2019-07-05 67 瀏覽
應該係我食過目前為止最高質既放題,雖然價位唔算低,但食物真心高質,而且環境亦好舒適,唔怕同人迫。仲有位可以睇到師傅預備食物,好有日本風味。Sashimi - 三文魚﹑拖羅﹑油甘魚﹑甜蝦擺盤一來已經羸左,又有花又有樹,D海鮮食到係新鮮加厚切,肉質絕對唔會梅果D,好重油脂,食落係享受架芝士燒帶子一上碟已經聞到好香芝士味,帶子超厚肉,食落好滿足,已encore鵝肝多士必叫! 鵝肝充滿油脂,食落去完全係飛上天,又唔會太燶,總之真係好好味,同樣已encore燒汁一口牛有驚喜! 出面D放題燒物都係hea hea的,燒到D肉又老又冇味,但呢個一口牛食落竟然係爆肉汁同埋好嫩,又一已encore香芋+榴槤波波,芝士年糕 次次食放題飽極都要叫,榴槤同香芋香濃而不膩,好味啊!芝士年糕亦好香脆~
仲有位可以睇到師傅預備食物,好有日本風味。

Sashimi - 三文魚﹑拖羅﹑油甘魚﹑甜蝦

芝士燒帶子

鵝肝多士

燒汁一口牛

香芋+榴槤波波,芝士年糕
次次食放題飽極都要叫,榴槤同香芋香濃
而不膩,好味啊!芝士年糕亦好香脆~
鐵板燒放題 聽到就很吸引人了還說有鵝肝!!!鵝肝是我的最愛啊!我要吃10塊!!一坐下來才知道 這是很難聚會聊天的位子我坐的也離鐵板很遠而且佢們是分區燒的倒如 我前面的廚師只燒某種食物 燒完就有人送出別桌話不多說 看到有鵝肝先寫幾份啦鵝肝太概只有我2條手拍的粗度而且硬硬的 又不夠香很失望一人一條 送的這個很大一條甜而彈身可惜只有一條芝士帶子好吃芝士味很濃帶子也好吃海膽壽司不過不失好吃 有點水準的壽司全是厚切挺霸氣的炸物也很好吃最開心是這杯外而買不到的香蕉口味太太太好吃了快推出巿面我要買
鐵板燒放題 聽到就很吸引人了
還說有鵝肝!!!
鵝肝是我的最愛啊!
我要吃10塊!!

一坐下來才知道 這是很難聚會聊天的位子

太太太好吃了
快推出巿面
我要買
2019-07-03 64 瀏覽
平時食放題食得多,但以鉄板燒做主打既都係第一次!食完覺得幾唔錯!值得encore!飲品唔算超多,但要有既都有。雪糕有Haagen Dazs,任食!見到有香蕉味,幾好食,好香香蕉味!眼見全場成十個鐵板燒師傅,每人負責唔同既食物。全部新鮮煎起,熱辣辣,又香口!呢個係新鮮煎起既牛柳粒同肥牛卷。牛柳外邊煎焦焦地,好香,唔係全熟,食落好稔,好有牛味!蒜片牛柳尤其香口,加上甜甜地既醬汁,好好食!煎鵝肝,又一必食選項!鵝肝煎到超級香,外脆內軟,好creamy !超多人叫既扇貝。夠大只,好好肉,彈牙、爽口!右下角既係黑松露魚柳。個黑松露醬好香!好食,加上份量夠多,可以點埋其他野食!正!我地都食左好多壽司細細件,料又多!酸酸地既壽司飯令人好開胃!右下角只赤蝦好大只,無腥味,好清甜爽口!海膽好新鮮,好甜!焗蠔好香蒜蓉味!正!壽喜燒每次放題必食既!個鍋甜甜地,肥牛好足,好食!台灣腸同海膽丸煎到好香,焦焦地!小食必叫之款!呢間食物種類好多,食物上得快,同新鮮做起!加上好多師傅即時整,幾特別!推薦大家黎!

煎鵝肝,又一必食選項!
鵝肝煎到超級香,外脆內軟,好creamy !

超多人叫既扇貝。夠大只,好好肉,彈牙、爽口!

