2024-10-05 693 瀏覽
望其他食評講到有機會正宗泰國菜,平時又見到咁多人排隊,就試下有幾咁正宗。小弟從來都未去過泰國食泰國菜,只知道一食泰國嘢就一定因為泰辣或者泰衞生而肚痛。今次無,所以應該好衞生。點咗個泰式鳳爪、炸雞棗、醉貓豬頸肉炒河、泰北金麪。泰式鳳爪:正正常常無驚喜炸雞棗:熱辣辣上枱醉貓豬頸肉炒河:略咸,河粉似薯粉彈牙泰北金麪:我未食過正宗嘅可能真係好正宗,佢個咖哩湯底係比較苦而冇味,似只有香料加椰汁無調味,啲麪就正正常常。初以為佢成個面都係炸咗先再落湯烚,原來只係會炸面嗰幾條放喺頂裝飾。間鋪都幾多後生仔喺度做,自然今世代嘅小朋友嚟講佢地服務算係咁。木口木面但係都好肯幫手收碟、上菜同斟水。叫到佢就一頂會幫下手。唔似啲酒樓姐姐同西餐侍應,遞高隻手叫人,明係見到都令歪面。價錢嚟講,個人覺得佢定價算係高。不過講真,今次今日嘅香港呢個價都已經叫到正常。但係同一個價,係同區嚟講,仲有好多選擇。
望其他食評講到有機會正宗泰國菜,
平時又見到咁多人排隊,
就試下有幾咁正宗。

小弟從來都未去過泰國食泰國菜,
只知道一食泰國嘢
就一定因為泰辣或者泰衞生而肚痛。
今次無,所以應該好衞生。

點咗個泰式鳳爪、炸雞棗、
醉貓豬頸肉炒河、泰北金麪。

泰式鳳爪:正正常常無驚喜
炸雞棗:熱辣辣上枱
醉貓豬頸肉炒河:略咸,河粉似薯粉彈牙

唔似啲酒樓姐姐同西餐侍應
遞高隻手叫人,明係見到都令歪面。

價錢嚟講,個人覺得佢定價算係高。
不過講真,
今次今日嘅香港呢個價都已經叫到正常。
但係同一個價,係同區嚟講,仲有好多選擇。

雞棗

醉貓豬頸肉炒河

泰北金麫
2024-09-29
2024-10-03 732 瀏覽
跟太古放工嘅同事食過輕食。阿叔牛肉船麵嘩好大碗,又好多餸,最濃嘅係牛味,鍾意食牛嘅一流!冬陰功海鮮媽媽麵嘩😍好喜歡呢個冬陰功味,仲加上媽媽麵,真係有童年回憶🤣佢嘅餸都真係偏多:滿滿嘅海鮮,啲蝦真係好新鮮。👍🏻👍🏻泰式酸辣鳳爪好味,但我想再濃郁一啲就一百分😚😚泰式炸魚餅呢個又夠味又夠軟又夠香🥳🥳🥳推介👍🏻芒果糯米飯配雪糕呢個係我食過最好味嘅芒果糯米飯,個擺盤好搞笑,好似係個壺度咁。糯米飯好軟腍,甜味剛好,椰汁剛好,搭配雪糕,如果加少少紫米就一百分💯凍青檸蜜唔錯唔錯👍🏻
跟太古放工嘅同事食過輕食。

阿叔牛肉船麵
嘩好大碗,又好多餸,最濃嘅係牛味,鍾意食牛嘅一流!

