餐廳: 金裝燉奶佬餐廳 (嘉湖新北江)
資訊:

2011-04-03 346 瀏覽
在天水圍呢個地方搵一間有水準的食店.呢句說話我次次都講.金裝燉奶佬呢間食店大部份分店都係劣評王..佢的總店應該就係天水圍呢間分店.而口碑都是呢間分店最好...食物..又係有多款..糖水.東南亞食物..中式粉麵.日式飯...仲有...茶餐廳炸的食物...一個餐.雞脾..21元..薯條5元....凍飲3元...等如29元...都合理...而店員都好有禮....餐牌寫住...炸雞脾.事實上係鹵水雞脾.......雞脾:細隻.雖則不至於肉嫩.調味做得好..入味..不會太鹹.合格...薯條:炸得卜卜脆..香口....凍檸茶...茶味夠.檸都多...不過成杯都係冰..........環境...好大...坐得舒服.衛生.........
我食呢個
好多種類的食物
水.係要主動問店員
價錢合理
餐牌寫住...炸雞脾.事實上係鹵水雞脾.......
薯條:炸得卜卜脆..香口....
點解咁多冰?

環境...好大...坐得舒服.衛生.........
2011-03-05 269 瀏覽
一起左身,就行去新北江食飯。不過我想食果間野已經無做生意一段時間啦,見又唔知食乜好。就入左呢度食,呢度雖然係一般既茶餐廳,但感覺上又係好小小既。見到個餐牌,自已既選擇困難症又出現啦。見個脆翠雞飯有點吸引我,就叫左呢個飯食啦。呢個飯當然有翠玉瓜同幾件既炸雞,雖然真係無乜特別可言。但呢個飯又幾得意既。個炸雞既醃味幾惹味,有啲雞係用過辣椒粉醃既,特別惹味。而翠玉瓜就無乜特別,個飯就用左普通既醬油做個汁。雖然係平平無奇,不過用黎撈飯又有一番風味既。呢個脆翠雞飯只係用左平凡既食材,但是日所見。都幾多食客叫左呢個飯食架。食完個飯,飲番杯茶味香濃凍奶茶,真係最好不過既選擇。整體上,都算幾抵食既。最小都令我有點飽肚既感覺,而且呢度既服務都算幾有禮貌。佢地會唔該前唔該後,比茶餐廳來得好一點。有機會既都會再翻兜,或者試下其他產品。
,見又唔知食

炸雞既醃味幾惹味,有啲雞係用過辣椒粉醃既,特別惹味。
而翠玉瓜就無乜特別,
個飯就用左普通既醬油做個汁。
雖然係平平無奇,不過用黎撈飯又有一番風味既。

食完個飯,飲番杯茶味香濃凍奶茶,真係最好不過既選擇。
脆翠雞飯
者試下其他產品。

2011-02-16
脆翠雞飯
2010-11-25 195 瀏覽
今天到天水圍出差,收工接近六點,肚子覺得餓添!早前到過輕鐵樂湖站的燉奶佬餐廳,幾抵食,於是,食過番尋味!坐下,侍應即刻送上熱茶,叫了個煎餃子.卤蛋.豆腐,加香菇肉燥湯米線,送雞蛋腐竹蓮子糖水;餃子煎得皮脆肉汁豐富,有口感,肉燥米線爽夾滑,卤蛋夠香,豆腐嫩滑入味,糖水甜度恰當,雞蛋香嫩,蓮子鬆化,好!單價20元,因為有COUPON,下午茶減兩元,所以,埋單計十八元!十八元吃得飽飽的,連晚餐都可省去了!哈哈!猶記得,月初,到此店享用下午茶餐,是厚茄漢堡包餐,$22,送飲品或糖水,包烘焙得幾脆,不過,牛肉味濃得稍嫌胡椒味重咗D,肉汁少咗DD咁啦!有COUPON埋單比廿元就得了!
今天到天水圍出差,收工接近六點,肚子覺得餓添!
早前到過輕鐵樂湖站的燉奶佬餐廳,幾抵食,於是,食過番尋味!

