烈建議大家一定要試呢一個套餐,除咗抵食之外,我覺得佢嘅選擇都好大路,唔會有伏。裏面除咗有🐥雞翼、雞腎、🦴雞軟骨、👅牛舌心、茄子🍆、翠玉瓜呢啲比較常見嘅串燒以外,亦都有黑豚蘆筍卷🥓、芝士年糕🧀同雞頸肉呢啲比較少見嘅串燒。咁多串燒裏面我覺得最好食同埋最令人驚喜嘅就係牛舌心,咬落去非常之煙韌蛋牙、牛味好重,佢嘅牛脂同埋牛汁喺口中綻放,撈飯一流。🛢我覺得第二好食嘅就係翠玉瓜,因為佢上面表層燒到金黃色,唔使點落調味就咁沾上其他串燒嘅肉汁已經好好食。🥰🥰燒牛肉湯烏冬$85牛同埋烏冬係分開上嘅,牛肉方面佢哋七成熟,咬落去仍然好有肉汁,感覺都好香濃嘅油脂味。烏冬好彈牙,完全唔係平時識到嗰種廉價烏冬嘅感覺,湯底亦都係堅魚湯味,感覺好似真係去咗日本咁。🎌鹽燒牛舌心丼飯$93實不相瞞,我係食完串燒之後先再嗌啲碗飯,果然冇令我失望嘅就係佢嘅牛舌心依舊肉汁滿滿,佢嘅牛油脂肪流落去飯度,簡直一流,飯底會有啲調味,我覺得係再一級嘅昇華。😘我哋最後仲帶
今次我哋揀咗呢一間酒燒弄,想過吓好耐冇食過嘅串燒癮。🍢
我哋嗌咗:
🍢精選10串套餐 $298

燒牛肉湯烏冬$85

鹽燒牛舌心丼飯$93

我哋最後仲帶咗水蜜桃茶同埋荔枝茶,兩杯嘢飲都係跟餐嘅,佢哋都唔會太甜,好啱夏日嘅時間去飲。🍹🍹

——————為食分界線——————
📍 酒燒弄 (大角咀)
大角咀大全街43號大滿樓地下1A號舖

推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消費: $80
2022-05-15 14 瀏覽
呢間係位於大角咀港式🇭🇰 x 日式🇯🇵串燒居酒屋🏮,餐廳招牌以霓虹燈設計,一眼就望到。店舖以bbq🔥同串燒為主打,以和牛、黑豚肉、美國牛肉食材入饌。.🍢 《精選十串套餐》 $298串燒包括:厚切牛舌心、和牛上肩柳、黑豚蘆筍卷、鷄膝軟骨、鷄頸肉、鷄腎、鷄翼、茄子、翠玉瓜、芝士年糕。呢個餐樣樣都有啲,有瓜有雞牛豬有小食,咩都試到🤤有選擇困難症嘅你可以叫呢啲串燒套餐!串燒燒得好味,又唔會好重調味。芝士年糕有流心🧀😋。🍜《豬頸肉烏冬》 $75豬頸肉同烏冬都分開放,豬頸肉有個特別醬,幾夾幾吊味。🍻《Orion》 $48日本🇯🇵直送!容易入口~
🍢 《精選十串套餐》 $298

🍜《豬頸肉烏冬》 $75
豬頸肉同烏冬都分開放,豬頸肉有個特別醬,幾夾幾吊味。

🍻《Orion》 $48
日本🇯🇵直送!容易入口~
2022-05-14 8 瀏覽
公司附近有間串燒,經過都聞到好香餐廳入面幾有特色,牆身貼咗啲招紙再寫上啲電話號碼、餐廳名字句,營造少許街邊殘舊的感覺,用嘅碗碟都係公雞🐓樣,好有大排檔特色🍡精選十串套餐💰$298- 厚切牛舌心- 和牛上肩柳- 黑豚蘆筍卷- 鷄膝軟骨- 鷄頸肉- 鷄腎- 鷄翼- 茄子- 翠玉瓜- 芝士年糕🍢散叫- 鰻魚💰$48- 豬頸肉💰$32以上嘅串燒都即叫即燒,簡單啲唔想諗嘅可以叫一人餐,豬牛雞肉都有,比較喜歡雞翼、黑豚蘆筍卷、雞軟骨串燒無可避免有少少油膩,呢個時候可以食返啲翠玉瓜解油膩,翠玉瓜燒完都多汁juicy散叫嘅鰻魚好正,外皮燒到好脆,魚油香😍如果飲酒嘅仲特別到係用公雞碗飲㗎,幾得意💰$378🚩酒燒弄 (大角咀) 📍大角咀大全街43號大滿樓地下1A號舖
公司附近有間串燒,經過都聞到好香

