👨🏻‍🍳金鳳大餐廳 (新都城中心三期) (將軍澳)📍將軍澳寶琳貿業路8號新都城中心三期地下G19-20號舖 「多年無食,味道依舊讓人懷念」 👍🏻🍽️招牌牛柳餐 $138鐵板套餐附有餐包餐湯 (揀左忌廉湯)牛柳3成熟,嫩、腍🤤(黑椒汁)配有薯菜,枱上有茄汁凍檸水 (茶餐廳既凍檸水🤤) 夜晚人氣滿滿,等左15分鐘左右,系吾錯既鐵板餐廳🤤 #金鳳大餐廳 #香港鐵板餐廳 #香港鐵板餐 #鐵板餐 #香港鐵板 #香港懷舊餐廳
👨🏻‍🍳金鳳大餐廳 (新都城中心三期) (將軍澳)
📍將軍澳寶琳貿業路8號新都城中心三期地下G19-20號舖

「多年無食,味道依舊讓人懷念」

👍🏻🍽️招牌牛柳餐 $138
鐵板套餐附有
餐包
餐湯 (揀左忌廉湯)
牛柳3成熟,嫩、腍🤤(黑椒汁)
配有薯菜,枱上有茄汁
凍檸水 (茶餐廳既凍檸水🤤)
忌廉湯

等左15分鐘左右,
系吾錯既鐵板餐廳🤤

招牌牛柳餐
2024-04-01 333 瀏覽
🌟整體評分: 9/10🌟❤️味道:9/10🧡環境:8/10🩵服務:9/10💚性價比:9/10💗小朋友喜愛度:9/10經過寶琳,望到金鳳個大招牌醒起真係勁耐無食鐵板牛排啦!即刻跑入去啦!午市有個鐵板西冷牛扒加大頭蝦,配埋餐包,餐湯同飲品(凍飲仲要唔洗加錢!),只有$158🥩癲!小朋友第一次鋸鐵板牛排,所以未上餐已經教定佢點用餐紙應付彈到飛起既汁😆鐵板一上枱,開邊大頭蝦擺到龍蝦咁靚,淋上超正黑椒汁 / 蒜蓉汁,鐵板夠熱,真係咋咋聲,小朋友好興奮!大頭蝦新鮮爽口,牛排香口唔韌,墊底薯菜吸哂汁,最緊要記住加$2 加蒜蓉呀!正到飛起!
🌟整體評分: 9/10🌟
❤️味道:9/10
🧡環境:8/10
🩵服務:9/10
💚性價比:9/10
💗小朋友喜愛度:9/10

• 鐵板西冷拼大頭蝦
2024-03-27 305 瀏覽
晚市勁多人等位,所以今日特登午市時間嚟中午都有鐵板扒食,而且午市扒餐仲有88折✌️先上餐湯和餐包,餐包香軟熱辣辣,擦上牛油超正,羅宋湯真材實料,配有椰菜、紅蘿蔔、青椒、洋蔥等,番茄味好濃郁,微辣😋T骨牛扒餐~塊扒超大,大過個鐵板,選了黑椒汁,香味四溢,肉質極為幼嫩,油脂分佈均勻,牛味相當濃厚,配菜有翠肉瓜和粗薯條👍天婦羅鱈魚塊配青咖喱汁(午市套餐)~天婦羅炸漿薄身,口感輕型,外脆內嫩,青咖喱香噴噴,辣得不一樣👍
晚市勁多人等位,所以今日特登午市時間嚟
中午都有鐵板扒食,而且午市扒餐仲有88折✌️

2024-03-25
午餐
2024-03-16 379 瀏覽
今晚諗唔到食乜,經過金鳳見到唔使排隊就即刻入。呢間金鳳係新開,環境好好同埋好乾淨,坐得舒服。扒嘅種類好似比之前選擇更加多咗!《美國安格斯肉眼扒餐》$202套餐跟餐湯、飲品,仲有餐包!好鍾意佢哋嘅餐包,好軟熟好好味。忌廉湯味道都唔錯。今次肉眼扒揀咗黑椒汁,扒好juicy,筋同埋脂肪都唔算好多,煎得又淋,同埋黑椒汁真係好好味!仲有薯格添。《每月晚餐A》$178帶子西冷牛扒,同樣揀咗黑椒汁,個人比較鍾意西冷,因為嫩啲肉味冇咁重,好正。呢塊西冷好軟嫩。 總括嚟講,金鳳仍然係平民扒房嘅Number one,下次會再嚟幫襯。
今晚諗唔到食乜,經過金鳳見到唔使排隊就即刻入。