我地都食左好多壽司
細細件,料又多!酸酸地既壽司飯令人好開胃!

右下角只赤蝦好大只,無腥味,好清甜爽口!

海膽好新鮮,好甜!

焗蠔好香蒜蓉味!正!

壽喜燒
每次放題必食既!個鍋甜甜地,肥牛好足,好食!

台灣腸同海膽丸
煎到好香,焦焦地!小食必叫之款!

日式放題曾經係我至愛,因為覺得選擇多,適合唔同口味嘅人,不過食得多都會厭,所以無食一排,今次同事們約食放題,見呢間主打鐵板燒好似幾特別,所以決定嚟試吓!放題點少得刺身,第一樣當然盡點刺身!刺身基本上算新鮮,但上台跟我哋俾嘅點菜單種類唔一樣,鮮帶子片又薄又細,無口感,食唔到鮮味! 其他刺身不過不失啦!壽司係幾精緻,細細件唔怕食得太飽,紫菜都脆嘅,料算新鮮,滿意!佢d燒物真心唔錯,個蒜牛仔粒同牛舌都好出色,唔會韌,夠味,欣賞!即使係瓜同菠蘿都燒得好好味,食唔停口! 蒜蓉蠔就參差d, 第一輪嗰粒蠔勁細,到第二輪就大大粒,最正就勁多蒜蓉,我至愛!牛肉鍋好甜好夠味,唔錯!清酒蜆就無乜酒味,蜆亦無乜鮮味,所以麻麻地!基本上呢度食物種類唔算特別多,但價錢相對偏貴,唯燒物確實唔錯!
放題點少得刺身,第一樣當然盡點刺身!

牛肉鍋好甜好夠味,唔錯!

清酒蜆就無乜酒味,蜆亦無乜鮮味,所以麻麻地!

2019-06-26
2019-07-02 35 瀏覽
朋友試過大力推薦。身為吃貨嘅為食👧🏻點會錯過🤪🤪一坐低就送上大大隻🦐。一人一隻。如果有「任食」真係開心死🥳刺身選擇都唔少。有光澤。食多幾round 唔少🉐️。🔥牛舌~平時放題食嘅牛舌薄it it 。「鉄人」牛舌有口感。個汁甜甜地。味道幾surprise 蔥花牛肉卷(左)薄薄牛肉包著蔥花。牛肉軟滑唔un 。連唔食蔥嘅為食👧🏻都忍唔住一食再食。絕對係回本之選燒汁一口牛(右)牛肉粒正正常常。😛蒜蓉燒蠔~蠔唔係細細粒。鮮甜肥美芝士醬帶子~個醬小小甜。帶子啱啱熟。👍🏻飲品自助形式。選擇多。哈緊大師六個口味記得留肚食雪糕🦷等位嗰陣仲可以夾公仔。「鉄人」食得又玩得
朋友試過大力推薦。身為吃貨嘅為食👧🏻點會錯過🤪🤪
一坐低就送上大大隻🦐。一人一隻。如果有「任食」真係開心死🥳
刺身選擇都唔少。有光澤。食多幾round 唔少🉐️。
🔥牛舌~
蔥花牛肉卷(左)

燒汁一口牛(右)
牛肉粒正正常常。😛
蒜蓉燒蠔~
蠔唔係細細粒。鮮甜肥美
芝士醬帶子~
個醬小小甜。帶子啱啱熟。👍🏻
飲品自助形式。選擇多。
哈緊大師六個口味
記得留肚食雪糕🦷
等位嗰陣仲可以夾公仔。「鉄人」食得又玩得
  • 蔥花牛肉
  • 燒牛舌
2019-07-02 43 瀏覽
尖沙咀同旺角最多放題,質素來說以尖沙咀稍勝一籌,價錢方面當然以旺角較為親民,不過今次係尖沙咀食鐵板放題真係超值,以放題價錢食到鐵板真係開心大發現真係大盛,食物十分豐富Haagen Dazs 雪糕多款口味飲品也十分多選擇左口魚壽司,不是間間放題都有鵝肝多士,一口size ,十分不錯芋圓球,十分好吃,吃了2轉燒菠蘿,很甜帶一點點酸,開胃廣島蠔,青口牛肉壽司,也是不錯的選擇大頭的牡丹蝦,很鮮甜,也很新鮮~~~

