2022-01-04 126 瀏覽
韓珍 (帝國中心) (尖沙咀)天氣涼涼地最岩食暖笠笠既美食😋 帝苑酒店對面既帝國中心開左一間韓國烤肉店,今晚同媽咪一齊品嚐一下🥰店員態度友善,大部分是韓國人/外籍人士,感覺像置身於香港以外,有去旅行的感覺😚前菜好豐富放滿了桌子,有小編最愛的魚糕😍 還有泡菜、沙律🥗,仲有煎蛋餅😋😋🇰🇷韓珍新鮮的套餐 -八方美人 $588💖牛舌💖雪花牛肉💖豬頸肉💖護心肉💖豬肩肉💖醬油雞肉💖烤大蝦(2隻)💖鮮鮑魚(2隻)食材好新鮮,食到肉本身既味道,可以唔加任何調味料就咁食就可以😚😚 但如果想口味多樣化,亦可根據個人口味而揀選你想食嘅醬料,餐廳提供三種醬汁:麵豉醬、麵豉醬及麻油海鹽~😋😋 小編最愛護心肉,肉味濃郁,用生菜🥬包裹一起食,中和肉的油脂~小編平時對鮑魚興趣不大,但今次極力推薦😍 用甜醬油處理過,再在烤板上烘一烘,肉質鮮甜,重點係唔韌~~另外店員主動協助燒蝦🦐🦐,熟練地用剪刀完整地剝殼👏🏻👏🏻 蝦肉肉質結實,完全無腥味🥰🇰🇷醬油蟹 及 牛油飯 $250/隻呢個menu 係季節限定~ 小編從來未食過醬油蟹,因為很怕生食/有腥味,結果喜出望外,沒有腥味而且仲係鮮美十足,又唔會好鹹,加夾埋加了生雞蛋既紫菜
韓珍 (帝國中心) (尖沙咀)

🇰🇷韓珍新鮮的套餐 -八方美人 $588
💖牛舌
💖雪花牛肉
💖豬頸肉
💖護心肉
💖豬肩肉
💖醬油雞肉
💖烤大蝦(2隻)
💖鮮鮑魚(2隻)

🇰🇷醬油蟹 及 牛油飯 $250/隻
呢個menu 係季節限定~ 小編從來未食過醬油蟹,因為很怕生食/有腥味,結果喜出望外,沒有腥味而且仲係鮮美十足,又唔會好鹹,加夾埋加了生雞蛋既紫菜飯,好香牛油和麻油味,好夾☺️☺️

*需加一服務費
地址:尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖
2022-01-03
  • 八方美人
  • 鮮鮑魚
2021-12-29 134 瀏覽
早排留意到有間鋪頭,佢哋係由韓國人主理😊 入到去啦,其實佢哋所有人都係只要淨係識講韓文啦,冇乜幾多個係local😉 咁平時如果同佢哋溝通嘅話,佢哋會講英文🤪 即時就會覺得自己好似去咗韓國一樣, 感覺超地道원🔸Pork set menu (2人餐) $598佢有份2人餐或者係4人餐嘅 , 咁可以視乎你哋有幾多個人食而嗌邊個 set 🤩入面包括有:豬肉拼盤 牛油果生果沙律大醬湯柚子茶 x2豬肉拼盤有蜂窩五花肉、豬肩肉、豬頸肉, 呢一盤肉全部都係未醃製過, 燒完之後咁就會食得出佢嘅鮮味較多✨ 佢哋嘅肉同我哋一般出去食嘅肉係唔同🥩 佢哋一捲捲咁上嚟嘅, 可以自己diy✂️ 自己剪番想食幾大件, 每款肉都好厚切, 食完包你好滿足 🙃而我最鍾意飲佢嘅大醬湯, 有洋蔥,大蔥,豆腐配料等等, 味道好濃郁, 個人就好喜歡, 最後仲飲咗好幾碗😇🔸 醬油蟹🦀 $250/pc佢哋呢度嘅醬油蟹係重頭戲之一, 將醬油蟹加咗落去啲飯入面, 加上佢哋嘅配料芝麻,麻油同紫菜等, 食落口每一啖都有淡淡既蟹膏同濃郁嘅配料味道😋

