餐廳: 雅 ‧悠蔬食
資訊:

👣 雅 ‧悠蔬食  Leisurely Veggie👣🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗 環境寬敞 以紫白色作主調每個座位下面有籃子可以放袋 頗貼心有時都會轉一轉新菜單唔好以為素食係冇啖好食!其實有好多都係很有創意同得過獎的菜式當日晚餐去 見到人流都幾多!𝙍𝙚𝙢𝙞𝙣𝙙𝙚𝙧💡 1個晚市套餐HKD$248包括 主菜、2️⃣款前菜、手卷、湯🥣、同甜品,飲品就要加配⭐️⭐️周打黃耳雪耳桃膠忌廉濃湯 ⭐️⭐️忌廉濃湯加上桃膠黃耳雪耳 質地濃稠香滑 飲到一塊塊桃膠 膠質豐富又帶有嚼勁碗湯好足料 🤪味道:🌕🌕🌕🌘🌑⭐️⭐️紅火龍果藜麥沙律伴無花果黑醋⭐️⭐️有甜甜的紅火龍果肉粒 藜麥和蔬菜🥗淋上黑醋味道酸甜開胃😋味道:🌕🌕🌕🌕🌑⭐️⭐️四喜烤夫 ⭐️⭐️原來烤夫是生麵筋的意思😝煮得好入味 酸酸咸咸的 入面還伴有枝豆粒同木耳爽口好食😜味道:🌕🌕🌕🌕🌑⭐️⭐️香芒牛油果苜宿芽手卷 ⭐️⭐️第一次食苜宿芽 即係好似一啲好幼既豆芽😌青草味較重乾爽脆口的紫菜入面包滿了苜宿芽 芒果粒🥭同牛油果🥑食到最尾仲有芒果粒所以唔會好似淨係食菜咁🤣係高纖低碳又健康既手卷味道:🌕🌕🌕🌘🌑⭐️⭐️伯爵紅茶乳酪蛋糕 ⭐️⭐️小小一件乳酪蛋糕 配上一顆藍莓伯爵紅茶味

👣 雅 ‧悠蔬食  Leisurely Veggie👣

🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗

環境寬敞 以紫白色作主調
每個座位下面有籃子可以放袋 頗貼心
有時都會轉一轉新菜單
唔好以為素食係冇啖好食!
其實有好多都係很有創意同得過獎的菜式
當日晚餐去 見到人流都幾多!

𝙍𝙚𝙢𝙞𝙣𝙙𝙚𝙧💡 1個晚市套餐HKD$248

意大利飯一定要趁熱食😆
入面有滿滿的菠菜汁
飯入面有合桃野菌 仲有腐皮卷 頗特別的配料🤩
個人覺得香脆腐皮卷值得一讚👍🏻
面層炸得酥脆之餘 內裏多汁!

味道:🌕🌕🌕🌗🌑

⭐️⭐️ 秘製千島醬田園牛油果薄餅 HKD$158⭐️⭐️

薄餅底烤得好香脆👍🏻
Pizza 配料頗充足 有軟滑既牛油果🥑
趁熱食芝士仲可以拉到絲!🧀🧀🧀
加分位係滿滿的千島醬 連埋芝士食超夾!😍

真心推介‼️

2021-07-30 98 瀏覽
作為食肉獸嘅我 素食真係少接觸🤭但係食過今餐之後令我有驚喜🤩原來素食都可以咁好食😙👏👏🚩 晚市套餐 $248-前菜: 紅火龍果藜麥沙律伴無花果黑醋+四喜烤夫-手卷:香芒牛油果苜蓿芽手卷-湯品:周打黃耳雪耳桃膠忌廉濃湯-自選主菜:黑松露美國蘆筍南瓜紫薯焗千層闊麵-升級甜品(+$30)宇治抹茶之旅兩個前菜都酸酸甜甜所以好開胃,份量正常👍三文魚手卷我平時就食得多,原來芒果牛油果🥑都好夾同fresh👏👏🤩最最最有驚喜就係個忌廉濃湯‼️‼️ 忌廉好cream同埋真係好濃味👍😜 ,加埋雪耳桃膠口感一流😎主菜千層麵都好食😋千層麵加埋紫薯令成個麵甜甜地😙最後個甜品係抹茶雪糕加黑糖抹茶啫喱,啫喱好QQ好濃味🙌🏼🤘🏼🤘🏼🚩大啡菇松露薄餅 $158呢個真係必須推介‼️‼️食材非常足料 第一啖食已經食到好香大啡菇嘅味道👍👍加上有芝士嘅配搭一流👏👏🚩土匪腐皮卷 (4件)$78外型好似一隻炸雞皮好可愛😂上枱嘅時候聞到好香土匪味做到外脆內軟😋😋😋不過我以為腐皮入邊會有啲紅蘿蔔絲等等 如果有番更多食材就100分😋😋總結時間🥰整體來講環境坐得好舒服服務態度都好好👍👍👍👍👍服務員會keep住幫你加水好少食素嘅朋友可以一試一定會令

