2006-08-25 9 瀏覽
金田(日本料理)食咗个"tomato拉麵",唉!蕃茄垃麵沒有蕃茄的,似朱骨湯垃麵lo,真失望。叫个仕應換啦是否落錯單点知佢說沒錯,叫我叫另一样!唉!明明係朱骨湯垃麵,又話係蕃茄垃麵。stipud!!
金田(日本料理)
2006-08-23 14 瀏覽
朋友話呢度好食刺身又新鮮嘛黎試試囉!啲刺身算ok,啲雞軟骨好好食,唯一唔好食既就係啲串燒.豬頸肉串燒就冇味;而個雞肉串就好咸,整體上都好食.以咁既價錢都食得過.
2006-08-06 5 瀏覽
188蚊一位要加一...hair cut完同男朋友去食飯..一入到去個經理好nice~同我地唔想坐近門口就即時搵個位比我地!|坐低之後有個阿姐問我地黎過未~識唔識叫~仲教埋我地tim!好好人~食物方面..魚生都唔錯!點完鼓油之後可以見到個面有一層油!好肥美!!而最值得推介既就係--白玉豚同赤貝!!正到冇得頂!白玉豚好滑~好鮮!赤貝爽甜!!食食下個waitress會走黎同我地傾計~講笑!!好好人@燒物方面~最正係薄燒牛肉~半生熟!好香~值得一試!一定會再去~
188蚊一位要加一...
hair cut完同男朋友去食飯..
食食下個waitress會走黎同我地傾計~講笑!!好好人@
燒物方面~最正係薄燒牛肉~半生熟!好香~

值得一試!一定會再去~
2006-07-30 9 瀏覽
同事曾介紹這間自助餐都幾好食,所以與同事一起嚐試,初時在門口看餐牌的食物種類不多,而要$188一位,都有少少動搖,但最終都選了試一試。剌身雖不多款但夠新鮮有厚,其他食物是即叫即做,整體食物好味。熊仔推介—鐵皮牛柳粒、炸芋頭南瓜、湯烏冬。
熊仔推介—鐵皮牛柳粒、炸芋頭南瓜、湯烏冬。
2006-07-27 5 瀏覽
尋晚26/7~我同班FD去celebrate佢既生日..諗住去食buffet囉....其實6點幾去到..真係無乜人...跟住我地成班諗.."係咪真係得架..?"..但因為隔離panda果度食2百幾..最後都入左去..(其實因為本身book左枱架喇)入到去..真係無乜人..跟住我地狂點野食..哈哈..個waitress都忍唔住同我地講...你地可以叫刺身..無sushi咁多飯麻~可以食多d!佢係用紙仔咁樣填既...有個menu(有晒所有野)但紙仔係分左類既..有d叫件..份..分晒porton咁叫..包保唔會浪費囉~!..坐坐下~7點幾已經開始多人喇..最後仲full..bar枱唔好坐呀..因為係個chef面前會好似好大fog咁...大煙呀=.=食野方面...樣樣都ok...我地最鍾意既係炸物同sushi..真係好正..有粟米暑餅同南瓜炸物..sushi就鰻魚sushi會超正囉....一d都唔腥..上熱下冷...正爆...好fresh既感覺...魚生果d都ok既...但係真係好大件喎..小心好快會好"漏"!~...最有趣係珍味a同b...個名都得意..我鍾意食b..好似白飯魚咁大既魚仔.
食野方面...樣樣都ok...我地最鍾意既係炸物同sushi..真係好正..有粟米暑餅同南瓜炸物..sushi就鰻魚sushi會超正囉....一d都唔腥..上熱下冷...正爆...好fresh既感覺...魚生果d都ok既...但係真係好大件喎..小心好快會好"漏"!~...最有趣係珍味a同b...個名都得意..我鍾意食b..好似白飯魚咁大既魚仔..整得好好味...1分量都係超細碟..可以叫多少少..凍to-fu好正..滑又凍..燒物果d好似秋刀魚就唔好叫咁多喇..因為有d"火農"。。多春魚就ok既,,好細架咋都係..
最後抵讚係服務真係一流呀~!..你見佢教我地叫野食就知啦~^^
如果係三五知己一起去..就真係好好開心..因為d人多數係7-10個..大班人..可以大聲少少講野咁...最緊要係..笑可以好大聲..咁就夠啦...^^哈哈
2006-04-17 159 瀏覽
4月15日係我個朋友生日,佢又想食日本野~又想係任食~又唔可以太遠及等位~所以,就選擇左黎E間野食飯啦~入到去~覺得E間野的裝修都幾舒服~可以座好耐,係三五知己食飯的好地方!至於食物方面,有好多野選擇~魚生方面~我覺得D味道就一般啦~至於熟食方面~開頭食就會覺得好好味...但食下食下就會覺得好漏..唔想再食呀~此外,每人奉送一客甜品-->藍梅芝士蛋糕...E個蛋糕都幾好味...一D都唔覺得漏~正!整體黎講~E間野都係一般貨式,黎過一次已經好足夠!
整體黎講~E間野都係一般貨式,黎過一次已經好足夠!
2006-04-11 7 瀏覽
地點有些偏辟, 幸好出左MTR 有行人天橋直達.上週一去吃,閒曰都滿座,利害!食物種類不多,但味道和品質有水準,魚生有5,6款,魚生師父很重手,大大件的,尢其三文魚,食到last round好飽,我order一片,竟給我5寸長= 三塊正常size!! 係咪玩野呀師父?天婦羅炸蝦很爽,略嫌炸皮不夠脆,但都OK,吃了10隻,好滿足.食物的份量頗大,2人的話情願order一份share,好食再order過,千萬不要每人一份,見隔離檯3個女仔order左3客薄燒牛柳,食足成晚!!午市放題只收$128仲抵,食物和晚市冇分別,但只在週六,日,假期供應.午市:12-2:30pm晚市:6-10pm mon-thu$168, fri-sun$188