🔸Pork set menu (2人餐) $598
入面包括有:
豬肉拼盤
牛油果生果沙律
大醬湯
柚子茶 x2

🔸 醬油蟹🦀 $250/pc
2021-12-29 966 瀏覽
✨醬油蟹&牛油飯醬油蟹 厚肉 好多蟹膏鮮甜甘香 肉質帶黏牛油飯 面層有蛋黃同唔少紫菜碎拌好加埋蟹膏食更正✨Pork & Beef Set BBQ蜂窩五花肉+豬肩肉+調味特級牛肋骨成個肉拼盤份量好多 以呢個價錢相當抵食蜂窩五花肉五花肉 肉質鮮嫩 口感腍中帶爽滿滿油脂甘香 零調味 點醬 用生菜包黎食 啱啱好又可以減少油膩感豬肩肉豬肩肉有兩塊 一薄一厚 肉質結實 肥瘦分布平均食落冇五花肉咁油膩調味特級牛肋骨牛肋骨 大大件 好厚肉醃得入味 味道帶甜肉質軟腍 肉汁豐富 三款之中 我最鍾意嘅係牛肋骨✨牛油果&生果沙律牛油果好香 提子香甜蔬菜新鮮爽脆 車厘茄酸甜沙律醬汁帶啲乳酪味 幾有趣✨牛胸肉大醬湯牛胸肉 都有好幾片大醬湯 味道偏濃 正常水平✨柚子茶冰凍 柚子味清香 唔太甜 幾清新食物唔錯 份量幾足前菜有六款 加一份蛋餅食完都飽左一半🤣環境正常 地方唔大 但算好坐唯一要講嘅係佢張枱好細 擺野有啲難度服務唔錯 店員大部份係韓國人要用英語溝通 真係有啲似去左韓國價錢合理 加上份量足 都幾抵食
✨醬油蟹&牛油飯

服務唔錯 店員大部份係韓國人
要用英語溝通 真係有啲似去左韓國
價錢合理 加上份量足 都幾抵食
2021-12-28 945 瀏覽
🌸尖東美食🌸韓珍🇰🇷今年尖沙咀燈飾非常熣燦奪目,因此聖誕假期相約朋友到了尖沙咀一帶觀賞燈飾,還到一間韓國人主理的人氣正宗韓國餐廳-「韓珍」品嚐聖誕大餐❗餐廳鋪面寬敞,座位寬闊舒適,裝修簡約,餐廳播放著韓國K-pop 流行曲,充滿韓國特色❗店員們也相當殷勤有禮,會不時替客人收拾碗碟及燒煮食物。我們一行2人共點了以下餐點:餐廳會為客人奉上一系列的韓式傳統前菜,包括泡菜、菜脯、芽菜、沙津、鵪鶉蛋、豆腐、生菜及韓式烤肉醬料(蒜頭、青椒及大醬等)。1️⃣🌟特級牛肋骨 250g $250份量十足的牛肋骨肉,牛肋骨肉質鮮嫩,油脂分佈均勻,經燒煮後肉質軟淋,完全不會韌,而餐廳還會向惠顧韓燒的客人提供鐵板烤滑蛋,最適合把烤熟的滑蛋、燒好的牛肋肉及各款韓式烤肉醬以爽脆生菜包裏食用❗美味指數:⭕⭕⭕⭕⭕️賣相指數:⭕⭕⭕⭕️抵食指數:⭕⭕⭕⭕2️⃣🌟醬油蟹 $250@醬油蟹肉肉質鮮嫩,入口即溶,還充滿著香濃滑漏的蟹膏,配合濃郁秘製專用醬油,與紫菜滑蛋飯一起食用,十分滋味❗️美味指數:⭕⭕⭕⭕️賣相指數:⭕⭕⭕⭕️抵食指數:⭕⭕⭕⭕️3️⃣🌟醱酵鮑魚人蔘雞湯 $128熱炳炳的人蔘雞湯份量十足,人蔘雞肉嫩滑,人蔘雞內裹含有粒粒甘香糯
🌸尖東美食🌸韓珍🇰🇷

我們一行2人共點了以下餐點:

