2024-05-05
每個禮拜都要去報到嘅極品B級美食,怒轟蛋同豬扒😍!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🍳 滑蛋魚柳飯 HK$60・味道:超重蛋味!極嫩滑!魚柳好滑,加埋甜豉油撈飯,正!蛋同魚柳都係已調味,就咁食都好滿足!・口感:魚柳外脆內嫩,yum!🐷 秘制豬扒飯 HK$60・味道:豬扒外皮煎到焦脆,仲有蜜糖香包住,甜甜鹹鹹的好正欸~個蛋流心啲更好!・口感:軟熟的豬兒最好吃了,嘻♥(´∀` )🐷 秘制豬扒撈米 HK$63・味道:豬扒keep住外脆內軟,甜甜鹹鹹咁好食。蛋都係超水準發揮,重蛋味夠嫩滑。今次個重點:撈米配麻油,美味Σ>―(〃°ω°〃)♡→!・口感:冇嘢講XD 就是正!🐮 招牌五香牛腩飯 HK$63・味道:五香肉丁汁好邪惡但好香口,配埋小小辣油咁好惹味!牛腩同牛筋都好入味,不過8成牛筋,好少牛腩,而且牛腩偏碎,呢個位有啲扣分TT・口感:牛腩同牛筋都好淋好入味嘅,個五香辣汁撈飯一流,幾輕身而且食完唔會好渴嘅~🍹 橙茶 走甜 +HK$3・味道:真係有幾嚿橙,個人覺得少少甜係最perfect,橙同茶比例最好嘅味道,jeng!・口感:飲到橙粒嘅呢~・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・
🍳 滑蛋魚柳飯 HK$60
・口感:魚柳外脆內嫩,yum!
🐷 秘制豬扒飯 HK$60
・口感:軟熟的豬兒最好吃了,嘻♥(´∀` )
🐷 秘制豬扒撈米 HK$63
・口感:冇嘢講XD 就是正!
🐮 招牌五香牛腩飯 HK$63
🍹 橙茶 走甜 +HK$3
・口感:飲到橙粒嘅呢~
🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~
🤰結論:同事推坑的好西,舌頭高潮的美味👅!