作為食肉獸嘅我

-手卷:香芒牛油果苜蓿芽手卷
-湯品:周打黃耳雪耳桃膠忌廉濃湯
-自選主菜:黑松露美國蘆筍南瓜紫薯焗千層闊麵
-升級甜品(+$30)宇治抹茶之旅

兩個前菜都酸酸甜甜所以好開胃,份量正常👍
主菜千層麵都好食😋千層麵加埋紫薯令成個麵甜甜地😙

服務員會keep住幫你加水
好少食素嘅朋友可以一試
一定會令你對素食有唔同嘅感覺😎
2021-07-27 104 瀏覽
今晚帶個囡食下素食,不太喜歡食肉的她也食得滋味! 果然係可以給小朋友不同的菜式,不同的食材。尖沙咀,金馬倫道,樓上舖。舒適位置,粉紫色為主的格調。Like👍我們兩口子叫左個晚餐,手卷,前菜,西湯,主食,甜品。滿足的分量,滿足的味道。蘆筍素香鬆苜宿芽手卷 - 夠青新感周打黃耳雪耳桃膠忌廉濃湯 - 足料,夠滑,夠香,好味!和風大啡菇蘆筍燴扁意粉配吉列素帶子 - 味道唔太濃,適合我們著重小朋友口味的家長們。 啡菇,蘆筍帶出不同口感。 吉列素帶子,脆皮有驚喜!😜小朋友最愛最愛甜品 - 伯爵紅茶乳酪蛋糕雖然細細件,但勝在好有茶味,香滑!👍👍👍喜歡素食嘅你,值得一試!

蘆筍素香鬆苜宿芽手卷 - 夠青新感

周打黃耳雪耳桃膠忌廉濃湯 - 足料,夠滑,夠香,好味!

小朋友最愛最愛甜品 - 伯爵紅茶乳酪蛋糕
雖然細細件,但勝在好有茶味,香滑!👍👍👍

喜歡素食嘅你,值得一試!

2021-07-27
  • 周打黃耳桃膠忌廉濃湯
2021-07-22 129 瀏覽
終於可以三人行去食飯,哩幾年每人生日都會相約慶祝,人大了,簡簡單單食餐飯已值得感恩!特別結婚生b,更加不容易約,所以今晚很快樂!人均:$260.泰式生菜包可以自選辣度,我們選了唔辣。好特別呢,酸酸甜甜開胃呢,醬汁較多,食落好清新爽口,唔似無肉食。.晚市套餐勁多野食,有前菜烤夫兩小碟,一個香芒牛油果苜宿芽手卷(可走蛋奶),好食呀!菜代替了飯,食落好fresh!而滋潤中湯好足料,主菜選了青咖喱椰菜猴頭菇配印度煎餅及飯,煎餅好出色,薄而香脆,配上青咖哩一流!最後上甜品,極豐富!.小食拼盤10件幾個人share岩岩好,有泰式如餅、泰式哈餅、酥脆腐皮卷、吉列牛油果、酥炸蒟蒻,廚師啲功力好得,炸得好好食,口感似食緊炸肉餅咁,好正!要叫黎食!.花菇淮山栗子炆豆腐煲淮山好爽甜、栗子軟而甜,醬汁包裹所有,花菇和豆腐吸晒啲醬汁味,推介!.壽桃包生日點可以無佢🤣🤣謝謝餐廳幫忙!.@leisurelyveggie
人均:$260
泰式生菜包
晚市套餐
小食拼盤10件
花菇淮山栗子炆豆腐煲
壽桃包
生日點可以無佢🤣🤣謝謝餐廳幫忙!
@leisurelyveggie
2021-07-21
慶祝紀念
生日
  • 小食拼盤
  • 青咖哩野菜猴頭菇配印度薄餅及珍珠糙米飯
2021-07-21 91 瀏覽
📍: TST✨土匪腐皮卷炸得非常香口 脆皮🥰 無諗過炸腐皮都咁好食! 土匪味都好出色!✨牛肝菌乾燒伊麵成餐飯既精粹😂❤️ 本身以為會好似豉油皇炒麵咁heavy 同好油 但食落不單只唔油仲岩 伊麵仲唔會好淋! 兩個人食岩岩好 好襯牛肝菌!✨炒通菜炒得十分惹味 用左小辣椒🌶️所以會少少辣!無諗過素食都可以咁高質 仲有好多元化既menu 適合一眾素食人士 食肉獸都可以試下呢間餐廳 一定唔會失望🥰 佢仲有好多西式食物同甜品😍Value of money: 💰💰💰💰Taste: 😋😋😋😋Environment :😍😍😍😍😍Revisit: ✅
📍: TST

