2022-06-03
好久沒有見舊同事,限敘令放寬,便相約在老地方“金山”食海鮮晚餐。早個幾星期前book,因為好爆。果然係好爆🥳,我們柯打了海鮮。白灼中蝦好大隻爽口,唔係蝦仔,原來有一隻手指咁長又粗大,還好肥美,唔怪得個侍應建議我們食豉油王蝦碌。龍蝦:大隻、好多肉、爽口又彈牙。鮮鮑魚刷得好乾淨,果皮蒸味道超級。中形椒鹽瀨尿蝦好味唔口渴。豉椒炒蟶子大大碟好鮮味、粉絲蒜蓉扇貝味道恰到好處。砵酒蠔大隻,調味適中,炒麵和通菜又大碟,總之樣樣都好好味、一句講曬好新鮮食材,冇味精。總括嚟講食材新鮮、調味適中、唔口渴。服務態度誠懇和貼心。每碟餸都慢慢送上,唔係出面啲酒樓一窩蜂上出曬所有菜,剛巧我們七人坐在一間房。可以,慢慢品嚐美味食材、飲下啤酒吹水,係一個食海鮮唔錯的地方。