第一次嬲到寫食評態度超差冇帶眼鏡既男待應 落漏單都算 叫佢吾該比2隻碗黎又冇左件事過一陣 位帶黑框眼鏡既男待應上錯隔離枱既野食 客氣咁同佢講話我地冇嗌過呢個喎仲要比人啤反轉頭咁碗麵都食完 野飲都飲一半 我地仲要係滴漏 滴都滴到天荒地老仲未見到另一個碗麵 咁咪問下囉 (冇睇時間 但起碼有半個鐘)咁另一位女待應(全黑頭鬆馬尾長陰高啲既 唯一個有禮貌 A待應)有講吾好意思話落漏左咁都諗住算等左又半個鐘 (全程已經超過一個鐘)都候未有 同A講話取消 食吾到 埋單之後人就吾見啦 坐左係個位又等左8分鐘即刻比碗麵黎但又吾過黎埋單排左係面 仲要比人插隊 收錢個位理都吾理結果到我埋個陣 仲要收我個面錢 咁冇食梗係吾比啦同佢講話冇食 態度差到一個點同另一個同事講話 佢話冇食到取消喎依家埋單走喎勁大聲 攞明比說話我聽 先不論嘢食質素如何 淨係態度差到咁仲敢收10%service charge想去俾錢受氣食兒童餐可以去既一碗麵定價76蚊2啖咋就冇嚕 相都冇影 連紀錄下食過乜都冇興趣 真係第一次 味道都吾突然好食 配料都好少永世Blacklist!!!第一次嬲到寫食評態度超差冇帶眼鏡既男待應 落漏單都算 叫佢
第一次嬲到寫食評
仲要比人啤反轉頭
咁碗麵都食完 野飲都飲一半 我地仲要係滴漏
滴都滴到天荒地老
咁都諗住算
等左又半個鐘 (全程已經超過一個鐘)
都候未有 同A講話取消 食吾到 埋單

過一陣 位帶黑框眼鏡既男待應上錯隔離枱既野食
客氣咁同佢講話我地冇嗌過呢個喎
仲要比人啤反轉頭
咁都諗住算
等左又半個鐘 (全程已經一個鐘)
都候未有 同A講話取消 食吾到 埋單

想去俾錢受氣食兒童餐可以去既
一碗麵定價76蚊
2啖咋就冇嚕 相都冇影 連紀錄下食過乜都冇興趣 真係第一次
味道都吾突然好食 配料都好少

永世Blacklist!!!

2023-07-01
2023-06-29 104 瀏覽
食物一般、服務極度差侍應好似喺度瞌眼瞓,叫極都唔應,卒之搵到侍應可以落單啦!等半個鐘都未有食物,要求再追下食物有個肥胖女侍應,等陣啦!語氣好似好唔耐煩要俾錢消費,點解要受到一種咁嘅對待!食一餐飯一肚氣!永不會再幫襯呢間食店
食物一般、服務極度差
侍應好似喺度瞌眼瞓,
有個肥胖女侍應,等陣啦!語氣好似好唔耐煩
要俾錢消費,點解要受到一種咁嘅對待!
食一餐飯一肚氣!

永不會再幫襯呢間食店
2023-06-22 148 瀏覽
叫左個火車頭河粉,如果我唔過12歲應該收貨。材料易食,切絲跟切粒河粉大概酒樓白飯碗半碗左右,適合趕時間上班人仕。如果有日我唔想食野應該會再去。另一個炸軟殼蟹生前應該棲息於油中,食完反思左環保問題,比返個清澈嘅海洋湖泊啲蟹所以為咗環保啲野係食晒,之後要再去老麥食過
叫左個火車頭河粉,如果我唔過12歲應該收貨。
材料易食,切絲跟切粒
河粉大概酒樓白飯碗半碗左右,適合趕時間上班人仕。
如果有日我唔想食野應該會再去。
另一個炸軟殼蟹生前應該棲息於油中,
食完反思左環保問題,比返個清澈嘅海洋湖泊啲蟹
所以為咗環保啲野係食晒,之後要再去老麥食過
火車頭河粉
炸軟殼蟹
2023-06-22
  • Not recommended any
2023-06-18 141 瀏覽
外賣冬蔭功海鮮炒飯、黃咖哩雞煲、馬拉盞炒翡翠苗… 返到屋企第一眼係心諗 係咪淨係比左一半份量?? 少到可憐 , 炒飯得2隻蝦(唔好食既) 雞煲得幾舊雞 ,翡翠苗似人地食剩。。。價錢又唔係平,無料都算 ,仲要唔好食。。。 feel到佢地好努力好用心咁趕客 我就一定唔會再食嫁啦,你地想嬲就試下啦 唔好食唔好食唔好食唔好食唔好食商場野仲衰過求其一間小店! 真係唔好食青衣真係無野食都唔好食。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

