2024-06-23 156 瀏覽
燒肉選擇又多個,店內充滿熱情感,青春氣氛滿滿喔小吃拼盤自助區的小吃很多,有不同韓國小吃,是一小口的份量燒肉主題店,點了很多不同的燒牛柳香脆中帶點焦香,滿滿香濃,肉汁多,配特製醬料,散發出濃郁牛肉風味燒牛肋骨附有特別醬汁,經過烤燒,肉質鮮嫩豬五花腩五花腩油脂滿滿 ,香味濃,記得用脆口生菜包,一起吃,中和油脂感,豬五花肉蘸上醬料 肉質鮮嫩。豬排陣陣香甜味,肉質軟嫩細緻牛板腱矜貴之感,牛味較重,韓牛入口啖啖油花,肉質幼滑,燒肉料理之重點,愛吃牛的朋友精選了它韓國燒肉之感覺,在細碟上菜精緻,有多種部位選擇,非常美味!厚豬頸肉亦非常出色,店內肉類簡單醃料醃製,肉質新鮮又美味滿滿的燒肉,店子也有不同的韓式小食,最喜歡是咖哩角和魚糕串,韓式感滿滿,地道燒肉放題,也別錯過的是甜品!店內有小甜品,卷蛋口味,每天不同,質感鬆軟,忌廉輕盈又好味!環境舒服,食物質素出色,基本韓式食物也是有,滿滿年輕活力味道。甜品也很棒,雪糕綿密口感結合,柔軟口感,帶來清涼的口感享受。奶味濃,非常棒!店員熱情,食材選擇多,鮮美牛肉豬肉,很棒之感覺!
燒肉選擇又多個,店內充滿熱情感,青春氣氛滿滿喔

小吃拼盤
自助區的小吃很多,有不同韓國小吃,是一小口的份量

燒肉主題店,點了很多不同的

燒牛柳

燒牛肋骨
附有特別醬汁,經過烤燒,肉質鮮嫩

豬五花腩

豬排
陣陣香甜味,肉質軟嫩細緻

牛板腱

店員熱情,食材選擇多,鮮美牛肉豬肉,很棒之感覺!
2024-06-21 723 瀏覽
晚市時間17:30去食,食到19:30。價錢$298加一,要加$88先有海鮮及刺身,最後冇加。但$298 set的選擇頗少,提供的熟食基本都唔好味,調味欠奉,至少水冷麵同魚板串嘅湯我係食唔到有味。最後只有柚子雞翼係我覺得ok嘅。飲品選擇只有大麥茶,柚子水及幾款汽水機嘅汽水,飲品杯容量也細,要人走幾轉或者拎多幾杯。同行友人見到有夾餅機就問店員係咪可以用,店員話好似琴日壞左,之後又回覆話19:30-20:30會開(即係咁啱我地食完之後先開),至於係咪真係開左就唔知啦,亦冇興趣探索。店員有很多,但服務質素欠佳,傾計多過做嘢,叫佢地換爐佢地話等一等,以為未有工具/新爐,等左一陣見冇人黎都去催左佢地,後來我見到爐同鐵鉤都有,我估只係為左方便佢地想攤凍啲先黎換其實我就食緊限時韓燒嘅,你仲叫我浪費時間係度等你,都真係不解囉總結黎講冇下次,咁嘅價錢我食其他唔好,選擇又少食物質素一般服務又差,希望靠廣告你地可以走得遠啦

2024-06-20 314 瀏覽
今日發現了一個午餐好地方,旺角地鐵站E2出囗隔離話說旺角返工的朋友話想帶我們吃抵食韓燒,但其中有個朋友話病要戒口,所以來到人氣韓燒店轉吃午餐; 環境不錯,地方闊落,通風系統做得好🎈午餐有十幾款菜式,價錢$78起,可以另加小食,認真抵食,又沒有限時,真適合附近返工的聚腳或shopping 後歇腳的傾談好地方;每款午餐附送韓式小食3碟(無限任食)+非酒精飲品1罐+湯1碗🎈 韓式牛肉粉絲湯$78牛肉炆得很稔身,白羅白也很入味,汁甜及重牛味🎈 辣醬石頭鍋飯$108韓國特色菜石頭飯足料,石鍋燒得熱哄哄,所以要一來到時就炒,否則黐底,有特製醬汁撈飯,最愛有點飯焦🎈 人參雞湯配白飯$108國民補湯,這個也有人參味,湯較多紅棗,偏甜🎈 正宗韓國炸醬麵$108麵質地煙靭,足夠醬汁及配料
今日發現了一個午餐好地方,旺角地鐵站E2出囗隔離