冬陰功海鮮媽媽麵

泰式酸辣鳳爪
好味,但我想再濃郁一啲就一百分😚😚

泰式炸魚餅
呢個又夠味又夠軟又夠香🥳🥳🥳推介👍🏻

芒果糯米飯配雪糕

凍青檸蜜
唔錯唔錯👍🏻
2024-09-28 788 瀏覽
太古城唔只太古城中心有好嘢食㗎,圍住太古城啲住宅周邊都有好嘢食。餐廳裝修簡約,餐牌款式唔多,用手機掃二維碼落單。🌷蝦功拌飯蝦隻肥美淡口,青瓜爽口帶甜,米飯乾爽得來帶少少濕,將蝦膏蛋黃和飯拌勻,味道鹹香微辣,很好食。🌷肉碎生菜包生菜新鮮,口感爽脆,而肉碎份量都幾多,每片生菜包咗大量微辣的肉碎都食唔完,肉碎有啲油分,但係加點青檸汁又剛好減輕咗油膩感。🌷香茅雞翼雞翼的肉嫩滑,唔會多油,隱隱約約聞到香茅香氣和食到它的味道。🌷飛天通菜通菜口感嫩滑,用咗蒜頭同辣椒炒,香辣惹味。🌷熱蜂蜜菊花露菊花露夠熱,味道都幾甜,用棒拌勻就啱啱好。唔收加一但服務唔錯,店員不停幫我哋斟水,又主動幫我哋加至四人枱俾我哋放食物👍🏻。
餐廳裝修簡約,餐牌款式唔多,用手機掃二維碼落單。
🌷蝦功拌飯
🌷肉碎生菜包
🌷香茅雞翼
🌷飛天通菜
通菜口感嫩滑,用咗蒜頭同辣椒炒,香辣惹味。
🌷熱蜂蜜菊花露
菊花露夠熱,味道都幾甜,用棒拌勻就啱啱好。

2024-09-23 768 瀏覽
這家泰國菜館位於太古城站附近,交通方便。內部環境清潔,店員服務有禮。冬陰功海鮮媽媽麵88元,冬陰功香氣撲鼻,帶有酸辣味和椰奶味,很開胃,蝦肉彈牙,蜆肉鮮甜,青口漲卜卜,魷魚爽口,肉碎惹味,媽媽麵爽口,配料還有香茅、青檸、莞茜和辣椒等,很美味。飛天通菜,通菜嫩,口感爽,帶有咸味和蒜頭味。炭燒豬頸肉,外層香口,內層肉多汁。泰式炸魚餅,外脆內軟,口感彈。街頭豬手飯,豬皮肥美甘香,油脂美味,瘦肉很入味,白飯軟硬適中,配料還有酸菜和雞蛋,很滋味。熱菊花蜜,散發菊花氣味,味道偏甜。

飛天通菜,通菜嫩,口感爽,帶有咸味和蒜頭味。

炭燒豬頸肉,外層香口,內層肉多汁。

泰式炸魚餅,外脆內軟,口感彈。

熱菊花蜜,散發菊花氣味,味道偏甜。
超驚喜!竟然喺九龍城以外嘅地方,搵到泰國嘅正宗味道!肉碎生菜包 $68以新鮮的生菜葉包裹著香噴噴的肉碎,生菜非常新鮮爽脆。肉碎調味恰到好處,既不過鹹也不膩,加上香料的香氣,令整道菜充滿了層次感。每一口都能感受到生菜的清新與肉碎的鮮香,吃起來十分過癮。阿叔牛肉船麵 $88湯底極之濃郁,帶藥材香味,牛肉經過長時間炖煮,牛肉有肥有瘦,肉質軟嫩入味,牛丸爽口彈牙。金邊粉麵條滑順,係泰國粉麵煙煙韌韌嘅口感,吸附了湯汁的精華,每口都有著濃濃的牛肉風味,特別是搭配上炸豬皮,口感更是豐富,飲唔住飲晒成碗湯。醉貓豬頸肉炒河 $82同樣好驚喜!豬頸肉炒得火候恰到好處,外焦內嫩,搭配河粉的滑順,河粉都係用泰國粘米粉整出嚟嘅粉面,有煙靭嘅口感,吃起來十分過癮,令到成道菜都充滿了泰國的地道風情。青咖哩雞撈米線 $78青咖哩的香氣撲鼻而來,雞肉煮得軟嫩,係好大嚿嘅雞髀肉,米線的搭配則讓整道菜更加清爽可口。青咖哩的醇厚與米線的輕盈形成了絕妙的平衡,係好合適嘅配搭。泰式奶茶 $30泰式奶茶的甜度適中,應該迎合咗香港人嘅口味冇泰國嗰啲咁甜,奶香濃郁,十分順口。泰式咖啡 $32泰式咖啡則帶有獨特的香氣,香濃到有少少似朱古
超驚喜!竟然喺九龍城以外嘅地方,搵到泰國嘅正宗味道!