1️⃣🌟特級牛肋骨 250g $250
美味指數:⭕⭕⭕⭕⭕️
抵食指數:⭕⭕⭕⭕
2️⃣🌟醬油蟹 $250@
美味指數:⭕⭕⭕⭕️
3️⃣🌟醱酵鮑魚人蔘雞湯 $128
熱炳炳的人蔘雞湯份量十足,人蔘雞肉嫩滑,人蔘雞內裹含有粒粒甘香糯米飯,而原隻鮑魚肉質鮮嫩,口感彈牙,蔘雞湯清甜,充滿著新鮮雞肉及人蔘味道❗️
美味指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️
醱酵鮑魚人蔘雞湯
4️⃣🌟牛肉石頭拌飯 $98
份量十足的牛肉石頭鍋拌飯熱炳炳上菜,有香嫩牛肉及多款新鮮蔬菜絲作配料,以傳統韓式辣醬把配料及粒粒香飯拌勻食用十分惹味❗️
美味指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️
牛肉石頭拌飯
🌟為是次餐廳用膳的推薦菜色❗

總括而言,此餐廳的食物質素高,餐廳地點鄰近尖東站,由韓國人主理,絕對是尖沙咀一帶正宗韓國菜之選❗
2021-12-27
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
聖誕節
醱酵鮑魚人蔘雞湯
牛肉石頭拌飯
  • 牛肋骨
韓珍👻好耐無食燒肉啦作為食肉獸天氣凍食燒肉真係啱哂對住個爐暖一暖咁真係好正🥰.🔅醬油蟹(1pcs) HKD 250超多膏既醬油蟹未係香港食過咁正既醬油蟹佢啲肉同膏都好creamy餸飯真係一流難怪佢叫做白飯小偷佢配個紫菜飯拼蛋黃撈埋食配蟹真係好正🤩🔅Pork & beef set BBQ HKD 580✨蜂窩五花肉 厚厚既五花腩店員好細心幫我地燒又會剪到細細舊油脂分佈好正用生菜包住食加啲泡菜真係一流🥰✨豬肩肉大大塊豬肩肉食肉獸真係大滿足燒到金黃色啖啖都係肉又唔會鞋✨調味特級牛肋骨依卷牛肋骨超正輕輕燒到變色就得牛味勁濃又唔會韌好好食無得彈✨甜南瓜沙律南瓜又真係幾甜食燒肉有沙律配住黎食可以解下啲油膩感✨牛胸肉大醬湯咁凍既天氣飲下熱湯入面有啲牛胸肉片幾濃味既大醬✨雪糕曲奇雪糕作結好滿足既一餐😛.整體黎講:韓式燒肉 滿足飽滿😚.🎈 韓珍 (帝國中心) (尖沙咀)尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖
韓珍👻

曲奇雪糕作結
好滿足既一餐😛

整體黎講:
韓式燒肉 滿足飽滿😚
🎈 韓珍 (帝國中心) (尖沙咀)
尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖
2021-12-25 481 瀏覽
☺️呢間新派韓國燒肉店真係非常推介❤️由韓國人主理,味道有驚喜!🥳夜晚幾乎全餐廳滿座,店員都好NICE~服務周到😍特別推薦佢地既醬油蟹,好鮮甜!🤣以下係詳細嘅食評😍..▫️前菜&蛋餅(套餐送)⭐️ 強烈推介⭐️最值得一讚係佢地既係免費既前菜,總其有6款咁多,包括有泡菜、芽菜、魚糕、蘿蔔乾、沙律、鶴鶉蛋,味道碟碟都幾好食,特別係魚糕同鶴鶉蛋,好入味,而且係無限任添👍🏻超讚!.▫️醬油蟹(一隻)配紫菜飯 $250⭐️ 強烈推介⭐️呢款醬油蟹味道真係唔錯,醬油好鮮新,配蟹非常夾,完成食唔到腥臭苦味等,蟹膏都幾多,令人津津有味!而且配埋紫菜飯😚咸香芝士麻紫菜,撈埋生蛋黃,口感一流🥳.▫️ 2人套餐 $580⭐️ 強烈推介⭐️呢個套餐份量都幾多,2個人都未必食得晒!而且套餐價錢仲包埋生菜、蒜片、泡菜、辣醬等等,🤪可以夾住燒肉一齊食!而且店員都好貼心,定期都會行埋黎幫手燒肉!至於味道方面蜂窩五花肉係我心水推介,😏油脂豐富、口感軟嫩,而特級牛肋骨都唔錯,完成唔係鞋口貨色~性價比高!而牛胸肉大醬湯材料都好豐富,🥳裡面放了香菇、翠肉瓜、洋蔥、豆腐,絕對唔馬虎!😛-蜂窩五花腩-特級牛肋骨-甜南瓜沙律-牛胸肉大醬湯-柚子茶