我就一定唔會再食嫁啦,你地想嬲就試下啦

2023-06-16
15 分鐘 (外賣自取)
2023-06-06 186 瀏覽
今日(星期二)下午2點係青衣搵地方食野,serach 到呢間有生牛肉河,我呢個卡邦尼控兼生牛河控就想去試下。到達餐廳門口時為2:20,好尷尬的時間,因為佢門口同時棟左午餐同下午茶兩個餐牌,但下午茶個牌又無寫幾點開始,再望一望價錢,只係差6蚊就算,唔理咩時段照入座。企左係門口大約一分鐘,無人理會,無人帶位,但店內並不是很忙,甚至可以講是清閒,但d員工行黎行去唔知係度做緊咩。之後終於有人安排座位,再放低個午市餐牌。我坐係近門口,然後我照叫左個生牛肉河。係等野食既期間,眼見有幾個客人分別入到餐廳又走返出餐廳,當時大約是2:26至28分左右,後來偷聽到個金髮扎馬尾,口罩間歇性帶落下巴既女待應,用好唔溫柔的語氣同個d之後走返出餐廳外的客人講「未到下午茶時段,依家入座要計午市價錢」。當中有個客更問左聲:「咁即係點呀?即係我要出返去呀?」個客問完嬲爆爆咁出左門口。其實好多餐廳都會俾客人坐到兩點半再落單,我好係好明點解要叫一個坐低左既客,要行返出餐廳等兩點半,只係差2至4分鐘的時間,個客唔嬲既都真係要好好脾氣才有可能。係我打緊呢篇食評既期間,我隔離枱個女士落左單等左成廿分鐘,見野食仲未黎,再追單,然後

係我打緊呢篇食評既期間,我隔離枱個女士落左單等左成廿分鐘,見野食仲未黎,再追單,然後又係個位扎馬尾的女待應,離個客兩張枱既距離,企硬係落單部機前,又再次用好唔溫柔既語氣問返個客要食咩?跟住個客問:「咁即係無落單呀?」原本個客話算數的,但突然之間好嬲咁彈起身話「唔要啦!漏單連道歉都無聲」然後就氣沖沖咁走左出門口,我同附近枱的客人都有點嚇親。

講返食物,個生牛河既味道正常的,但唔算出色,應該好多地方都食到。但如果要求有基本有禮服務既朋友,如果黎食之前我建議要做定心理準備。

我終於體會到點解呢間咁多劣評,我心血少,應該無膽再黎食。
生牛河
2023-06-06
2023-06-06 116 瀏覽
曾經幫親數次,食物質素每況愈下。我估係廚房師傅轉左。今日去開青衣搵食,就試下他們的下午茶。一坐低發現職員個個貌似part time,未見有supervisor 在場。到我落完order,等咗15分鐘都未見有飲品到時,我再問問職員是否有落單。個身形稍胖的女侍應聽完,一言不發就行開,番嚟就問我要乜野。我再問你哋冇幫我落單?她就簡單一句答我“冇”!連句sorry都冇。跟住我就即, 啲職員咁唔想做。我亦唔會幫襯咁嘅餐廳。
曾經幫親數次,食物質素每況愈下。我估係廚房師傅轉左。
跟住我就即, 啲職員咁唔想做。我亦唔會幫襯咁嘅餐廳。
2023-06-06
下午茶
2023-05-08 282 瀏覽
食過外賣同堂食同一個炒菜 外賣份量少過堂食差唔多一半食物味道一般 偏鹹 試過炒飯碟底有堆鹽 冇炒勻旬員工態度差 係面前行過 舉曬手都唔理 要行出去 叫住佢先停寧願上多層食泰國嘢好過 冇下次
食過外賣同堂食
同一個炒菜 外賣份量少過堂食差唔多一半