🍡精選十串套餐💰$298
- 芝士年糕

🍢散叫
- 鰻魚💰$48
- 豬頸肉💰$32

散叫嘅鰻魚好正,外皮燒到好脆,魚油香😍

如果飲酒嘅仲特別到係用公雞碗飲㗎,幾得意

💰$378
🚩酒燒弄 (大角咀)
📍大角咀大全街43號大滿樓地下1A號舖
2022-05-10
10 分鐘 (堂食)
今日同大家分享大角咀美食~🍢🍡🍺✨ 平時同朋友聚會好去處都好鍾意去居酒屋,嗌唔同嘅串燒share嚟食超開心!😆😆🥰 呢間居酒屋好有香港🇭🇰味道,招牌係用咗霓虹光管,非常搶眼!碗碟全部都印咗雞公圖案🐔🐔,勁有本土特色!重點係,店內播放嘅廣東歌📻全部都係我好鍾意嗰啲80-90s歌🎶,有 Beyond、張國榮、張學友、關淑怡、王菲等等,真係勁有taste~😍❤️꧁ 精選十串餐 ꧂ $298🌟 厚切牛舌心 Premium Ox Tongue🌟 和牛上肩柳 Wagyu Petite Tender🌟 黑豚蘆筍卷 Pork Asparagus Roll🌟 雞膝軟骨 Chicken Knee🌟 雞頸肉 Chicken Neck🌟 雞腎 Chicken Gizzard🌟 雞翼 Chicken Wing🌟 茄子 Eggplant🌟 翠玉瓜 Zucchini🌟 芝士年糕 Cheese Mochi選擇困難症必點!樣樣都想試下,唔知嗌咩好,所以嗌個套餐share!10串串燒都各有特色,燒得啱啱好,唔會過熟!🥰 牛舌心同雞腎🐓口感好爽彈;和牛柳🥩好高質,保留肉汁;茄子🍆同翠玉瓜呢兩樣蔬菜燒得好好食,熟得黎唔會好乾;

꧁ 精選十串餐 ꧂ $298
🌟 雞翼 Chicken Wing
🌟 茄子 Eggplant
🌟 翠玉瓜 Zucchini
🌟 芝士年糕 Cheese Mochi

選擇困難症必點!樣樣都想試下,唔知嗌咩好,所以嗌個套餐share!10串串燒都各有特色,燒得啱啱好,唔會過熟!🥰 牛舌心同雞腎🐓口感好爽彈;和牛柳🥩好高質,保留肉汁;茄子🍆同翠玉瓜呢兩樣蔬菜燒得好好食,熟得黎唔會好乾;黑豚蘆筍卷🫔呢個組合好夾,蘆筍有少少爆汁咁,加埋黑豚肉嘅肉味真係好match!🫶🏻 雞翼燒得幾脆,不過略顯細隻咗啲🤏🏻 但我私心最鍾意都係芝士年糕😍❣️❣️❣️ 外面嗰層紫菜燒得好脆卜卜,包住煙韌彈牙嘅年糕,輕輕咬開會食到流心芝士餡,喺舌尖上微微融化🫠,層次豐富,夠曬吸引!✨

꧁ 番茄黑豚五花烏冬 ꧂ $68
番茄湯底🍅好足料,黑豚肉係黑豚蘆筍卷嗰款豬肉,同樣都係好有肉味!烏冬係偏幼嗰隻日本烏冬,有少少容易一夾就斷~ 我自己覺得粗啲嘅讚岐烏冬可能會match啲,因為我鍾意煙韌同埋彈牙嘅湯烏冬多啲!#dia_noodles控🍜✨

꧁ 番茄海鮮湯飯 ꧂ $58
番茄湯飯好有住家味道,尤其是湯底食得出真係用有鮮番茄🍅(c.f. 罐頭茄膏/茄醬🥫),鍾意番茄嘅大家應該會覺得好正! #dia_番茄🍅 不過對呢個海鮮餸就有少少失望,因為只有兩款海鮮,主要係「蟹」柳(平時打邊爐嗰啲)同埋青口!如果俾多隻蝦🦐賣相好似會好啲🫶🏻😂😂😂