✨土匪腐皮卷

✨牛肝菌乾燒伊麵

✨炒通菜
炒得十分惹味 用左小辣椒🌶️所以會少少辣!

Value of money: 💰💰💰💰
Taste: 😋😋😋😋
Environment :😍😍😍😍😍
Revisit: ✅
以健康素食出名嘅悠蔬食,除咗食物健康,各種素食賣相都好精緻,唔怪之得吸引咁多人嚟。繼上次去咗荃灣嗰間好夢幻熱氣球環境分店之後,原來九龍都有一間,仲係幻紫色少女心環境嘅添,呢度方便約九龍嘅朋友一齊去食晚飯。和風大啡菇蘆筍燴扁意粉 配 吉列素帶子燴意粉好惹味,意粉索哂醬汁精華,配上用啡菇製作嘅素帶子,口感豐富,炸得外層酥脆,食落勁似真帶子。香芒牛油果苜蓿芽手卷手卷紫菜夠爽脆,呢個手卷要盡快食,如果唔係會影響左口感。手卷裹面嘅芒果香甜,首蓿芽好爽口,加上營養價值高嘅牛油果,唔怪之得呢個係必點。紅火龍果藜麥沙律 伴 無花果黑醋甜甜地嘅紅火龍果切粒,加埋藜麥蔬菜沙律,伴黑醋酸酸甜甜,好開胃。周打黃雪耳桃膠忌廉濃湯呢度有中式湯同西式湯飲,我選擇咗西式湯,呢款湯忌廉味濃郁,黃雪耳爽口,桃膠夠滑,口感好豐富。伯爵紅茶乳酪蛋糕蛋糕嘅口感厚實,鍾意飲伯爵紅茶又想食蛋糕嘅朋友呢個好適合,豐富嘅口感帶出伯爵紅茶嘅香味,加上藍莓嘅酸味,正正中和乳酪蛋糕常有嘅膩,突出咗蛋糕嘅味道,呢個甜點可以下次再叫。藍蝶花雪梨汁藍蝶花雪梨汁顏色係幻紫色,同雅悠蔬食嘅裝橫主調一樣,好襯個環境,杯飲品雪梨味突出,夏天飲清甜解渴,配