食物味道一般 偏鹹
試過炒飯碟底有堆鹽 冇炒勻旬

員工態度差 係面前行過 舉曬手都唔理 要行出去 叫住佢先停

寧願上多層食泰國嘢好過 冇下次
10 分鐘 (堂食)
2023-04-16 376 瀏覽
從未見過倒自己米臭脾氣嘅樓面老闆(定經理?),明明有七人枱,但兩次刻意寧願吉咗都唔俾我哋入座。個擺款男人不停徘徊recep,零眼神接觸,禮貌問佢有老人家,先俾大家坐,肚餓血糖低...條友仍然答:"未有位。"行咗去。有次落單,呢條友仲寸寸貢嫌老人家講嘢論盡。Vs. 以往位女士(唔確定係咪老闆娘)好相與,態度殷勤。食物算好ok,所以過去三年同阿媽及佢朋友,幾個老人家做完運動都會幫襯。真係冇大枱時,呢位女士會砌埋兩張細枱,或問我哋介唔介意分開坐,又醒又好人。疫情時人手短缺,伙記有時漏單或落錯單我哋都體諒,仍然支持人人有工開。但最近遇着呢個醜怪佬,擺架子,整蠱老人,心地實在太壞。怕老人家血糖低暈倒就唔好啦,唯有轉場。第一次被蔑視時等咗廿幾分鐘,今日等咗十分鐘,要知道佢哋係有枱刻意唔serve你要你扶老齋等吹咩。心地唔好嘅人,好難再支持。希望佢快改邪歸正,話哂佢都有阿媽生,自己好快亦會老囉。
2023-03-12 522 瀏覽
經過見到餐廳環境望落都唔錯,就㩒咗張飛仔,假日晚飯時段都只係等左10分鐘就入得👍Lunch會有lunch set提供,晚餐時段就要單點食物🥢粉、麵、飯、菜同小食嘅選擇都好足夠🍜生牛肉河粉$68牛肉份量好多,肥瘦啱啱好,入口嫩滑😋河粉食落好爽口,唔會太腍或者太硬🥰湯底好香濃,唔會太油膩🌟 Lamlam脷指數 😋😋😋😋 (4/5)🐷炭燒香茂豬扒伴酸菜凍檬 $76依個香茅豬扒撈檬一定要推介🤩同出面食到嘅香茅豬扒完全唔同有好香嘅炭燒味,肉質好嫩,咬落唔痴牙🤤酸甜汁唔會過酸或者過甜,加埋一齊食簡直係絕配💯🌟 Lamlam脷指數 😋😋😋😋😋 (5/5)🥥椰青 $38椰青水多到就嚟滿瀉,飲落都清甜👍椰青肉都多,整體嚟講都唔錯🌟 Lamlam脷指數 😋😋😋 (3/5)🌟整體評價: 味道嘅質素同餐廳環境都幾好,同價錢成正比,食物嘅選擇都好夠,經過都可以嚟試下👍🌟 Encore指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
粉、麵、飯、菜同小食嘅選擇都好足夠
🍜生牛肉河粉$68
牛肉份量好多,肥瘦啱啱好,入口嫩滑😋
河粉食落好爽口,唔會太腍或者太硬🥰
湯底好香濃,唔會太油膩
🌟 Lamlam脷指數 😋😋😋😋 (4/5)
生牛肉河粉

🐷炭燒香茂豬扒伴酸菜凍檬 $76
依個香茅豬扒撈檬一定要推介🤩
同出面食到嘅香茅豬扒完全唔同
有好香嘅炭燒味,肉質好嫩,咬落唔痴牙🤤
酸甜汁唔會過酸或者過甜,加埋一齊食簡直係絕配💯
🌟 Lamlam脷指數 😋😋😋😋😋 (5/5)
炭燒香茂豬扒伴酸菜凍檬
🥥椰青 $38
椰青水多到就嚟滿瀉,飲落都清甜👍
椰青肉都多,整體嚟講都唔錯
🌟 Lamlam脷指數 😋😋😋 (3/5)
椰青
🌟 Encore指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
生牛肉河粉
炭燒香茂豬扒伴酸菜凍檬
2023-02-11 476 瀏覽
我好少俾評價,不過可以令我上黎打呢篇食評真係難洩我心頭之恨。叫左個軟殼蟹炒飯,喇沙,同個蝦餅小食,加個滴溜咖啡,椰青。你地睇下相中軟殼蟹,我未見過軟殼蟹咁既樣,好似中左幅射咁。飯凍冰冰,又超級硬,煮定好耐。個喇沙個面發到好脹,好明顯又係浸左十年先俾人食。咖啡就算吧啦,買雀巢咖啡都好飲過佢。埋單$359,質素一舊水都俾多。信我,食呢間野同食屎冇分別,人生最差既一間餐廳,想爆無限個粗口….個服務更加唔好提,唔好幫襯!
軟殼蟹炒飯
2023-02-11
慶祝紀念
紀念日
2023-01-25 339 瀏覽
生牛肉湯河,肉質鮮美,份量足夠。扎肉蝦餅撈檬,扎肉同蝦餅都係得兩塊,但勝在蝦餅肉厚大件,好味!作為撈檬靈魂嘅酸辣汁另上,大大支任你落,好滿足!蒜蓉炒椰菜仔,炒得剛剛好,唔會太老,蒜蓉味好惹味。食物味道好好,但撈檬同椰菜等了大概十五分鐘先到,生牛肉湯河就好快到。之後發現炒菜多數係三四碟一齊攞出廚房,可能等埋幾張單先一次過炒,所以咁慢?想食菜就唯有等多陣。
生牛肉湯河,肉質鮮美,份量足夠。

