2017-12-06
一踏入冬天 打邊爐一定係最佳選擇!打粥底邊爐聽得多,食就真係第一次。叫左海佬忘情鍋 簡單黎講 鍋入面有龍蝦 鮑魚 蟹 蜆 雞件 當然仲有粥啦。6分鐘後開蓋!店員提醒先食鮑魚>蟹>龍蝦。唔係講笑 d海鮮大大隻 好新鮮又有肉 好正呀!再試埋d粥水 因為同海鮮煮埋一齊既關係,一碗白粥入面都會有d海鮮鮮味 店員推介食粥時落埋菜莆 食粥時又想有d咬口 的確好極!如果想咸少少可以自行調較。無限添加粥水湯水,其實食到咁上下都已經半飽狀態了。但黎得既當然仲要試埋其他配料打返個粥底邊爐啦!任食都係每人加多30蚊。首選必點一定係大大條既紫菜響鈴。響鈴食得多但紫菜響鈴我真係第一次食!淥一淥就食得,脆卜卜之餘仲食到好香既紫菜味。一定要試!特長蟹棒買點就緊係夠晒長啦 淥得耐左都唔會話散到唔見左。仲有既系韮菜餃,皮唔太厚,饀夠飽滿又入味!一食就知唔係超市求其買既包裝餃,可以話係真材實料。仲之就好味啦呢餐真係食到捧住個肚皮走。係一個開心食既飯局。
呢餐真係食到捧住個肚皮走。係一個開心食既飯局。