▫️前菜&蛋餅(套餐送)
好入味,而且係無限任添👍🏻超讚!

▫️醬油蟹(一隻)配紫菜飯 $250
埋生蛋黃,口感一流🥳

▫️ 2人套餐 $580
-蜂窩五花腩
-特級牛肋骨
-甜南瓜沙律
-牛胸肉大醬湯
-柚子茶
  • 醬油蟹
2021-12-18 144 瀏覽
今晚突然思鄉,去左尖沙咀食呢間🇰🇷韓國野 @hanchamfood , 呢間感覺係好傳統既韓國餐廳,所以我地叫左三款韓國傳統食品物,包括#醬油蟹 🦀我之前都未食過醬油蟹,原來可以咁好食,啲蟹肉好厚肉好鮮,味道好鮮甜,仲有好多蟹膏,我地食曬啲肉拎個蟹蓋,用啲蟹膏撈埋啲紫菜,飯同蛋去食,又另一口感風味,真係好正,真係必食推介🌻🌻🌻🌻🌻 #醱酵鮑魚人參雞湯 一嚟到個湯係石鍋入面仲滾緊,聞到好香人參味,扚起真係好足料,隻雞已經煲到淋哂啦~而且仲有好多糯米,最重要係有原隻鮑魚,真係好足料,個湯飲起黎好有雞味同埋因為有鮑魚,成個湯好有鮮味,飲完感覺成個身都好暖🌻🌻🌻🌻🌻最後仲點多個 #傳統炒年糕啲年糕煙煙韌韌好有咬口,魚糕索左啲汁,少少辣好入味,真係好好味🌻🌻🌻————————韓珍 (帝國中心) (尖沙咀)尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖————————#韓珍 #韓國餐廳 #韓式料理 #尖沙咀好去處 #思鄉 #先食奇兵 #Food #foodie #cineatkp #korean

#醬油蟹 🦀

#醱酵鮑魚人參雞湯
一嚟到個湯係石鍋入面仲滾緊,聞到好香人參味,

————————

韓珍 (帝國中心) (尖沙咀)
尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖

醱酵鮑魚人參雞湯
#傳統炒年糕
醱酵鮑魚人參雞湯
2021-12-17 165 瀏覽
今日黎左尖東食韓國菜 全部店員都係以韓文溝通 有一刻覺得自己去左韓國🇰🇷 店員都好細心同有耐性 會幫你燒同剪食物 而且每燒完一款肉 都會換爐片一開始都未落單 枱面已經好豐富 又前菜又醬汁 前菜有泡菜 芽菜 魚糕 鵪鶉蛋 辣蘿蔔 沙律🥗等等食燒肉當然唔少得仲有生菜片🥬 蒜片🧄 青辣椒🌶️ 同埋麻油海鹽 麵豉醬 wasabi醬油 仲有一碗洋蔥絲醬汁 落完單之後仲會有個熱辣辣嘅鐵板鍋燒蛋餅㖭🍳 張枱放滿晒野果種感覺真係好滿足˜”*°•醬油蟹🦀️+紫菜牛油飯($250一隻)•°*”˜蟹膏鮮甜完全唔覺得腥 感覺有啲似食海膽雖然有辣椒喺面但唔會覺得辣 仲有個紫菜牛油飯🧈 將蟹膏同醬油汁撈埋落去一齊食 好鮮味˜”*°•特級牛肋骨($250)•°*”˜招牌嘅牛肋骨捲成一團 份量都幾多 我地揀左冇醃過嘅 可以食得到韓牛原味道 肉質鮮嫩紮實˜”*°•蜂窩五花腩($150)•°*”˜蜂窩五花肉超級長 燒完肉質香脆爽口 不過豬肉冇乜味 調一調味會更好˜”*°•純豆腐海鮮辣湯($98)•°*”˜少少辣 但係辣得舒服 豆腐好嫩滑 比較特別之處係佢用上好多土魷 差唔多每一啖都食到