十八元吃得飽飽的,連晚餐都可省去了!哈哈!
煎餃子,卥蛋.豆腐,正!
香菇肉燥米線,正!
雞蛋腐竹蓮子糖水
厚茄漢堡包
2010-11-25
慶祝紀念
紀念日
煎餃子,卥蛋.豆腐,正!
香菇肉燥米線,正!
雞蛋腐竹蓮子糖水
  • 煎餃子
  • 卥蛋豆腐
  • 腐竹雞蛋蓮子糖水
2010-11-05 138 瀏覽
食完飯之後,同班朋友過黎食甜品。呢度似乎係一個唔錯既選擇,因為呢度開到兩點。而且坐得又舒服,價錢又算大眾化。黎得燉奶佬就試下佢地既燉奶得唔得啦。木糠布丁燉奶個look都幾得意,表面上好似好多料。但食落又唔係好多。其實面頭既布丁係特飲既粒粒布丁,好得意架。而木糠都幾襯個燉奶,食落去都幾夾架。而個燉奶真係唔錯,好香同好滑。而且好夠奶味。食落一都唔鞋,真係整得幾好食。此外,個燉奶雖然係凍既。但味道依然好香濃,燉奶佬叫燉奶佬真係無改錯名架。雖然單點一個甜品真係幾貴,但可以同班朋友吹下水傾下計。都係唔錯既選擇。
得又舒服,價錢又算大眾化。
黎得燉奶佬就試下佢地既燉奶得唔得啦。
木糠布丁燉奶
但味道依然好香濃,燉奶佬叫燉奶佬真係無改錯名架。

2010-10-19
2010-07-06 121 瀏覽
今日早起身,同個同學黎左呢度食早餐。都好耐無黎過啦,唔知點解呢度d人仲發春秋夢,叫極都唔應人。落完單之後將本單飛落"木台"到。嚇死我啦,我接受唔到啦。野食既選擇都小左好多,無得加配粉麵或麥皮。雞扒炒蛋雞扒都唔差既,炸過既雞扒難食極都有個譜。脆口既雞皮實在治療到我既肚餓,雞扒既肉質都唔錯。好鮮嫩又唔鞋口。炒蛋就無乜特別啦,係比較鞋既同無乜蛋味。而牛油餐包就無乜特別,不過舊牛油就好香同好滑。凍奶茶好濃茶味,不過唔夠甜。都好既,太甜始終唔係太健康架。服務真係唔太好,落完單會飛單既。真係接受唔到,不過食物既選擇小左好多。希望可以改善一下啦。

雞扒炒蛋
雞扒都唔差既,炸過既雞扒難食極都有個譜。脆口既雞皮實
香同好滑。

凍奶茶
好濃茶味,不過唔夠甜。都好既,太甜始終唔係太健康
架。

好多。希望可以改善一下啦。
2010-07-05
$27 (早餐)
2010-03-10 62 瀏覽
呢個早上,終於約到個同學黎食早餐。呢間都算幾好食,雖則個價錢會貴小小。不過唔緊要既,對佢既野食有信心。雞扒炒蛋雞扒轉左黑椒汁,個雞扒既皮煎得好香同好脆。而炒蛋就唔夠滑,差啦。另外,可以配煙肉,呢個就無乜特別。麥皮我覺得係加左煉奶,但又唔算太甜。凍奶茶茶味好夠,奶茶又夠滑,唔錯唔錯。雖然係貴,但食物質素算唔錯。有下次既。
貴小小。不過唔緊要既,對佢既野食有信心。

雞扒炒蛋
雞扒轉左黑椒汁,個雞扒既皮煎得好香同好脆。而炒蛋
就唔夠滑,差啦。另外,可以配煙肉,呢個就無乜特別。
麥皮
我覺得係加左煉奶,但又唔算太甜。
凍奶茶
茶味好夠,奶茶又夠滑,唔錯唔錯。

雖然係貴,但食物質素算唔錯。有下次既。
2010-03-09
2010-01-26 77 瀏覽
呢晚同個同學黎呢度食飯,都十二點幾都仲咁多人。唔知食咩好,就食呢個軟心豬扒啦。軟心豬扒真係幾好食既,個豬扒係有芝士"必"出黎既。芝士味好濃,個豬扒係新鮮炸。所以好好食。而個薯菜就爭啦,係凍既,唔係太好食。整體上都唔錯既,雖則係貴左。凍奶茶個茶味重得擠,唔係太好飲。都有下次既,不過下次都係食番炒粉麵飯。會抵食。
呢個軟心豬扒啦。

軟心豬扒
真係幾好食既,個豬扒係有芝士"必"出黎既。芝士味
唔係太好食。整體上都唔錯既,雖則係貴左。

凍奶茶
個茶味重得擠,唔係太好飲。

都有下次既,不過下次都係食番炒粉麵飯。會抵食。
2010-01-17
2009-10-10 60 瀏覽
呢一日早左起身,就約左個朋友黎呢度食早餐。呢度有樣好,可以慢慢食個早餐,坐得又算舒服。魚柳炒蛋個魚柳都唔錯既,唔會食到成口都係炸粉。肉質都唔算太差既。而炒蛋就無乜特別,因為個味唔算太濃。應該加番牛油或牛奶去炒就會好啦。個餐包就無乜特別,搽牛油就得啦。火腿粟米米線因為麥皮sold out先食既,無乜特別既。只不過呢個係無選擇既選擇。凍奶茶呢度既凍奶茶幾好飲,唔會落太多奶。而茶味又好夠,唔錯架。可以同個朋友食個早餐真係幾難得,因為我地好小時間一齊聚下啦。
個早餐,坐得又算舒服。