真係大盛,食物十分豐富

Haagen Dazs 雪糕多款口味

飲品也十分多選擇

左口魚壽司,不是間間放題都有

鵝肝多士,一口size ,十分不錯

芋圓球,十分好吃,吃了2轉

燒菠蘿,很甜帶一點點酸,開胃

廣島蠔,青口

牛肉壽司,也是不錯的選擇

大頭的牡丹蝦,很鮮甜,也很新鮮~~~
2019-07-01 34 瀏覽
同好耐冇見既朋友聚會,我地就揀左一間喺尖沙咀既日式放題,佢既環境唔錯,唔會好逼,每一枱都有獨立既空間!坐低冇幾耐就送左一盤生鮮既生蠔,每人有一隻由於晚餐時段限時兩個鐘,所以我地即刻把握時間點菜,我地點左好多刺身,啲刺身好高質,feel到好新鮮!食完一盤之後我地再encore多一盤除左刺身之外,鵝肝多士都好正,鵝肝勁香濃,入口即溶,同樣係encore既一道菜!呢個芝士燒帶子亦都好好味!烤蠔蟹膏蓋飯唔同卷物好多汁既燒菠蘿點少得芝士年糕同埋蛋黃芋頭丸呢個放題最驚喜既係有6款味道既Haagen Dazs任食!
坐低冇幾耐就送左一盤生鮮既生蠔,每人有一隻

食完一盤之後我地再encore多一盤

呢個芝士燒帶子亦都好好味!
烤蠔

蟹膏蓋飯
唔同卷物
好多汁既燒菠蘿
點少得芝士年糕同埋蛋黃芋頭丸
呢個放題最驚喜既係有6款味道既Haagen Dazs任食!
2019-07-01 65 瀏覽
平時食個鐵板都過$1000埋單,突然間俾我搵到間放題居然用鐵板做放題,真係十分吸引19:30前結帪有9折21:30後入座都有9折不過我呢d打工一族只可以用正價不過好彩都吾係貴每位有一隻巨型牡丹蝦肉質好爽甜刺身我最鐘意爽口既赤貝仲有帶子好新鮮即場有師傅用鐵板處理,食物保證係即叫即做清酒煮蜆,size 雖小,味道很好壽司有海膽,芥辣八瓜魚,三文魚子燒帶子,香噴噴雞翼燒得剛剛好,好惹味羊架十分軟熟,調味十分好,帶出羊肉香味又不會太so 整體感覺不錯,價錢味道也十分滿意

19:30前結帪有9折
21:30後入座都有9折
不過我呢d打工一族只可以用正價
不過好彩都吾係貴

每位有一隻巨型牡丹蝦
肉質好爽甜

刺身我最鐘意爽口既赤貝
仲有帶子好新鮮

即場有師傅用鐵板處理,食物保證係即叫即做

清酒煮蜆,size 雖小,味道很好

壽司有海膽,芥辣八瓜魚,三文魚子

燒帶子,香噴噴

雞翼燒得剛剛好,好惹味

羊架十分軟熟,調味十分好,帶出羊肉香味又不會太so

整體感覺不錯,價錢味道也十分滿意
2019-06-30 58 瀏覽
老實說香港的鐵板燒一直都偏貴。這個我都好清楚。從來無想過用平價就食到好野的心態去找東西吃。這間食店我在某網上宣傳片得知。當然很高興啦。因為一直只在深圳試過鐵板燒。但我好老實,這間日本料理餐廳,連深圳的質素都無。其實$300幾都唔算平。但如果可以食到唔同的燒物。我都覺得都無所謂。所以好失望。講返今次用餐經驗。我地一早就去訂位。因為希望可以坐到鐵板位。唔想只坐卡位。但我去到的時候,發覺佢地格局很黑。老人家黑枕枕真係好唔慣。不過都算啦。我地一開始唔拒絕,現在講咩都無用。講返食物⋯我好失望。因為選擇太少⋯只有幾款燒物。根本難以吸引食客⋯當日很少客,可能時間太早。這裡和其他放題店一樣,拎紙寫數目落單。首先會上一個贈品。每人一個生蠔+大虾。這份贈品好高質。最好味就係贈送的食物。生蠔唔無腥味。好肥。值得一試。跟著我地就食刺身。做型幾好。用很多乾冰,好似知道大家都會影打咭相一樣。跟著師傅就開始做燒物。老實說大家都叫得唔多。因為選擇太少,食日本壽司🍣+刺身已經飽左一半。但其實都有點期待。因為之前睇食評,師傅係會表演的。但最後當然沒有啦⋯因爲根本無咩人點燒物。有段時間一個師傅都可以頂曬四張桌。以上是今次點
這間食店我在某網上宣傳片得知。
這裡和其他放題店一樣,拎紙寫數目落單。
首先會上一個贈品。每人一個生蠔+大虾。
這份贈品好高質。最好味就係贈送的食物。
生蠔+大虾