˜”*°•醬油蟹🦀️+紫菜牛油飯($250一隻)•°*”˜
蟹膏鮮甜完全唔覺得腥 感覺有啲似食海膽

˜”*°•特級牛肋骨($250)•°*”˜

˜”*°•蜂窩五花腩($150)•°*”˜

˜”*°•純豆腐海鮮辣湯($98)•°*”˜
🇰🇷已經係第二次到訪呢間韓國人主理嘅韓燒 上次已經好想試八色珍味拼盤 超長一盆 好架勢🇰🇷一落完單店員就會送試前菜小食,生菜,沙律同醬汁,兩個人都有五款,泡菜同魚糕片都出色,仲可以refill😋除左前菜 仲有免費蛋餅🐷四色五花肉+豬肉 $598八格木盤 米半咁長 真係超級eye catching!!!四款五花肉包括蒜蓉、咖哩、香草、辣椒醬。五花肉卷成一堆 攤開後有成個盤咁長🤩啱晒食肉獸五花肉好香油脂 食蓉軟腍 為韓燒中必點嘅肉咖哩同辣椒醬比較濃味,唔駛另外回醬都已經夠味。韓式辣醬同五花肉嘅味真係好match四款排序:辣椒醬>香草>咖哩>蒜蓉其他四款包括護心肉、調味排骨 豬頰肉同豬頸肉。欣賞豬頸肉比想像中瘦 ,當然最正都係比較少有嘅護心肉🥰餐牌寫for 3-4ppl 我地兩個人 當日都諗住有機會食唔晒 。但因為超肚餓 居然食晒🤭所以兩個人執嘅朋友都唔駛擔心 照叫啦!🦀醬油蟹 $250/pc好回味係韓國食過嘅醬油蟹 見到餐廳有 所以叫左隻黎試下蟹蓋同爪都有唔少蟹膏 醬油好入味但冇搶過蟹嘅鮮味 而且一d都唔腥隨蟹附有一兜紫菜飯,紫菜飯面鋪滿紫菜,一隻生蛋,芝麻。撈埋蟹

除左前菜 仲有免費蛋餅

🐷四色五花肉+豬肉 $598
八格木盤 米半咁長 真係超級eye catching!!!
四款五花肉包括蒜蓉、咖哩、香草、辣椒醬。
五花肉卷成一堆 攤開後有成個盤咁長🤩啱晒食肉獸
五花肉好香油脂 食蓉軟腍 為韓燒中必點嘅肉
四款排序:辣椒醬>香草>咖哩>蒜蓉
八色珍味拼盤

🦀醬油蟹 $250/pc
好回味係韓國食過嘅醬油蟹 見到餐廳有 所以叫左隻黎試下
醬油蟹

隨蟹附有一兜紫菜飯,紫菜飯面鋪滿紫菜,一隻生蛋,芝麻。撈埋蟹膏一齊食更加滋味

🇰🇷服務方面 係我去過嘅韓燒當中,最勤力換網嘅餐廳。老闆亦都會好友善咁過嚟到問食物質素同傾下計

八色珍味拼盤
2021-12-13 639 瀏覽
🥚🥚🐷最出色的前菜✨性價比:7.5/10🍳食物:8.5/10🌏環境:7.5/10🕺🏻服務:9/10💰是次消費:人均 $ 424 + 10%#蛋蛋豬 🏝地點分類: #蛋蛋豬在尖沙咀🍰食物分類: #蛋蛋豬吃韓國菜————————今天往尖東看燈飾,受冷風吹得冷冷時見到可以吃韓燒:正宗韓式菜,由韓國人主理的韓珍;樓面都是韓國人,以英文溝通。最有驚喜是這家店的前菜,是少數在香港吃到的正宗前菜,除了平時常見的泡菜芽菜,還有重口味生章魚、魚糕和鵪鶉蛋,泡菜不像是外界乾身味道生硬那樣,而是濕潤香辣。生章魚充滿辣醬又十分彈牙,吃完馬上就再添了,前菜似乎是任添的。燒肉前先上一碟蛋批 Egg Pizza (送贈),如平時韓燒中的爐邊蛋,沒有吃完,因為太多美食了。醬油蟹 一隻 Marinate Soy Sauce Crab ($250)第一次食醬油蟹,口感好像在吃刺身黏黏的,蟹肉要從微軟透明的殼中用力擠出來。黃金蟹膏十分多,用附上的大碗紫菜飯黏走蟹膏,混合起來吃很滿足啊。特級牛肋骨 Beef Short Rib ($250)蜂窩五花腩 Beehive-Shaped Pork Belly ($150)肉類有店員
🥚🥚🐷