蒜蓉炒椰菜仔,炒得剛剛好,唔會太老,蒜蓉味好惹味。

2023-01-25
10 分鐘 (堂食)
2023-01-18 313 瀏覽
平日,青衣城都不太熱鬧,四點去食下午茶,這店都不斷有客。講真,青衣城食嘢唔平,我食過這店午餐,下午茶略平少少。是次叫了海鮮喇沙。有一隻青口、兩舊豆卜、兩片魚片和一隻蝦。連熱檸蜜$61。喇沙送來,顏色很美和吸引。嚐一口湯,嗅一嗅,很撲鼻的椰香,又很惹味,或許花生粒及香料等。我幾滿意這碗喇沙的稠稀度,適中。不過這是一碗「海鮮」喇沙,得一隻青口和一隻蝦,沒有其他海鮮,卻嫌吝嗇。內裡的麵和米粉,軟硬適中,亦吸晒喇沙的醬料,好味。通常在青衣城午餐,想不到食咩,我就去這間店,因為價錢合理,食物款式多,也坐得算舒服。不過下午茶就不太優惠。
2023-01-14
2023-01-16 205 瀏覽
前排同frd去青衣城睇戲,就諗住睇戲之前食啲嘢,咁啱行完GU就諗住近近地食吓越南野。可能因為係tea time下半場關係,鋪內人流較少,都坐得鬆動。同frd嗌咗個炒金邊粉同火車頭河粉,套餐包兩杯熱飲,金邊粉上枱仲熱辣辣,味度都算正宗,加埋士拉差辣醬食就十分惹味。火車頭嘅牛湯偏咸,不過亦都有牛骨嘅鮮味,加啲青檸汁就啱啱好,份量都足夠兩個人分。店內氣氛都有活力,侍應普遍為年輕人,有講有笑,都肯主動加水同俾牙簽,走嘅時候都會提你拎齊嘢。總括而言,服務不過不失,食物味道亦偏正宗,價錢大概$50-70,可以一試👍🏽
2023-01-15 157 瀏覽
好耐冇嚟青衣城,今日同屋企人嚟青衣城行,見到呢間餐廳而且價錢都算不錯,所以入去食。我嗌咗個豬扒酸菜撈檬,豬扒份量都算多,而且肥瘦均勻,燒得有焦香嘅味道不錯👍🏻 酸菜爽口,唔會梅晒👌🏼整體來講都幾好👍🏻👍🏻個檬汁都幾好,酸酸甜甜好開胃,我之前去泰國食都係類似呢種味道起碼有七成相似,所以佢都算做得唔錯,食嘅時候我見到有應該係泰國人嘅廚師行咗出嚟,所以佢哋大部份食物應該都係有泰國人煮?所以先至可以做到有泰國風味幾好如果下次再嚟青衣城,應該都會再幫襯試吓其他唔同嘢食
幾好
如果下次再嚟青衣城,應該都會再幫襯試吓其他唔同嘢食
2023-01-12 162 瀏覽
今晚想食青悅~經過上次的經驗都知等得耐~所以一早落定單叫外賣自取都要等成半個幾鐘~得一個後生仔係度pack外賣~其他人企哂係度唔郁~兩個高級d(一個無著制服的)既係度打牙鉸~叫左個蒜香椰菜仔d菜未熟好硬~金邊粉一灘野咁~金邊粉隻蝦係霉的~波羅炒飯的軟殼蟹都炸到好硬~雖然我知道口味這樣野要好主觀的~但我記得以前好好食~而且成日都要等一段時間先有位~但點解會差左咁多😫以前的金邊粉我好鐘意食的~超失望😑
外賣自取