2022-07-05 27 瀏覽
星期一放工約左朋友去大角咀食飯吹水大角咀一向都好多野食今次就揀左呢間位於大全街既酒燒弄門口既招牌用上五光十色既霓虹燈好靚😍😍今晚揀左呢個精選一人餐B,有10款小食同串燒每款都係即叫即燒製作需時😎精選一人餐B ($338)🐟鱈魚乾前菜小食有鱈魚乾,燒到脆卜卜,點埋沙律醬食好開胃🐓雞翼雞翼一串兩隻,雞皮燒到好香脆,雞肉肉質嫩滑,正🐠鰻魚鰻魚大件厚肉,燒烤過後塗上鰻魚汁一齊燒,魚肉鮮嫩彈牙,唔會食到細骨,推介❤️🐖黑豚蘆筍卷黑豚肉包住蘆筍一齊燒,豚肉既油脂滲透落蘆筍度,口感層次豐富🐄極品牛舌芯見到好多foodie推介佢地既牛舌芯,又真係幾好食,火侯控制得剛剛好🐖豬頸肉相比起五花腩,豬頸肉油份無咁重,燒完都唔會食到好漏,好好食😋🍆茄子 & 翠玉瓜茄子同翠玉瓜用上日式既燒烤方法,前者燒到好入味,後者保持爽脆多汁口感,食啲菜中和下就最好不過👍🏻👍🏻👍🏻汁燒豆腐第一次食串燒豆腐,賣相幾特別,兩枝竹簽拮住豆腐,外皮燒到香脆,上面加左特製燒汁同木魚碎,三者平䚘得好好,唔錯👍🏻🧀芝士年糕壓軸出場既係芝士年糕,平時好少會叫呢款但佢地真係做得好出色,用紫菜包住芝士年糕一齊燒,一啖咬落去煙韌之餘,芝士餡亦做到境絲

星期一放工約左朋友去大角咀食飯吹水
大角咀一向都好多野食
今次就揀左呢間位於大全街既酒燒弄
門口既招牌用上五光十色既霓虹燈好靚😍😍
今晚揀左呢個精選一人餐B,有10款小食同串燒
每款都係即叫即燒製作需時😎

精選一人餐B ($338)

🐟鱈魚乾
前菜小食有鱈魚乾,燒到脆卜卜,點埋沙律醬食好開胃

🐓雞翼
雞翼一串兩隻,雞皮燒到好香脆,雞肉肉質嫩滑,正

🐠鰻魚

🐖黑豚蘆筍卷
黑豚肉包住蘆筍一齊燒,豚肉既油脂滲透落蘆筍度,口感層次豐富

🐄極品牛舌芯

🐖豬頸肉

🍆茄子 & 翠玉瓜

🧀芝士年糕
壓軸出場既係芝士年糕,平時好少會叫呢款但佢地真係做得好出色,用紫菜包住芝士年糕一齊燒,一啖咬落去煙韌之餘,芝士餡亦做到境絲既效果,正💯

串燒雞胸軟骨 ($28)
另外叫多一串雞軟骨
脆卜卜又係好好食😋

🍑水蜜桃梳打 ($38) & 荔枝梳打 ($38)
飲品方面揀左水蜜桃梳打同荔枝梳打
兩款都好大杯
果味香濃唔會好假,配埋串燒好夾
呢間係大角咀嘅🔥串燒店門口幾 eye catching 🤩,佢哋除咗散叫串燒🍢之外,仲有一人餐可以揀🤤,而且佢個🐖豬頸肉冷拌蕎麥麺🍜有韓國🇰🇷泡菜同埋日式芝麻醬撈埋一齊味道幾特別😋。入面店仔🤏細細,裝修帶點輕🏭工業風。呢個係精選一人餐嘅前菜🐟鱈魚乾,好薄好脆好開胃🤤。呢個精選一人餐A😋一共有十款嘢食🍢:鱈魚🐟乾、🐓鷄翼、軟骨🐓鷄肉棒、黑豚🐖蘆筍卷、極品🐂牛舌心、🍄冬菇、茄子、翠玉瓜、汁燒豆腐同埋🧀芝士年糕,都幾豐富。黑豚蘆筍卷層次豐富,黑豚🐖甘香,蘆筍新鮮爽脆🤤。極品牛舌心👅味道濃郁😋又鬆化。🐓鷄翼外脆內軟,肉質鮮嫩🤤。軟骨🐓鷄肉棒啖啖肉,入面嘅軟骨好爽脆😆,汁燒豆腐外面燒🔥得乾身香脆,入面豆腐好嫩滑,上面仲有啲鰹魚碎,味道香濃😋。另外我仲加咗個大蔥🐓鷄腿肉,大蔥多汁爽口🤤,🐓鷄腿肉鮮嫩可口。呢個🐖豬頸肉冷拌蕎麥麺🍜有韓國🇰🇷泡菜同埋日式芝麻醬撈埋一齊少少🤏酸甜極微辣,味道層次豐富又開胃😋。

