2005-12-05 30 瀏覽
星期六三點多,和男友到這裡用午膳。點了芝士蟹肉伊麵和蒜蓉焗青口。跟餐每位一件餐包,蒜蓉很香,口感脆脆的,很美味。青口--- 味道一般,不過不失。芝士蟹肉伊麵--- 蟹肉頗鮮味,不過有殼碎。芝士味不算濃,比較清淡的一道菜。

跟餐每位一件餐包,蒜蓉很香,口感脆脆的,很美味。

青口--- 味道一般,不過不失。

2005-12-01 15 瀏覽
有次路過呢頭, 見呢間餐廳裝修都幾靚, 下午茶時段仲做緊半價, 所以入去試一試.2個人叫左一個煙三文魚沙律, 一個南瓜湯, 芝士年糕, 蛋包飯.煙三文魚沙律估唔到咁大碟, $40唔駛都有咁大塊煙三文魚, 仲要有半價, 勁抵!南瓜湯甜甜地幾好飲, 夠香濃.芝士年糕, 我本人鐘意食年糕所以覺得好好食, 但我朋友話有d滯...蛋包飯包得幾靚, 味道ok半價實在太抵, 會再黎!
南瓜湯甜甜地幾好飲, 夠香濃.
蛋包飯包得幾靚, 味道ok
半價實在太抵, 會再黎!
2005-10-21 14 瀏覽
去過兩次,味道ok,其他既好像不值咁既價錢,例如我試了隔離位同事其中一舊雞肉,一食落去便是茶記style。this time,我0地叫0左兩個set lunch, 有一杯湯, 杯凍奶茶還不錯,不然的話,用同樣價錢食係公司樓下食兩次特價早餐仲好,but D service 唔錯!大家都好有禮貌呀....值得讚下有個男人bartender 既服務就唔錯喇....值得一讚..唯一唔好o既係上菜好慢,我要食得好急囉
大家都好有禮貌呀....值得讚下
唯一唔好o既係上菜好慢,我要食得好急囉
2005-10-11 0 瀏覽
0尋晚七點幾行過,見唔駛等位,於是同同事入左呢度食晚飯.叫左個蟹子蟹肉蛋包飯,餃子雞翼,炸軟殼蟹天使麵,同埋特色甜品.呢度環境唔錯,坐得好舒服.侍應服務一般.先來蒜蓉飽,應該係叫套餐送0卦?!雖然只得兩件,但係外表好得意,係正立方形似粒大骰咁,味道好香好牛油蒜蓉味,幾好食!再來餃子雞翼,0係雞翼入面爙餃子0既肉餡,味道麻麻地.蟹子蟹肉蛋包飯就似荷葉飯,味道一般;炸軟殼蟹天使麵就聞落同食落都好大陣花生醬味,怪怪地咁.最後就係特色甜品,上到檯至發覺真係好特色重好"的骰"添,因為佢0既大細只係比一個五蚊銀大小小,但係放0係一隻大餐碟上,係唔係好特色呢!呢個基本上係咖啡Moose,下面有一層好薄既蛋糕,上面有片朱古力,一粒杏仁,一粒提子同埋一粒唔記得係乜0野.都幾好食.因為碟飯同碟麵份量都幾大,所以我地兩個人都食得好飽.其他餐價錢都唔貴,又唔使等位,所以我覺得都算係咁.
(非會員)
食左飽有趣既田螺--都ok幾好味個蛋飽系列(蟹子飯)無乜味..遜色左少少我個friend話羊扒幾好味,唔酥,但係少左d汁整體來說都ok起碼價錢合理坐得好舒服service都可以, 都有repsonse
食左飽有趣既田螺--都ok幾好味
個蛋飽系列(蟹子飯)無乜味..遜色左少少
我個friend話羊扒幾好味,唔酥,但係少左d汁

整體來說都ok
起碼價錢合理
坐得好舒服
service都可以, 都有repsonse
2005-09-07 6 瀏覽
我同朋友叫了兩客"飽有趣" 餐, 用成個大飽飽盛住d野食咁上, 幾特別, 但味道一般, 不算太好. 反而個蕃茄忌廉湯, 很好味, 又唔杰, 正! 而餐包係蒜蓉飽, OK! 另外, 每檯有樽檸水俾你, good! 找數連加一兩人$140.算抵!不過服務態度唔掂, 落單時個女待應兩頭望, 我有我order, 佢有佢四處望, 真係唔知佢搵咩.食到尾聲, 有個waiter好粗魯咁衝過黎, 二話不說就收左所有野, 只剩下兩杯水, 過程"bing-ling-pang-lang" 好無禮貌, 想趕你走咁!我地咪叫埋單law, 個waitress唔知講咩, 說話速度奇快, 無法聽得明白, 我同朋友咪無理佢, 但佢講完就自顧自走開, 佢又無理我地, 奇奇怪怪咁!總括: 環境ok, 地方整潔, 裝修幾雅致, 座位不算迫, 食物尚可, service not good la!