和風大啡菇蘆筍燴扁意粉 配 吉列素帶子

香芒牛油果苜蓿芽手卷

紅火龍果藜麥沙律 伴 無花果黑醋

周打黃雪耳桃膠忌廉濃湯

伯爵紅茶乳酪蛋糕

藍蝶花雪梨汁
藍蝶花雪梨汁顏色係幻紫色,同雅悠蔬食嘅裝橫主調一樣,好襯個環境,杯飲品雪梨味突出,夏天飲清甜解渴,配埋藍蝶花有抗氧化功效,好健康。
2021-07-08
2021-07-20 484 瀏覽
⿻⿻ 雅。悠蔬食𓏲𓏱𓏭𓏭今次去咗間尖沙咀嘅素食店 之前去驚安燒肉商店嘅時候見到佢地menu已經覺得幾吸引 除咗中式嘅齋仲有啲特別嘅fusion款 ヾ(●︎´∇︎`●︎)ノ 其中一個就係香芒牛油果alfafa手卷 晚市套餐有得揀一款手卷 超fresh 入面嘅芒果好甜 配上牛油果同alfafa口味又夾又健康 晚市套餐仲包兩款前菜同個湯 前菜分別係四喜烤麩同火龍果沙律 兩個都細細份幾清爽主菜有六款 試咗黑松露美國蘆筍南瓜焗千層麵 入面有各種蔬菜 所以雖然係lasagna都唔會太膩 味道幾豐富甜品都係晚餐包埋嘅 伯爵紅茶乳酪蛋糕 earl grey味香濃 質地都夠滑 仲可以加錢有杯五穀杏仁牛乳另外仲叫咗個黑松露薯蓉焗大啡菇都唔錯 薯蓉滿滿松露嘅香氣 配埋爽口嘅大啡菇食冇咁膩 而且食落好飽肚~𓏲𓏱𓏭𓏭晚市套餐 $248黑松露薯蓉焗大啡菇 $178
⿻⿻

黑松露薯蓉焗大啡菇 $178
  • 黑松露薯蓉焗大啡菇
  • 伯爵紅茶乳酪蛋糕
2021-07-19 70 瀏覽
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽蘆筍素香鬆苜宿芽手卷 $28泰式鳳梨炒飯 $108百香果蘆薈檸檬梳打 $38椰香班蘭千層蛋糕 $48🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽✔️ 手卷爽脆,咬落去咔咔聲,用大量蔬菜製作,低卡輕盈無負擔,可以放心大啖食✔️炒飯飯粒分明,有粒粒鳳梨肉,入口帶天然甜味,鐘意配菜有青瓜同沙律菜,增加纖維🙆‍♀️✔️梳打酸酸甜甜開胃,入口唔會太甜,夏天飲沁涼解暑氣✔️千層蛋糕推薦推薦😍😍 呢到千層蛋糕出色呀,千層皮薄,每塊都鋪上均勻軟滑嘅忌廉。重點非常特別,有市面少見嘅椰香班蘭味,值得一試✔️整體:裝修簡約少女風,多卡位,環境坐得舒服,餐牌中西泰式食物都有,可照顧唔同口味✔️埋單2百蚊左右
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽
蘆筍素香鬆苜宿芽手卷 $28
泰式鳳梨炒飯 $108
百香果蘆薈檸檬梳打 $38
椰香班蘭千層蛋糕 $48
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽

✔️梳打酸酸甜甜開胃,入口唔會太甜,夏天飲沁涼解暑氣

✔️埋單2百蚊左右
2021-07-19 3873 瀏覽
雖然唔係素食人士,但耐唔中都好想食吓。 加上近年素食普遍咗,菜式多咗好多,成日都有驚喜今次帶來驚喜係呢間~~環境佈置,無論牆身、枱櫈等,都粉紫色同白為主,覺得柔和舒適。 晚市套餐($258)四喜烤夫紅火龍果藜麥沙律🥗伴無花果黑醋香芒牛油果🥑苜蓿芽手卷以苜蓿芽代替米飯,食落爽口又高纖低碳,加上香甜嘅芒果🥭及幼滑嘅牛油果🥑😋羊肚菌冬瓜竹笙黃耳百合雪蓮子燉湯夏天都需要有湯水滋潤吓、呢款唔油膩又清甜,足料嘅中湯就啱哂沙嗲金菇秀牛粉絲煲配羽衣甘藍菜飯沙嗲味道香濃,微辣更惹味。 粉絲同秀牛都吸收咗醬汁,再配上賣相美觀又健康嘅羽衣甘藍菜飯,好夾椰香班蘭千層班戟(+$25)椰香滿滿嘅班戟,每一層都好薄,而且忌廉好順滑香甜,食落仲有淡淡班蘭香。泰式腰果糖醋猴頭菇($138)驚喜係咬落猴頭菇時,好有豬肉嘅質感😆 猴頭菇炸得香脆,配上糖醋醬,酸酸甜甜,好醒胃, 仲有好多爽甜配菜,菠蘿、燈籠椒、馬蹄粒🤩