入面店仔🤏細細,裝修帶點輕🏭工業風。

呢個係精選一人餐嘅前菜🐟鱈魚乾,好薄好脆好開胃🤤。

黑豚蘆筍卷層次豐富,黑豚🐖甘香,蘆筍新鮮爽脆🤤。

極品牛舌心👅味道濃郁😋又鬆化。

🐓鷄翼外脆內軟,肉質鮮嫩🤤。

2022-06-26 25 瀏覽
之前住大角咀都冇發現到呢間串燒小店😝今日同老公去大角咀整埋啲文件行過就入去試吓❤️七點去到冇book位已經差唔多座滿晒人👍🏻好彩仲有一張walk in 枱❤️入到去有日本小店嘅感覺😎同埋冷氣超大爽歪歪真係啱晒食串燒飲啤酒🤣今日簡單叫咗個套餐c有10樣唔同嘅嘢👅首先黎左個雞軟骨🐣炸得啱啱好完全係金黃色吱埋檸檬汁落去醒胃程度直達一百分🤭睇OpenRice見到有人post燒牛油果問咗店員原來佢哋會每日搵一啲新鮮嘅食材返嚟所以牛油果唔係成日有🤣跟住就嚟咗蔬菜嘅串燒🔥山藥令人驚艷食完再叫多左一串基本上冇乜調味🫶🏻完全食出山藥嘅鮮味👍🏻翠玉瓜茄子秋葵都唔錯😋肉食嘅串燒🔥雞翼皮脆肉嫩一啲都唔乾😙巴士一啲都唔腥🤘🏻牛舌心爽口彈牙🫰🏻五花腩肥瘦適中一啲都唔肥膩🤭木魚豆腐最估唔到外脆內軟同埋一啲都唔喊❤️最尾跟餐有一個芝士年糕🌟食完之後又係忍唔住要多一串🤣🤣嘢飲我哋就叫咗青檸梳打同熱情果梳打😍唔會太甜👍🏻而且酒吧喺門口位可以睇住店員沖嘢飲俾我哋🫶🏻同埋好鍾意呢類型嘅小店顧客同員工會大家傾偈🌟氣氛好好😋