竟給我5寸長= 三塊正常size!! 係咪玩野呀師父?

午市放題只收$128仲抵,
食物和晚市冇分別,但只在週六,日,假期供應.
午市:12-2:30pm
2006-03-29 7 瀏覽
唔知係咪出名左, 多左好多人去食, 今次7 點去到因為full booking, 唯有坐bar枱, 不過睇偽個師傅整野食, 覺得佢地手勢都幾好, 食物方面, 質素新鮮又大件, 如果加多d款就好啦, 我一定會來多幾次, 今次影既相只係一部分, 掛住食唔記得左影, 哈哈仲有呀, 佢今次既甜品係blueberry既撻, 又幾好食喎, 日式蒸蛋好滑架一定要試
2006-03-15 5 瀏覽
好抵食呀!!!同出面百幾蚊真係差好遠!主攻剌身:好新鮮!唔係簿切!其他一定要點蒸旦!簿燒牛肉!天婦羅蝦!款式雖然比較少同大路,但食物水準幾高呀!另外點左一杯乳酸梳打都好好味!!!可以試試丫!但地方真係偏左少少=.='
好抵食呀!!!
同出面百幾蚊真係差好遠!

主攻剌身:好新鮮!唔係簿切!
其他一定要點蒸旦!簿燒牛肉!天婦羅蝦!
款式雖然比較少同大路,但食物水準幾高呀!

另外點左一杯乳酸梳打都好好味!!!可以試試丫!

但地方真係偏左少少=.='
2006-03-14 10 瀏覽
今晚收工同老公黎食buffet ~~ 好在有book 位~ boz 個waitress 話今晚full 晒~ 我地坐低就點野食喇~款式唔算好多~ 但d 刺身、壽司都好新鮮~而且仲切得好厚添~ 岩晒我~ 仲食左d 燒物沙律~ 日式蒸蛋好滑好好味^^ 甜品就冇食~因為太飽啦~~~ 總括來講~ 呢度食得過既不過款式要加多d ~ 咁先滿足到貪心既我~
今晚收工同老公黎食buffet ~~
好在有book 位~ boz 個waitress
今晚full 晒~ 我地坐低就點野食喇~
款式唔算好多~ 但d 刺身壽司都好新鮮~
而且仲切得好厚添~ 岩晒我~ 仲食左d 燒物
沙律~ 日式蒸蛋好滑好好味^^ 甜品就冇食~
因為太飽啦~~~ 總括來講~ 呢度食得過既
不過款式要加多d ~ 咁先滿足到貪心既我~