🏝地點分類: #蛋蛋豬在尖沙咀
🍰食物分類: #蛋蛋豬吃韓國菜

蛋批 Egg Pizza

紫菜飯

特級牛肋骨 Beef Short Rib ($250)
肉類有店員幫我們燒,不用自己顧火,可以忙於吃其他美食。
燒得熟度剛剛好,包菜加點生蒜片、泡菜和辣醬等,增添豐富口感。
就算單吃都可以食到濃濃牛味,五花腩肥瘦分明。
必須襯熱吃,灘涼了就會變硬身。
特級牛肋骨 + 蜂窩五花腩

特級牛肋骨

海鮮煎蔥餅 Seafood Pancake ($150)
海鮮有八爪魚、蜆肉等,中規中矩。
海鮮煎蔥餅

藍海檸檬汽水 Blue Lemon Ade ($48)
藍海檸檬汽水

很欣賞店員態度,好有禮貌又helpful,燒肉質素一流,完全不用我們擔心,坐下等吃就可以,今次發掘了一個韓燒好地點。

韓珍Hancham Korean BBQ Restaurant
🚦尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖
(尖沙咀站 P2 出口, 步行約4分鐘)
分店:尖沙咀寶勒巷6-8A號盈豐商業大廈1樓
🕰營業時間:12:00 – 15:15 / 17:30 – 22:30
2021-12-07
  • 特級牛肋骨
  • 蜂窩五花腩
🍨 韓珍 (尖沙咀) 🍨-韓式醬油蟹(250@1):第一次食生蟹😂之前一直都好想試😂但係冇機會去韓國🥲今次見到呢間韓國餐廳有做就即刻叫黎試吓!不過都驚自己唔啱食所以淨係叫左一隻,味道比我想像中淡😂感覺有少少似甜蝦嘅質地🤤店員同我哋講個蟹蓋可以撈咗飯食先會更加有風味😋撈飯食反而鮮味更出😛蟹膏香味十足😋實在係值得一試!-八方美人($588):一場嚟到專食韓燒嘅舖頭點可以唔叫燒肉🤤我哋今次叫八方美人,一開始即刻上咗前菜先🤣有成七款咁多🥲我最欣賞係佢個鵪鶉蛋醃到好入味🤤依個套餐入耐有牛舌、雪花牛肉、豬頸肉,護心肉,豬肩肉、醬油雞肉、烤大蝦同鮮鮑魚🤤韓式燒肉真係加埋泡菜再用生菜包住嚟食係人生一大享受🤤基本上兩個人食晒都已經好飽,但係咁大食嘅我哋又點止淨係食呢個😌🤣🤣-東海魷魚🦑($128)由韓國東海直送嘅魷魚,魷魚彈牙而且佢好厚肉😍口感十足😘雖然有用醃料醃咗,但係一啲都冇減退佢嘅鮮味!依家仲要做緊推廣只係128😍我覺得好抵!-筏橋,毛蚶麵豉湯(💰):起韓國,最出名食毛蚶嘅地方係筏橋🥰今次就食佢哋直送嘅毛蚶😍麵豉湯味濃,仲落咗韓式辣醬😋 入面嘅毛蚶多到數唔到😋仲會配一碗飯😍夠晒飽肚-(非專業,完全