同埋冷氣超大爽歪歪真係啱晒食串燒飲啤酒🤣

今日簡單叫咗個套餐c有10樣唔同嘅嘢👅

食完之後又係忍唔住要多一串🤣🤣

嘢飲我哋就叫咗青檸梳打同熱情果梳打😍唔會太甜👍🏻

而且酒吧喺門口位可以睇住店員沖嘢飲俾我哋🫶🏻

同埋好鍾意呢類型嘅小店顧客同員工會大家傾偈🌟氣氛好好😋
2022-06-25 144 瀏覽
這一晚,又是一個食串燒的日子。這一夜,我與老婆仔兩個的目的地,是在大角咀食街之一----大全街上營業的「酒燒弄」。顧名思義,這間居酒屋吃的主要是串燒,喝的,當然是酒。不過我與老婆仔都不好酒,之所以來這裡,目的無非是吃串燒而已,所以我倆喝的,都是沒有酒精成分的梳打類飲品,我的「熱情果梳打」($38)味道較濃,熱情果味較為突出,老婆仔的「荔枝梳打」($38)味道就較淡,荔枝味輕而不濃。除了散點串燒外,這裡還有三款「精選一人餐」和一款「精選二人餐」可揀。這晚我們雖然兩人前來,但不算很肚餓的我們,就只點了價錢最便宜的一款「精選一人餐」($298),再散叫了一串「燒白鱔」($58)、一件「大啡菇」($32)和一客「冷汁稻庭烏冬」($48),已經足夠。「精選一人餐」共有十款食物,包括雞翼、軟骨雞肉棒、黑豚蘆筍卷、極品牛舌心、冬菇、茄子、翠玉瓜,另上的汁燒豆腐、芝士年糕和最先上桌的鱈魚乾。這一人餐最好吃的,是芝士年糕和汁燒豆腐,芝士年糕香口熱燙,軟糯可口,汁燒豆腐醬汁好味,其他的串燒就發揮正常,不過不失。相比起其他串燒,「燒白鱔」是最好吃的,肉身肥厚,肉質充滿彈力的白鱔,經燒炙後,香氣撲鼻,也好味道
精選一人餐」共有十款食物,包括雞翼軟骨雞肉棒黑豚蘆筍卷極品牛舌心冬菇茄子翠玉瓜,另上的汁燒豆腐芝士年糕和最先上桌的鱈魚乾
這一人餐最好吃的,是芝士年糕汁燒豆腐芝士年糕香口熱燙,軟糯可口,汁燒豆腐醬汁好味,其他的串燒就發揮正常,不過不失。
相比起其他串燒,「燒白鱔」是最好吃的,肉身肥厚,肉質充滿彈力的白鱔,經燒炙後,香氣撲鼻,也好味道。
與「燒冬菇」相比,多水多汁的「大啡菇」也是更好吃的,大隻厚身的啡菇汁液豐富,口感也很不錯。
最後吃的「冷汁稻庭烏冬」,烏冬是及格的,口感爽彈,不過蘸烏冬吃的冷汁,味道就偏鹹了點,是這烏冬的扣分位。
這間居酒屋是很易認的,要是晚上到訪,只要看見店舖上寫著的「酒燒弄Dining Alley霓虹燈箱招牌,就是它了。
  • 燒白鱔
  • 芝士年糕
  • 汁燒豆腐
2022-06-25 17 瀏覽
好耐無食過串燒啦🤓早幾日朋友推介去咗位於大角咀嘅酒燒弄, 環境好整潔, 食物質素好好. 即刻介紹俾大家☺️一人精選套餐A $298鱈魚乾鷄翼軟骨鷄内棒黑豚蘆筍卷極品牛舌心冬菇茄子翠玉瓜汁燒豆腐芝士年糕依個一人套餐A已經包咗咁多嘢食!🤯 真係好豐富! 仲要每樣串燒都好出色, 燒得好香🥳不得不提嘅當然係軟骨鷄肉棒, 佢係由雞軟骨切碎而成, 食落脆卜卜, 但又唔會太過硬, 食到牙都軟😜 好有新意. 鱈魚乾都好特別.😎好少喺串燒鋪食到鱈魚乾, 簡直係童年回憶, 食落比較乾身, 又容易咬😍燒雞翼就好大隻, 食落肉質厚實,🤓 而且餐廳仲好好切開咗一半黎燒, 食落就唔會搞到好狼狽. 而其他蔬菜, 例如翠玉瓜, 茄子, 黑豚蘆筍卷都食得出好新鮮! 而且唔會燒得太乾, 仲有好多汁☺️熱湯烏冬 $48 & 熱湯拉麵 $48我同朋友仲每人叫咗一個熱湯烏冬同熱湯拉麵🤪 個清湯好香, 烏冬同拉麵都食得出喺高質日本麵底, 而且仲好大份!🥰