2006-03-10 12 瀏覽
見到咁多好評就去試下啦.款色相比起九龍皇悅真係爭好遠(味道都係)全張任點紙都係得廿零三十款.魚生--OK新鮮,三文魚,北寄貝等刺身味道一般亦貝反而幾得.燒物--牛脷,勁鞋,食左3串,有2串係原全咬唔到牛柳--又係勁鞋,不過都食到燒茄子OK其他燒物有(無試到):豬頸肉,雞頸肉等天富羅--南瓜,幾好蝦--肉質無味其他如蕃薯,冬茹等無試,費時咁熱氣鐵板燒--好多人讚既薄燒牛肉,肉質無咪,係就係幾淋,但都唔係話好食得咁交關其他都係O的好CHEAP既食物,所以又係無試到雜菜沙律,個賣相仲差過m記o個個,一個字:差烏東,呢個反而幾好,食得過是日甜品(每人限一客),係芝士cake,無咩芝士味,我見到隔離枱同我地一樣食左一啖就放左o係度啦.反而全晚覺得最好味既就係:豆腐同蒸蛋同埋值得一讚係服務都幾好,收碟同換碟都好快,你一劃完食咩佢就即刻來收.
見到咁多好評就去試下啦.

款色相比起九龍皇悅真係爭好遠(味道都係)
全張任點紙都係得廿零三十款.

魚生--OK新鮮,三文魚,北寄貝等刺身味道一般
亦貝反而幾得.

燒物--牛脷,勁鞋,食左3串,有2串係原全咬唔到
牛柳--又係勁鞋,不過都食到
燒茄子OK
其他燒物有(無試到):豬頸肉,雞頸肉等

天富羅--南瓜,幾好
蝦--肉質無味
其他如蕃薯,冬茹等無試,費時咁熱氣

其他都係O的好CHEAP既食物,所以又係無試到

雜菜沙律,個賣相仲差過m記o個個,一個字:差

烏東,呢個反而幾好,食得過

反而全晚覺得最好味既就係:豆腐同蒸蛋

2006-03-05 22 瀏覽
All food are of good quality. I especially like 牛肉簿燒really good.Dinner buffet is the same menu as holiday lunch buffet. It is cheaper because of shorter time than dinner buffet.

2006-03-04 14 瀏覽
最近在雜誌看到這間餐廳,昨晚就和男友去試。形式是任食放題,一坐落就有個部長模樣的人細心為我們解釋落ORDER的方式,亦沒有上限每次可ORDER的數量及款式,可自由因應自己胃口。刺身及壽司上得頗快,燒物就要等三個字左右,食物都很新鮮,刺身及壽司是即整,燒的食物亦夠熱度,應該不是大量整定。唯嫌刺身和燒物,選擇不多,可以改進更好,其他食物質數都頗平均,可能因店是在酒店內,在衛生、環境及服務方面都不錯,以約80個座位來講,侍應都算多,清碟奉茶都勤快,$168一位都算抵食。另外一提是可能此店效法日本小店,每次刺身師傅準備好食物,都大叫"唔該攞嘢",坐在吧枱對住他們的不知感覺如何,我們雖不是坐吧枱都覺很嘈,不是很能接受,可能昨晚食客都很安靜就更加覺吧。以上是小小個人意見和大家分享分享。
最近在雜誌看到這間餐廳,昨晚就和男友去試。形式是任食放題,一坐落就有個部長模樣的人細心為我們解釋落ORDER的方式,亦沒有上限每次可ORDER的數量及款式,可自由因應自己胃口。刺身壽司上得頗快,燒物就要等三個字左右,食物都很新鮮,刺身壽司是即整,燒的食物亦夠熱度,應該不是大量整定。唯嫌刺身和燒物,選擇不多,可以改進更好,其他食物質數都頗平均,可能因店是在酒店內,在衛生、環境及服務方面都不錯,以約80個座位來講,侍應都算多,清碟奉茶都勤快,$168一位都算抵食。另外一提是可能此店效法日本小店,每次刺身師傅準備好食物,都大叫"唔該攞嘢",坐在吧枱對住他們的不知感覺如何,我們雖不是坐吧枱都覺很嘈,不是很能接受,可能昨晚食客都很安靜就更加覺吧。以上是小小個人意見和大家分享分享。
2006-02-13 7 瀏覽
第一次去食, 感覺好好. 最好味係簿燒牛肉, 入口即溶. 水準高.價錢公道.
第一次去食, 感覺好好.

