已回訪N次🤩店內空間唔大,但整潔乾淨,人流超多!服務員態度好,上菜速度快~台灣小香腸咸甜適中,甜味恰到好處地中和咗咸味,唔會過於甜膩,肉質緊實有嚼勁🍖鹽酥雞大小均勻,口感外酥內嫩,雞肉細膩,味道咸香,真係冇得輸!🐔 牛肉牛筋麵都好推介!牛肉同牛筋俾得好足,分量感十足,面偏少啲,但夠食!牛筋最好食,軟糯又香,真係唔錯!🥢 芝士肉鬆蛋餅必食!好足料!但如果有蘸醬就更完美啦!🍳 整體嚟講,呢間店真係可圈可點🤣不過飲品就一般,水準唔夠,價格又貴,唔好飲就唔好點啦!總體來講都係值得一試!💰✨
已回訪N次🤩

芝士肉鬆蛋餅必食!好足料!但如果有蘸醬就更完美啦!🍳

用餐優惠
試食活動
2024-09-01 664 瀏覽
我們點了炸排骨便當和鹽酥雞麵,這𥚃主食和小食都很是不錯!先來鹽酥雞撈麵。麵條韌性十足,入口有嚼口。雞肉炸得酥脆爽嫩,不會太油膩,麻醬撈麵更是增添了一股濃郁芝麻香,層次十足。接著品嚐了炸排骨便當。排骨份量大,外層酥脆,不會太乾,內裏肉質鮮嫩多汁。搭配香濃的魯肉飯,飯香濃郁,肉醬份量不少,也很夠味,加上幾款配菜,便當份量十足,令人滿足。飲品不少得要點熱珍珠奶茶。這𥚃的奶茶濃郁順滑,搭配有咬勁的珍珠,有一種微甜而回甘的感覺,配搭主食十分不錯!總括而言,這家阿木台灣麵的每一道菜也發揮不錯,服務也很好,美味又飽足!
我們點了炸排骨便當和鹽酥雞麵,這𥚃主食和小食都很是不錯!

2024-08-30 381 瀏覽
牛肉麵的牛肉和牛筋好大塊,肉質鮮嫩美味,鹽酥雞便當值得一試正宗台灣味,珍珠奶茶都不錯👍🏿價格都正常 ,有個瘦瘦的小姐姐服務態度一流💪🏻和親和。下次一定會再去嘗試
牛肉麵的牛肉和牛筋好大塊,
肉質鮮嫩美味,鹽酥雞便當值得一試
正宗台灣味,珍珠奶茶都不錯👍🏿
2024-08-22 632 瀏覽
旺角都有阿木台灣面!啱晒同朋友行完街街去醫肚😆 最愛呢度嘅牛肉麵,價錢又抵食真係會再三encore招牌紅燒牛肉麵點會唔叫,次次去都係必食!上枱聞到香噴噴,熱辣辣食先係最好食,呢到既牛肉最正係夠厚切入口軟腍肉味濃,面質有咬口送埋湯底一齊食就最正。另外食台灣嘢都會嗌嘅滷肉飯,白飯面頭鋪滿香噴噴嘅滷肉,呢度嘅肥瘦均勻食落唔會好油膩,加埋鹽酥雞送飯超邪惡,雞雞炸得好香脆,雞肉嫩滑又大舊每一嚿都啖啖肉!最後嘆番杯奶茶,好滿足🙂

最後嘆番杯奶茶,好滿足🙂
2024-08-16 570 瀏覽
這間台灣人主理的正宗台灣菜餐廳,久仰大名,之前由廣華街搬遷到豉油街後,一直未有機會一試,每次吃飯時分經過都要等候很久。這次適逢朋友聚會約了在這邊吃午飯。平日午飯時間,也人流不絕,要等位。幾乎每一枱都有客人點牛肉麵或是鹽酥雞便當。我們二話不說也點了麻辣牛肉麵或紅燒牛肉麵,其他朋友想吃飯餐,所以點了鹽酥雞飯。鹽酥雞便當便當套餐包含主菜、肉燥飯及三款配菜,蠻豐富的。肉燥拌飯吃,不知不覺就整碗飯都吃完,加上加了醃菜、配菜一拼吃,特別下飯、開胃。麻辣牛肉麵牛肉肉質軟腍,還有些牛筋部分,炆得很入味。湯底還有酸菜。麵條份量蠻多,有彈性,很掛湯。
鹽酥雞便當
麻辣牛肉麵
2024-08-12 514 瀏覽
今天來到旺角,在旺角豉油街發現上次吃的台灣便當💕於是決定再試☺️呢次要吃上次沒有吃的鹽酥雞便當🙈食物鹽酥雞便當🤫有選擇困難症啊~~入去之前想同自己講想試台灣麵😂,但身體很想再吃肉燥飯😅~~撈飯真係一流!👻唔膩又好吃,份量槓槓好鹽酥雞非常之香脆😍還有淡淡的鹹味。排骨便當排骨便當都係繼續推介的☝🏻超鬆脆!而且有我手掌咁大台灣腸台灣腸也是必嗌的,超好食!大家share就剛好冬瓜茶我呢個餐仲有一杯冬瓜茶,都係好值得飲!因為佢唔係死甜,飲完成個人好舒服~尤其是而家呢啲咁熱嘅日子,簡直係救星!