🌟 熱情果冰茶🍹

🌟 荔枝冰茶🍹

兩杯飲品好大杯,好似啤酒咁大杯🍺 果茶味道好香~ 飲嘅時候記得撈勻底下嘅糖水!🍻

酒燒弄 Dining Alley
大角咀大全街43號大滿樓地下1A號舖

大角咀串燒小店 同朋友小聚岩晒好值得推介既係 芝士年糕佢燒到d芝士流心 好邪惡 但真係好好味🤤所以同朋友都encore左🥰另外 羊架都好好食唔會好騷 油脂方面適中唔會燒得過熟 岩岩好 入口有少少溶既感覺食入口好香🤤雞泡魚乾我覺得都係必叫既🤣食一條 飲啖酒 好chill🥳黑豚五花腩 都好好食 好香 一層一層 一層肉 一層油脂入口時表面重有d脆口焦香感燒雞翼都好值得推薦好香 表面脆口 內裡有少少雞油唔會好乾 不過秋葵就一般左少少食入口重有少少苦 可能因為表面燒焦左飲品方面揀左3款sake $128 /50ml *3同朋友一齊開心share 可以試多d唔同款 唔同味 🤤☺️
大角咀串燒小店 同朋友小聚岩晒

揀左3款sake
$128 /50ml *3
同朋友一齊開心share 可以試多d唔同款 唔同味 🤤☺️
2022-05-06 8 瀏覽
.《酒燒弄. 必食芝士年糕!》好耐冇出街食串燒喇!就喺大角咀搵下有邊間有得食,見到呢間幾有feel 就入去試下!間鋪入面裝修到有條巷仔咁幾特別!🍭精選十串套餐($298)-芝士年糕😋😋😋-雞腎-雞翼-雞膝軟骨-雞頸肉-極品牛舌心-和牛上肩柳-黑豚蘆筍卷😋😋-茄子-翠玉瓜基本上佢全部啲串燒嘅調味都幾唔錯(某啲對我嚟講鹹咗少少)~ 最鍾意一定係芝士年糕,用嘅芝士係好light 一啲都唔膩!真係可以食多幾件!另外黑豚蘆筍都好正,食到爆juicy 肉汁🤤 佢地嘅翠玉瓜都唔錯!🍭比目魚扒($98)好好食🤤 首先比目魚超級嫩滑,食落口好香魚油味!魚皮燒得燶咗少少~ 唔係就好perfect 啦~
《酒燒弄. 必食芝士年糕!》

🍭精選十串套餐($298)
-芝士年糕😋😋😋
-和牛上肩柳
-黑豚蘆筍卷😋😋
-茄子
-翠玉瓜

🍭比目魚扒($98)
2022-05-05 11 瀏覽
呢間位於大角咀嘅《酒燒弄》主打串燒及燒烤食品,另外仲有啲飽肚嘅飯麵類主食供應同朋友叫咗呢款,啱晒有選擇困難症嘅朋友😆,有牛有雞有豬又有菜👍🏻正😋↫↫↫↫↫ 🍢精選十串 $𝟐𝟗𝟖 ↬↬↬↬↬精選串燒有厚切牛舌心,和牛上肩柳,黑豚蘆筍卷,鷄膝軟骨,鷄頸肉,鷄腎,鷄翼,茄子,翠玉瓜同芝士年糕牛舌心口感爽彈,燒得肉香又juicy,和牛上肩柳肉質細嫩爽滑,又不失嚼勁!雞翼燒到金黃色好靚,皮脆肉嫩,翠肉瓜爽脆多汁🤤芝士年糕不得了😋超好食!入口柔軟香糯,咬落唔黐牙↤↤↤↤↤ 黑豚五花豬骨湯拉麵 $𝟔𝟖 ↦↦↦↦↦黑豚五花豬肉有好多片,肥瘦均勻!拉麵麵質爽彈,配菜仲有鮮菇同蟹柳,食完就飽飽豬🐽-荔枝果茶-凍檸茶

