2023-04-03 390 瀏覽
本身今日約咗小朋友食早餐,但係佢唔舒服,所以我一個人走咗落樓下食早餐,諗唔到食乜就去咗最近嗰間食口福。其實之前成日幫襯都知道自己想嗌啲乜,但今日就一反常態,叫左豬膶麵,奶油豬腸仔煎蛋,熱奶茶。豬膶公仔麵:個面浸得太耐比較冧身,朱潤亦都煮過龍,一啲都唔滑,不過30幾蚊嘅早餐份量都算OK。奶油豬腸仔煎蛋:個奶油豬好似冇乜點烘過,所以唔太脆,腸仔煎蛋上碟既時候係凍嫁仲要我等咗成差唔多20分鐘先,真係完全唔值得等。呢間餐廳嘅熱奶茶一向麻麻哋,茶味比較重,落得比較少奶。

仲要我等咗成差唔多20分鐘先,真係完全唔值得等。
呢間餐廳嘅熱奶茶一向麻麻哋,茶味比較重,落得比較少奶。

2023-04-02
20 分鐘 (堂食)
$36 (早餐)
2023-01-07 641 瀏覽
📍食口福生滾麵屯門龍門路43號龍門居11座地下119號舖🍷🐥醉香雞 米線 $44🌶🐥麻香雞 米粉 $44 (加底 +$6)呢間餐廳既醉香雞🍷🐥同麻香雞🌶🐥都好好食❤️❤️醉雞浸到好入味,有酒既香味之餘又唔覺得太重酒味😋而且雞肉好滑🤤如果飲一啖個汁就會飲到好濃既酒味🤣而麻香雞就好香😋,而且唔辣🙅‍♂️🌶,只會感覺嘴唇有小小慶,所以食唔到辣既人都食到😆冬天食碗暖笠笠既湯麵特別舒服🥰,而且呢間餐廳既性價比好高👍👍,價錢親民之餘份量又多。呢間餐廳除左食醉香雞🍷🐥同麻香雞🌶🐥之外仲有其他餸,下次黎食再介紹比大家!😆
📍食口福生滾麵
屯門龍門路43號龍門居11座地下119號舖

🍷🐥醉香雞 米線 $44

🌶🐥麻香雞 米粉 $44 (加底 +$6)

麻香雞
醉香雞
2022-06-14 1183 瀏覽
呢間係我平時成日食嘅餐廳,出名食雞。我最鍾意食佢嘅麻香雞米線~佢嘅麻辣好適合我呢啲唔係咁食得辣嘅人,少少辣但足夠令你覺得過癮,而且好香!本身係清湯米線,米線堂食都夠彈牙,重點係加埋D醬落去就變咗麻辣米線,勁好食!至於霸王雞有啲似蔥油雞,啲蒜粒好香嘅,撈飯一流!雞肉都夠嫩夠滑,不過食咩部位就睇彩數喇,好運就會有雞髀位,如果係雞胸位就少肉啲啦。*・゜゚・*:.。.☻.。.:*・☆・*:.。. ☻.。.:*・゜゚・*😋#kellydiscovery_food 🫶🏻#kd_food_tm🫶🏻#kd_food_屯門#屯門美食 #屯門打卡 #屯門餐廳

至於霸王雞有啲似蔥油雞,啲蒜粒好香嘅,撈飯一流!