《美國安格斯肉眼扒餐》$202

《每月晚餐A》$178

2024-03-15 253 瀏覽
舊同事搬咗去將軍澳,今日趁有時間去探下佢,之後一齊去食晚飯,佢屋企附近有間金鳳大餐廳,主打港式扒餐,出名大件夾抵食,餐廳地方整潔,座位舒適,招呼週到。扒餐附送餐湯、餐包和指定飲品,飲品亦可加錢升級特飲。餐湯有羅宋湯和忌廉湯選擇。餐廳最近推出加$25可以升級海皇焗酥皮湯,試過真係唔錯,酥皮香脆,奶白色的湯加埋海皇材料,味道更富層次。忌廉湯綿滑香濃、餐包軟熟,塗上牛油更美味。用熱辣辣嘅鐵板盛載上枱嘅扒餐,份量十足,店員把黑椒汁淋上後,立即發出滋滋聲並有煙冒升起,隨之而來就係香味撲鼻。(除咗黑椒汁,還有蒜蓉汁)鴛鴦扒餐:豬扒和雞扒都係厚切,大大塊幾乎蓋過整塊鐵板,肉質鮮嫩,沾滿黑椒汁超惹味!香煎雞扒餐:兩大塊雞扒煎得好香,啖啖肉好好味,配菜有薯條同脆肉瓜,吸收左黑椒汁味道更佳。餐飲凍奶茶:茶味濃郁、口感滑順。雪糕紅豆冰跟餐$18,紅豆林甜,奶味香濃,添加一球雲尼拿雪糕更甜美香滑。

扒餐附送餐湯、餐包和指定飲品,飲品亦可加錢升級特飲。

忌廉湯綿滑香濃、餐包軟熟,塗上牛油更美味。

餐飲凍奶茶:茶味濃郁、口感滑順。
2024-03-05
2024-03-05 331 瀏覽
今晚天氣濕濕凍凍,想食港式扒房鐵板燒,就嚟咗金鳳大餐廳嚟咗呢間餐廳咁多次都未食過羊,今晚終於叫咗香燒羊扒餐(七成熟)、香煎雞扒餐、吉列手指魚、配一個紅湯一個白湯、再加兩杯餐飲呢間餐廳百幾蚊一個羊扒餐,羊肉嘅份量極之慷慨,有四至五大塊,燒得惹味香口之餘又唔會過分油膩;至於燒雞扒一如既往嫩滑又酥脆,配埋粗薯條同翠玉瓜,令人胃口大開;吉列手指魚鮮味可口,一碟有五大條,令人有意外驚喜金鳳大餐廳定價平民化,食物份量充足,味道出色,值得推薦#金鳳大餐廳
今晚天氣濕濕凍凍,想食港式扒房鐵板燒,就嚟咗金鳳大餐廳

金鳳大餐廳定價平民化,食物份量充足,味道出色,值得推薦

#金鳳大餐廳
2024-03-05
10 分鐘 (堂食)
用餐優惠
試食活動
  • 什扒餐
  • 招牌牛柳餐
2024-02-23 461 瀏覽
將軍澳開咗間金鳳,終於搵到時間嚟試下,下午茶時間都有午餐同扒餐供應,我哋揀咗兩份下午茶餐,一份午餐。其中兩個餐有湯同餐包,湯比較重味精,包好軟熟。馳名一口西多士,夠厚,不過我覺得唔夠糖漿,有啲乾。鐵板薄西冷牛扒餐,呢個幾好呀,牛肉好嫩。車打芝士醬燴大蝦意粉,剩係好重芝士無其他味,真係食唔落,所以我剩係食咗幾啖同食晒蝦仁就無食。值得一讚嘅係見到咁嘅情況,餐廳會主動了解,有位職員見到完全無點食過,問係唔係食物有問題,我話唔係,係唔啱我口味,唔關你哋食物事。