生蠔唔無腥味。好肥。值得一試。

鐵板牛肉
芝士消蠔

雜菜+鵝肝+蟹子沙律

以上是今次點的其中一部燒物。賣相都幾好。但因烹調太久。唔可以燒太多。很快就兩小時過去了。原來現正做優惠活動。1930前結帳可以有九折。即免收加一。
飲品都算齊全。但沒有熱茶洪應。只有熱滾水,這個有代改善,因為茶係消濟,如果有就討好點。最後拎了兩個雪糕就完結這餐。
總結食評報告,這間鐵板燒刺身比鐵板燒更好。唔見議嘗試,因為價錢偏貴。食物一般。
2019-06-18
鐵板牛肉
雜菜+鵝肝+蟹子沙律
2019-06-29 44 瀏覽
**TETSUJIN TAISEI**經朋友推介黎試下呢間鐵板放題!!無聽錯 係 {鐵板} 而唔係一般既日式放題.晚市任何時間都係$328 + 10% , 雖然聽落唔係平過人.但我知出面食鐵板一定唔係呢個價錢囉.地方好大,好企理,唔會好大油煙味。有刺身,有熱食是基本吧!但重點呢度一d都唔hea!大量貴價食材比你揀,而且size份量麵絕對唔姑寒!淨係咁樣都已經抵讚!CP價好高,回頭率有90%!花甲無沙,湯都鮮甜仲會見到師傅即燒生蠔好肥美
**TETSUJIN TAISEI**

但我知出面食鐵板一定唔係呢個價錢囉.

地方好大,好企理,唔會好大油煙味。

淨係咁樣都已經抵讚!CP價好高,回頭率有90%!

花甲無沙,湯都鮮甜

仲會見到師傅即燒

生蠔好肥美
2019-04-17
3 分鐘 (堂食)
2019-06-29 34 瀏覽
21/6/2019 星期五晚,朋友介紹嚟呢度食日式放題。即管試下。因為有分時段,配合大家放工時間,我哋訂咗 7:45pm 。入座後,大家好忙碌揀食物,有兩本厚厚的 menu 比大家落 order,大家揀得好開心,款款都話要😂食物水準唔錯,刺身夠新鮮;叫咗個刺身拼盤,多款式,又美味,唔會因爲係任食放題而減少份量,值得一讚。熟食,例如:芝麻雞翼,夠熱辣辣,皮又脆!必食。廚房師傅確有誠意!多款飲品,自己喺凍櫃取,仲有清酒🍶呀!最後梗係要食埋 雪糕啦!任食放題係2小時,在 8:50pm 左右就同我哋講到 last order! 我哋即刻忙於到落 order! 😂食到 9:50pm 左右,佢哋就同我哋講,夠鐘還枱了!大家都食到好飽飽,好滿足。抵食又好食,會再約朋友嚟食👍🏻

多款飲品,自己喺凍櫃取,仲有清酒🍶呀!

最後梗係要食埋 雪糕啦!