一人精選套餐A $298

茄子
翠玉瓜

熱湯烏冬 $48 & 熱湯拉麵 $48

2022-06-24 53 瀏覽
又係時候去大角咀搵食**********精選一人餐($298)🌟推介🌟啱哂選擇困難症嘅人,set好哂10串串燒,唔使自己揀,而且當中嘅串燒,大部分都係超級推介-鱈魚乾🐟:燒到脆卜卜,好啱當前菜食雞翼🐔:雞皮燒到脆卜卜軟骨雞肉棒🐔:除咗雞肉,中間仲有粒粒雞軟骨,好有嚼口黑豚蘆筍卷🐷:薄薄黑豚包住蘆筍極品牛舌心🐮:牛舌爽口,簡單黑椒調味就已經好滋味🤤冬菇:非常厚肉,而且唔會燒到好乾茄子🍆:平時食開嘅串燒茄子,一定係中間𠝹開攤平燒,但日式燒法係翠肉瓜:超級Juicy汁燒豆腐:豆腐外皮燒到香脆,內裡仍然好滑溜,上面有木魚,再加上特製醬汁,唔錯👍🏻芝士年糕🧀:紫菜包住芝士年糕,年糕煙煙韌韌,一咬芝士爆出嚟😆正**********燒白鱔($58)🌟推介🌟即劏即燒,魚肉呈白色,非常新鮮,口感彈牙**********黑豚五花腩🐷($38)🌟推介🌟一咬油脂大爆發,邪惡但香口**********熱湯稻庭烏冬🍜($48)除咗串燒,餐廳都有主食,食埋個烏冬就啱啱好啦!雖然係淨烏冬,但係非常大方,有2大大粒冬菇🍄,而呢兩粒冬菇用來做串燒嘅咁大粒。
又係時候去大角咀搵食

**********
精選一人餐($298)

🌟推介🌟

鱈魚乾🐟:燒到脆卜卜,好啱當前菜食

雞翼🐔:雞皮燒到脆卜卜
軟骨雞肉棒🐔:除咗雞肉,中間仲有粒粒雞軟骨,好有嚼口
黑豚蘆筍卷🐷:薄薄黑豚包住蘆筍

極品牛舌心🐮:牛舌爽口,簡單黑椒調味就已經好滋味🤤
冬菇:非常厚肉,而且唔會燒到好乾
翠肉瓜:超級Juicy

**********
燒白鱔($58)

🌟推介🌟
即劏即燒,魚肉呈白色,非常新鮮,口感彈牙
**********
黑豚五花腩🐷($38)

🌟推介🌟
一咬油脂大爆發,邪惡但香口
**********
熱湯稻庭烏冬🍜($48)

除咗串燒,餐廳都有主食,食埋個烏冬就啱啱好啦!
2022-05-31
喺奧海城行完街商場餐廳食到悶,於是行過附近小店林立嘅大角咀搵到呢間食串燒嘅特色小店。前菜小食:唐揚雞少食多滋味,炸得熱辣辣香口肉嫩。燒烤: 烤和牛橫膈膜和牛味濃多汁,肉質軟霖烤到好惹味,食到舔舔脷😋串燒:極品牛舌心燒得非常入味又夠淋身,食唔到騷味有咬口;黑豚五花卷配爽脆嘅蘆筍Perfect Match!主食: 個人推薦豬頸肉腩冷拌蕎麥麵,經過烤同炸嘅豬頸肉非常香脆,搭配埋芝麻醬嘅香同蕎麥麵一齊食,口感豐富食唔停口;另外仲有叫熱湯稻庭烏冬,有木魚絲鋪面同冬菇配菜,湯底鮮甜烏冬爽滑。最後飲返杯荔枝梳打,解渴又解膩。

前菜小食:唐揚雞
少食多滋味,炸得熱辣辣香口肉嫩。

燒烤: 烤和牛橫膈膜
和牛味濃多汁,肉質軟霖烤到好惹味,食到舔舔脷😋

串燒:

最後飲返杯荔枝梳打,解渴又解膩。
奧運附近都有好多值得支持既小店 今次惠顧既係港式串燒店 開放式廚房見到師傅即叫即燒 見着佢燒已經好期待😆價錢親民無加一 食物質素不錯 放工後到店小酌一杯啱哂 店內有多款清酒啤酒🤣‼️Openrice 9折🍢精選十串串燒C餐 $368雞軟骨 雞翼 白鱔 黑豚蘆筍卷 黑豚五花腩 牛舌心 茄子 翠玉瓜 汁燒豆腐 芝士年糕🔹牛舌心:厚切口感超好有咬口 加咗黑椒 🔹海鹽好惹味 牛舌心彈牙出色🔹白鱔: 魚皮燒到脆卜卜 魚肉嫩滑好新鮮 🔹汁燒豆腐:滑豆腐外脆內軟 超好食 🔹芝士年糕:好靚金黃色 咬落芝士醬汁 紫菜包住流心芝士年糕超好食🔹雞翼: 外皮燒得香脆 雞肉嫩滑多汁 鹽燒味道剛剛好唔會過咸🔹黑豚蘆筍卷:薄切豬肉包住爽口蘆筍爽口 有肉汁又好味🍚蒲燒鰻魚飯$98米飯粒粒分明 蒲燒汁微甜 大塊厚肉鰻魚啖啖肉 酒燒弄📍九龍大角咀大同新邨大全街43號大滿樓地下G1A號舖港鐵奧運站 A1 出口步行約7分鐘; 港鐵奧運站 B 出口 / 南昌站 D1出口❎加一💰人均$200
‼️Openrice 9折

📍九龍大角咀大同新邨大全街43號大滿樓地下G1A號舖
❎加一
💰人均$200
2022-06-20 15 瀏覽
酒燒弄一家很有感覺的日式居酒屋式燒鳥店,下班後三五好友,齊聚一堂,點上一杯小酒,幾根串,說話聊天,打發一個晚上。鱈魚乾,香脆的魚乾,沾上甜甜的色拉醬,滿滿的CP感,很適合下酒。雞翼把骨頭都解開了,燒得很入味,焦脆的表皮,鮮嫩的肉汁一咬就迸發出來。軟骨雞肉棒,雞肉中裹著脆骨,口感層次非常豐富。黑豚蘆筍卷,裹了一圈豚肉的蘆筍,吸收了豚肉的油脂,豚肉則沾上了蘆筍的清香,一口下去,清脆的蘆筍,口齒生香的豚肉,組合非常巧妙。極品牛舌心,不同於普通的牛舌,這款牛舌心切得很厚,燒法更像是牛排,外面是一層酥焦微脆的炭化層,裡面則是柔嫩帶汁水。冬菇茄子翠玉瓜,吃膩了肉類,總要來一些蔬菜清清口,蔬菜經過炙烤之後,外皮焦脆,內心卻還是清脆的。汁燒豆腐,外酥里嫩,上面灑滿了木魚花。芝士年糕,是我吃過最好吃的芝士年糕,內餡甜而不膩,有一些煉奶的味道,外面裹了一層海苔,三種味道的結合真是天作之合。總之很適合下了班和同事好友過來小酌。
酒燒弄

軟骨雞肉棒,雞肉中裹著脆骨,口感層次非常豐富。
汁燒豆腐,外酥里嫩,上面灑滿了木魚花。
總之很適合下了班和同事好友過來小酌。
2022-06-14 160 瀏覽
今日嚟到大角咀食lunch, 呢一間港式串燒店, 招牌霓虹燈好搶眼,室內裝修好型格簡潔,木色枱配黑色櫈。除咗串燒套餐,呢度仲有飯餐,麵餐同湯飯。串燒丼飯B餐(鷄翼, 豬頸肉,厚切牛舌心)1)雞翼:雞翼皮脆肉嫩,咬開嘅時候都仲有肉汁,又脆又香好惹味👍🏻2)厚切牛舌心:燒到好香,加咗少少黑椒同海鹽調味好惹味,口感爽口,肉汁juicy,好有牛味,咬落有油香😍3)豬頸肉:外皮燒到好香,唔會太肥,好有咬口。精選一人餐 (鱈魚乾,鷄翼,軟骨鷄肉棒,黑豚蘆筍卷,極品牛舌心,冬菇,茄子,翠玉瓜,汁燒豆腐,芝士年糕)1)鱈魚乾:口感香脆惹味,除咗鹹香中帶點魚香味同醬油味,點埋沙律醬同七味粉食非常夾🤩2)軟骨鷄肉棒:外皮燒香,內裏係軟骨鷄肉,好有咬口,如果加返隻日本蛋,做月見雞肉棒會更吸引3)黑豚蘆筍卷:蘆筍爽口,薄切豬肉包住蘆筍,蘆筍吸收左豬肉的肉汁和香味。4)冬菇:厚肉juicy ,只係簡單用鹽調味就可以食得出菇嘅原汁原味。5)燒茄子🍆:茄子加咗少少燒汁同黑椒,外皮脆內軟又唔會太淋。6)翠玉瓜:翠玉瓜燒香後爽脆,不過就唔夠多汁。7)汁燒豆腐:豆腐炸到外脆內軟,加咗燒汁同木魚絲非常有日本風味。8)芝士年

