2010-02-07
今天晚上同朋友兩個人嚟左呢度食晚飯,本來係去荃灣廣場另一間食上海野的飯店的,但聽朋友話唔太好味,於是即刻轉左嚟呢度,有於冇訂枱的關係,加上今天是星期六晚,7點幾已好多人啦,我們等左一段時間,門口越嚟越多人呀.入去裏面見到好多人都食套餐及片皮鴨呀,我們見有個二人套餐用信用咭埋單有七五折都好似好抵咁,於是就叫左一個啦.前菜有一碗醉青瓜紅蘿蔔及白蘿蔔,都好味喎,好酸好開胃呀.套餐包括:肴肉配海浙-肴肉好廋及好似梅梅地咁,以前係好實及晶瑩剔透的,所以退步了,海浙則好爽口.兩碗鮑森翅肚湯-都真係有鮑魚絲,魚肚,海森呀,都幾足料好味呀.黑醋排骨-好味呀,d排骨細細條易入口及唔會過甜及過肥.宮保蝦仁-唔算好辣,都好多蝦呀,好味.擔擔麵-一般啦,都算大碗,但係d麵好似淋左咁,個湯底唔夠味喎.呢度有好多團年套餐食,好多人都係食套餐呀,還有片皮鴨添呀,唔知係咪就嚟新年又有咁多套餐,所以咁多人呢,但我覺得退步左呀.但係服務就好好.
前菜有一碗醉青瓜紅蘿蔔及白蘿蔔,都好味喎,好酸好開胃呀.
套餐包括:
黑醋排骨-好味呀,d排骨細細條易入口及唔會過甜及過肥.
宮保蝦仁-唔算好辣,都好多蝦呀,好味.