其中兩個餐有湯同餐包,湯比較重味精,包好軟熟。

馳名一口西多士,夠厚,不過我覺得唔夠糖漿,有啲乾。

鐵板薄西冷牛扒餐,呢個幾好呀,牛肉好嫩

2024-02-16
2024-02-21 358 瀏覽
🍽️🍲😋 金鳳大餐廳 廣東話食評 😋🍲🍽️📍 地點:將軍澳新都城中心,方便到爆啦!💡 氣氛:金鳳大餐廳嘅港式鐵板風格,令人感覺好親切同埋舒服。🍲 主菜:晚市套餐 🌃🍲點晚市套餐真係抵食!首先有紅/白餐湯,湯頭濃郁,令人暖心。再加埋餐包,鬆軟嘅口感真係令人愛不釋手。雜果沙律清新又開胃,有啲酸甜嘅味道。最重要嘅係西冷扒,火候掌握得好好岩岩5成熟,扒面金黃香脆,肉質嫩滑多汁。配埋蒜蓉醬汁,真係一絕!整個套餐份量夠飽,令人滿足!🌃🍲😋👌🍲 主菜:經典牛柳鐵板餐 🥩🍲如果你愛牛肉,一定要試下呢款經典牛柳鐵板餐!牛柳煎得剛剛好,肉質鮮嫩,每一口都係享受。鐵板底部嘅黑椒汁煮得濃郁,融入牛肉嘅味道,令牛肉更加美味!再配上蔬菜同薯條,真係食得好開心!🥩🍲😍🍹 嘢飲:凍檸茶少甜 🍋🍹我叫咗杯凍檸茶少甜,真係解渴又清新!檸檬味道香濃,加埋少少甜,茶底做得幾好。飲落去好涼爽,好適合喺呢個夏天飲!🍋🍹🌞金鳳大餐廳係將軍澳新都城中心嘅港式鐵板餐廳,提供抵食又美味嘅晚市套餐同埋經典牛柳鐵板餐。佢哋嘅菜式煮得得心應手,味道正宗,令人食得好滿足!加上凍檸茶少甜嘅嘢飲,真係一餐餐滿足!如果你鍾意港式鐵板菜,呢度絕對係你嘅首選
🍽️🍲😋 金鳳大餐廳 廣東話食評 😋🍲🍽️

📍 地點:將軍澳新都城中心,方便到爆啦!

🍲 主菜:晚市套餐 🌃🍲

🍲 主菜:經典牛柳鐵板餐 🥩🍲

🍹 嘢飲:凍檸茶少甜 🍋🍹

金鳳大餐廳係將軍澳新都城中心嘅港式鐵板餐廳,提供抵食又美味嘅晚市套餐同埋經典牛柳鐵板餐。佢哋嘅菜式煮得得心應手,味道正宗,令人食得好滿足!加上凍檸茶少甜嘅嘢飲,真係一餐餐滿足!如果你鍾意港式鐵板菜,呢度絕對係你嘅首選!🍲🥩😄
今晚又開始轉涼,想食熱辣辣嘅港式鐵板扒金鳳茶餐廳出名性價比高食物又高質,今晚叫咗兩個餐:鴛鴦扒餐(豬、雞),同鐵板雞扒,另外再叫咗懷舊曲薯條,金鳳最正嘅一樣嘢係可以額外加生蒜蓉,雖然食完個口難免會有好強烈嘅蒜蓉味,不過真心好食金鳳嘅港式鐵板扒一向有水準,兩個餐嘅豬肉雞肉份量都非常慷慨,而且雞扒皮脆肉嫩,淋上熱辣辣嘅黑椒汁真係冇得頂至於懷舊曲薯條,同樣炸得香脆,上枱嘅時候熱辣辣,真係令人食到停唔到口呢間金鳳除咗食物高質之外,周圍嘅環境都好新淨,餐廳空間感十足,非常推薦#金鳳茶餐廳
今晚又開始轉涼,想食熱辣辣嘅港式鐵板扒

#金鳳茶餐廳
2024-02-06
15 分鐘 (堂食)
用餐優惠
試食活動
  • 什扒餐
  • 招牌牛柳餐
2024-02-05 259 瀏覽
經過寶琳,見到地鐵站對面有間鐵板就去試下。叫咗招牌牛柳餐,店員介紹可以加2$蒜蓉會更惹味,扒餐仲可以跟飯或意粉。牛柳揀咗配黑椒汁,肉質嫩滑多汁,一d都唔韌,算係出色嘅牛柳!另外羅宋湯好濃郁同埋好足料,推介!美味指數:😋😋😋😋環境指數:⭐️⭐️⭐️回頭指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻地址:金鳳大餐廳 (新都城中心三期) (將軍澳)將軍澳寶琳貿業路8號新都城中心三期地下G19-20號舖
經過寶琳,見到地鐵站對面有間鐵板就去試下。

