2024-11-27
如果想食鋸扒,然後仲要係鐵板嘅話應該就淨係得金鳳可以選擇~今次同屋企人六個人一齊食可能因為舖頭細嘅關係啩?一定要齊人先入得去…但係齊咗人都仲要等好耐,因為舖頭有啲細如果你係兩個或者四個嗰啲就可以即刻入五個人以上等大枱嘅話嘅話就要喺出邊食風,差一個人未到都唔得😂入到去我哋叫咗五個扒餐,然後一個芝士焗西蘭花我哋叫咗兩個dinner set嘅帶子西冷牛扒餐,一個T骨,一個帶子牛柳餐,同埋雜扒餐~然後佢話醬汁可以揀黑椒汁或者蒜蓉汁,兩者都偏鹹😂😂😂其實唔係好明,點餐嘅時候會問定嗰個扒係黑椒汁定係蒜蓉汁,咁佢應該mark定咗?但係個扒嚟到嘅時候汁嗰個職員又問多次係黑椒汁定係蒜蓉汁,咁其實問嚟做咩?雜扒餐數量都幾多!如果對肉嘅質素冇乜要求,而且好肚餓可以試呢個然後牛嚟講,我覺得T骨係最好食~因為其實每一款牛我都食得出落咗鬆肉粉🫠T骨相對地少啲(我感覺)帶子都有兩大粒嘅,不過凍嘅😂😂😂同埋鐵板上到嚟每一個嘅溫度都唔同因為店員醬汁嘅時候渣渣聲會有分別…湯我自己就揀咗飲紅湯都幾好飲~啲菜已經淆到好腍!最後嗌咗杯凍檸茶不過不失冇乜特別~不過我dinner set嘅話會配埋雪糕,今次係朱古力味,說得好凍其實
如果你係兩個或者四個嗰啲就可以即刻入
入到去我哋叫咗五個扒餐,然後一個芝士焗西蘭花
然後佢話醬汁可以揀黑椒汁或者蒜蓉汁,兩者都偏鹹😂😂😂
然後牛嚟講,我覺得T骨係最好食~
因為其實每一款牛我都食得出落咗鬆肉粉🫠
T骨相對地少啲(我感覺)
帶子都有兩大粒嘅,不過凍嘅😂😂😂
同埋鐵板上到嚟每一個嘅溫度都唔同
因為店員醬汁嘅時候渣渣聲會有分別…
湯我自己就揀咗飲紅湯都幾好飲~啲菜已經淆到好腍!
最後嗌咗杯凍檸茶不過不失冇乜特別~不過我dinner set嘅話會配埋雪糕,今次係朱古力味,說得好凍其實都幾好食!
最後嗰個芝士焗西蘭花個樣都幾靚!不過超級明顯食得出,佢係烚熟咗之後先擺到咁靚再焗一陣
因為係西蘭花勁腍,然後芝士好少反而食到勁多白汁,但係又食唔出焗嘅味😂
我覺得可以再叫嘅偶然食一次,因為佢傳統扒房嚟講啲裝修都幾靚,但係西蘭花就唔會再叫