2005-07-29 0 瀏覽
The food is quiet good la!!but服務態度not too good ,冇話好唔好,開櫃關櫃又超大力, 好鬼嘈, 好disturb架, 正一衝鋒隊! (the waiter 很<fall>but really rude and impolite 對住其他客, 都係黑口黑面

2005-06-29 4 瀏覽
今日去到鑽石山,本來諗住去禮賓閣但係已經排哂隊,又見呢間環境幾好,所以去左呢間食不過一入門口已經覺得個waiter好似好唔願意咁嗌左個大阪黑咖哩雞扒便當個湯都幾好,塊麵包都幾好食但係之後等左10分鐘個main course都未來同個經理?(黑色西裝既人)講,佢淨係話"來緊ga la,不如幫你嗌左餐飲先",完全冇話"咁我幫你跟跟先"等既說話1分鐘後個餐飲仲快過個main course....隔離桌個D人遲過我入去已經差唔多食哂走得等多4分鐘本來諗住追多次,不過終於有la,但係個黑咖哩好似冇味..仲好似墨水...埋單激死人,明明$68+1之後$74.8,佢仲要埋個2毫子...收到$75...0捨1入....唔掂的....俾左100蚊佢,佢找25,佢仲可以咁厚面皮找散個5蚊...頂唔順了我諗我以後寧願去禮賓閣.....
今日去到鑽石山,本來諗住去禮賓閣
但係已經排哂隊,又見呢間環境幾好,所以去左呢間食
不過一入門口已經覺得個waiter好似好唔願意咁
嗌左個大阪黑咖哩雞扒便當
個湯都幾好,塊麵包都幾好食
但係之後等左10分鐘個main course都未來
我諗我以後寧願去禮賓閣.....
2005-05-23 2 瀏覽
menu上的食物幾特別, 但真係叫到食左就覺只係一般麵包球, 賣相幾得意, 但汁好少, d味入唔到個麵包度, 而且d料本身都唔係太入味...三文治, 都係得個樣ok, 食落去d 麵包怪怪的, 同上面d 料夾唔到...豬排便當, 份豬排炸得唔錯, 幾好食~第二次去就叫左個黑咖哩牛肉飯, 要特別問佢先有個份黑咖哩ge menu. 但要食就要一早叫, 上次去等左七八個字先有得食, 無乜時間ge 都唔好試住....份黑咖哩幾得意, d牛肉唔老, 但都係唔係好入味咁.... 好似就咁淋d 汁上去算....li 間舖d 野去一次半次試意野都唔錯, 但為左食味道ge li 間就麻麻
menu上的食物幾特別, 但真係叫到食左就覺只係一般
豬排便當, 份豬排炸得唔錯, 幾好食~

2005-03-10 2 瀏覽
此店的麵包球較特別, 將和飯放進麵包球內,汁亦能滲進麵包內.推介的有咖喱麵包球, 咖喱汁很香, 連麵包球都可以食埋.至於燴羊膝麵包球及燴雞飯麵包球十分普通, 汁不夠, 令麵包球很乾身, 食之無味.另外, 店內抽風很差, 充滿廚房油煙味, 最好座門口卡位或茶座.

推介的有咖喱麵包球, 咖喱汁很香, 連麵包球都可以食埋.

2005-02-20 5 瀏覽
今日約0左兩個朋友聚聚舊, 見呢度環境唔錯, 又可以坐得耐d, 所以一行3人就入0左去食tea喇~我地3個不約而同咁叫0左waffle, 我叫chocolate, 佢地兩個就叫0左strawberry, 每個跟一杯野飲。個賣相都幾好架....不過可惜...個waffle係脆既...完全冇少少鬆軟既口感, 朱古力醬就真係太少, 得個樣, 食唔到朱古力味。食落去charp charp聲...好似食柴咁....其他野食就唔知好唔好食...不過真係極力唔建議大家食waffle喇~~

個賣相都幾好架....

其他野食就唔知好唔好食...
不過真係極力唔建議大家食waffle喇~~

2005-02-11 2 瀏覽
1) 牛肉石頭鍋套餐: 鍋內有什菜(eg 粟米、黃芽白、芋絲等), 另外有一碟肥牛、一碗白飯、一杯餐飲, 整體味道不俗.2) 軟殼蟹天使麵: 天使麵既醬汁有好大陣花生醬味, 我個人不太喜歡... 不過朋友覺得ok. 3) 田螺麵包球(小): 有半打田螺, 麵包球內仲有少少意粉, 味道道唔, 仲幾飽肚添.另外加多一個特飲, 連埋加一收$220左右.btw, 裝修唔錯, 地方乾淨, 服務都幾好.
另外加多一個特飲, 連埋加一收$220左右.
btw, 裝修唔錯, 地方乾淨, 服務都幾好.
2005-01-27 4 瀏覽
1月26日晚7 點9去到餐廳坐低,祗有2至3張空檯,很快也坐滿了。我們二人見鮮扒石燒($88)幾特別,它提供了一塊很熱很熱的石板,我們將羊扒、牛扒及其他菇類放在石板上,很快就熟了,味道很好,羊扒也不錯,不過這塊石板都幾大塊,幸好我們坐在四人檯,不致於放不下其他食物。我們也點了雞扒定食($58),有湯有香蒜包有芝士蛋糕有凍飲,分量不少,雞扒味道非常好。我們也食了三文魚皮蛋沙律($48),普普通通,好彩是報紙贈卷送的。