😋#kellydiscovery_food
🫶🏻#kd_food_tm
🫶🏻#kd_food_屯門
#屯門美食 #屯門打卡 #屯門餐廳
  • 麻香雞
2021-12-30 1090 瀏覽
做運動前去左食少少野,因為食餃子食到厭厭地,見隔離有間麵店,望個餐牌又好似幾吸引咁就入左去試,普通平民餐廳,味道麻麻,唔會再幫襯。🐔醉香雞飯 $47★★☆☆☆見到MENU有手指公推薦,諗住招牌菜實冇死。冇特登加錢指定雞嘅位置,咁啱今次俾左雞脾位置,份量都幾多,有10件左右,仲有幾件雞腎附送埋。但D雞食落一般,雞肉同酒完全係分開兩回事,一啲都唔入味,似係煮完個雞放入雪櫃,有人叫就淋D酒上去出餐,真係失望。個雞肉質唔鞋口,但未做到嫩滑,食落正係得咸味,冇花雕酒嘅香味。最唔掂係個奉送嘅蔥油飯,個飯焗到淋哂、零咬口,似係電飯煲煮完焗左好耐,蔥油亦都唔香口,分分鐘仲衰過燒味個飯。🐔麻辣手撕雞拼鹽酥雞球飯 $55★★★☆☆所有飯都係統一地差,麻辣手撕雞正正常常,份量偏多,但麻辣味唔算好特出。鹽酥雞球即叫即炸,食落好脆口,入面D雞肉都JUICY唔會乾爭爭,外面脆粉落左孜然粉、椒鹽,所以食落都幾惹味,Overall D餸係正常。🐔醉香雞拼酥魷魚鬚飯 $55★★★☆☆醉香雞上面講左唔重覆,酥魷魚鬚係所有叫嘅餸入面最出色,即叫即炸,份量都多同大條。魷魚鬚食落係爽口彈牙,冇霉或者淋。炸粉啱啱好,唔會太厚食完
醉香雞飯
★★★☆☆
醉香雞拼酥魷魚鬚飯
🐔醉香雞拼酥魷魚鬚飯 $55
★★★☆☆
醉香雞上面講左唔重覆,酥魷魚鬚係所有叫嘅餸入面最出色,即叫即炸,份量都多同大條。魷魚鬚食落係爽口彈牙,冇霉或者淋。炸粉啱啱好,唔會太厚食完好似食空氣OR面漿。

🌟總括:醉雞唔推薦大家食,唔入味冇特別。同埋強烈建議大家千其唔好叫飯!叫麵都仲可能有一線生機。炸野、香口野係唔錯嘅,但未去到要為左D炸野而食呢間餐廳。
2021-12-12 714 瀏覽
食口福有飯有麵多款唔同款式既雞今日食左麻香雞 麻香雞面頭個陣辣油真係好香令成個雞既味麵昇華哂豬扒多汁厚肉但又好淋 好夠味有伊麵底選擇另外仲叫左麻辣手撕雞+魷魚鬚魷魚鬚有時會賣晒因為佢炸得好香口 份量仲有唔少可以揀粉絲做底 好食
食口福有飯有麵

魷魚鬚有時會賣晒
因為佢炸得好香口 份量仲有唔少
可以揀粉絲做底 好食
2021-11-25 582 瀏覽
今日放工經過屯門德政圍食口褔,就係門口巳經聞到一陣陣好香的醉鷄湯味,於是忍唔住行左入去坐底。見到餐版以套餐為主,且價錢便宜。單併,雙併或三併都有。我就緊係叫佢招牌野,醉鷄鴛鴦米(即米粉+粉絲)。我仲見到隔離枱叫左杯奶紅豆奶茶,於是我都叫左杯。。。。果然! 驚喜就黎了,杯奶茶好味道不得之鳥,係廿年前的味道,好耐無試過呢隻味! 根本係而家好少有機會飲到呢隻奶茶味,加埋粒粒紅豆,攪拌後,無得輸!主菜醉鷄米線黎了,果然無失望!醉鷄充滿著醉鷄的味道(因為出邊好多舖頭係醉鷄係做到好似白恰鷄咁) , $42單併,根本無投訴。加杯紅豆奶茶,都係加 $8 ! 我覺得以咁既價錢來說,巳經好好。他們生意很好,很多年青人都來吃。。。。。餐廳內令我感到份外親切,因為我一路食野的時候,餐廳一路播緊Dear Jane 的銀河修理員 5⭐️是滿分CP值:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️位置:⭐️⭐️⭐️⭐️推薦: ⭐️⭐️⭐️⭐️地址: 屯門德政圍27號松苑地下Tel: 26411628