肉碎生菜包 $68

阿叔牛肉船麵 $88

醉貓豬頸肉炒河 $82

青咖哩雞撈米線 $78

泰式奶茶 $30

泰式咖啡 $32
泰式咖啡則帶有獨特的香氣,香濃到有少少似朱古力味,好鍾意。

2024-09-19 632 瀏覽
阿叔泰麵飛天通菜這道蒜香炒通菜搭配蒜粒同辣椒粒,色澤鮮豔,鮮嫩通菜,口感清脆。每一口都帶著淡淡嘅蒜香,唔會太油膩,十分開胃。鹹香同清甜味同樣突出,令人不知不覺食好多菜。阿叔牛肉船麵 牛、金邊粉牛肉船麵牛腩鮮嫩入味,完全冇咀嚼嘅需要,牛肉牛筋同樣豐富,搭配口感滑順而帶有甜味嘅金邊粉。湯底濃郁,充滿香料嘅味道,店員建議我哋以泰國流行嘅食飯,加少少糖提味,令人舒緩又滿足。蛋炒咖喱蟹肉飯蛋炒咖喱蟹肉飯咖喱香氣撲鼻,配上蛋炒嘅滑嫩,蟹肉鮮美可口。撈飯一流,每一口都能感受到咖喱嘅香濃同蟹肉嘅海鮮鮮味,令人回味。肉碎生菜包肉碎生菜包清新又健康,肉碎嘅調味至微辣,恰到好處,搭配爽脆嘅生菜,每一口都滿滿鮮味,菜式又傳統。熱蜂蜜菊花露熱蜂蜜菊花露口感滑口清爽,菊花嘅清香同蜂蜜嘅甜味突出,特別舒緩身心。芒果糯米飯配雪糕傳統嘅泰國甜品,香甜嘅芒果同柔軟嘅糯米飯,再加上一球香滑嘅雲尼拿雪糕,口感層次分明。微微嘅冷意配暖笠笠嘅糯米飯,帶嚟獨特嘅味覺享受,令人心情愉悅。
阿叔泰麵

飛天通菜

阿叔牛肉船麵 牛、金邊粉

蛋炒咖喱蟹肉飯

肉碎生菜包

熱蜂蜜菊花露

芒果糯米飯配雪糕

2024-09-17 674 瀏覽
這間阿叔泰麵在太古區來說相對是比較平民抵食的餐廳。裝修簡單舒服。餐牌不算多選擇,主打阿叔牛肉船麵,湯頭充滿牛肉香味,並帶點陣陣藥材香,食完沒有口渴感,應該是無添加味精。麵底可以自由選擇,選了金邊粉。內邊有泰式比較細粒的豬肉丸,淋身入味的牛腩,花生碎及豬皮,份量頗多,整體配撘很不錯。桌上有齊白醋、砂糖、辣椒粉、魚露,可以自行調配自己的口味。另外點了香葉肉碎煎雙蛋飯,辣度可以自由選擇。份量大碟,兩大隻脆邊蛋蓋於飯面,賣相很不錯。油香滿滿的肉碎加入金不換後有陣陣薄荷香氣,非常開胃,很好送飯。

2024-09-14
2024-09-16 707 瀏覽
經過呢間港島區泰國餐廳一於同朋友去食下有主食、有小食、甜品都有阿叔泰麵,簡約潔淨環境最重要是乾淨同座得舒服真係推介牛肉船麵見門口相片幾唔錯點了ASOK COMBO 套餐有一個飯及一碗船麵可以自由配搭用了牛骨和藥材熬煮的濃厚湯底而一條條麵條好Q彈有嚼勁搭配滑嫩細細件牛腩、牛丸好美味個牛味非常濃厚蛋炒咖哩蟹肉飯咖哩味道偏而不會辣,蛋同蟹肉份量都多蟹肉鮮甜同咖哩汁一起配飯泰式酸辣鳳爪(小食)+$22鳳爪味道帶有微辣感,非常醒胃菠蘿梳打+$12非常美味解渴香茅雞翼 (小食)+$22雞翼非常香脆可口而且聞到香茅氣味 雞翼肉質非常嫩滑泰式炸魚餅+22 (小食)金黃酥脆而裡面肉質結實鮮嫩多汁,不會覺得油膩一定要食埋調味汁,非常滋味+$35 飛天通菜好香鑤過通菜,味道爽口而個汁入曬於通菜中真係值得食炭燒豬頸肉+$25一片片薄切估不做到外層微焦香,入口鬆化,食落微微脆邊非常好食 阿叔泰麵 (金殿臺漢宮閣)太古太古城道26號太古城金殿臺漢宮閣地下G409號舖
經過呢間港島區泰國餐廳
一於同朋友去食下
有主食、有小食、甜品都有
阿叔泰麵,簡約潔淨環境
最重要是乾淨同座得舒服
真係推介牛肉船麵
見門口相片幾唔錯
點了ASOK COMBO 套餐