食物

鹽酥雞便當

鹽酥雞非常之香脆😍還有淡淡的鹹味。

排骨便當

排骨便當都係繼續推介的☝🏻超鬆脆!而且有我手掌咁大

台灣腸

台灣腸也是必嗌的,超好食!大家share就剛好

冬瓜茶

2024-08-10
  • 鹽酥雞便當
  • 炸排骨便當
2024-08-11 419 瀏覽
今日一早去咗旺角同friend食晏,上次喺荔枝角食完覺得阿木好食抵食,所以就約咗個friend去。我要咗麻醬乾拌麵 , 配小食 揀咗鹽酥雞(小份),凍飲要台式奶茶加$5。醬份量夠撈麵,少少辣嘅嘢味;鹽酥雞好香口,咸咸地幾惹味。 朋友要左肉燥拌麵,配小食 揀咗台灣腸都係飲台式奶茶加$5。比較中意肉燥無肥膏,撈飯又好食。台灣腸唔會太硬,加埋蒜片再香啲。另一朋友見到我地個餐,就再佢mix埋一齊點咗個肉燥拌麵+鹽酥雞😂 自由配搭壓確實不錯!

醬份量夠撈麵,少少辣嘅嘢味;鹽酥雞好香口,咸咸地幾惹味。

朋友要左肉燥拌麵,配小食 揀咗台灣腸
都係飲台式奶茶加$5。

確實不錯!
2024-08-07
午餐
2024-08-08 385 瀏覽
阿木台灣麵(旺角)❣️今日假日帶主子們出巡,唔講唔知,行過發現旺角阿木台灣麵原來係寵物友善餐廳,咁一定要入去試下!餐牌有飯有麵,主打套餐系列,價格非常實惠。🌟鹽酥肉便當外層金黃色的鹽酥肉,咬落去咔咔聲。火候控制得相當好,肉汁鎖緊。一啲都唔柴,入面好Juicy又嫩滑。跟便當仲有有三種配菜,解膩開胃。搭配台式經典滷肉飯。眼見到有一粒粒肉燥,肥瘦均勻。肉汁鹹度適中。珍珠米軟熟,粒粒分明。撈肉汁食非常可口。🌟鹽酥雞即叫即炸鹽酥雞,絕不翻炸!熱辣辣。炸粉超級薄,外脆內軟,雞肉嫩滑juicy,充滿台灣夜市的味道。調味適中,鹹香可口。令人停唔到口。❣️總括而言,寵物友善嘅餐廳不多,尤其喺旺區。阿木台灣麵係值得推薦嘅寵物餐廳。而且價格親民,份量頗大,性價比高。門口仲有好多台灣商品,價錢亦好合理😏
阿木台灣麵(旺角)

🌟鹽酥肉便當

🌟鹽酥雞

2024-08-07 377 瀏覽
今晚同朋友去咗旺角嘅「阿木牛肉麵」,環境整潔舒適,職員親切有禮。叫咗好多嘢食,個個都好正!首先試咗佢哋嘅「鹽酥雞便當」,炸得恰到好處,外焦內嫩,雞肉彈牙多汁,送飯一流。再試咗佢哋嘅「台灣腸便當」,粗壯肥厚嘅台灣腸仔,煎至金黃酥脆,咬落去啲汁噴晒出嚟。香濃惹味嘅腸仔配搭上滑嫩嘅滷水蛋,實在是絕配。最後試咗佢哋嘅「麻醬拌麵」,細滑嘅麵條配搭上濃郁香濃嘅麻醬,夠味卻唔會太膩。上面嘅新鮮青瓜絲為這道菜添加咗清新爽口嘅感覺,夏日食起嚟清爽可口。總括嚟講,「阿木牛肉麵」嘅環境、服務同埋嘢食質素都好出眾,非常值得一試!

• 台灣腸便當
  • 鹽酥雞便當
2024-08-07 394 瀏覽
又去咗食台灣菜,今日試咗新嘢,除咗食芝麻醬冷拌麵,就梗係唔少得食牛肉麵啦1. 芝麻醬冷拌麵:麵條Q彈有嚼勁,芝麻醬香濃回味無窮,清新爽口,是夏日裡清涼解膩的絕佳選擇。2. 鹽酥雞:外酥內嫩,鹹香味十足,搭配清脆爽口的小菜。肉質鮮嫩多汁3. 紅燒牛肉牛筋麵:濃郁的牛肉湯頭,入口即化的牛筋,配以彈牙的麵條,層次豐富,4. 凍奶茶:茶香醇厚,奶味濃郁,冰涼順滑5. 凍冬瓜茶:冬瓜的甘甜與茶葉的香氣完美融合,微微酸甜,入喉清涼解渴,是夏日裡的最佳解熱飲品。下次都會試佢其他小菜,例如蛋餅,今次因為太飽所以冇食,下次一定要試返😏😏

