2017-10-02 206 瀏覽
朋友BB满月,係荃灣探完BB後自己去搵食朋友話屋企付近有間任食粥底打邊爐好正,係頂爺開有質素保證有間房可以自成一閣$28一杯又係平喎荔枝沙冰忌廉好好味個粥好清有南瓜同芋頭响玲差唔多手臂咁多好鬆化粟米唔會乾身,大大粒脤卜卜福建椰菜花,唔知點解咁好食同平時果D好唔同比較甜同爽口前前後後叫左3碟菜全部都好新鮮,令到個粥好清甜食到最後先加肉,豬肉好新鮮好有光澤,無雪味lunch食$118呢個價錢絶對可以回本
朋友BB满月,係荃灣探完BB後自己去搵食
朋友話屋企付近有間任食粥底打邊爐好正,係頂爺開
有質素保證
有間房可以自成一閣
$28一杯又係平喎
荔枝沙冰忌廉好好味
個粥好清
有南瓜同芋頭
响玲差唔多手臂咁多
好鬆化
粟米唔會乾身,大大粒脤卜卜
福建椰菜花,唔知點解咁好食
同平時果D好唔同
比較甜同爽口
前前後後叫左3碟
菜全部都好新鮮,令到個粥好清甜

食到最後先加肉,豬肉好新鮮
好有光澤,無雪味
lunch食$118呢個價錢絶對可以回本
2017-10-01 126 瀏覽
新鮮海鮮,蟹上枱還是會動的。有鮮蝦、蜆、鮑魚、聖子、貴妃蚌同多寶魚,配以粥底邊爐,好鮮好好味。這是第一煲海鮮粥,偏淡但很有魚味。很少地方有自家製響鈴,值得推介,滑而不膩。魚腐牛肉也很好味。我們還叫了豬肉片、大蟹棒及菜…好味…加了其他餸菜的粥底,是另一味道。大大杯飲品,好抵,配邊爐一流。筷子設計,好得意,很衛生。只是粥底有點稀…食到後半段,很熱…滿頭大汗…全場滿座。值得一讚,待應很好很禮貌,推介什麼值得食,還教你先落什麼打邊爐,很友善。
很少地方有自家製響鈴
大大杯飲品,好抵,配邊爐一流。
筷子設計,好得意,很衛生。
只是粥底有點稀…
食到後半段,很熱…滿頭大汗…全場滿座。
值得一讚,待應
很好很禮貌,推介什麼值得食,還教你先落什麼打邊爐,很友善。

• 炸響鈴
  • 海鮮
2017-10-01 133 瀏覽
我地6個人嗌左海鮮粥底火煱,對於我依個中意食海鮮既人黎講實在好正,有蜆,有小鮑魚,有蝦,同一般火鍋店唔同依道主要食海鮮,但其他配料都好不錯,響拎好大舊😂見過最大既一次
2017-09-17
5 分鐘 (堂食)
2017-09-29 112 瀏覽
表弟仲有幾日就返外國啦, 前幾日食左次蒸海鮮食到佢意猶未盡問我仲有冇好食既海鮮帶佢去食, 因為佢酒店係荃灣, 所以今次帶佢黎我之前食過幾好食既阿爺粥品涮涮鍋開餐識叫既一定叫SET, 咁抵食好多我幾LIKE阿爺既D個筷子設計, 衛生得黎, 又唔會咁唔環保粥品D個粥其實冇咩花巧野, 未淥野食之前試過其實同一般白粥冇咩分別,但係待應教我地淥完海鮮食一次粥, 食完, 落新粥, 淥完肉, 再食, 食所有粥都可以加少少調左味既生菜落去, 待應教咁好食D海鮮粥真係不得之了, 多寶魚甜係人都知, 仲有其他海鮮既精華, 回味無窮;而肉粥就無想像中咁多油, 有肉味得黎幾甜, 我真係唔知點解D間阿爺既粥底既粥係特別好食海鮮主食D個SET有齊晒魚, 蝦, 蟹, 貴妃蚌, 沙白, 蜆, 應有盡有, 而且都幾新鮮下, 我最LIKE係蝦, 又大隻, 又爽, 又唔梅, 我搶埋表弟果隻食除主食外, 另外可以叫五樣野, 我地食左待應介紹既四樣野, 另外我想食菜, 所以叫左娃娃菜表弟見到響鈴, 真係嘩左一聲, 佢話未見過D樣野, D個響鈴係即叫即炸既, 索D粥真係不得之了, 佢鐘意到食左三條, 我同佢講係D間先咁好食, 比
表弟仲有幾日就返外國啦, 前幾日食左次蒸海鮮食到佢意猶未盡