有一個飯及一碗船麵
可以自由配搭

用了牛骨和藥材熬煮的濃厚湯底
而一條條麵條好Q彈有嚼勁
搭配滑嫩細細件牛腩、牛丸
好美味

個牛味非常濃厚
蛋炒咖哩蟹肉飯
咖哩味道偏而不會辣,蛋同蟹肉份量都多
蟹肉鮮甜同咖哩汁一起配飯
泰式酸辣鳳爪(小食)+$22
鳳爪味道帶有微辣感,非常醒胃

菠蘿梳打+$12
非常美味解渴
香茅雞翼 (小食)+$22
雞翼非常香脆可口
而且聞到香茅氣味
 雞翼肉質非常嫩滑
泰式炸魚餅+22 (小食)
金黃酥脆而裡面肉質結實
鮮嫩多汁,不會覺得油膩
一定要食埋調味汁,非常滋味
+$35 飛天通菜
好香鑤過通菜,味道爽口而個汁入曬於通菜中

真係值得食
炭燒豬頸肉+$25

阿叔泰麵 (金殿臺漢宮閣)

太古太古城道26號太古城金殿臺漢宮閣地下G409號舖
2024-09-12
2024-09-15 499 瀏覽
Went for dinner here and requested for boat noodle with less noodle and more soup. The noodles were delicious but still a bit too much even after requesting for less noodle. The soup which was requested for more was not enough. But the staff was observing and realised that i was trying to dig in for more soup. She provided me with a complimentary small bowl of soup. Which made me feel that the staff went out of her way to make the customer feel satisfied. Overall, because of that staff i will come back for more. Good service is needed in Hong Kong
  • Boat  noodle
2024-09-14 589 瀏覽
嘩!識得一位泰藉朋友真係爽啊 🤩,可以介紹我試食地道泰國菜 🤤!今次呢間泰式店門面不大,但在太古城住宅區內,真係要熟地方既人,才識帶我來,先試炸魚餅煎得好香🥰,肉碎生菜包就普普通通沒特別🥬,反而蛋炒咖喱蟹肉飯 🦀🍚就 係啖啖肉蟹味驚艷到我們呢😍😍😍,食咖喱梗係要嚟返杯泰式綠奶茶,唔解辣但似抹茶奶昔ok啦🥤!甜品就有泰式奶茶蛋糕配雪糕 🍰🍦,就算吾係港式奶茶咁濃郁,但食起上嚟都流口水🤤!最後飽到芒果糯米飯雖然好味,但都食唔哂了🤣?!

先試炸魚餅煎得好香🥰,
肉碎生菜包就普普通通沒特別🥬,
食咖喱梗係要嚟返杯泰式綠奶茶,唔解辣但似抹茶奶昔ok啦🥤!
最後飽到芒果糯米飯雖然好味,但都食唔哂了🤣?!

2024-09-12 805 瀏覽
Asok Thai Noodles 以其正宗的泰國料理和宜人的氛圍而聞名,提供各種傳統的泰國菜,例如泰式炒河粉、青咖喱、冬蔭湯和各種炒菜。餐廳注重使用新鮮的食材,並且展現反映泰國文化的裝飾,增強用餐體驗。今晚跟朋友點了幾款主菜及甜品,每款都高質素,很有驚喜,下次有機會再品嘗其他菜式。💙阿叔牛肉船麵 船麵是一道頗受歡迎的傳統泰國美食,其特點是豐富的配料和濃郁的湯底。牛腩選用新鮮的,肉質軟嫩,煮至入味,口感極佳;牛丸彈牙;增添了口感層次;豬皮軟滑夾口,為整碗麵增添了豐富的口感;金邊粉細滑且有嚼勁,能很好地吸附湯汁;湯底通常是用牛骨和香料熬製而成,味道濃郁,充滿了牛肉的香氣,讓人回味無窮。食客可根據個人口味添加魚露、辣椒等調味料,增強風味。阿叔牛肉船麵不僅味美,還具有很高的飽腹感。💙香葉肉碎煎雙蛋飯色香味俱全,米飯粒粒分明,肉碎鮮嫩,香葉增添獨特香氣,味道甜中帶辣,亦非常香口惹味,辣度方面更可以選擇大辣及魔鬼辣,喜歡 嗜辣的朋友可以挑戰一下。煎蛋蛋白滑嫩,蛋黃程流心狀態,與白飯攪拌一起食滋味十足。💙泰式酸辣鳳爪味道酸酸辣辣,口感獨特。鳳爪肉質爽彈,醃製得恰到好處,酸味中帶有微微的辣味,增添了