抵食又好食,會再約朋友嚟食👍🏻
2019-06-27 32 瀏覽
雖然到到都有放題食,但係唔係度度都有鐵板放題🐰呢度見到有好多名人幫襯過🤭見到師傅好專心係鐵板上面燒嘢食😍竟然仲會有表演睇🤩🤩燒到火一火😂呢度係任飲任食嘅,除咗基本汽水同茶裏之外仲有呢啲韓國飲品同啤酒🍻刺身方面亦係即叫即切,色澤都唔錯👍🏻每台送上兩隻凍蝦🦐元貝大大件,燒得好香,入口鮮味洋蔥牛柳嘅洋蔥鮮甜,牛柳都夠香口豬頸肉就不過不失🤨必須推介嘅一定係蒜蓉牛肉粒,足足encore左三碟,炸蒜蓉令到牛肉嘅香味提升,而且燒得好惹味,裏面充滿熱辣辣嘅肉汁🤤必點!燒嘅雜菜亦都更有鑊氣👍🏻最後仲可以任食H牌雪糕,選擇有好多,而且會不斷refill,欣賞佢係獨立包裝🥰
雖然到到都有放題食,但係唔係度度都有鐵板放題🐰

呢度見到有好多名人幫襯過🤭

見到師傅好專心係鐵板上面燒嘢食😍

竟然仲會有表演睇🤩🤩燒到火一火😂

刺身方面亦係即叫即切,色澤都唔錯👍🏻

每台送上兩隻凍蝦🦐

元貝大大件,燒得好香,入口鮮味
洋蔥牛柳嘅洋蔥鮮甜,牛柳都夠香口

豬頸肉就不過不失🤨

燒嘅雜菜亦都更有鑊氣👍🏻

晚餐 Around每位350-450既價位第一次黎到呢間以即點即師傅系面前即鐵板燒既放題,完全免左自己煮既時間,但有個唔好處既地方系冇得diy,但當然相信師傅烹調既火喉掌握會比較好,在場見到最少6張大枱設計都系圍住師傅面坐,概念系想每一位客人都可以見到師傅使用鐵板或烤箱去處理食物,因我坐既位置見到既師傅主要燒菠蘿、瓜類等食物,估計每位師傅負責既食物類別都有所唔同,附緊有一枱比較多使用燒酒起火快炒既相信烹調肉類為主,因為任點餐單入面食物種類繁多,呢種分工模式的確比較有效同特別。一入店門就系夾公仔機既area,迎合香港人新潮流,可以系等坐或者飯前飯後消磨既娛樂,系幾獨特既餐廳安排。至於食物質素方面大致ok,唔太差或太好,屬中價評級,同出面普遍既放題差唔多,不過就多左師傅示範就會加番多少分,用黎慶祝生日🎂系唔錯,建議人數唔好太多,如3-4位最好有方枱提供,一般1-3位最可能會被安排坐bar位咁圍住師傅坐,由於bar枱面積比較少,會有逼既感覺。食物方面熟食為主,刺身可以接受,頭盤既牡丹蝦就比較鮮味,建議試佢地既蒜蓉燒蠔、牛油燒帶子、火炙系列既壽司🍣,牛肉就一定要襯仲系熱既時候食,否則凍左肉汁鎖
晚餐 Around每位350-450既價位
食物方面熟食為主,刺身可以接受,頭盤既牡丹蝦就比較鮮味,建議試佢地既蒜蓉燒蠔、牛油燒帶子、火炙系列既壽司🍣,牛肉就一定要襯仲系熱既時候食,否則凍左肉汁鎖唔住就會收到硬身又乾真真既口感,整體大至上合理水平,除左一味蟹膏炒飯有d失準,冇蟹膏鮮味
,唔建議大家去嘗。最最推介朋友仔試佢地炸物,無論系炸日本紫薯粒、炸蠔同炸芋波都一樣系掂既❤️

