2025-01-02
屋企人生日撞正冬至,好多地方都唔易訂位,網上搵到呢間有啲噱頭嘢,所以即刻訂位,點知噱頭嘢不再,加上侍應服務態度好麻麻,失望!🥢鮮鳳梨咕嚕肉 $188⭐️⭐️⭐️⭐️咕嚕肉外脆內軟,肉唔會好肥,鳳梨香甜多汁。🥢手工鮮蝦多士 $148⭐️⭐️⭐️⭐️香脆可口,多士唔會死脆,蝦膠彈牙,加芝麻更美味。🥢砵酒焗桶蠔 $298⭐️⭐️⭐️蠔大隻有酒香,大約有5隻,可惜芡汁太多太杰身影響口感。🥢蜜汁火焰豚肉叉燒皇 $168⭐️⭐️⭐️以為有火焰表演點知冇,叉燒蜜味重幾好味,可惜唔係全部半肥瘦。🥢北京烤鴨配麼麼皮 $498⭐️⭐️⭐️我最鍾意食有肉有皮嘅片皮鴨,每件都好工整肥瘦均勻,可惜麼麽皮邊比較乾硬,有翻蒸嫌疑。🥢黑松露蝦球 $268⭐️⭐️⭐️⭐️蝦球爽口彈牙,沙葛清甜爽脆,配搭得好好,不過松露唔夠香。🥢櫻花蝦和牛炒飯 $228⭐️呢個完全不知所謂,完全食唔到和牛,櫻花蝦又少又唔香,茶餐廳炒飯都高質過佢。🥢高力豆沙 $88⭐️⭐️⭐️⭐️本身想試東方明珠煎堆,點知職員話今日無,超失望!之後叫咗三款甜品,高力豆沙水準不錯,紅豆餡夠香算多又唔會太甜。🥢紹式炸湯丸 $98⭐️⭐️我唔知紹式係咩口感,呢度似落鑊炸一兩秒咁,唔似平時嘅炸物,大家都話奇怪。🥢擂沙
🥢鮮鳳梨咕嚕肉 $188⭐️⭐️⭐️⭐️
咕嚕肉外脆內軟,肉唔會好肥,鳳梨香甜多汁。
🥢手工鮮蝦多士 $148⭐️⭐️⭐️⭐️
香脆可口,多士唔會死脆,蝦膠彈牙,加芝麻更美味。
🥢砵酒焗桶蠔 $298⭐️⭐️⭐️
蠔大隻有酒香,大約有5隻,可惜芡汁太多太杰身影響口感。
🥢蜜汁火焰豚肉叉燒皇 $168⭐️⭐️⭐️
🥢北京烤鴨配麼麼皮 $498⭐️⭐️⭐️
🥢黑松露蝦球 $268⭐️⭐️⭐️⭐️
蝦球爽口彈牙,沙葛清甜爽脆,配搭得好好,不過松露唔夠香。
🥢櫻花蝦和牛炒飯 $228⭐️
🥢高力豆沙 $88⭐️⭐️⭐️⭐️
本身想試東方明珠煎堆,點知職員話今日無,超失望!之後叫咗三款 甜品,高力豆沙水準不錯,紅豆餡夠香算多又唔會太甜。
🥢紹式炸湯丸 $98⭐️⭐️
🥢擂沙湯丸 $68⭐️⭐️⭐️⭐️
芝麻餡,湯丸厚薄適中,黃豆粉佈滿整粉湯丸,好味。
六人共消費:$2374