前菜
韓式牛肉粉絲湯
🎈 韓式牛肉粉絲湯$78
牛肉炆得很稔身,白羅白也很入味,汁甜及重牛味
辣醬石頭鍋飯
🎈 辣醬石頭鍋飯$108
🎈 人參雞湯配白飯$108
國民補湯,這個也有人參味,湯較多紅棗,偏甜
正宗韓國炸醬麵
🎈 正宗韓國炸醬麵$108
麵質地煙靭,足夠醬汁及配料
2024-06-13
前菜
韓式牛肉粉絲湯
辣醬石頭鍋飯
正宗韓國炸醬麵
🍽️食物方面:🇰🇷炸醬麵lunch set💲108不愧係主廚推介 一食3個前菜已經滿意欣賞薯仔係暖嘅 好腍甜甜地 粉絲唔會太鹹 另有蘿蔔湯+韓國嘢飲炸醬麵夠汁 唔會過甜 份量都夠🦀醬油蟹💲98Lunch都有 配細碗紫菜飯唔會太飽 ℹ️另有韓燒menu📷打卡方面:塊煩惱盡siu布好搞笑🔈環境方面:好多電視播女團mv 老闆好nice 同logo一樣樣Staff會分開企位 留意客人需要💬其他資訊:📍韓燒大叔 旺角西洋菜南街51號友誠商業中心5樓
🍽️食物方面:

🦀醬油蟹💲98
Lunch都有 配細碗紫菜飯唔會太飽

ℹ️另有韓燒menu

📷打卡方面:
塊煩惱盡siu布好搞笑

🔈環境方面:
好多電視播女團mv
老闆好nice 同logo一樣樣
Staff會分開企位 留意客人需要

💬其他資訊:
📍韓燒大叔
旺角西洋菜南街51號友誠商業中心5樓
  • 炸醬麵
今次要推介呢間係旺角上樓嘅人氣韓燒放題,CP值好高!加上地鐵站一出就係,非常方便,所以長期都勁多人等位,想去嘅話記得提早book位!✿ 晚市$298/位,任食20幾款肉類、韓式小食、甜品等等,每四位入座送原條鰻魚+抽獎!゚✿ 頭獎係全單免費,而我哋抽中慶州韓牛西冷,呢個單點都要百幾蚊,味道同口感方面呢塊西冷燒完仍然好嫩好Juicy!゚✿ 如果升級+$88就可以任飲啤酒任食海鮮、刺身,海鮮同刺身嘅質素唔錯,魚生有帶子、生蝦、北寄貝、三文魚等等,海鮮亦有扇貝、蝦、海螺、青口等等,絕對值回票價~゚✿ 另外出面嘅自助吧,有韓式小菜、蔬果、飲品、醬料、甜品等等,推介食窩夫+雪糕🍦⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⊃✎⁾⁾Like+分享給愛吃嘅朋友仔啦( ´͈ ᗨ `͈ )◞‎♡⃛⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
  • 前菜
  • 慶州韓牛西冷
  • 魚生
  • 牛柳粒
  • 窩夫
  • 海鮮
韓燒大叔 ~ 有酒有肉🥩大滿足😍輕鬆回本💰👀燒肉放題最近約左班朋友仔去旺角📍韓燒大叔食放題好抵食👏🏻一口價💰❗️1️⃣2️⃣0️⃣分鐘食到飽任飲任食燒肉、炸物、汽水、雪糕、甜品更可加配💰8️⃣8️⃣ 任食海鮮、刺身🍻加配💰6️⃣8️⃣ 燒酒任飲我地一行四人叫左晚市升級套餐😆送原條蒲燒巨鰻👏🏻勁大條好厚肉🐟又夠肥美仲可以參加抽獎 🎟️我中左碟韓牛西冷🥩有得玩有得食🎉好開心啊😁叫左勁多野食👏🏻食物款式多🤩上菜快❗️20款肉類🥩14款海鮮🦞8款刺身🍣大量韓式小食、燒酒、啤酒任飲任食每款食物細碟上~精緻之餘又可以食到更多款🥢安格斯下肩胛肉、封門柳、牛板腱、牛頸脊、薄切牛脷、海虎蝦、翡翠螺、扇貝、海墨魚👀🤩海鮮燒肉自由👏🏻想食燒肉放❓❗️快D約朋友來韓燒大叔~ 📍旺角西洋菜南街51號友誠商業中心5樓
韓燒大叔 ~
有酒有肉🥩大滿足😍輕鬆回本💰👀燒肉放題