見到餐版以套餐為主,且價錢便宜。單併,雙併或三併都有。

他們生意很好,很多年青人都來吃。。。。。

5⭐️是滿分

推薦: ⭐️⭐️⭐️⭐️

地址: 屯門德政圍27號松苑地下
Tel: 26411628
2021-11-25
食口福係定期都會黎幫襯既餐廳最出名緊係麻辣手撕雞同魷魚鬚每次黎必叫皇牌特餐奶油脆豬又係好正😋真係唔係hea你既奶油脆豬, 熱辣辣又脆卜卜鴛鴦米係出面餐廳小見,通常聽得多都係油麵溝米粉。呢度米粉溝粉絲 夾埋個湯底超正👍🏻👍🏻
食口福係定期都會黎幫襯既餐廳
最出名緊係麻辣手撕雞同魷魚鬚

每次黎必叫皇牌特餐
奶油脆豬又係好正😋

真係唔係hea你既奶油脆豬, 熱辣辣又脆卜卜

2020-07-11 3215 瀏覽
雙拼粉麵,揀左 魷魚鬚同麻香雞,配伊面$52。麵有得揀米線、河粉、通粉......配伊面比較少見,幾好食。個湯底幾特別唔係味精,有d似藥膳既感覺。份量幾多。跟熱飲+$3,凍飲+$5,特飲+$8。飲熱杏仁霜(唔係到到茶餐廳都有得飲)同紅豆冰。麻香雞好滑,魷魚鬚好酥脆、椒鹽味正呀!食過醉雞同豬扒都唔錯~入內都要探熱,枱之間有隔板。
雙拼粉麵,揀左 魷魚鬚同麻香雞,配伊面$52。
麵有得揀米線、河粉、通粉......
配伊面比較少見,
幾好食。
個湯底幾特別
唔係味精,有d似藥膳既感覺。

份量幾多。

跟熱飲+$3,凍飲+$5,特飲+$8。

飲熱杏仁霜
(唔係到到茶餐廳都有得飲)同紅豆冰。

麻香雞好滑,魷魚鬚好酥脆、椒鹽味正呀!
食過醉雞同豬扒都唔錯~

入內都要探熱,枱之間有隔板。

2020-07-11
5 分鐘 (堂食)
  • 魷魚鬚
  • 麻香雞
1K
2020-04-23 1610 瀏覽
麻辣手撕雞米粉套餐(外賣$49)這是餐廳的一個皇牌套餐,有麵、有包、有飲料,價錢經濟實惠,而且份量足,新墟是廉價美食的集中地。由於是外帶回家,所以回到家中,麵粉都變軟了,餐廳沒有分開湯和米粉,所以不好說甚麼。我喜歡麻辣手撕雞,可惜很少餐廳會當麵食的配菜,所以我是為了此而光顧,不過令人失望是手撕雞份量太少,雞肉嫩滑而帶有微辣,吃不過癮!至於送的餐包經過烘乾,所以表皮很脆,加上奶油,很好味!希望下次改堂食,手撕雞份量可以再多一些。
麻辣手撕雞米粉套餐(外賣$49)

2020-04-16
5 分鐘 (外賣自取)
2020-02-15 1209 瀏覽
朋友係附近做野,推薦我地食呢一間餐廳,我哋今次喺附近行街,所以就入去試下望吓餐牌午餐有飯有河有米線,都係個啲餸,可以雙拼,我哋揀咗以下呢四款餸,一個飯一個河粉炸魷魚鬚份量唔少,冇乜多餘嘅油份,食落去幾香口鹽酥雞唔厚粉,又夠味,正口水雞雞肉嫩滑有少少辣,辣得幾好味 麻辣雞腎配青瓜都係有少少辣 下次要再黎試下其他餸