今次帶來驚喜係呢間~~

晚市套餐($258)
四喜烤夫
紅火龍果藜麥沙律🥗伴無花果黑醋
香芒牛油果🥑苜蓿芽手卷

羊肚菌冬瓜竹笙黃耳百合雪蓮子燉湯
夏天都需要有湯水滋潤吓、呢款唔油膩又清甜,足料嘅中湯就啱哂

沙嗲金菇秀牛粉絲煲配羽衣甘藍菜飯

椰香班蘭千層班戟(+$25)

泰式腰果糖醋猴頭菇($138)
驚喜係咬落猴頭菇時,好有豬肉嘅質感😆
  • 沙嗲金菇秀牛粉絲煲配羽衣甘藍菜飯
  • 椰香班蘭千層班戟
  • 泰式腰果糖醋猴頭菇
2021-07-16 84 瀏覽
市面上素食選擇唔多,今次來到尖沙咀附近行街,順便發掘一下素食餐廳,在金馬倫道附近有一間素食餐廳,於是選擇這間餐廳食晚飯。一入到餐廳,成間餐廳紫色為主,因為我地6點半到既關係,餐廳暫時無咁多人,但7點幾就開始多人,大家如果唔想等位的話就預早小小到。我地今晚叫左三樣食物,第一樣係悠蔬食小食拼盤,第二樣係花菇淮山粟子燜豆腐煲,第三樣係泰式鳳梨炒飯(揀左不辣)。-悠蔬食小食拼盤小食拼盤有5件炸物,分別係酥脆腐皮卷、泰式如餅、泰式哈餅、酥炸蒟蒻、吉列牛油果,我自己就比較喜愛吉列牛油果,因為外脆內軟,我老公就中意食泰式如餅,各款炸物都不錯,又唔會油膩。-花菇淮山粟子燜豆腐煲呢個煲送飯係一個唔錯既選擇,花菇爽口又香,粟子又燜得好淋,可以給小朋友食,因為佢唔會太鹹。-泰式鳳梨炒飯(不辣)一般出面餐廳食會好油膩,但呢個好唔同,無咁油膩,而且小朋友又食得,唔會太鹹,上面既沙律菜好開胃,因為落左黑醋,很醒胃。-總結言而,小食拼盤我最愛食的,因為哈餅和如餅口感方面做到真的一樣,外脆內軟,十分香口。

悠蔬食小食拼盤

花菇淮山粟子燜豆腐煲

泰式鳳梨炒飯(不辣)

5 分鐘 (堂食)
2021-07-14 76 瀏覽
<素。午餐🥬>_雅.悠蔬食 : Lunch Set - 五彩牛蒡涼伴蕎麥麵配雜錦天婦羅$98 + 10% & Lunch Set - 泰式波蘿炒飯拼沙爹串燒$98 + 10% _最近天氣勁熱成35度,就快溶了😮‍💨好容易就冇口胃,所以可以的話都盡量食多素菜🤓減輕一下自己體重嘅負擔,健康一下👍🏻所以今個禮拜六決定去位於尖沙咀嘅雅.悠蔬食,方便陣間Shopping 🥳_五彩牛蒡涼伴蕎麥麵配雜錦天婦羅:依個lunch set,包埋前餐湯同小食嘅,今日就揀左椰香南瓜甘荀濃湯配香脆法包,湯味道唔錯好creamy 有少少椰奶味,而且南瓜同甘荀都做到溶哂冇渣,點法包食亦不錯👍🏻至於個主菜五彩牛蒡涼伴蕎麥麵配雜錦天婦羅,蕎麥麵上枱顏色好豐富,依個配搭能係第一次食到,好清新,口感好豐富同埋夏天食依個都幾消暑開胃,天婦蘿就有南瓜、茄子,唔太油😆餐飲整左杯檸檬蜂蜜,喉嚨格外舒服☺️_泰式波蘿炒飯拼沙爹串燒:至於依個朋友仔就揀左木瓜甘荀雪耳花生湯配和風涼拌三絲,嗰湯好有媽咪嘅味道好潤咁,至於個主菜呢?真係幾有泰國風情,波蘿味十足,成個炒飯酸酸辣辣咁,沙爹串燒食落有驚喜喎,一咬落去以為食緊雞肉🤣最
<素。午餐🥬>
_
泰式波蘿炒飯拼沙爹串燒:至於依個朋友仔就揀左木瓜甘荀雪耳花生湯配和風涼拌三絲,嗰湯好有媽咪嘅味道好潤咁,至於個主菜呢?真係幾有泰國風情,波蘿味十足,成個炒飯酸酸辣辣咁,沙爹串燒食落有驚喜喎,一咬落去以為食緊雞肉🤣最尾整左杯熱嘅鹹柑桔降下火😋
2021-07-12 81 瀏覽
🥬🥦素食餐廳推介🌽🥕有日趁阿仔未放學去咗尖沙咀一間出名嘅素食餐廳食午飯,果時去係朝早11點半,坐唔夠半個鐘突然d人係咁嚟,個場即刻滿哂😦我心諗間嘢樓上架喎,都咁爆場嘅😃咁應該好正喇真係😄😋一睇餐牌,清楚又圖文並茂👍睇相已經好吸引,因為樣樣都啱我,好想食哂😂 搞到我選擇困難🙈聽聞個餐牌係每個月換一次,好有heart♥️唔會死板👍獨吞午餐lunch set 叫咗:▶️泰式青咖喱野菜燴米意粉配吉列蒟蒻🥘當你叫呢個,你食每一啖,就知道廚師嘅心意💕 點解咁講呢? 因為成碟燴米意粉,食每一啖都係有唔同配料架!😧 超多料♥️♥️♥️個飯裡面有車厘茄、菇、露筍、青瓜、茄子、芽菜、酸菜、椰菜......(可能要rap住講😂)啖啖都唔同口感👍👏 呢個一定推介俾大家😊又夠汁,燴米意粉索哂d青咖喱汁真係好正 😍😋▶️青檸百香果冰茶 🍹嘢飲ok,百香果味夠,不過略為甜左dd,但都好飲,又大杯❤️😘仲有好多款午餐未試😆 一定會再嚟!♥️
🥬🥦素食餐廳推介🌽🥕