最好味係簿燒牛肉, 入口即溶. 水準高.

價錢公道.
2006-02-09 26 瀏覽
勁做自由行客既熊貓酒店, 近來佢個商場翻新過, 早前lobby既金田已一早開左業, 當晚路過, 門口派傳單話係任點任食, 見入面環境唔錯, 所以一試. 餐廳一邊間格係普通同壽司bar, 另一邊係鐵板燒房, 任食安排坐普通, 店幾新, 與間好多空間, 播放著八九十年代日語流行歌, 環境清幽豬服, 個人覺得任點任食中既'任點'好重要, 因只要全程坐底, 要邊樣劃邊樣, 遞紙仔比伙記就攪掂, 好鐘意.數埋任食食品中都有成三十種, 前菜, 魚生, 壽司, 拉麵, 炸物, 咖喱, 飯類, 甜品, 總之所有日本菜式全部有齊, 咁多野食, 梗係順序由生至熟, 由淡至濃咁食, 至能深刻地感受每樣食物, 當然在下就肯定主攻所好, 魚生, 實在無乜機會可以咁樣狂食, 魚生唔駛煮, 變成集中點全在於魚肉本身質素. 雖然任點, 但每次魚生上賣相色澤都唔錯, 就算order一種魚生, 佢都會有所裝飾, 好有心機, 正如相片中既熟食一樣, 而每塊切成約0.75cm厚度, 不薄不厚, size岩晒口型, 至能夠感受到魚生既彈性, 入口魚肉既溫度好適中, 要求就係比室溫稍涼, 以上對於個人非專業既要求, 佢實在做到,
數埋任食食品中都有成三十種, 前菜, 魚生, 壽司, 拉麵, 炸物, 咖喱, 飯類, 甜品, 總之所有日本菜式全部有齊, 咁多野食, 梗係順序由生至熟, 由淡至濃咁食, 至能深刻地感受每樣食物, 當然在下就肯定主攻所好, 魚生, 實在無乜機會可以咁樣狂食, 魚生唔駛煮, 變成集中點全在於魚肉本身質素. 雖然任點, 但每次魚生上賣相色澤都唔錯, 就算order一種魚生, 佢都會有所裝飾, 好有心機, 正如相片中既熟食一樣, 而每塊切成約0.75cm厚度, 不薄不厚, size岩晒口型, 至能夠感受到魚生既彈性, 入口魚肉既溫度好適中, 要求就係比室溫稍涼, 以上對於個人非專業既要求, 佢實在做到, 水準好對辦, 鮮度如何? 每樣剌身你一食就知係每一種唔同既海鮮, 三文, 吞拿, 八爪魚等等, 並唔係第二度食到一舊舊沒有分別既'凍品', 係呢度一啖啖任食, 滿足感有餘, 喜出望外.
話時話, 尤其魚生, 一丁點差別處理所表現出唻既水準就會好大, 君不見所謂既名牌和食集團, 你見到既壽司bar入面萬馬奔騰, 流水所業超機械化, 由order至切片上既過程, 已經失去左一份'活'與'鮮'感覺, 沒有任何'人性'存在, 食既係百份百'死物', 至少, 呢度bar入面只得一個師傅, 環境清靜, bar入面唔會滾水碌腳, 感受到係'緩和''緩慢'. 話似抽象, 但個人感受至深. 另外服務都好好, 你既要求跟得好貼. 賣單時伙記問好唔好食, 在下毫不猶疑答佢好好食, 佢地表現好好.
下次或者想體驗下佢地既鐵板燒, 無論邊種, 希望佢繼續有promotion. 以吸引從來就係消費主力既香港人本地客.