炸魷魚鬚
份量唔少,冇乜多餘嘅油份,食落去幾香口

鹽酥雞
唔厚粉,又夠味,正

口水雞
雞肉嫩滑
有少少辣,辣得幾好味

麻辣雞腎配青瓜
都係有少少辣

下次要再黎試下其他餸

2020-02-14 1125 瀏覽
已經有段時間沒有來過食口福,其實我一向都叫它做醉雞米,因為我第一次來就是吃醉雞米,之後都沒記過它的店名,但每次來都會試它不同的菜單,發現我最喜歡的都是它的麻辣手撕雞。今天點了麻辣手撕雞煎蛋飯。每次吃都要先弄穿蛋,將蛋汁流出,滲入飯裡。半生熟蛋真是煎得剛剛好!少少燶邊但又不會太油。每條手撕雞的大小長度剛好,雞不是很滑的那種,是有咬口,煙韌的那種,是我喜歡的口感,一來就很香麻辣味,那個麻辣汁與雞絲拌得很均勻,也很夠味,跟飯一起吃不會很鹹。另外,我自己就覺得不算很辣。雖然這店可能比較多人吃醉雞或麻香雞,但要吐骨都是有點麻煩,叫手撕雞就可以每口都是肉,吃得很方便,又可滿足辣癮。飯加蛋汁再加有麻辣汁的雞肉,不會太乾,也不會覺得膩,是個很好的配搭。平時我都會定期跟好友一起光顧,食物好吃也多選擇,價錢合理,也是我私心飯堂之一。
2020-01-18
2020-02-07 652 瀏覽
行經屯門新墟 就試左呢間 間野細細間 唔易搵到 都係朋友介紹本身想食麻香雞 去到竟然話無 有啲失望 😞咁就似下手撕雞啦 手撕雞 唔太辣 但就有啲淡 賣相都ok 加多隻煎蛋至於杯奶茶 唔識形容 飲左一啖就無飲 怪怪地
行經屯門新墟 就試左呢間
間野細細間 唔易搵到 都係朋友介紹
本身想食麻香雞 去到竟然話無 有啲失望 😞
咁就似下手撕雞啦
手撕雞 唔太辣 但就有啲淡
賣相都ok 加多隻煎蛋
至於杯奶茶 唔識形容 飲左一啖就無飲 怪怪地
2020-01-22 547 瀏覽
每次喺新墟既巴倫紐或者凱都睇完戲,都一定會去食口福「食雞」!每次嚟都會叫雙拼麵,包兩款配菜,今次又叫番麻香雞+麻辣手撕雞鴛鴦米 (米粉&粉絲)。試過咁多款雞,最愛既依然係麻香雞 (~口水雞)。每款配菜份量都唔少,就算雞都好足料,唔會敷衍淨係得骨,所以每次食完都好滿足😋另外朋友叫咗霸王雞+醉炸魷魚鬚鴛鴦米,魷魚鬚好足料,份量好多。霸王雞就有啲辣辣地既脆脆係上面,豉油係底。鴛鴦米mix咗米粉同粉絲,口感好特別,唔會太單調,強烈推薦!

2020-01-18 341 瀏覽
麻辣手撕雞拼香煎雞扒手撕雞味道好好,唔算太辣,唔食得辣既朋友都唔怕食唔到。另外,雞扒煎得好脆,肉質嫰滑,雞扒加蔥油簡直最佳朋友,美中不足既係份量較細,大食既朋友可能覺得唔飽。麻香雞拼魷魚鬚麻香雞,雞肉嫰滑,唔會太辣,食落去同口水雞差不多,鍾意食口水雞的朋友可以試下。魷魚鬚炸得好脆,令人食上癮總掂而言,平價小店,50 蚊內就可以解決晚餐問題,超級抵食,而且食物味道又唔錯,絕對係糧尾救星。唯一不足,店內位置較細,可能坐得窄。

2020-01-06
  • 麻辣手撕雞拼香煎雞扒飯
2019-11-04 607 瀏覽
我噚日同男朋友2點幾嚟依度食lunch,一入到去已經差唔到坐滿晒人,知道依度出名係雞同炸魷魚鬚所以兩樣我地都叫,跟餐個杯凍飲比平時餐廳大杯少少,好夠味唔係水咁淡嗰種,唔知係咪大杯咗😥所以我食食下成杯倒瀉咗😭成枱成地成 櫈都係,店員好好人,即時過嚟幫手,又比紙巾我又幫我將啲食物搬去另一張枱,仲要keep住有笑容有禮貌,我地轉咗另一張枱食野之後,店員仲過嚟睇下張單問我係飲鴛鴦定奶茶嘅再整過一杯比我😭,我已經唔好意思出聲由男朋友代我講😥。依度嘅雞係好好味, 酥炸魷魚鬚出色,店員服務態度更加係一流。

• 酥炸魷魚鬚