魚柳炒蛋
個魚柳都唔錯既,唔會食到成口都係炸粉。肉質都唔算
去炒就會好啦。
個餐包就無乜特別,搽牛油就得啦。
火腿粟米米線
因為麥皮sold out先食既,無乜特別既。只不過呢個係
無選擇既選擇。
凍奶茶
呢度既凍奶茶幾好飲,唔會落太多奶。而茶味又好夠,唔
錯架。

2009-10-05
2009-10-10 42 瀏覽
呢日同個同學黎呢度食飯,禮拜六既下午時間應該好多人。但好彩地我地都搵到位既。喇沙豬扒河粉個湯都係好普通,第一啖都有小小椰汁同香料味。不過食落去之後既味越黎越淡,唔係太得。個豬扒都唔差既,有小小香茅味,幾惹味架。河粉唔算太淋,過關啦。凍奶茶呢度既凍奶茶唔算太差,有茶味又好飲。下次都係嗌炒粉麵食啦,始終呢先係佢既主打。
到位既。

喇沙豬扒河粉
個湯都係好普通,第一啖都有小小椰汁同香料味。不過食
味架。
河粉唔算太淋,過關啦。
凍奶茶
呢度既凍奶茶唔算太差,有茶味又好飲。

下次都係嗌炒粉麵食啦,始終呢先係佢既主打。
喇沙豬扒河粉
2009-09-19
2009-08-29 49 瀏覽
呢一日無野好做,就呢度食左個早餐啦。呢度都坐得幾舒服既,野食都算唔錯既。牛扒炒蛋牛扒係無乜特別既薄牛扒,味道都係無乜特別,不過都唔錯既。炒蛋之前就好細舊,叫佢地換過個就好啦。炒蛋都唔差既,算好食架。餐包就無乜特別。麥皮都算幾大碗,好棉棉既麥皮。面上既胚芽其實有無都得既,無乜特別。凍奶茶味道都唔錯,唔會落得太多奶,好好飲既。點都有下次,早餐又唔係貴,個食物質素都可以既。
算唔錯既。

牛扒炒蛋
牛扒係無乜特別既薄牛扒,味道都係無乜特別,不過都唔
好食架。餐包就無乜特別。
麥皮
都算幾大碗,好棉棉既麥皮。面上既胚芽其實有無都得
既,無乜特別。
凍奶茶
味道都唔錯,唔會落得太多奶,好好飲既。

點都有下次,早餐又唔係貴,個食物質素都可以既。
2009-08-26
2009-06-10 48 瀏覽
上個星期日帶表哥入黎天水圍,本來想食台味,但太多人。結果轉而陣地到呢度食飯。估佢唔到既係下午茶有炒粉麵食,仲要有甜品送,太正啦。日式炒公仔麵都等左好耐下,但無令我失望。呢度既炒野比到我好大既信心。而公仔麵算炒得幾煙韌,料就普通,但勝在足料既。有火腿、蟹柳、蝦仁等等。當然,呢次既炒公仔麵係相當穫氣,無令我失望。不過要彈既係,個炒公仔麵鹹左小小,下次可以落小醬油既。紅豆沙伴涼粉其實涼粉係好普通,只係令個糖水豐富。而紅豆沙味道唔錯,好多紅豆,又唔算太甜。呢間野最好既係,除左可以要飲品配餐之外。仲可以要甜品,呢個係我幫襯佢既其中一個理由。
上個星期日帶表哥入黎天水圍,本來想食台味,但太多人。結
果轉而陣地到呢度食飯。估佢唔到既係下午茶有炒粉麵食,仲
要有甜品送,太正啦。

日式炒公仔麵
都等左好耐下,但無令我失望。呢度既炒野比到
我好大既信心。而公仔麵算炒得幾煙韌,料就普通,但勝
在足料既。有火腿、蟹柳、蝦仁等等。當然,呢次既炒公仔麵
係相當穫氣,無令我失望。不過要彈既係,個炒公仔麵鹹左小小,
下次可以落小醬油既。
紅豆沙伴涼粉
其實涼粉係好普通,只係令個糖水豐富。而紅豆沙
味道唔錯,好多紅豆,又唔算太甜。