問我仲有冇好食既海鮮帶佢去食,

識叫既一定叫SET, 咁抵食好多

粥品

食所有粥都可以加少少調左味既生菜落去, 待應教咁好食D

海鮮主食

, 索D粥真係不得之了, 佢鐘意到食左三條, 我同佢講係D間先咁好食, 比你食返係街邊買果D你應該會有二個反應

而牛肉都幾高質, 幾有牛味;豬肉丸幾特別, 係有午餐肉係入面既

APPLE CIDER
另外D個APPLE CINDER做緊特價, $38ONLY, 幾抵飲

我地唔洗轉放題都夠食, D餐再次食到我地兩個滿肚腸肥, 表弟話外國邊有咁多好野食呀, 香港美食之稱真係無改錯
2017-09-28
2017-09-28 113 瀏覽
今日同老公同埋寶貝女去這間阿爺粥品涮涮鍋度食,第一次食,我們三點鐘嚟食,食到四點半,98元一位,好抵食。用粥品做火鍋冇咁油膩,啲粥又可以食,新嘗試。這裡都好多款食物選擇,有52款,我們都叫咗好多嘢食,啲蜆及海沙白好新鮮,個響鈴好脆,炸魚皮都好脆,美國肥牛都好食,個巨根蟹棒好大條,都好正, 牛肉丸好食, 順德春花卷好味,到最後咪仲叫甜品大良炸鮮奶,炸鮮奶炸都好好食,味道整體都好滿意,同埋我個bb都可以食, 因為食物係新鮮的雞肉,又有bb凳提供, 整體98元一位,覺得好抵食 ,食100分鐘, 食物都好味道
用粥品做火鍋冇咁油膩,啲粥又可以食,新嘗試。
2017-09-28 3909 瀏覽
荃灣係最多隱世食店既其中一區之一, 米線, 西餐, 小食, 應有盡有,今次同同事過開黎沙咀道D邊做野, 我地屋企都冇煮飯就一齊食, 見到有間食粥底火鍋有最近好HIT既KEYWORD "阿爺"二百幾就有海鮮餐食, 就決定入去開餐海鮮大盛雖然只係每人二百鬆D, 但D海鮮絕對無HEA我地, 可能因為D間餐廳近出名又平又正海鮮既楊屋道街市掛, D個海鮮大盛有花蟹, 多寶魚, 蝦, 貴妃蚌, 鮑魚, 沙白, 蜆, 二百鬆D有埋鮑魚真係真心抵而我最鐘意食係鮑魚同貴妃蚌, 好新鮮, 而且好彈牙, 仲要係幾大隻, 一邊食一邊細細聲同同事講食D兩樣都抵而最有驚喜就係多寶魚, 唔係比兩舊你就算, 而係有一整條, 膠質幾重而蝦同蟹就係正常水平, 因為係花蟹黎既, 蟹肉比較少, 但個膏真係超正每人分到一大碗蜆+沙白, 食落好鮮, 無沙, 吐沙處理得好好海鮮粥淥海鮮前淥海鮮後食完海鮮待應好熱心咁過黎教我地可以試左個海鮮粥再淥D肉, D個海鮮粥雜合晒頭先食既海鮮既精華所在, 鮮甜綿滑無比其他配料除左海鮮外, 個餐仲有牛同五款自選食物, 個牛唔記得影, 但唔緊要因為我另外都叫左份牛, 個牛唔肥, 好有牛味, 唔錯,
見到有間食粥底火鍋有最近好HIT既KEYWORD "阿爺"
二百幾就有海鮮餐食, 就決定入去開餐