最近約左班朋友仔去旺角📍韓燒大叔食放題

好抵食👏🏻一口價💰❗️1️⃣2️⃣0️⃣分鐘食到飽
任飲任食燒肉、炸物、汽水、雪糕、甜品

更可加配💰8️⃣8️⃣ 任食海鮮、刺身
🍻加配💰6️⃣8️⃣ 燒酒任飲

我地一行四人叫左晚市升級套餐😆

送原條蒲燒巨鰻👏🏻勁大條好厚肉🐟又夠肥美
仲可以參加抽獎 🎟️我中左碟韓牛西冷🥩
有得玩有得食🎉好開心啊😁

叫左勁多野食👏🏻食物款式多🤩上菜快❗️
20款肉類🥩14款海鮮🦞8款刺身🍣

大量韓式小食、燒酒、啤酒任飲任食
每款食物細碟上~精緻之餘又可以食到更多款🥢

安格斯下肩胛肉、封門柳、牛板腱、牛頸脊、
薄切牛脷、海虎蝦、翡翠螺、扇貝、海墨魚
👀🤩海鮮燒肉自由👏🏻想食燒肉放❓❗️
快D約朋友來韓燒大叔~

📍旺角西洋菜南街51號友誠商業中心5樓
2024-06-15 112 瀏覽
🙃又想大肆咁食肉 😂 燒肉仼食always 係我既首選 今日就試吓呢間近排好多好評既基本餐就$298,另外可以加88,就會有埋仼食刺身海鮮同啤酒 (韓國啤呀!)一坐低就會有肉類拼盤,咩都有啲比你燒住先,啱既可以再encore肉類都唔錯,而且佢放既時候圍圈圈咁😂都幾靚牛都有好幾款,肉質都唔錯而薄切五花肉,我就幾推薦!唔算太肥,而且肉味都幾出,連泡菜同生菜一齊食,正🤤特別介紹下佢都好多韓式小菜係出面自助,竟然有醃芝麻葉同魷魚醬!真係好特色!而自助區仲有窩夫,爆谷,雪糕,甜品可以拎!個爆谷真係好出色 🫣仲好食過戲院嗰啲,配埋雪糕食,都幾正至於額外加左$88,佢啲刺身一啲都唔馬虎!隻帶子大大粒,仲大粒過放題啊!大甜蝦北寄貝赤貝,樣樣都好得!海鮮方面,我哋叫咗海虎蝦,帆立貝,翡翠螺,蒲燒鰻魚 水準都唔差,特別係蒲燒鰻魚,最近咪好hit 食燒鰻魚,依度都有得食呀! 而飲品可以叫幾款韓國啤酒,連terra 都有 🫣好似去咗韓國啊! 仲有藍妹生啤! 加得都值架
🙃
肉類都唔錯,而且佢放既時候圍圈圈咁😂都幾靚

牛都有好幾款,肉質都唔錯

2024-06-12 182 瀏覽
-見到好多人都去呢間旺角新開嘅燒肉店好奇心驅使之下 又自己走去試吓係咪真係咁好食😅地點就真係好方便 銀行中心出口1分鐘路程就到啦整體環境都幾乾淨企理 唔會太大陣油煙味‼️‼️不過去廁所就要小心啲 跣到癲🥹🥹🥹✅晚市任飲任食 $298 (星期五/六/日/公眾假期另加$20)澳洲穀飼黑安格斯內群肉、澳洲穀飼黑安格斯封門柳、美國安格斯下肩胛肉⋯韓式牛肉、韓式牛肋骨、韓式辣豬肉、韓式豬頸肉、韓式豬皮⋯肉既選擇其實唔算好多 肉質都係普普通通🧐叫多幾款全部細細碟圍住個爐 就真係好打卡able 既⋯一堆熟食都可以order ⋯韓式炸紫菜粉絲卷、柚子單骨雞翼、炸雞軟骨、炸餃子🥟韓式魚糕串🍢👍🏻唔夠飽仲有主食可以叫 泡菜煎餅、水冷麵都有自助區可以實現拌菜自由 平時韓燒圍爐果堆拌菜全部都有😋泡菜、芽菜、藕片、辣魷魚鬚、白蘿蔔同新鮮蔬菜包肉食記得記得要試佢地既窩夫🧇配軟雪糕我自己一人都食左2份⋯癲左😂P.S個人覺得甜品櫃入面嘅甜品就唔需要試🙊.

