2024-02-21
🍽️🍲😋 金鳳大餐廳 廣東話食評 😋🍲🍽️📍 地點:將軍澳新都城中心,方便到爆啦!💡 氣氛:金鳳大餐廳嘅港式鐵板風格,令人感覺好親切同埋舒服。🍲 主菜:晚市套餐 🌃🍲點晚市套餐真係抵食!首先有紅/白餐湯,湯頭濃郁,令人暖心。再加埋餐包,鬆軟嘅口感真係令人愛不釋手。雜果沙律清新又開胃,有啲酸甜嘅味道。最重要嘅係西冷扒,火候掌握得好好岩岩5成熟,扒面金黃香脆,肉質嫩滑多汁。配埋蒜蓉醬汁,真係一絕!整個套餐份量夠飽,令人滿足!🌃🍲😋👌🍲 主菜:經典牛柳鐵板餐 🥩🍲如果你愛牛肉,一定要試下呢款經典牛柳鐵板餐!牛柳煎得剛剛好,肉質鮮嫩,每一口都係享受。鐵板底部嘅黑椒汁煮得濃郁,融入牛肉嘅味道,令牛肉更加美味!再配上蔬菜同薯條,真係食得好開心!🥩🍲😍🍹 嘢飲:凍檸茶少甜 🍋🍹我叫咗杯凍檸茶少甜,真係解渴又清新!檸檬味道香濃,加埋少少甜,茶底做得幾好。飲落去好涼爽,好適合喺呢個夏天飲!🍋🍹🌞金鳳大餐廳係將軍澳新都城中心嘅港式鐵板餐廳,提供抵食又美味嘅晚市套餐同埋經典牛柳鐵板餐。佢哋嘅菜式煮得得心應手,味道正宗,令人食得好滿足!加上凍檸茶少甜嘅嘢飲,真係一餐餐滿足!如果你鍾意港式鐵板菜,呢度絕對係你嘅首選
📍 地點:將軍澳新都城中心,方便到爆啦!
🍲 主菜:晚市套餐 🌃🍲
🍲 主菜:經典牛柳鐵板餐 🥩🍲
🍹 嘢飲:凍檸茶少甜 🍋🍹
金鳳大餐廳係將軍澳新都城中心嘅港式鐵板餐廳,提供抵食又美味嘅晚市套餐同埋經典牛柳鐵板餐。佢哋嘅菜式煮得得心應手,味道正宗,令人食得好滿足!加上凍檸茶少甜嘅嘢飲,真係一餐餐滿足!如果你鍾意港式鐵板菜,呢度絕對係你嘅首選!🍲🥩😄