海鮮大盛

海鮮粥
淥海鮮前

淥海鮮後

其他配料

, 個牛唔肥, 好有牛味, 唔錯
, 而台灣腸有D辣, 幾岩口味, 個伯爵豬肉丸係豬肉混牛餐肉打成一粒丸咁, 好特別
, 個響鈴係即叫即炸, 超長, 勁飽肚

本來我地一心都諗住加30蚊叫放題, 但待應都同左我地講話食完個餐可以再決定, 食完個餐終於明佢點解咁講, 已經超飽, 食唔落任何既野了。間野係19:45突然勁多人入黎, 唔怪得會SET20:00埋單會每人平20蚊啦, 我地咁精明當然係19:57分埋單啦
, 抵呀!
2017-09-27
「粥、足」粥底,可以聯想知足、滿足,富足,而今次這個粥底火鍋都令我有這些感覺!環境乾淨、舒適,每一張枱都放左一盆花作點綴,食都食得特別開心。唔同醬料任君選擇,好多火鍋店既醬汁都俾客人用到好污糟,而呢間有注重呢點,醬料器皿都算乾淨,值得欣賞!事不宜遲,直接開餐啦喂!很多人說阿爺粥底火鍋大件夾抵食,真係名不虛傳,我仲未加任食既份量已經放到成枱係,侍應姐姐貼心貼心溫馨提示我地,份量絕對唔少!有無得輸既海鮮拼盆、特製豬肉丸、玫瑰花豬頸肉、牛肉等⋯⋯見到都食指大動1. 大良炸脆奶脆而不油,外脆外軟,完全不覺油膩,食幾舊都仲有大把quota繼續食2. 特大響鈴卷見到這個心情超興奮,咩煩惱都唔記得哂,比手勁大,以為食完會好滯,但配粥底能完全中和油膩感同熱氣,正!3. 海鮮真係無得輸大中小蜆樣樣齊,粒粒皆新鮮!還有超多膏既蟹,膏甘香,肉質超鮮,晶瑩剔透好嫩滑!鮮蝦簡直好食到感動落淚,超爽彈~鮑魚一貫既水準,食哂呢盆海鮮,已經好滿足,好富足!果然阿爺粥底火鍋頂呱呱!4.玫瑰花豬頸肉、特色午餐肉豬肉丸這些就是創意!將傳統火鍋加少少心思,就完全吸引到客人的眼球,每一口都吃到心思同創意。最後,送上桂花椰汁糕為
「粥、足」

1. 大良炸脆奶

2. 特大響鈴卷

3. 海鮮真係無得輸

4.玫瑰花豬頸肉、特色午餐肉豬肉丸

最後,送上桂花椰汁糕為這餐畫上圓滿的句號。

• 海鮮
  • 大良炸脆奶
第一次用粥底打邊爐 原來係咁正架之前都食過粥底火鍋,但通常係一層層蒸完d海鮮,等d鮮味流去d粥到,最後都好飽,食唔到d粥今次係直情用粥打邊爐,而咁多種邊爐當中,我最鍾意呢種,因為佢清清地但又不失當中既鮮味,無咁熱氣,點少少豉油已經好夠,出面好多火爐都好重味精,用粥打邊爐好清新,好岩我口味,最重要食到個鮮味!因為要響應環保,只係尾尾會更換,係一個非常好既概念!好創新!套餐有218 / 268 / 328 主要海鮮唔同,同埋每位+ $30可以變任食,講真真係超抵,鍾意打邊爐,呢間性價比真係高,食到勁滿足都係$300幾蚊~直接用粥打邊爐今次叫左$218套餐,再加$30任食,份量係超多,海鮮生猛新鮮,有蝦、蟹、蜆、魚!見到都流哂口水!仲有鮑魚食呀痴線!!海鮮黎講超平,整體都好新鮮,蜆唔會太咸,有粥中和返;鮮蝦出奇地彈牙,就算放到最後食都好鮮;鮑魚一人一隻;魚都好嫩好滑,最後都清哂成盆野!美食當前⋯⋯⋯估唔到用粥烚海鮮都咁正,有驚喜仲會包一碟牛肉,雪花分明,份量一d都唔少野,一卷一卷賣相靚服務員好好介紹左呢個大良炸脆奶,必食!必食!以為佢好炸好熱氣,食落香口又軟熟,口感唔係春卷個種咁,非常特別,
第一次用粥底打邊爐 原來係咁正架