↫↫↫↫↫ 🍢精選十串 $𝟐𝟗𝟖 ↬↬↬↬↬

↤↤↤↤↤ 黑豚五花豬骨湯拉麵 $𝟔𝟖 ↦↦↦↦↦

-荔枝果茶
-凍檸茶
  • 精選十串
2022-05-05 10 瀏覽
一向都好少係大角咀食野,咁啱同事住係附近,就帶左我黎食好西🤤🤤原來大角咀都有唔錯既高質串燒店🍢,仲要係免加一‼️好啱放左工同同事一齊去打下牙骹,飲返兩杯🥃一個字:爽😋🍢精選十串 $298精選十串包括有厚切牛舌心🥩、和牛上肩柳🐂 、黑豚蘆筍卷🐖、鷄膝軟骨🐓、鷄頸肉🐓、鷄腎🐓、鷄翼🐓、茄子🍆、翠玉爪、芝士年糕🧀以上每款各一串🪄唔好睇少呢十串🤔🤔都幾飽肚架😳熱辣辣既年糕串真係要食左先🤩勁煙煙韌韌,口感超Q彈,年糕串塗上秘製醬油,再加上燒海苔,海苔好脆口,仲有芝士流心餡,真係流晒口水🤤呢十串入面我最鍾意就係雞翼,燒雞翼應該冇人唔鍾意食掛?🤔雞翼燒到外脆內嫩,能夠鎖住肉汁,仲好貼心整開左成條骨,食果陣啖啖肉擺入口,真係好juicy🤭🐓雞膝軟骨同埋鷄腎都好爽口,食到好過癮~~雞頸肉我就第一次食🤩🤩好少見咁😝肉質比起其他部位更具彈性,更有嚼勁。🐂厚切牛舌心🥩唔韌之餘,肉汁仲好豐富,好入味🙌🏻🙌🏻🐖 黑豚蘆筍卷都幾jeng🙈 蘆筍冇咩渣,可以一口咬開,非常清脆,再加上黑豚肉😋😋真係絕配!!!而茄子🍆、翠玉爪都燒得幾好,表面有微微焦香,亦能保持到水份,唔會乾爭爭🙈🙈🍢車厘茄煙肉卷 $28🍢汁燒豆腐 $28

🍢精選十串 $298

🐂厚切牛舌心🥩唔韌之餘,肉汁仲好豐富,好入味🙌🏻🙌🏻

🍢車厘茄煙肉卷 $28

🍢汁燒豆腐 $28

🥢冷汁 蕎麥麵 $48
2022-04-29 7 瀏覽
終於開返晚市堂食啦😍 梗係要出去同朋友飲杯酒嘆吓啦✨ 這間懷舊港式串燒店舖以搶眼的霓虹燈作招牌💡而店内則以後巷簡約為設計☺️ 令人食得很relax😆 至於串燒方面 有多款選擇: 肉類•蔬菜•海鮮和酒類… 我們試了個set 每串也燒得很香口😋 雞翼燒至金黃色 外脆內嫩♡ 牛舌心牛味十足 肉汁滿滿的🤤 它們的食材新鮮優質 令人一試難忘🥰 還有每天的限定食材 店員會細心推介🤞🏻 例如雞心元 扇貝等 口感彈牙而且酒味香濃☺️飲品方面有多款梳打🍹| 清酒🍶| 啤酒🍻| 配上惹味的串燒和佐酒菜式✨ 真令人陶醉在當下的環境 舒暢解壓👍🏻 推薦大家嚟呢間高質的串燒店試吓 •̀֊•́
終於開返晚市堂食啦😍 梗係要出去同朋友飲杯酒嘆吓啦✨
這間懷舊港式串燒店舖以搶眼的霓虹燈作招牌💡
而店内則以後巷簡約為設計☺️ 令人食得很relax😆

