2024-06-07 216 瀏覽
人生路不熟黎到屯門做野一日,諗住是但搵一間舖頭食早餐,快食,所以就入左黎。😋😋早餐種類係幾多,但係本身我嘅目的就係入嚟食牛腩,所以其他都吸引唔到我🙈🙈最後叫左個牛腩米線,加左杯凍奶茶。睇完個價錢係幾驚訝😂。以往食呢d叫野飲都正價,或者跟餐半價(可能有其他麵舖都係咁,不過我食開嘅都加嘢飲比較貴),之後了解得知,呢度11點前原來熱飲free。凍加3蚊。最後埋單$40。嘢食方面都唔錯。係我鍾意食嘅牛腩。11點呢個鐘數冇乜人。喺坐方面都幾舒服,又唔使同人搭枱。

11點呢個鐘數冇乜人。喺坐方面都幾舒服,又唔使同人搭枱。

2024-06-07
$40 (早餐)
2024-04-13 164 瀏覽
就爱这家店里的松弛感呢🏖️甘香牛肠🥢大肠卤的特别的软肋,鲜香的滋味让肥肠巧妙地避开了牛骚🐮,细粉更是超级滑溜,轻轻一夹就断成了一碗招牌孨筋是软糯Q谈那挂的大牛腩,🍜一口粉一口汤,吃得很生惬意饱了饱了🫄
就爱这家店里的松弛感呢🏖️
饱了饱了🫄
2023-05-04 745 瀏覽
有時候一個人食飯又懶唔想自己煮就會走去銘師傅度食湯飯,貪佢夠快夠平。食湯飯有一個好處就係唔會太油膩😂😂同平時一樣,我今日嗌咗魚腩鹹雞湯飯,特登叫師傅將啲飯分開上,咁啲飯就唔會俾啲湯攪到成碗都濕晒。佢d魚腩都幾大件,啖啖肉咁認真唔錯!鹹雞就略為乾咗啲,不過咁嘅價錢都可以接受嘅。另外加幾蚊就可以叫野飲,今次我叫左低糖嘅豆漿,如果飲唔晒仲可以攞走😂😂埋單60蚊都算係好抵,食得多西餐有時都會厭😂😂

埋單60蚊都算係好抵,食得多西餐有時都會厭😂😂
2022-11-07 733 瀏覽
元朗銘師傅嘅崩沙腩,真係好好食。崩沙腩炆得好琳,牛腩有筋有肉好有咬口,而且味道都唔錯,唔會太鹹。我又叫了一碗加入牛腩汁嘅蘿蔔,蘿蔔又大嚿又清甜,做午餐真係幾好㗎。
2022-10-10 487 瀏覽
屯門友出動找找好粥麵店,我會推介銘師傅粥麵專家! 咸雞肉碎泡飯:雞多帶咸香味,雞油帶出湯的雞味,雞件大大件同多,飯多配菜多,整體都幾好食!魚三寶河:魚旦魚片鮮,出到味!記得加腩汁,個汁做得好好,好有味!環境幾有氣氛,因為坐左係廚房旁,睇到整個製作過程,都見廚師用心!
屯門友出動找找好粥麵店,我會推介銘師傅粥麵專家!

2022-07-01 468 瀏覽
在屯門工作後想找家牛腩麵吃午飯, 就來到銘師傅在屯門的分店, 除了因為同聲同氣外, 也是因為它是大西北地區少有提供坑腩和蝴蝶腩的麵店. 點了蝴蝶腩牛雜河, 河粉份量夠多, 吃起來夠飽, 但又不會糊化而能保持其本口感, 湯底偏鹹, 腩汁鹵水為主軸, 少了些肉骨湯底的本味.蝴蝶腩的筋膜口感爽彈, 可惜的是腩肉口感偏死實, 未能做到口感上的對比, 肉香夠, 肉汁不多, 整體質素一般. 牛雜處理夠乾淨, 雖然不算入味, 但基本已夠合格. 至於炸魚皮就是我潮式粉麵必點的小吃, 不是貪其香脆, 而是品嚐把它放入加了辣椒油的湯底, 將精華吸收後的美味呢!Master Ming’s beef brisket is one of the seldom noodles shops that can provide different part of beef brisket. I tried the skirt steak and in Cantonese it named “butterfly brisket” as there is a soft thin on top of the meat. Th