我心諗間嘢樓上架喎,都咁爆場嘅😃
咁應該好正喇真係😄😋

一睇餐牌,清楚又圖文並茂👍
聽聞個餐牌係每個月換一次,好有heart♥️唔會死板👍

獨吞午餐lunch set 叫咗:

▶️泰式青咖喱野菜燴米意粉配吉列蒟蒻🥘

啖啖都唔同口感👍👏 呢個一定推介俾大家😊
又夠汁,燴米意粉索哂d青咖喱汁真係好正 😍😋

▶️青檸百香果冰茶 🍹

仲有好多款午餐未試😆 一定會再嚟!♥️

2021-07-05
午餐
  • 泰式青咖喱野菜燴米意粉配吉列蒟蒻
2021-07-11 44 瀏覽
樓上舖嚟講,佢都叫好易搵,好闊落,又好光猛,感覺好乾淨,又有好多選擇,中西台泰都有!*前菜 粟米湯配蒜蓉法包粟米湯好濃,有少少薯仔湯嘅質地,非常綿密,又好夠味,不過都好重蔬菜味,法包焗到好脆,點湯食好正。葡汁芝士西蘭花猴頭菇焗飯 $88嘩~焗到好靚,芝士焗到金黃色,熱辣辣,啲汁仲滾緊,葡汁聞落好香,食落味道反而偏淡,猴頭菇口感好得意,唔似肉味,有肉一絲絲嘅質感,飯底係白飯,有少少夾生嘅感覺。份量夠大份,食到最後都好夠熱。
前菜 粟米湯配蒜蓉法包

葡汁芝士西蘭花猴頭菇焗飯 $88
2021-06-14
午餐
前一晚食完炸嘢ε-(´∀`; )今日想食下素菜清清腸胃!帶左男朋友嚟食-一個套餐有埋湯,嘢飲同埋前菜🥰🌰芋頭栗子雜菌炆豆腐煲配羽衣甘藍菜飯|💰98平時食菜飯一定有落油!但係依到菜飯超清爽無油仲好香!栗子好軟糯好甜🥰豆腐同埋菇菇索晒啲汁好香但係又唔會膩!豆腐外皮好香入邊超軟超嫩🥰芋頭無炸過但無散哂!好粉超級好食.前菜我揀咗🥣木瓜甘筍雪耳花生湯配和風涼拌三絲個湯好足料!而且好清甜,好潤喉冇味精冇油好清爽!熱辣辣食過酸酸甜甜拌三絲特別開胃有甜腐皮又有海帶口感好好.🍄椒鹽菇扒配素滷肉羽衣甘藍菜飯|💰108個扒真係整得幾出色!口感十足!菇味好香素滷肉同平時食嘅滷肉飯冇乜分別ε-(´∀`; )而且有素肉碎!口感仲好似!.男朋友配左🎃椰香南瓜甘筍濃湯配香脆法包椰香味濃而且南瓜仲食得出一絲絲好鮮甜成個湯好綿滑又唔會好膩法包一上就好香蒜油味,熱辣辣烘到好脆配埋個湯更加好食😋.🍋青檸百香果冰茶好清爽而且好有果香,帶酸,清新解膩-呢度嘅午市套餐都好抵食!晚市套餐都好多選擇!🌟中、日、泰、西式都有!會再黎ε-(´∀`; )