雞翼燒至金黃色 外脆內嫩♡
牛舌心牛味十足 肉汁滿滿的🤤

它們的食材新鮮優質 令人一試難忘🥰

推薦大家嚟呢間高質的串燒店試吓 •̀֊•́
2022-04-26 12 瀏覽
Roasted okra 燒秋葵 $23 Alley special 精選十串 🍢 $298 精選十串係厚切牛舌心🥩、和牛上肩柳、黑豚蘆筍卷、雞膝軟骨🐓、雞腎、雞翼🍗、茄子🍆、翠玉瓜、芝士年糕🫕各一串,和牛上肩柳食落去一啲都唔煙韌,黑豚蘆筍卷好特別連埋蘆筍一齊食鮮味又清甜,雞膝軟骨同埋雞腎都好爽口,雞翼好貼心咁幫你兩邊嘅大條骨開埋食得好方便呀,chewy 嘅芝士年糕連埋脆脆地嘅紫菜食好夾,係一款好有串燒style嘅甜品🧀Cold soba with pork neck, kimchi and cucumber 🥒 豬頸肉冷拌蕎麥麵 🍖🍜 $78呢一款豬頸肉蕎麥麵嘅豬頸肉都係用串燒嘅方法燒成㗎,可以鎖緊豬肉本身嘅肉汁外皮又超級脆,再加埋大量青瓜絲、辣辣地嘅泡菜🌶、酸甜開胃嘅麻醬同埋蕎麥麵一齊食,係個高質嘅冷盤主食
Roasted okra 燒秋葵 $23
Alley special 精選十串 🍢 $298

豬頸肉冷拌蕎麥麵 🍖🍜 $78
1K
2022-04-26 297 瀏覽
食串燒唔一定係夜晚嘅專利活動,只要心中想食,掏空你個胃,加上附近有間啱心水嘅串燒店,點解仲要等天黑?呢間好日式嘅串燒店,日頭都有做午市由於大胃太趕時間,冇時間猶豫揀咩串燒,於是嚟個十串餐就啱晒!包括有芝士年糕、鷄腎、鷄翼、鷄膝軟骨、鷄頸肉、極品牛舌心、和牛上肩柳、黑豚蘆筍卷、茄子、翠玉瓜茄子同翠玉瓜燒得有韌性,保持到水份,灑上胡椒同醬油,就算係蔬菜都好出色雞翼燒至金黃色,外脆內嫩,流晒肉汁,不得之了鷄腎卜卜脆,又彈牙,鷄頸肉其實係稀少得嚟,又真係好有雞肉真正嘅味道,黑豚蘆筍卷係雙主角,大家相映成輝,又爽脆又香口鷄膝軟骨毫無多餘脂肪,非常有嚼勁,極品牛舌心燒得一啲都唔乾,厚度剛好,有足夠彈性,又扣得住味道,和牛上肩柳牛味幾出,點wasabi豉油食,更加滋味芝士年糕唔會厚粉,芝士好流心好多,食真係要睇熱午市當然有丼飯啦,頭先嘅牛舌同和牛太精彩喇,嗌多碗丼飯版都無可厚非。丼上和牛色澤紅潤,牛味滲入米飯之中,牛舌嘅香,大胃只想分開享用,唔想撈飯食。用泡菜撈飯都已經夠過癮,因為米都唔錯加$5有杯大大杯果茶,都幾抵飲,茶夠濃,桃味出水吧都冇揸流攤,就算係檸水都係大大杯

呢間好日式嘅串燒店,日頭都有做午市

精選十串

雞翼燒至金黃色,外脆內嫩,流晒肉汁,不得之了

芝士年糕唔會厚粉,芝士好流心好多,食真係要睇熱

極品牛舌心和牛丼飯

凍果茶

加$5有杯大大杯果茶,都幾抵飲,茶夠濃,桃味出

檸水

水吧都冇揸流攤,就算係檸水都係大大杯
2022-04-25
精選十串
極品牛舌心和牛丼飯
凍果茶
檸水
2022-03-14 46 瀏覽
之前過年前經過發現咗呢間新餐廳🍴襯而家風頭火勢唔出去堂食!睇相回味吓先😝😝店舖裝潢幾有氣氛!下次開番晚市再試過…應該會更有feel🙂. ✨ 燒豬頸肉熱湯烏冬 $75 (附凍水蜜桃紅茶)帶有炭火香氣嘅燒豬頸肉超好味!油香感十足好似食緊烤五花腩嘅口感!配住有咬口嘅稻庭烏冬同豬骨濃湯一齊食!惹味😍😍. ✨ 照燒雞扒丼飯 $73 (附凍奶茶) 雞扒燒得都好好!肉質亦唔嚡!Be最欣賞佢配菜有日本泡菜!一邊食減低哂油膩感之餘…令丼飯層次更豐富😋😋. ✨ 枝豆 $30去親居酒屋都必叫咁滯!覺得有番少少蔬菜平衡吓嘛!正常發揮嘅餐前小食!.✨ 燒雞翼 (兩串) $64😛雞皮帶有烤燒過嘅微焦!鍾意香口嘢嘅人啱啦!雞肉可以醃得再入味啲會更好!而家灑少少鹽調味食都ok!.✨ 吉列炸蠔 (3隻) $38呢個價位又幾抵食喎!蠔肉酥炸後無雪味無腥味!炸粉又唔係太厚!唔錯呀!!.✨ 芝士年糕 (兩串) $42年糕口感軟糯!外層烤成金黃色仲有片紫菜包住添🤤一咬就有流心嘅芝士餡湧出嚟!係邪惡小食之選呀!!