因為要響應環保,只係尾尾會更換,係一個非常好既概念!
好創新!

直接用粥打邊爐

估唔到用粥烚海鮮都咁正,有驚喜

仲會包一碟牛肉,雪花分明,份量一d都唔少野,一卷一卷賣相靚

服務員好好介紹左呢個大良炸脆奶,必食!必食!以為佢好炸好熱氣,食落香口又軟熟,口感唔係春卷個種咁,非常特別,好好食

一定要叫呢個玫瑰花豬頸肉,單單賣相已經俘虜左我既心,影相都影幾分鐘,呢d咪叫心思囉!食落夠哂爽口!

打邊爐點可以唔叫支酒飲下

最後仲有桂花椰汁糕,問您死未?真係好飽好滿足,食呢個清清地refresh下好正

• 玫瑰花豬頸肉
  • 大良炸脆奶
  • 鮮蝦
2017-09-25 68 瀏覽
第一次食粥底,海鮮新鮮,肥牛美味,唔係差既牛肉,嚮鈴勁大條,同油炸鬼都係即炸,所有材料都好新鮮,海鮮頭盤(有鮑魚,多寶魚,蝦,蟹等等),加配料放題(加$30),加埋一都係$300左右,醬料仲要無限添加,粥底都係無限加,八點半前離座又平$30,係飲左支細可樂$12,貴左啲!絕對會再幫襯
2017-09-19 110 瀏覽
最初見到呢間火煱店叫"阿爺",又見到鼎爺剪綵張相貼左0係門口,仲以為係鼎爺開添,但食完見唔對路後上網查一查,先發現原來同鼎爺無關既,只係呢間野套阿鼎爺光同想誤導人。講返d野食,佢地d海鮮就真係又細件又唔新鮮,蜆又多沙,d蝦又梅,d貴妃蚌又洗得唔乾淨,真係俾錢買難受。。。最差既係果位經理哥哥,態度極差,叫佢果陣又扮聽唔到,俾order紙佢果時又時運高扮睇唔到,仲仆x到出陰招,叫我地入座時又話雖然唔夠9點,但只要9點後落order都可以有優惠,但埋單果陣又話只有套餐可以優惠,但啤酒就無,阿哥哥仔,套餐同啤酒都係寫住9時後入座可有優惠,但點解最後得返套餐有優惠?各位兄弟姐妹小心中伏。。。。。。
,但食完見唔對路後上網查一查,先發現原來同鼎爺無關既
,只係呢間野套阿鼎爺光同想誤導人
各位兄弟姐妹小心中伏。。。。。。
2017-09-16
45 分鐘 (堂食)
  • 最好唔好食
2017-09-14 3405 瀏覽
很多香港人每個月均會吃火鍋,粵式(廣州),川式,日式,瑞士式,蒸氣草帽鍋,台式…輪流掀起熱潮。順德式火鍋較冷門,有不同的韻味,可自成一系,你嚐過嗎?📚📚「順德粥」📚📚順德是魚米之鄉,順德人妙手把河鮮和靚米徹底鎔冶一爐,創造順德粥品火鍋。明清時順德蠶絲業興盛,女工收入豐,經濟獨立,衍生「自梳女」。她們的巧手,在厨藝,家務都超凡,成為順德粥品火鍋出現良好條件。她們(馬姐)來香港,東南亞從事家傭,把「順德粥」傳到香港。先說「順德粥」,是生滾粥,順德人多作為早餐。把生料放在小鍋中滾熟,轉變為大鍋便是粥品火鍋。此店午市有粥品餐,我點選了豬什元帥粥,試試生滾粥的水準。等了10分鐘,賣相很好,有「鼎沸」視覺效果。粥是滾燙,份量比一般粥店的大碗還要多,故約43元價格合理(沒有加一,茶芥錢)。味道鮮甜,齒頰留香,粥品杰稠綿滑。提供了葱,冬菜,芫荽任人取用,令粥更添加分數。缺點是豬雜用料「孤寒」,主要有3條粉腸,3小片潤,沒有腎,豬肉丸,心,肚。「油炸鬼」是即炸,尚有餘溫,長而粗大,香脆無比,水準甚高。用來蘸粥和撕碎下粥均是極品!以我經驗,只有中環威記水準相近。🥘🥘「粥品火鍋」🥘🥘市面上粥品火鍋店不多,鍋
順德式火鍋較冷門,有不同的韻味,可自成一系,你嚐過嗎?