呢間野最好既係,除左可以要飲品配餐之外。仲可以要甜品,呢個
係我幫襯佢既其中一個理由。
2009-06-07
2009-02-14 63 瀏覽
放學走左留堂..因為個老師好無"溪"月諗月谷氣就去左燉奶佬下火夏威夷燒雞扒配沙律+黑糯木 $24雞扒唔掂.細塊到無朋友又油 wor.味道又好1般d沙律過得去la..份量唔多糖水係最正ga na..料算多.可惜只係暖秘制漢堡包配沙律+綠豆沙 $24朋友話上次個包好味好多..今次失準糖水ok總括黎講今餐麻麻..發覺燉奶佬係一間水準不一ge餐廳..真係睇你彩水na

放學走左留堂..
因為個老師好無"溪"

月諗月谷氣就去左燉奶佬下火

糖水係最正ga na..料算多.可惜只係暖

秘制漢堡包配沙律+綠豆沙 $24
朋友話上次個包好味好多..今次失準

糖水ok

總括黎講今餐麻麻..發覺燉奶佬係一間水準不一ge餐廳..
真係睇你彩水na
雞扒幾啖k.o.
熱d會好d
時好時壞>_<
2009-02-09 33 瀏覽
尋日同屋企人去呢度食午餐,雖然係星期日,但都唔算太多人。我地叫左個牛腩雲吞河、雞翼米線同加錢要芒果西米露。牛腩雲吞河牛腩好韌,好難先咬得開。雲吞又唔係好食,只係一般貨色。呢個餐仲要成二十七蚊,呢個價錢仲有好多選擇。雞翼米線只係得三隻雞翼,好彩雞翼新鮮炸好。個米線都算爽口彈牙,但當然只係好普通既貨色。值得一提,佢地既雞翼係預先分開上。芒果西米露呢個甜品講起就把幾火,我想走椰汁,但侍應話唔得。呢個都算啦,個甜品放左係出餐位好耐都無人送過來。我差D想自也己行過去俾自己食。個甜品芒果份量好少,仲要好細粒。今餐真係好麻麻,如果無甜品食,真係可以俾喊臉。

牛腩雲吞河
雞翼米線
芒果西米露

今餐真係好麻麻,如果無甜品食,真係可以俾喊臉。
2009-01-05 16 瀏覽
我覺得e間燉奶佬ge水準係時好時差的但overall都接受到記得對上1次寫e間食評係評得好差但x'mas果晚同8位友人食宵夜和今天放學後跟linna食tea整體都吾錯wor tuna fish sandwich+蕃薯糖水(hot) $2x個sandwich d料就少左d..有蕃茄,煙肉,tuna,菜絲..糖水就ok..不過不失ps:朋友果d無食..但佢地話ok今日tea..我::"差"燒炒蛋通粉+紅豆溝咋渣$22通粉大大碗,d料都吾差..總之收貨..食得滿足糖水..一般,都ok朋友::秘制漢堡包+綠豆糖水$24個餐有埋薯條..個包佢話好好味.佢清哂糖水無問題其實咁ge價錢真係吾差ga na

我覺得e間燉奶佬ge水準係時好時差的
但overall都接受到

記得對上1次寫e間食評係評得好差
整體都吾錯wor

糖水就ok..不過不失

ps:朋友果d無食..但佢地話ok

今日tea..

我::"差"燒炒蛋通粉+紅豆溝咋渣$22
通粉大大碗,d料都吾差..總之收貨..食得滿足

糖水..一般,都ok

朋友::秘制漢堡包+綠豆糖水$24
個餐有埋薯條..個包佢話好好味.佢清哂
糖水無問題

其實咁ge價錢真係吾差ga na

2008-12-07 27 瀏覽
今午我兩公婆到燉奶佬柯打咗牛腩河粉$23、闊少炒飯配熱奶茶$35,原來闊少炒飯即是海鮮燴飯。海鮮飯份量少,味道又淡尤其是魚有腥味奶茶有鏡面,以我經驗杯奶茶擺咗係出餐位一段時間而起牛腩河以$23物非所值,牛腩碎、肉質勒有渣,河粉用咗乾河不是濕河,其實一般河粉有濕同乾,濕河是用放湯口感是軟滑,而乾河是用作炒口感爽口的
海鮮飯份量少,味道又淡尤其是魚有腥味
奶茶有鏡面,以我經驗杯奶茶擺咗係出餐位一段時間而起
闊少炒飯
熱奶茶