🍨 韓珍 (尖沙咀) 🍨
韓式醬油蟹(250@1):
八方美人($588):
東海魷魚🦑($128)
筏橋,毛蚶麵豉湯(💰):
(非專業,完全跟據個人口味☺)
食物:8/10
環境:8/10
服務:6/10
人均消費:$500
———————————————
▪店舖名稱: 韓珍 (帝國中心) (尖沙咀)
▪店舖地址:
🔸 尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖
-----------------------
🇰🇷韓珍🇰🇷📍:尖沙咀麼地道帝國中心地下高層UG43號舖⏰:12:00pm-3:30pm,5:30pm-10:30pm⭕️:現金、信用卡、Alipay-Pork set menu(4人餐)- 💰780🌜豬肉拼盤 🌜牛油果生果沙律🌜泡菜煎餅 🌜鮑魚人蔘雞湯🌜柚子茶x4/雪糕x4🐖豬肉拼盤有蜂窩五花肉、豬肩肉、豬頸肉同埋調味排骨 蜂窩五花肉油脂非常均匀 有肉汁 唔鞋口食落口好滿足 連埋生菜、蒜片一齊食 超正!豬肩肉油脂較少 食落肉味會較重好有咬口 好厚肉! 豬頸肉好厚切 爽口彈牙 油脂感充足 最鍾意食呢款😍 調味排骨大大塊 醬汁鹹香帶點甜味 好惹味👍🏻🐥人蔘雞超足料 有一大隻雞 已經煲到淋晒 好多糯米釀落隻雞入面 仲有隻鮑魚喺裏面 好豐富 食完個人好暖粒粒 呢個天氣食岩晒🤣🥬泡菜煎餅唔錯 唔會好厚 好有泡菜味 入口微辣 餅邊香脆 分量超多 每人可以食到一至兩塊😍🥗有滿滿嘅沙律菜、牛油果、甘筍提子、車厘茄等 用乳酪做sauce 好新鮮開胃😍🍹柚子茶較甜 好重柚子味 真材實料!🍨朱古力棉花糖nuts 好濃郁 唔錯!-醬油蟹(1隻)- 💰250🌜醬油蟹必點推薦!蟹身大隻多膏 蟹膏鮮甜完全無腥味 蟹
🇰🇷韓珍🇰🇷
📍:尖沙咀麼地道帝國中心地下高層UG43號舖
⭕️:現金、信用卡、Alipay

-Pork set menu(4人餐)- 💰780
🌜豬肉拼盤 🌜牛油果生果沙律
🌜泡菜煎餅 🌜鮑魚人蔘雞湯
🌜柚子茶x4/雪糕x4

🍹柚子茶較甜 好重柚子味 真材實料!
🍨朱古力棉花糖nuts 好濃郁 唔錯!

-醬油蟹(1隻)- 💰250
🌜醬油蟹必點推薦!蟹身大隻多膏 蟹膏鮮甜完全無腥味 蟹肉好新鮮 醬油味唔會死鹹 好岩我胃口!雖然有辣椒🌶️但係淨係食到微辣既感覺 將蟹膏同醬油汁撈埋落去紫菜蛋飯到食 超滿足👍🏻

📌值得一提既係免費既前菜有7款咁多 有泡菜、芽菜、魚糕、魷魚、沙律、鍋燒蛋同鶴鶉蛋 每一款前菜都有一小碟 仲可以無限任添👍🏻最鍾意佢既魚糕、魷魚同埋鍋燒蛋😍我仲添加左一轉!

🌟食物嘅味道唔錯 整體來講都好滿意 好正宗 CP值好高!建議要先book位啊 座位好寬敞 坐得好舒服 唔會好大油煙 餐廳老闆同侍應大部份都係韓國人 要用英文溝通🤣老闆超好 唔知點解見到openrice有人鬧佢🥺 佢會幫手燒肉、剪肉 又會夾落你個碟到😂又會同我地傾下計 想飲嘢即刻拎比我地🤣 成個體驗好愉快👍🏻