📚📚「順德粥」📚📚
此店午市有粥品餐,我點選了豬什元帥粥,試試生滾粥的水準。

豬什元帥粥

即炸油炸鬼

提供了葱,冬菜,芫荽任人取用,令粥更添加分數。

🥘🥘「粥品火鍋」🥘🥘
市面上粥品火鍋店不多,鍋心粥底,聚滿坊粥底,滿粥順德三店,只是在客人食完之後,撈起食材,把「粥瞻」加入湯底,讓食品可品嚐一品鍋粥。此做法似是仿效蒸氣草帽鍋,應稱為「粥底火鍋」。
同集團的水上人氣鍋提供桑拿鍋,實是太極鴛鴦火鍋,只是其中一邊是粥品火鍋
此店標榜是「有米粥鍋」,真正是把食材放進粥內,故較為正宗,應稱為「粥品火鍋」,以示區別。

此店此餐是在中午,下午茶的「輕食」。如此吃下午茶,我是平生第一次。對比上述午市套餐,只是加40元,價甚低,只是一般晚市粥底火鍋餐的40%價格。請參考我上載的餐單。

📖📖順德粥經📖📖
粥底是白粥,有少許南瓜,芋頭。
首先味方面,嚐了三口,如說是廣州白粥則可以,是清淡無味的粥。順德粥應是很講究,根據馬姐歐陽煥燕的煮法,以玉竹,肉等多種食材煲成上湯,隔渣。另把米浸水後,打碎,後加油鹽,煲成粥後,只取「米花」和「米油」。兩者結合,便成佳品。
此法是百年前,「阿爺」時代煲粥法,此店未全遵循。應倍加誠意。
次觀色,談不上乳白交融,用勺舀一下,透明有光澤,水影盪漾。亦稠亦稀,所以全程沒有「黏」底。店員會為你加粥,黏度此方面高分。
三論香,新裝修爐具新式,卜卜之聲不絕,「富士山」在中央爆發,幅射呈環形散開去,米花呈菊花飄到火鍋邊。熱氣嫋嫋,米香隱隱。不過不失啦。

🦀🐟🐥順德粥品火鍋六部🐂🌱🥘
有50款食材任食。順德人食粥品火鍋,下食材落鍋有程序,我依次進食如下:
一落有殼類海鮮:
沙白蜆和黃金蜆黃白分明,蜆肉有大有小,均算鮮嫩。

蜆,魚腐

二落魚:
順德兩大家魚-鯪魚滑,鯇魚雲均缺貨,真可惜,大大影響了粥品鮮味。食了鯪魚釀豆朴,順德魚腐,質素很一般,魚湯米線店的材料較此店好。開順德菜系店,應提高此類家鄉食品質素。
魚片頭,蟹柳都是平凡。炸魚皮太碎,調味欠力度,更說不上是「即炸」,比三才麵店差距很大。