一個套餐有埋湯,嘢飲同埋前菜🥰

🌰芋頭栗子雜菌炆豆腐煲配羽衣甘藍菜飯|💰98
平時食菜飯一定有落油!但係依到菜飯超清爽無油仲好香!
栗子好軟糯好甜🥰豆腐同埋菇菇索晒啲汁好香但係又唔會膩!
豆腐外皮好香入邊超軟超嫩🥰
芋頭無炸過但無散哂!好粉超級好食

前菜我揀咗🥣木瓜甘筍雪耳花生湯配和風涼拌三絲
個湯好足料!而且好清甜,好潤喉
冇味精冇油好清爽!

熱辣辣食過酸酸甜甜拌三絲特別開胃
有甜腐皮又有海帶口感好好

🍄椒鹽菇扒配素滷肉羽衣甘藍菜飯|💰108
個扒真係整得幾出色!口感十足!菇味好香
素滷肉同平時食嘅滷肉飯冇乜分別ε-(´∀`; )
而且有素肉碎!口感仲好似!

男朋友配左🎃椰香南瓜甘筍濃湯配香脆法包
椰香味濃而且南瓜仲食得出一絲絲好鮮甜
成個湯好綿滑又唔會好膩
法包一上就好香蒜油味,熱辣辣烘到好脆
配埋個湯更加好食😋

🍋青檸百香果冰茶
好清爽而且好有果香,帶酸,清新解膩
2021-07-11 44 瀏覽
現代人追求健康,有時食得太多肉,都想食吓素!西式嘅素菜來來去去都係沙律為主,反而中式嘅可以多d變化!咁啱公司附近有一間上樓餐廳係食素,決定嚟一個Green Tuesday。📋午市套餐有9款選擇,價錢$78-98,有前菜,湯,主菜同飲品,價錢相宜!頭盤 (二選一)🎃椰香南瓜甘筍濃湯陪香脆法包:好香濃嘅南瓜味,南瓜同甘筍打得好溶,可以加埋脆脆嘅法包一齊食🥕木瓜甘筍雪耳花生湯配和風涼拌三絲:平時好少飲素嘅中湯,原來唔加肉個味道都可以咁出!涼拌三絲仲好開胃!🥣主菜 (九選一)🇹🇭泰式青咖喱野菜燴米意粉配吉列蒟蒻:第一次食米意粉,好似食緊risotto咁,好掛汁,青咖喱好香,小小辣,吉列蒟蒻好似食緊魷魚咁!食到停唔到口!🍍泰式鳳梨炒飯配沙嗲串燒:炒得好有泰國風味,香辣適中,份量都幾多,沙嗲串燒真係好似食緊雞肉咁!🍹飲品 (八選一)🇰🇷熱韓風蘆薈柚子蜜:好少柚子蜜會加埋蘆薈,有d咬口🍋熱檸檬蜂蜜生薑茶:女仔飲多d薑茶可以驅寒,加埋蜂蜜冇咁辣除咗尖沙咀之外,荃灣都有分店,而且全間店佈置都係以紫色為主,啱晒紫色控嘅你

頭盤 (二選一)

🥣主菜 (九選一)

🍹飲品 (八選一)
🇰🇷熱韓風蘆薈柚子蜜:好少柚子蜜會加埋蘆薈,有d咬口
🍋熱檸檬蜂蜜生薑茶:女仔飲多d薑茶可以驅寒,加埋蜂蜜冇咁辣

2021-07-06