💙阿叔牛肉船麵

💙香葉肉碎煎雙蛋飯

💙泰式酸辣鳳爪
味道酸酸辣辣,口感獨特。鳳爪肉質爽彈,醃製得恰到好處,酸味中帶有微微的辣味,增添了風味層次。搭配新鮮的香菜和檸檬片,讓整道菜更加清爽,是開胃的絕佳選擇,適合聚餐分享。

💙冬陰功海鮮媽媽麵
湯底濃郁,帶有獨特的酸辣風味,令人一試成難忘。新鮮的海鮮配料豐富,包括青口、大蝦、魷魚和蜆,每種都鮮美多汁,肉質甜美。媽媽麵則吸收了湯汁的精華,口感滑順。搭配青檸和香料,增添了清新的層次感。每一口都充滿了泰國的熱情與風味,絕對是喜愛冬陰功的食客必試之選!

💙芒果糯米飯配雪糕
香甜的芒果與柔軟的糯米飯完美結合。糯米飯香濃黏糯,搭配椰漿的香氣,口感滑順。新鮮的芒果果肉香甜多汁,增添了清爽感。雪糕的冷冽與糯米的溫暖形成絕佳對比,讓整道甜品更加豐富和層次分明。每一口都是夏日的清新享受,令人心情愉悅!

2024-09-09
  • 冬陰功海鮮媽媽麵
  • 芒果糯米飯配雪糕
  • 阿叔牛肉船麵
2024-09-08 983 瀏覽
星期日和老公到太古阿叔泰麵吃晚餐。阿叔牛肉船麵有幾種麵體可以選,選了金邊粉,湯底不會令人感到口渴,但又夠味,材料有炸豬皮、牛丸、牛腩、豆芽、通菜、花生碎,牛丸很軟,牛腩夠腍,份量亦足夠。街頭豬手飯豬手口感軟腍,有半顆蛋,豬手底下鋪了生菜,不錯。 生炸蝦餅蝦餅很飽滿,炸得香脆,蘸醬吃更惹味。椰汁斑斕糕上碟是暖的,弄成花朵樣很好看,口感煙韌,淡淡斑斕味。飲品叫了青檸梳打和熱蜂蜜菊花露,前者很夠氣,後者甜甜地下火。
星期日和老公到太古阿叔泰麵吃晚餐。
街頭豬手飯
豬手口感軟腍,有半顆蛋,豬手底下鋪了生菜,不錯。
生炸蝦餅
蝦餅很飽滿,炸得香脆,蘸醬吃更惹味。

椰汁斑斕糕
上碟是暖的,弄成花朵樣很好看,口感煙韌,淡淡斑斕味。
椰汁斑斕糕

青檸梳打 & 熱蜂蜜菊花露
2024-09-08
2024-09-05 931 瀏覽
太古城中心不嬲都多嘢食,有啲餐廳唔响商場,有啲响屋苑入面。今日試咗間阿叔泰麵,以呢個屋苑中產為主,算係平價餐廳。餐廳比較細間,晚飯時間坐滿人,亦都不斷有外賣 order餐廳叫得泰麵,咁點都要叫番個船麵試吓:阿叔牛肉船麵,可以揀不同麵底,我就揀咗金邊粉。牛肉船麵湯底勁深色,飲一啖,好重藥材味,配料有牛腩,魚蛋,炸豬皮及芽菜牛腩炆得腍夠入味,魚蛋彈牙,炸豬皮就勁索汁,而湯頭偏甜,最後飲哂D湯生菜肉碎包,食泰國菜必點,辣度可以自己揀。呢度嘅做法偏中式,帶魚露蠔油香,反而青檸味唔濃。不過伴碟有青檸,唧D落去即刻變返重泰式炭燒豬頸肉,醃料調味都好,但有啲似炸出嚟,食嘅時候仲熱焫焫泰式肉碎煎蛋飯,肉碎同生菜包嘅肉一樣味道,但就冇咁辣,而煎蛋就生咗D,撈飯食就啱啱好最後食埋個甜品:芒果糯米飯,呢度嘅做法比較特別,係用一個小煲上枱,用芒果蓉墊底,中間嘅糯米飯微暖,上面放咗兩球椰子味雪糕同花生碎,代替咗傳統嘅椰汁,幾特別,但就略嫌芒果肉少咗啲🤪