Master Ming’s beef brisket is one of the seldom noodles shops that can provide different part of beef brisket. I tried the skirt steak and in Cantonese it named “butterfly brisket” as there is a soft thin on top of the meat. The texture of thin is very spongy but the meat is not soft enough so cannot taste the contrast texture. Overall the noodles are cooked well and the portion is big enough. However as the beef brisket noodles shop the quality of beef brisket needs to be improved.
2022-03-24 494 瀏覽
一個人簡單食,唔想太heavy,粉麵便是一個好選擇。屯門市中心附近,好似冇咩同類型的潮州粉麵店。餐廳環算係同類型店舖之中,比較寬敞同舒適。但唔知係咪餐廳外面有人食煙,定餐廳本身已經索左d煙味,一坐低,隔住個口罩都聞到D煙味。今日食牛腩河配凍奶茶,河粉幼滑,但又唔會一夾就散。湯底清香,比較淡口。牛腩炆得軟淋,不過略嫌瘦左d。凍奶茶茶味不夠濃,也不夠滑身,落的淡奶可以多返少少。餐廳的價錢定位亦都算偏貴,亦都因為沒有競爭,變成獨市生意。雖然有26蚊的粉麵選擇,不過望落唔多吸引。
一個人簡單食,唔想太heavy,
粉麵便是一個好選擇。
屯門市中心附近,
好似冇咩同類型的潮州粉麵店。

餐廳環算係同類型店舖之中,
比較寬敞同舒適。

但唔知係咪餐廳外面有人食煙,
定餐廳本身已經索左d煙味,
一坐低,隔住個口罩都聞到D煙味。

今日食牛腩河配凍奶茶,

河粉幼滑,但又唔會一夾就散。
湯底清香,比較淡口。
牛腩炆得軟淋,不過略嫌瘦左d。
凍奶茶茶味不夠濃,也不夠滑身,
落的淡奶可以多返少少。

餐廳的價錢定位亦都算偏貴,

亦都因為沒有競爭,
變成獨市生意。
雖然有26蚊的粉麵選擇,
不過望落唔多吸引。
2021-06-08 667 瀏覽
平日晚餐求冷氣、飽肚、抵食👉$26魚三寶米: 魚腐、白魚蛋、炸魚角, 各兩至三粒(細), 全日優惠價, 平民恩物👉$30牛腩麵, 牛腩有水準, 湯底普通, 食完無口渴, 應該無味精👍全部粉麵都送白蘿蔔, 兩大舊, 大方抵讚
平日晚餐求冷氣、飽肚、抵食

👍全部粉麵都送白蘿蔔, 兩大舊, 大方抵讚

2021-05-18
2020-11-11 1051 瀏覽
我鍾意每次食早餐都睇下有冇唔同野食, 今日就心血來潮想食牛腩/魚蛋河就黎左銘師傅粥麵專家食早餐貪心既我就叫左牛腩+魚蛋河(全部都要!!!!)除左牛腩魚蛋.....都仲有普通沙嗲牛肉麵岩哂我淨係食沙嗲牛肉麵既男朋友HAHA
我鍾意每次食早餐都睇下有冇唔同野食,
今日就心血來潮想食牛腩/魚蛋河
就黎左銘師傅粥麵專家食早餐
貪心既我就叫左牛腩+魚蛋河(全部都要!!!!)
除左牛腩魚蛋.....都仲有普通沙嗲牛肉麵
岩哂我淨係食沙嗲牛肉麵既男朋友HAHA
2020-09-25 792 瀏覽
剛剛搬入屯門,梗係搵下好野食啦~呢家食過2次都ok,岩我食今次食雲吞潮洲魚餃河,因本人已戒牛,無奈地唔可以加腩汁食牛腩~題外話:見到有位行動不便既伯伯,佢唔係好識用體溫檢測機,男侍應講左好多次用手測,但可能伯伯反應慢少少,其實可以有禮d同佢解釋,最終當然伯伯可以入坐😌
剛剛搬入屯門,梗係搵下好野食啦~
呢家食過2次都ok,岩我食