串燒丼飯B餐(鷄翼, 豬頸肉,厚切牛舌心)
雞翼

厚切牛舌心

3)豬頸肉:外皮燒到好香,唔會太肥,好有咬口。
豬頸肉

鱈魚乾

6)翠玉瓜:翠玉瓜燒香後爽脆,不過就唔夠多汁。

汁燒豆腐

8)芝士年糕:好靚金黃色,外面香脆,咬落去爆出芝士醬汁,好creamy,鹹鹹地又有少少甜,推薦👍🏻
芝士年糕

整體來講,食物質素不錯,服務態度親民,適合三五知己飲酒吹水。
2022-06-14
5 分鐘 (堂食)
雞翼
厚切牛舌心
2022-06-13 48 瀏覽
今天需要往大角嘴公幹,午飯時間便週圍行找食肆醫肚。整條大全街皆是餐室,於是由左至右,由街尾行到街頭,終於找到一間吸引的日式燒烤小舖。中午並沒有食燒烤的胄口,反而是午市的燒和牛丼飯不需一百元吸引了我,於是叫了一碗,另加五元配汽水一大罐。和牛烤得啱啱好,充滿了軟綿的牛肉味,配上微辣的韓式泡菜,加上牛肉燒汁撈飯,美味可口,份量亦足夠。舖內乾淨舒適,又不用加一小費,抵贊。食飽休息夠便充滿了活力繼續進行工作!
今天需要往大角嘴公幹,午飯時間便週圍行找食肆醫肚。
舖內乾淨舒適,又不用加一小費,抵贊。
食飽休息夠便充滿了活力繼續進行工作!
燒和牛丼飯
2022-06-13
燒和牛丼飯
2022-06-13 37 瀏覽
今日又要在大角咀搵食,見到呢間有拉麵丼飯套餐,便入去試下。誰知入內揭揭餐牌,發現午市也有串燒,精選一人餐有十串,好吸引,於是即時變心食串燒。精選一人餐A($298)足足十串:鱈魚乾、雞翼、軟骨雞肉棒、黑豚蘆筍棒、極品牛舌心、冬菇、茄子、翠玉瓜、汁燒豆腐、芝士年糕,性價比超高。全部都很出色:肉類嫩滑:牛舌心有口感,雞皮夠脆,雞肉棒彈牙;蔬菜保持水份;豆腐外脆內軟;年糕煙韌。調味只是簡單的鹽和醬油,能突出食材原味。燒和牛丼飯($93)+ 凍百香果茶(+$5)丼飯也很出色。和牛燒得啱啱好,肉嫩有汁有肉味,而且份量不少。泡菜和燒汁都好送飯,白飯可以加大就更好了。加5元有飲品,百香果茶大杯抵飲。餐廳乾淨無油煙,座位也舒適,碗碟和牆上裝飾都有香港特色,是不錯的小店。
精選一人餐A($298)
鱈魚亁
汁燒豆腐&茄子
冬菇
芝士年糕
燒和牛丼飯($93)+ 凍百香果茶(+$5)
燒和牛井飯
加5元有飲品,百香果茶大杯抵飲。
凍百香果茶
2022-06-13
午餐
🔶精選A餐 $298🔶▪️鱈魚乾▪️雞翼▪️軟骨雞肉棒▪️黑豚蘆筍卷▪️極品牛舌心▪️冬菇▪️茄子▪️翠玉瓜▪️汁燒豆腐▪️芝士年糕🔶精選A餐基本上都已經係一人份量,每一樣嘢都好食,唔馬虎❤️鱈魚乾好脆口好特別;雞翼熟度調味都恰到好處;牛舌心明顯靚料,口感一絕;最後好有驚喜係汁燒豆腐,本身無咩期望但佢個醬汁好惹味🤤🔶另外仲散叫咗雞皮,雞心,雞頸肉,大蔥雞腿肉,黑豚五花腩。除咗雞腿肉相對正路之外,另外四款都想大力推介。雞皮,雞心,雞頸肉呢啲都係識食之人必點嘅部位,而餐廳都無辜負佢哋,燒得好好🔥尤其雞頸肉種獨特口感幾有Feel
🔶精選A餐 $298🔶
▪️翠玉瓜
▪️汁燒豆腐
▪️芝士年糕

