2021-07-19
雖然唔係素食人士,但耐唔中都好想食吓。 加上近年素食普遍咗,菜式多咗好多,成日都有驚喜今次帶來驚喜係呢間~~環境佈置,無論牆身、枱櫈等,都粉紫色同白為主,覺得柔和舒適。 晚市套餐($258)四喜烤夫紅火龍果藜麥沙律🥗伴無花果黑醋香芒牛油果🥑苜蓿芽手卷以苜蓿芽代替米飯,食落爽口又高纖低碳,加上香甜嘅芒果🥭及幼滑嘅牛油果🥑😋羊肚菌冬瓜竹笙黃耳百合雪蓮子燉湯夏天都需要有湯水滋潤吓、呢款唔油膩又清甜,足料嘅中湯就啱哂沙嗲金菇秀牛粉絲煲配羽衣甘藍菜飯沙嗲味道香濃,微辣更惹味。 粉絲同秀牛都吸收咗醬汁,再配上賣相美觀又健康嘅羽衣甘藍菜飯,好夾椰香班蘭千層班戟(+$25)椰香滿滿嘅班戟,每一層都好薄,而且忌廉好順滑香甜,食落仲有淡淡班蘭香。泰式腰果糖醋猴頭菇($138)驚喜係咬落猴頭菇時,好有豬肉嘅質感😆 猴頭菇炸得香脆,配上糖醋醬,酸酸甜甜,好醒胃, 仲有好多爽甜配菜,菠蘿、燈籠椒、馬蹄粒🤩
今次帶來驚喜係呢間~~
晚市套餐($258)
四喜烤夫
紅火龍果藜麥沙律🥗伴無花果黑醋
香芒牛油果🥑苜蓿芽手卷
羊肚菌冬瓜竹笙黃耳百合雪蓮子燉湯
夏天都需要有湯水滋潤吓、呢款唔油膩又清甜,足料嘅中湯就啱哂
沙嗲金菇秀牛粉絲煲配羽衣甘藍菜飯
椰香班蘭千層班戟(+$25)
泰式腰果糖醋猴頭菇($138)
驚喜係咬落猴頭菇時,好有豬肉嘅質感😆