炭燒豬頸肉,醃料調味都好,但有啲似炸出嚟,食嘅時候仲熱焫焫

2024-09-04 919 瀏覽
太古今日喺港島呢邊搵嘢食,見到依間全面,喺呢邊新開,一於試吓$88牛肉船麵有好多牛腩,炆得軟腍腍,好入味。揀咗金邊粉,都煮得啱啱好,有口感,而且索晒味。湯底帶有小小清甜,仲有炸好嘅脆豬皮。$138 蝦工拌飯見到打咗粒星,應該就係特別推薦就試吓。出乎意料,因為真係勁多蝦,每一粒都好爽口,差唔多有成10粒。而且仲要係鹹蛋黃醬汁,完全冇諗過,第一次食到呢個配搭嘅飯。$65 飛天通菜食泰國嘢點可以唔食飛天通菜,菜嘅份量都唔少,炒得啱啱好,唔會太過老,爽口。$88 泰式奶茶蛋糕見到個口味幾特別,揀咗呢個,仲配咗球雲呢拿雪糕。奶茶味都好濃郁,係泰奶嗰一陣味。蛋糕鬆軟,仲有一層特別濃郁嘅夾心。呢個係會一試難忘。$24 青檸梳打可以揀少甜少冰,夏天飲勁爽。🏡阿叔泰麵 (金殿臺漢宮閣) (太古)🔍太古太古城道26號太古城金殿臺漢宮閣地下G409號舖📞 2668 5722
太古

今日喺港島呢邊搵嘢食,見到依間全面,喺呢邊新開,一於試吓

$88牛肉船麵

$138 蝦工拌飯

$65 飛天通菜

$88 泰式奶茶蛋糕

$24 青檸梳打
可以揀少甜少冰,夏天飲勁爽。

🏡阿叔泰麵 (金殿臺漢宮閣) (太古)
🔍太古太古城道26號太古城金殿臺漢宮閣地下G409號舖
📞 2668 5722
2024-09-03 718 瀏覽
去太古做完嘢搵食,搵到間新店食泰麵,試下先。泰式酸辣鳳爪 $60酸辣開胃,鳳爪煮得入口即化,辣得嚟但唔會搶味,令人食指大動。香茅雞翼 $62炸到外皮金黃香脆,咬落juicy,肉質又嫩,推介。豬雜卷心粉 $78豬雜鮮味十足,湯底胡椒味濃郁,飲埋好暖胃。蛋炒咖喱蟹肉飯 $88咖喱香氣撲鼻,見到一絲絲嘅蟹肉,佐飯真係一流芒果糯米飯配雪糕 $68甜品方面,我哋試咗芒果糯米飯配雪糕,糯米飯香甜糯滑,配上新鮮芒果同雪糕,清甜又解膩。蜂蜜菊花露 $22菠蘿梳打 $26蜂蜜菊花露清甜爽口,帶有淡淡菊花香,飲落去好清新。菠蘿梳打亦唔錯,酸甜嘅菠蘿味令人精神一振。
去太古做完嘢搵食,搵到間新店食泰麵,試下先。

泰式酸辣鳳爪 $60

香茅雞翼 $62
炸到外皮金黃香脆,咬落juicy,肉質又嫩,推介。

豬雜卷心粉 $78
豬雜鮮味十足,湯底胡椒味濃郁,飲埋好暖胃。

蛋炒咖喱蟹肉飯 $88
咖喱香氣撲鼻,見到一絲絲嘅蟹肉,佐飯真係一流

芒果糯米飯配雪糕 $68

蜂蜜菊花露 $22