美味指數:😋😋😋😋
環境指數:⭐️⭐️⭐️
回頭指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

地址:金鳳大餐廳 (新都城中心三期) (將軍澳)
將軍澳寶琳貿業路8號新都城中心三期地下G19-20號舖
2023-12-24 408 瀏覽
會派俾自己識嘅朋友先完全冇嗌號碼直接入咗去坐低,而六人枱號嗰啲仲要等五位以下嗰啲派完先有機會派六位,所以派位非常之不公平,尤其是越多人數越難派到俾你'希望排位公平啲
2023-12-17 446 瀏覽
服務態度差,嘢食又難食鐵板唔熱,以後唔會去。嗰位肥阿哥同我講如果叫美國肉眼扒、美國西冷扒同我講塊扒太薄,冇得鐵板上,要碟上。我已經O咗嘴!跟住我嗌咗美國西冷碟上塊扒好似我屋企搵易潔鑊煎咁,白曬曬,差到冇朋友。我太太叫帶子牛柳鐵板上,嚟到之後淋汁上塊扒度完全冇反應塊鐵板根本已經凍咗,一啲煙都冇渣渣聲都冇!雖然係一間港式平民扒餐廳,諗住金鳯個名做咗咁多年都應該有啲水準啦,點知完全係中伏!我未上過OpenRice 寫食評,今次我都忍唔住!
服務態度差,嘢食又難食鐵板唔熱,以後唔會去。

我未上過OpenRice 寫食評,今次我都忍唔住!
2023-12-14 352 瀏覽
啱啱食完啲超惹味嘅港式茶餐廳美食,心情真係好滿足!嗰個煎得嘩啦啦聲嘅豬扒,香氣撲鼻,配上嗰陣陣蒜味,啖啖肉感,軟嫩得嚟唔柴,真係食落有種講唔出嘅滿足感。下午茶嗰碟西多士,脆皮加上香濃花生醬,簡直係絕配!雞翼呢,啊,炸得外脆內嫩,每一啖都食到骨架啲肉香味,腌得啱啱好,唔係好咸,啱晒口味!凍檸茶冰冰涼,解渴又提神,而家湯啲甘香,喝落去暖笠笠嘅,就算外邊天氣有幾凍,心裡面都覺得舒坦曬。真心推介大家嚟試吓,就算唔係專業食評家,都要讚佢哋嘅手藝好正、好香港!🍳🍹👍
2023-12-12 394 瀏覽
金鳳食過幾次覺得性價比都幾高,今日諗唔到食咩,於是就行咗去食😆第一次黎食lunch!!新都城里間裝修好靚,好mordern!啱打卡!美國德州西冷牛扒 $186原來午市係有88折都幾抵!!可惜係用碟上,無咗平時鋸扒嘅氣氛😆牛扒超大塊!叫咗5成熟,今次似乎熟咗小小,不過都okay好好食🤤再配黑椒汁!正呀!!配有薯格,好脆,好味道呀!!仲有啲粟米拌碟添🫶🏻黑松露煙肉意粉 $49好抵食!!$50唔洗已經有得食黑松露啦!好香!而且好creamy!!有少少似卡邦尼,所以好鐘意食!意粉軟硬度合適,有咬口呀!午餐都有湯飲㗎!叫咗白湯,正!😆飲品方面,加咗錢要特飲紅豆冰!!唔算好深刻,不過好多豆👍🏼

美國德州西冷牛扒 $186

黑松露煙肉意粉 $49

午餐都有湯飲㗎!叫咗白湯,正!😆

飲品方面,加咗錢要特飲紅豆冰!!唔算好深刻,不過好多豆👍🏼
2023-12-10 335 瀏覽
🤤這陣子愛走訪港式舊扒房來到寶林站驚覺新開 #金鳳平日中午時間入座率接近八成定價大眾化 亦無加一服務費不想吃太多肉肉🤣所以來點少頹廢焗飯類也是鐵板扒餐以外的好選擇喔😘⍥ 餐包、餐湯☺️餐包微暖軟熟 不用牛油也好吃我依舊紅湯 雜菜超多 微辣但不是胡椒辣反而似Tabasco 我挺愛我一向對白湯有偏見🤣這個是紅蘿蔔洋蔥湯嗯⋯我死守羅宋湯的😆⍥ 洋蔥汁西冷牛扒仔配意粉 ❙ $73西冷牛扒真心不錯 軟稔有嚼勁配上洋蔥汁 惹味非常😌茄汁意粉表現正常⍥ 芝士焗肉醬意粉 ❙ $59香氣十足😚肉醬毫不吝嗇完全足夠沾滿每一條意粉面頭有拉絲芝士更加分🥰
🤤這陣子愛走訪港式舊扒房
來到寶林站驚覺新開 #金鳳