見到好多人都去呢間旺角新開嘅燒肉店
好奇心驅使之下 又自己走去試吓係咪真係咁好食😅
地點就真係好方便 銀行中心出口1分鐘路程就到啦
整體環境都幾乾淨企理 唔會太大陣油煙味
‼️‼️不過去廁所就要小心啲 跣到癲🥹🥹🥹

韓式牛肉、韓式牛肋骨、韓式辣豬肉、韓式豬頸肉、韓式豬皮⋯
肉既選擇其實唔算好多 肉質都係普普通通🧐
叫多幾款全部細細碟圍住個爐 就真係好打卡able 既⋯
唔夠飽仲有主食可以叫 泡菜煎餅、水冷麵都有

自助區可以實現拌菜自由 平時韓燒圍爐果堆拌菜全部都有😋
泡菜、芽菜、藕片、辣魷魚鬚、白蘿蔔同新鮮蔬菜包肉食
記得記得要試佢地既窩夫🧇配軟雪糕
我自己一人都食左2份⋯癲左😂

P.S個人覺得甜品櫃入面嘅甜品就唔需要試🙊

• 軟雪糕
2024-06-11 94 瀏覽
覺得食物品質同價錢唔太相符以前成日食漢和lee 間周日任食+1 =$350 位得氣水飲牛舌唔太新鮮kimchi pancake 冇kimchi 服務員年輕態度ok但冇圍裙提供就笑左
覺得食物品質同價錢唔太相符
kimchi pancake 冇kimchi
服務員年輕態度ok
但冇圍裙提供就笑左

2024-06-10 112 瀏覽
食韓燒最怕係乜? 我最怕係個燒盤燶左🙂‍↕️ 唔知點解成日都好易燶🥺睇黎我都唔適合煮野食🧑🏻‍🍳 發現左間無限換網韓燒.. 係落單page 度㩒換燒盤就得喇❤️ 唔洗怕尷尬😂夜晚自助餐有成120分鐘✨上菜都好快..唔洗驚食唔飽🐷肉類既款式都幾多🥩有安格斯內群肉,封門柳,牛板腱,牛頸脊🐮 仲有多款豬同海鮮揀添🐷🐙🦐 實現自己鰻魚自己燒🐟而且…仲有啤酒任飲吖🍺😆💁🏻‍♀️是日MVP 係士啤啤梨雪糕窩夫🍦🧇個窩夫做到外脆內軟🥰 士多啤梨雪糕質地比較似雪芭✨記住整好要即刻食…如果唔係會好快融晒嫁🙈

睇黎我都唔適合煮野食🧑🏻‍🍳

夜晚自助餐有成120分鐘✨上菜都好快..唔洗驚食唔飽🐷

而且…仲有啤酒任飲吖🍺😆

💁🏻‍♀️是日MVP 係士啤啤梨雪糕窩夫🍦🧇
個窩夫做到外脆內軟🥰 士多啤梨雪糕質地比較似雪芭✨
記住整好要即刻食…如果唔係會好快融晒嫁🙈
1K
2024-06-09 96 瀏覽
呢間餐廳有好多座位,最近仲做緊抽獎只要叫海鮮餐客人就有機會有一個LUCKY COIN去抽扭蛋,扭蛋我地扭中左一份免費既五花腩,呢度除左燒肉係任食有好多款選擇之外,加配左海鮮餐仲有任食刺身同埋啤酒任飲都真係幾抵嫁,前菜,D食物擺放響一個圓型既木板位置上面影起相黎都真係幾靚同吸引嫁,部分小食好似魚串糕同炸雞都有,而且仲可以自己選擇鐘意既口味即落單即整熱辣辣,軟雪糕就得一種味如果佢有埋韓國既雪糕雪條就更正啦。