釀豆朴,魚片頭,蟹柳,魚皮

三落雞件:生滾雞粥亦是順德菜招牌,亦做得不算突出,無鮮味。火鍋店除了海鮮盤了得,一般材料亦須有一定水準。

肥牛,滑牛肉,豬雜

四豬牛肉類:猪潤,猪腰,粉腸,豬肚四大「元帥」水準高,厚肚,顏色鮮明,很快便稔滑,份量甚多。牛肉丸,滑牛肉,手工貢丸,台灣腸亦在水準之上。肥牛則牛如其名,是低價平貨。

豬雜,牛肉丸,伯爵肉丸

五落菇菜類:
雲南野菌,鮮冬菇,唐生菜亦是普通啦,菌類
欠鮮味。

皮蛋,台灣腸,菇火類,肉丸

六吃粥:
加了芫荽,葱,油炸鬼,胡椒粉四大佐料,盡飲粥品。沒有魚蝦蟹助陣,當然不是上品。粥已變杰,米香肉脂交融,綿潤溫滑,算是妙品。百味匯聚,百鳥歸巢,百花齊放(30種食材)。應多供應鯇魚片,頭,則此午市輕食粥火鍋可以持續受落。無魚粥難鮮。

順德粥品火鍋

🌸🌸順德食品🐮🐮
另有兩樣順德名菜任食。
我愛「順德春花卷」,這是少見的順德名菜和懷舊菜。
野雞卷較普遍。原來當年是男女分席而食,男子食後者,女子食春花卷。豬網油(網狀的肥脂肪)炸韮菜,近年少食,味道不豐富,但值得一試。

順德春花卷(左)大良炸鮮奶(右)

順德人善於以水牛奶入饌,大良炸鮮奶是名菜。此店以捲筒狀炸牛奶,皮較厚,未夠香口。熱度亦不足,不是「即炸」。

🌹🌹其他食品🐷🐷
四大特色食品如下:
響鈴特長,大於火鍋直徑。可惜亦不是「即炸」,大大影響口感。

響鈴特長,惜不是「即炸」

玫瑰花豬爽肉同樣有綽頭,是色味俱全,以雪櫃冷凍成型,我自行砌成花畫。感覺是食豬頸肉。

玫瑰花豬爽肉

伯爵豬肉丸是豬肉加午餐肉,我是第一次食,有午餐肉香味撲鼻而來,佳品。
「油炸鬼」真是「即炸」,和上次一樣水準,上品!

🔎🔎🔎🔎🔎🔎🔎🔎🔎🔎🔎🔎🔎🔎🔍🔍
總括而言,店名標榜老派厨藝,應多豎立順德菜的形象,並推廣粥品火鍋
順德魚類食品應入靚貨,「即炸」應名符其實,如此店茶包,濃香可口,是在乎是否有誠意做到最好。
粥品質素更關係粥品店存亡,應依古法煲出好粥底,吸引跨區饕客。