4. 凍奶茶:茶香醇厚,奶味濃郁,冰涼順滑

2024-08-07 456 瀏覽
垃圾!首先一入座沒有人理會,有兩名男職員只在裡面傾計,叫也沒理,ok食物上枱,鹽酥雞淡而無味,鞋霎霎,飲品如同飲糖水,環境差,無冷氣,室內溫度超過40度,廁所又話壞連出入的門都壞,枱與枱又迫,抖不過氣,免費都吾會再來,貼錢買難受!
2024-08-06
2024-08-07 573 瀏覽
紅燒牛肉牛筋麵($79)湯底好清,味濃帶微酸。牛𦟌好腍兼入味,牛筋同樣軟腍。麵條正常唔糊口。炸排骨便當($65)需時十數分鐘。炸粉脆,醃味夠,豬扒夠軟身唔嚡。唯一可惜係炸粉痴唔實塊豬扒,一夾就甩頭甩髻。肉燥味濃唔肥膩,撈飯一流。惠顧麵類或飯類,可半價享用飲品。珍珠奶茶(+$15)、黑糖珍珠鮮奶(+$17),兩杯都正常發揮。枱面有一罌自家製麻辣醬,個人覺得好掂,啱哂我口味。麻味多於辣味,配麵、點豬扒、甚至加落肉燥撈飯都好好味。PS:冷氣唔係好夠,人多就更熱,尤其食湯麵,食到流哂汗。
紅燒牛肉牛筋麵($79)

炸排骨便當($65)

惠顧麵類或飯類,可半價享用飲品。

PS:冷氣唔係好夠,人多就更熱,尤其食湯麵,食到流哂汗。
黑糖珍珠鮮奶、珍珠奶茶
紅燒牛肉牛筋麵
炸排骨便當
自家製麻辣醬
自家製麻辣醬
2024-07-30 313 瀏覽
最近OpenRice有開飯熱店選舉,一登入就見到叫我投票,回顧番過去食過同收藏過咁多間餐廳,一見到阿木台灣麵又心思思想食,所以同friend weekend又去咗,再次覺得真係幾抵食我哋去食 lunch set,我叫咗鹽酥雞便當,lunch set $59算抵食但份量都好充足,鹽酥雞起碼有十件,炸得好酥脆。本身便當set包咗開胃小食三款同肉燥飯,肉燥份量好多,好juicy又唔會過鹹。珍珠米粒粒圓潤彈牙,同肉燥係最好朋友我個friend叫咗牛肉麵,我武士道但佢話都唔錯,湯底好濃郁,肉又係份量好多。最正係套餐加杯珍珠奶茶只需$10,我唔想飲凍嘢淨係叫咗跟餐檸水唔使加錢都有三片檸檬唔錯!

2024-07-28 338 瀏覽
阿木台灣麵係旺角站E2出口步行大約6分鐘。食台灣特色食物小店。食物多款選擇:麵類、便當、飯、腌菜、台灣小食、蛋餅及飲品。✅香蔥麻辣肉燥飯肉燥飯,配上大量嘅香蔥加上麻辣, 及肉燥真的是另一番味道。✅滷肉飯滷肉飯係台灣經典美食之一,簡單得來好考驗廚師嘅技巧。滷肉肥瘦得宜,飯粒分明配合滷肉醬汁非常美味。阿木台灣麵💥💥旺角豉油街60至102號鴻都大廈地下3-4號舖
阿木台灣麵係旺角站E2出口步行大約6分鐘。
食台灣特色食物小店。
食物多款選擇:麵類、便當、飯、腌菜、台灣小食、蛋餅及飲品。

✅香蔥麻辣肉燥飯
肉燥飯,配上大量嘅香蔥
加上麻辣, 及肉燥真的是另一番味道。
✅滷肉飯

阿木台灣麵
💥💥旺角豉油街60至102號鴻都大廈地下3-4號舖
2024-07-18 597 瀏覽
▪️ 紅燒牛肉麵 ▪️呢間旺角嘅台灣小店嘅紅燒牛肉麵真係一絕!湯底濃郁香醇,牛肉炆得好嫩滑,入口即化。麵條彈牙有嚼勁,吸收晒湯底嘅味道,每一口都充滿咗牛肉嘅香味。仲有幾塊大塊牛肉,量足味美,食完真係滿足。▫️ 肉鬆蛋餅 ▫️肉鬆蛋餅都唔錯,薄薄嘅餅皮煎得金黃香脆,內裡包住滑嫩嘅蛋同肉鬆,味道非常豐富。每一口都可以感受到蛋嘅香滑同肉鬆嘅鹹香,真係好好味。配埋少少甜辣醬,味道更加突出,食完唔會覺得膩。▪️ 珍珠奶茶 ▪️講到台灣飲品,點少得珍珠奶茶!呢度嘅珍珠奶茶奶味濃郁,茶底清香,就係甜咗少少。珍珠彈牙爽口,唔會太硬或者太軟,口感剛剛好。
▪️ 紅燒牛肉麵 ▪️

肉鬆蛋餅