.ᐟ.ᐟ全城最紅任飲任食CP值爆燈韓燒放題.ᐟ.ᐟ$298任食20+款肉再送鰻魚😳+$88刺身海鮮啤酒放題(゚o゚;;ˋ°•* 更多美食分享 𝐫𝐞𝐚𝐝 𝐦𝐨𝐫𝐞 ⤵✎ #BELLYwongs_MK #BELLYwongs_korean #BELLYwongs_meats相信大家對這家近期人氣爆燈的韓燒放題 @uncle.siuuuuu 一點都不陌生(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)晚市韓式自助餐 $298有20多款肉類選擇,有安格斯牛肉(´▽`)還有多款特色韓式小食.ᐟ.ᐟ再加$88還有任食刺身海鮮啤酒放題(゚o゚;;私心推薦三文魚,超級肥美,無限encore~**午市自助餐更低至$168一位😳😳😳.ᐟ.ᐟ 📍韓燒大叔旺角西洋菜南街51號友誠商業中心5樓 🙂
.ᐟ.ᐟ全城最紅任飲任食CP值爆燈韓燒放題.ᐟ.ᐟ

ˋ°•* 更多美食分享 𝐫𝐞𝐚𝐝 𝐦𝐨𝐫𝐞 ⤵

晚市韓式自助餐 $298
有20多款肉類選擇,有安格斯牛肉(´▽`)
還有多款特色韓式小食.ᐟ.ᐟ
再加$88還有任食刺身海鮮啤酒放題(゚o゚;;
私心推薦三文魚,超級肥美,無限encore~
**午市自助餐更低至$168一位😳😳😳.ᐟ.ᐟ

📍韓燒大叔
旺角西洋菜南街51號友誠商業中心5樓 🙂
2024-06-08 70 瀏覽
好出名食任食韓燒嘅韓燒大叔原來都有午市套餐,價錢由$78起,款式都幾多,我哋一行4人叫左4個set share, 每個餐仲包3款韓式小菜、湯同一罐非酒精飲品,超豐富!!✨辣醬牛肉石頭鍋飯 - 石頭鍋好夠熱,食到有飯焦,爽脆又焦香,鍾意食辣嘅仲可以自己加辣醬撈勻~個飯都幾大,我哋四個人每人都分到一碗🤭✨正宗韓國炸醬麵 - 睇韓劇見住啲人食炸醬麵好吸引,終於有機會一嚐🤩熱辣辣撈勻食好滋味,好似食拉麵咁啜入口,夠晒爽皮!✨韓式炆牛肋骨飯 - 牛肋骨炆得好淋,好易咬,而落咗好多紅蘿蔔同洋蔥一齊炆,帶出鮮甜香味😋✨人參雞湯配白飯 - 好滋補嘅一個餐,入面大大隻雞,雞肉易咬又嫩滑,個湯飲到雞嘅精華同淡香參味,飲完好暖胃👍

2024-06-06 106 瀏覽
OpenRice對韓燒大叔評價不錯,今日同朋友試下,位於旺角E2出口友誠商業中心,餐廳寬闊舒適乾淨,就是地板有點滑。呢間餐廳午市除佐有套餐,仲有午市自助燒$168,放題時間90分鐘,肉類有14款,韓味小食13款,如果+$38就有海鮮9款,除佐呢D小菜蔬菜甜品飲料都任選。用QR落單上菜很快,自己動手燒肉別有一番風味,肉很快就熟且無煙,有啲肉醃製很入味,直接入口無需加其他調味。有啲肉可以包蒜片醃蘿蔔生菜,清清淡淡好清爽。除佐燒肉還可以烤蔬菜一口薯等,葷素搭配食得好滿足😌
2024-06-05 66 瀏覽
餐廳整體環境都幾好 乾淨企理 唔會太大油煙味今次嗌次韓燒午市套餐$168加1前菜方面(泡菜🌶️醃蘿蔔🥒青瓜等等全部都好新鮮)肉類方面(雞🐥、牛🐮、豬🐷)韓式五花腩、雞翼、牛肋骨、豬頸肉等等全部任叫😋估唔到韓式小食勁有驚喜🪄韓式薯仔🥔、韓式柚子雞翼🍋、泡菜湯🍲呢三樣嘢好食到encall咗2次😋
餐廳整體環境都幾好
乾淨企理 唔會太大油煙味

今次嗌次韓燒午市套餐$168加1

前菜方面(泡菜🌶️醃蘿蔔🥒青瓜等等全部都好新鮮)

肉類方面(雞🐥、牛🐮、豬🐷)
韓式五花腩、雞翼、牛肋骨、豬頸肉等等全部任叫😋

估唔到韓式小食勁有驚喜🪄
韓式薯仔🥔、韓式柚子雞翼🍋、泡菜湯🍲
呢三樣嘢好食到encall咗2次😋