俾多啲機會唔同食鋪,通常佢哋可進步空間好大,只要樂意,時日有加一路路改進可以愈做愈好,香港人太健忘,對一般評價食店都唔會返轉頭,但小編相信大家可抱着支持本地飲飲想法,成長對每間餐廳去講都十分重要,請一齊多一分抱容之心。👍🏻
頭盤-牡丹蝦
  • 牛油燒扇貝
  • 壽司
  • 芝士醬帶子
2019-06-27 58 瀏覽
日式鐵板燒的優勝之處一定係即叫即燒,絶對火喉十足!早排朋友見到傳媒推介一間位於尖沙咀的鐵板燒放題,聽見都覺得吸引!餐廳位於地庫,地方勁大,而且比起旺角的放題店坐得舒服,而且乾淨企理(我有少量潔癖,頂唔順餐廳濕滑的地),一入餐廳就聞到鐵板燒的香味!餐廳的食物有好多選擇,每枱食客都有兩大本點餐紙,一本係鐵板燒,另一本係刺身壽司及日本料理。食放題打頭炮當然係食刺身啦!每位食客都會送一隻肥美的牡丹蝦刺身,大隻之餘仲要有蝦膏添。刺身的種類都有唔少㗎~除了有三文魚、帶子、赤貝外,仲有唔係每間放題店都有的呑拿魚(雖然有筋)。整體都幾新鮮,我的玻璃肚食完都無事!壽司除了有片刺身係面的款式外,仲有炙燒及軍艦壽司。雖然海膽軍艦無點餐上的圖咁多海膽,味道係平常放題店的水準。餐廳有大約6個鐵板燒站,每個鐵板燒站都會負責不同的食材,之後透過職員再拎比食客。我同朋友仔都大推鵝肝,食物的數量比得夠足,我們兩個人要6件香煎鵝肝又真係比到足!多士吸取了鵝肝的油香,食落一軟一脆,真係會令人不停Encore!餐廳的蒜蓉燒蠔都好多人叫,食落果然無叫錯!蒜的份量剛好,蒜味唔會完全蓋過蠔的味。加上蠔肉唔會燒得太乾,所以保持到蠔的

炙燒壽司

軍艦壽司

香煎鵝肝

餐廳的蒜蓉燒蠔都好多人叫,食落果然無叫錯!蒜的份量剛好,蒜味唔會完全蓋過蠔的味。加上蠔肉唔會燒得太乾,所以保持到蠔的鮮味。
蒜蓉燒蠔

芝士醬帶子同樣多人喜愛!雖然芝士醬味道比想像中淡,但帶子肉夠大粒又厚身,總算打個和。
芝士醬帶子

食飽飽係時候滿足第二個胃!餐廳雖然無咩甜品的款式,但Haagen-Dazs雪糕就有6款味可以揀。除了常見的雲厘拿、朱古力及士多啤梨外,仲有咖啡、曲奇及少見的香蕉(Banana & Cream)。
雪糕

飲品種類以茶、果汁及汽水為主,另外都有少量的酒精飲品。
飲品

食物整體都可以,價錢又唔算貴。職員好幫得手,朋友唔想生熟都同一隻碟,都好願意幫我地換碟同追單。

鍾意我分享的,我邀請你訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)
香煎鵝肝
2019-06-27 37 瀏覽
🔎鉄人大盛📍尖沙咀堪富利士道8號格蘭中心地庫鐵板燒放題係香港第一次食😆有數個鐵板燒Bar枱師傅即叫即燒的,睇住師傅係自己面前整野食,別有一番風味😋😎😎以下有幾款食物係👧🏻👦🏻都推薦大家叫🔸鵝肝多士鵝肝燒得非常香,👧🏻略嫌多士有麵包皮較厚如果沒有麵包皮應該會完美😆👍🏻🔸芝士醬扇貝扇貝大大粒非常新鮮,咬落啖啖肉🔸炒野菜🍦🍨有多款Haggen dazs雪糕任食👧🏻👦🏻總共食左4杯😋😆建議大家主力食鐵板燒😆👍🏻因爲刺身/壽司🍣很普通,CP值只是中等😂如果未試過可以試下
🔎鉄人大盛
📍尖沙咀堪富利士道8號格蘭中心地庫
鐵板燒放題係香港第一次食😆有數個鐵板燒Bar枱

以下有幾款食物係👧🏻👦🏻都推薦大家叫
🔸鵝肝多士

鵝肝燒得非常香,👧🏻略嫌多士有麵包皮較厚
如果沒有麵包皮應該會完美😆👍🏻
🔸芝士醬扇貝

扇貝大大粒非常新鮮,咬落啖啖肉
🔸炒野菜

🍦🍨有多款Haggen dazs雪糕任食