2020-03-07 862 瀏覽
其實都抵食,$28就有單餸麵+熱飲,+$10就有多士同煎腿蛋,而且碗麵仲要大大碗,味道都唔錯,魚蛋彈牙而鬆軟,炸菜肉絲都係市面貨,多士烘底搽牛油好難輸,所以會再翻兜。不過佢強項應該係潮州麵,今次試咗佢魚蛋,下次試吓佢個三寶麵。
早餐set
早餐set
2019-09-24 731 瀏覽
最近屯門開左一間銘師傅專係食魚蛋粉嘅,澳門牌好特別,一於去試下🤗, 入到去地方唔算話好大,但也算坐得舒服!講到明出名係魚蛋粉,咁梗係一定要叫佢地嘅魚旦粉試下先!上菜啦,每粒魚旦都好飽滿,咬落口好爽口彈牙,除咗魚蛋之外仲有魚片,魚片同樣好新鮮同爽滑!之後我地叫左個雲吞麵,粒粒雲吞都成個乒乓波咁大粒,咬落去啲蝦好新鮮,同爽口,好好味~最後叫左個腐乳通菜,菜嘅份量亦唔少,啲菜好嫩幼,同啲秘製腐乳好夾味~
講到明出名係魚蛋粉,咁梗係一定要叫佢地嘅魚旦粉試下先!

早上九點多想吃碗麵,隨意走進了潮式粉麵店。隨意想點一碗魚皮餃河粉,店員介紹早餐有雙拼+飲品$32會比較抵食,很貼心!我便點了雲吞+魚皮餃河粉和熱檸水。雲吞和魚皮餃各兩粒,附送兩塊生菜湯底的味道是用食材熬成,加上適量的調味而成,與坊間一般加上大量味精的湯底不同河粉煮的時間剛剛好,質感不會過腍,入口滑身,有米香(好耐無食過有米香的河粉)😛魚皮餃結實飽滿,餡料帶點彈牙似肉丸般質感雲吞大大粒👍🏻切開看用料十足,大大隻蝦,是一隻有鮮味的蝦,豬肉肥瘦比例恰到好處,看到有很多一粒粒的大地魚粉,入口果然充滿大地魚香😛麵的份量跟平日午餐的份量差不多,是抵食飽肚早餐之選。心想下次可再試其他食物,我再看看餐牌......店員又介紹,如果唔夠飽,早餐多加$10有多士+火腿+煎蛋。店員真的很親切熱心😄此店選用的食材質素挺好的,嚐得到食材的鮮味,而且價錢相宜。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

雲吞和魚皮餃各兩粒,附送兩塊生菜

魚皮餃結實飽滿,餡料帶點彈牙似肉丸般質感

麵的份量跟平日午餐的份量差不多,是抵食飽肚早餐之選。

• 雲吞
2019-07-13 427 瀏覽
早幾日同阿b散步,無意中見到新開左間粉麵鋪,屋企附近無乜好味既粉麵店,所以即刻入去試下。我一個抱住阿b真係好論盡,入面既waitress 姨姨都好好,又提我邊度大風唔好坐。埋單又論盡跌左野,waitress 姨姨第一時間幫我執返。我叫左牛肚河,都幾大碗,絕對夠飽,河粉都滑,牛根份量唔少,夠唸身。呢間餐廳近近地,性價比都ok,份量夠,服務唔錯(一個湊住b出去食飯堅論盡,有人伸出手幫忙好感激)。下次可以同老公黎再食。

下次可以同老公黎再食。