2022-06-07 10 瀏覽
原來大角咀,都有一間低調又超好味串燒!🔥所有串燒,即叫即製,出品非常高質😍一人餐 C $368🧀芝士年糕,質感非常軟熟,入邊仲有邪惡流心芝士餡!🥢唐揚雞軟骨,小食非常酥脆,而且配上檸檬汁酸酸味味。🍆茄子,翠玉瓜,燒蔬菜好鮮嫩。🍢汁燒豆腐,脆得嚟好香,而且豆腐面頭仲有魷魚蘇,非常吸引。白鱔,必叫!😘口感彈牙之餘,面頭嘅鱔皮都燒得好香脆,一啖都有兩重口感😙黑豚蘆筍卷,豬肉包住蘆筍卷,肉汁juicy🐷黑豚五花腩,肥而不膩,連女仔都忍唔住食曬!🐮極品牛舌心,質感爽口,好好味❤雞翼,脆皮之餘,更加嫩滑。🍄大啡菇 $32,每咬一啖都有菇汁,好正。環境坐得好舒服,而且都唔收加一,出品性價比高👍

一人餐 C $368
🧀芝士年糕,質感非常軟熟,入邊仲有邪惡流心芝士餡!
🥢唐揚雞軟骨,小食非常酥脆,而且配上檸檬汁酸酸味味。
🍆茄子,翠玉瓜,燒蔬菜好鮮嫩。
🍢汁燒豆腐,脆得嚟好香,而且豆腐面頭仲有魷魚蘇,非常吸引。

🐮極品牛舌心,質感爽口,好好味❤雞翼,脆皮之餘,更加嫩滑。

🍄大啡菇 $32,每咬一啖都有菇汁,好正。

環境坐得好舒服,而且都唔收加一,出品性價比高👍
2022-06-05 16 瀏覽
大角咀新開串燒小店, 十串串燒套餐, 新鮮高質食材,串燒除左款式多, 調味亦都有特色同朋友放工後黎啤番兩啤好過癮~酥炸雞軟骨- 炸得粒粒脆卜卜,餐前開胃小食無得彈黑豚蘆筍卷~黑豚外邊燒得脆, 蘆筍入面爽口又多汁鱔~爽口彈牙!食得出新鮮!雞翼~外皮燒到卜卜脆又香口厚切牛舌心~厚身,又充滿肉汁和牛上肩柳~牛柳燒得非常淋又有滿滿牛味~~木魚豆腐- 外面燒得脆,入面豆腐嫰嫰的茄子~簡單燒過翠玉瓜~有驚喜, 清甜多汁,正-芝士年糕~用紫菜包住, 年糕中間芝士暖暖地又流心,好食呀另外我地仲叫左烏龍麵同飯,兩個人食就剛好。加埋杯柚子酒簡直perfect~
大角咀新開串燒小店, 十串串燒套餐, 新鮮高質食材,
串燒除左款式多, 調味亦都有特色
同朋友放工後黎啤番兩啤好過癮~

炸雞軟骨- 炸得粒粒脆卜卜,餐前開胃小食無得彈

黑豚蘆筍卷~黑豚外邊燒得脆, 蘆筍入面爽口又多汁
鱔~爽口彈牙!食得出新鮮!

雞翼~外皮燒到卜卜脆又香口

厚切牛舌心~厚身,又充滿肉汁
和牛上肩柳~牛柳燒得非常淋又有滿滿牛味~~

木魚豆腐- 外面燒得脆,入面豆腐嫰嫰的
茄子~簡單燒過

翠玉瓜~有驚喜, 清甜多汁,正

芝士年糕~用紫菜包住, 年糕中間芝士暖暖地又流心,好食呀

另外我地仲叫左烏龍麵同飯,
兩個人食就剛好。

加埋杯柚子酒簡直perfect~