#香港美食 #平民美食 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #香港 #美食 #高質 #hkfood #hongkong #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #likeforlike #hk #hkig #foodshare #hkrestaurant #foodies #852food #hkfoodblog #食評 #美食推介 #韓珍 #韓國菜 #帝國中心 #燒肉 #醬油蟹
2021-12-08
  • 醬油蟹
  • 蜂窩五花肉
  • 泡菜煎餅
2021-12-05 189 瀏覽
Lunch Time既時候行到黎帝國中心搵食 上到第2層既時候見到好多人排隊 羊群心態既我就跟住左去排隊 一試便知龍與鳳🤪 Lunch Set都有好多選擇 樣樣都非常吸引🤤韓國餐廳都必定送上小碟前菜,有mini魚仔、泡菜腸、泡菜及白芽菜 樣樣都非常吸引 但求比你有飽肚既感覺🍲 部隊鍋🌶🌶 Army Stew w/ Cheese $78部隊鍋跟白飯上,湯入面仲有通粉、年糕、公仔麵,呢個Set簡直係碳水化合物既大匯合😂 加上泡菜湯底味道豐厚,其中午餐肉煲到好嫩好入味 超讚唷🥘 泡菜豬肉湯🌶 Pork Kimchi Stew $78湯底的泡菜酸味較重,少量豬肉加上大量泡菜,味道非常開胃, 啱晒鍾意食泡菜㗎你!Lunch set $75~$128@ 無飲品跟 但有熱茶供應 仲要加一服務費推薦程度🌕🌕🌕🌕🌑

🥘 泡菜豬肉湯🌶 Pork Kimchi Stew $78

推薦程度🌕🌕🌕🌕🌑

2021-11-30 534 瀏覽
聽講尖東今年嘅燈飾都幾靚,咁就食飯順便睇燈飾🤤差唔多8:30 ,餐廳都仲係好多人,入邊嘅氣氛都幾熱鬧。入到去仲會聽到韓文,感覺真係有少少似去咗韓國一樣。點完單之後店員就送上一份蛋餅,用鐵板上,熱辣辣,入邊有洋蔥同埋椒類,口感豐富。蛋餅嚟完冇耐之後,食完就再放低咗一大堆配菜,有芽菜、泡菜、生菜等等,我最欣賞佢嘅鵪鶉旦,超級好食😋醬油蟹 (1pcs) $250話說其實我之前都冇試過食😌見餐廳有呢個seasonal menu又做緊優惠,就叫咗一隻嚟試吓~ 入口係非常鮮甜,同埋真係爆膏!醬油亦都夠鹹香惹味。朋友話同喺韓國食到嘅差唔多!佢仲有配埋一個任食嘅牛油飯,大量嘅紫菜再加埋芝麻同牛油!正!八方美人 $588食完晒啲前菜同埋醬油蟹之後終於都輪到今日嘅主角出場!呢一個係2-3人份量嘅Set,超級大堆頭!有牛舌、雪花牛肉、豬頸肉,護心肉,豬肩肉、醬油雞肉、烤大蝦同鮮鮑魚(各2隻)!就算冇咩調味都好,啲肉夠靚嘅話其實燒出嚟就好好食😋份量多之餘亦都非常高質素,我自己最鍾意就係將啲肉類燒熟之後夾生菜食,可以減低油膩感,口感又豐富啲。食完飯之後,一行出帝國中心門口開頭望一望,就會見到好靚嘅disney+

醬油蟹 (1pcs) $250

八方美人 $588

食完飯之後,一行出帝國中心門口開頭望一望,就會見到好靚嘅disney+ 燈飾,令。呢一個晚上更加完美

2021-11-30 144 瀏覽
想食一餐正宗嘅韓國🇰🇷菜並不容易,只係搵到一間好食嘅已經好幸福。今次試咗尖沙咀呢一間韓燒,有得燒烤,又有熟食,不過味道同滿足感遠遠不及預期🙂———————————————————————————🥢護心肉🐽💬韓燒必叫嘅指定燒肉,豬嘅橫隔膜同肝之間,每隻豬只有200-300克,比較矜貴.🥢特級牛肋骨🐮💬想當年在韓國🇰🇷釜山食過韓牛,真心返唔到轉頭,點都無可能食得返嗰種味道,用生菜🥬同芝麻葉包住食真心享受😎,而家希望將案件重演一次🙈.🥢牛舌👅💬又係個人喜好嘅指定必食系列,又點可以唔叫,比起薄切厚少少🤏,有厚感得嚟唔會燒到好乾☺️
———————————————————————————
🥢護心肉🐽