✨ 燒豬頸肉熱湯烏冬 $75 (附凍水蜜桃紅茶)
✨ 照燒雞扒丼飯 $73 (附凍奶茶)
✨ 枝豆 $30
✨ 燒雞翼 (兩串) $64
✨ 吉列炸蠔 (3隻) $38
✨ 芝士年糕 (兩串) $42
2022-02-27 39 瀏覽
最近疫情唔洗返工睇下有咩外賣優惠見呢個$48湯飯又幾低就試下叫左S2海鮮湯飯 S4番茄黑豚五花湯飯+串燒 叫左 豬頸肉 同翠玉瓜兩個都係番茄湯底 味道好似羅宋湯海鮮湯底 有青口 / 蟹柳 / 帶子👍👍👍但豚肉 就無咁底食 得3塊😢😢😢豬頸肉都ok 翠玉瓜就有陣生味 麻麻地海鮮湯飯係⭐️⭐️⭐️⭐️豚肉就唔低食啦 得3塊
最近疫情唔洗返工

海鮮湯飯係⭐️⭐️⭐️⭐️
豚肉就唔低食啦 得3塊
外賣自取
2022-01-27 39 瀏覽
之前朋友推介我熱愛串燒嘅我梗係唔會放過🤪冇諗過除夕都訂到枱!佢有好多精選推介同埋套餐我哋就散叫嘅 叫得最多係牛舌心!❤️當然仲有大蔥雞肉雞心雞腎雞翼雞泡魚乾雞軟骨雞皮⋯😀雞皮係脆嘅 雞心就有少少腥我哋麻麻地呢兩個 食唔慣臨尾唔夠喉叫多咗個豬頸肉同車厘茄煙肉卷 橙色嘅車厘茄又幾好食喎芝士年糕 中意!佢外層好似厚燒海苔嗰種感覺😂配上紫菜係更加好味另外都想提吓佢哋有好幾種手工啤亦都幫啲酒專登改咗好地道嘅名串燒同手工啤都係一個幾好嘅配搭有一隻係佢哋自家嘅我哋前後每人都飲咗兩杯唔同嘅酒有淡口同濃味嘅 各款都不俗如果鍾意啤酒嘅人不妨飲返兩杯上菜速度值得一讚食完一輪直接叫下一輪中間飲下酒吹吓水都唔使話等半個鐘先食到
之前朋友推介我
熱愛串燒嘅我梗係唔會放過🤪
冇諗過除夕都訂到枱!

佢有好多精選推介同埋套餐

食完一輪直接叫下一輪
中間飲下酒吹吓水
都唔使話等半個鐘先食到
2021-12-31
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
除夕
2022-01-17 28 瀏覽
雖然舖頭細細,但裝修得十分有誠意,特別係牆壁的設計,超級特別🥳燒鮑魚鮑魚新鮮爽口,咬落唔會靭,又夠鮮甜!雞翼、車厘茄煙肉卷最鍾意就係食燒雞翼,外皮燒到卜卜脆。車厘茄同煙肉就不嬲都好夾嘅,一啲都唔膩👍🏻雞腿肉、雞腎雞肉超級滑呀,仲有大葱好正!雞腎爽口而且唔會腥😻烤和牛上肩柳 配熱湯稻庭烏冬咁煮食就點都要嗌一個嘅,所以我哋就揀咗燒和牛再配埋熱烏冬。果然係和牛啊,一啲都靭,入口即溶。☺️是日蔬菜拼盤蔬菜拼盤應該就每日都唔同嘅,今日就有我最鍾意食嘅秋葵,感覺清新,一啲都唔肥膩👍🏻

燒鮑魚
鮑魚新鮮爽口,咬落唔會靭,又夠鮮甜!

雞翼、車厘茄煙肉卷

雞腿肉、雞腎
雞肉超級滑呀,仲有大葱好正!雞腎爽口而且唔會腥😻

烤和牛上肩柳 配熱湯稻庭烏冬

是日蔬菜拼盤