裝修雅致,多卡位,惜位置遠離港鐵站,其實是在鹹田街。港鐵B出去衆安街,到沙咀道後,轉左。
2017-09-12
豬什元帥粥
即炸油炸鬼
豬雜,牛肉丸,伯爵肉丸
順德粥品火鍋
玫瑰花豬爽肉
  • 伯爵豬肉丸
2017-09-14 136 瀏覽
選了$218套餐另要每人加$18茶芥,沒有加$30任食都夠飽!海鮮是新鮮的,牛肉麻麻,魚皮凍豆腐不錯,唯粥底不夠綿(雖然已加了南瓜和芋頭在內),可加多點就好了🤣
2017-09-13 136 瀏覽
我本身係一個唔好食粥嘅人, 通常都係病冇胃口嘅時候先會食粥, 今日表妹表妹夫介紹我去試新嘢,就係荃灣一間新開冇耐嘅阿爺粥品手工涮涮鍋。打邊爐就食得多,但用粥底嚟打,今次都係第一次嘗試,估唔到又出奇地好味。我哋order咗個每位$218嘅套餐, 當中包括有八款主食, 除了美國肥牛外,其他都係新鮮海鮮 ,如 海花蟹(半隻)、多寶魚、海蝦、貴妃蚌、新鮮鮑魚、海沙白同埋黃沙蜆。 呢個套餐算抵食,除咗以上嘅食物外,我哋仲可以係個配料list 度揀多五款, 我哋揀咗豬爽肉、牛柏葉、滑雞、韭菜餃同埋即炸響鈴。 我特別想講下個豬爽肉同個即炸響鈴,個豬爽肉砌成朵玫瑰花形, 論賣相已經冇得輸, 而且啲肉質仲好爽口,食落口近似豬頸肉。  至於碟即炸響鈴,係見到隔離枱嗰碟覺得好吸引,忍唔住叫咗碟,食落口好鬆化,依家先知原來響鈴可以用嚟送粥,佢哋原來係好夾㗎!講番個粥底,其實一開始只係一煲普通嘅白粥, 但當食到咁上下啲料落得七七八八嘅時候, 啲海鮮嘅鮮味已經落晒D粥度,真係勁好味, 再配埋佢哋免費送嘅芫茜、菜脯同葱, 連我一向唔太鍾意食粥嘅人都添咗幾碗。最後,佢哋仲勁細心,當你食完熱辣辣嘅粥後,埋單前佢哋會送一

最後,佢哋仲勁細心,當你食完熱辣辣嘅粥後,埋單前佢哋會送一碟冰涼嘅桂花糕,等你可以清一清個喉嚨,呢餐真係大滿足呀!

2017-09-10 132 瀏覽
今次同朋友第一次試食呢個粥品唰唰鍋。本身以為可以散叫,但係原來要每位計。所以如果有朋友對海鮮敏感既朋友,就唔好一齊嚟啦,因為都會照計錢。如果可以散叫就會flexible d。我哋叫咗$218嗰個餐係八點之前離坐,可以優惠價$198食,呢個都幾好啦!起初以為可以每人再揀5款配料,因為之前喺其他火鍋店食過都可以每人揀五款。如果可以每人都揀五款,就會可以試多啲食物。至於食物方面,啲海鮮都算多,都算幾新鮮,最好味係個海蝦。另外值得一讚,係個粥底!全無添加,冇味精、冇鹽,煮完啲海鮮啲精華落晒個粥到,好鮮甜,好正!不過如果個粥可以稠返啲就好啲。如果住喺附近嘅朋友都值得一試。

至於食物方面,啲海鮮都算多,都算幾新鮮,最好味係個海蝦。

不過如果個粥可以稠返啲就好啲。

如果住喺附近嘅朋友都值得一試。
2017-09-10 98 瀏覽
咁大個人第一次食粥底涮涮鍋,呢度有好多粥底可以揀。我哋揀咗芋頭同埋南瓜。 我哋揀咗個218蚊嘅粥底火鍋餐,個煮食已經包括好多海鮮,有半隻花蟹、鮑魚、貴妃蚌、多寶魚、生猛海蝦、頂級肥牛,淨係食个個主食已經好夠飽。 之後成枱人仲可以揀多5樣餸, 我哋揀咗粟米、菜、雞件、烏冬、韭菜餃,因為主食已經有好多海鮮,所以我哋主要都係叫d 蔬菜類。个火鍋粥底又綿又香,淨係食啲粥都好抵。餐廳環境都好好,坐得好舒服。整體嚟講,食物同埋環境都,下次可以再嚟!

火鍋粥底又綿又香,淨係食啲粥都好抵。

餐廳環境都好好,坐得好舒服。

整體嚟講,食物同埋環境都
,下次可以再嚟!