餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2022-10-14 140 瀏覽
女女超鍾意食餃掂既😋餃子, 耐唔耐都叫我帶佢去,見佢今日派返中文默書100分,放學就帶佢食嘢啦。🤗灣仔分店坐得好幾舒服,位置都方便。💗👍 檯面有餐廳自製嘅醃蘿蔔,可以免費食,酸酸甜甜非常美味。🥢龍鳳松茸雙灼餃 (中) $92每次必叫,我地既最愛。😍白松露同黑松露,配健康既松茸 ,味道超香濃💯🌽粟米豬肉餃(大)$ 56粟米豬肉餃清新健康, 配鮮甜嘅湯底, 大人小朋友都鍾意 😋🥢蜜餞雞翼 (5隻) $32雞翼炆得好入味, 食到舐舐脷。🥢惹味酸辣雲耳$25 雲耳係高纖維食物,對身體好有益,而且味道開胃,配餃子食最啱。🥢麻辣松花皮蛋 $25好耐冇食過,蛋黃好綿滑。🍐自家製山楂雪梨水$28而家天氣乾燥,有時喉嚨痕,飲啲滋潤嘅飲品就最好不過。雪梨水暖暖哋,應該係新鮮煲好😊👏👏

🥢龍鳳松茸雙灼餃 (中) $92

🌽粟米豬肉餃(大)$ 56

粟米豬肉餃清新健康, 配鮮甜嘅湯底, 大人小朋友都鍾意 😋

🥢蜜餞雞翼 (5隻) $32

雞翼炆得好入味, 食到舐舐脷。

🥢惹味酸辣雲耳$25

🥢麻辣松花皮蛋 $25

好耐冇食過,蛋黃好綿滑。

🍐自家製山楂雪梨水$28

2022-10-12 104 瀏覽
當肚子有點餓的時候,剛巧路經分店多多的‘餃掂’,看到餐牌上相宜的價錢,忍不住進去醫醫肚!先來一客小食醒醒胃,麻辣松花皮蛋 $25,麻辣比預期輕微,皮蛋是糖心的,只需輕點一下醬油,已經非常美味!看到牆上掛了松茸的介紹圖,原來松茸營養價值這麼高,即點了份龍鳳松茸餃,免走寶!🥰🥰龍鳳松茸雙煎餃(中)$98,餃皮煎得微焦脆口,肉饀松茸味道香濃!全晚最喜歡這客,貴得有道理!松茸不是肉饀的調味,而是餃子的饀料之一,黑漆漆的,滿滿松茸,怪不得味道這麼濃厚!另點了一碗雲吞麵$53,加了$3轉米線,份量巨型!一碗竟有小雲吞12隻,抵食!米線軟滑,份量多,兩人食都無問題!👍雲吞饀料不似預期,不是蝦仁🍤,而是豬肉 😂😂😂,但味道跟預期一樣好味!餐牌上看到狀元九鼎湯,介紹得相當吸引!鐵定今晚要試一試 🥰🥰發現壽喜燒牛肉湯餃,配的是狀元九鼎湯的,急不及待點了一客;湯底魚香味重,口味清淡,是少鹽少油健康湯底。壽喜燒牛肉餃的牛肉餡料豐富,味道不錯!在天氣乍暖還寒之際,店家自制的山楂雪梨水就最適合不過!滋陰潤肺,清熱解渴!逛涮一輪後,滿足地回家 😋😋😋

米線軟滑,份量多,兩人食都無問題!👍

壽喜燒牛肉餃的牛肉餡料豐富,味道不錯!

逛涮一輪後,滿足地回家 😋😋😋

自家煲製老火湯既 "餃掂" 就最喜歡飮,除咗靚湯之外,仲會食手工餃子、小食、自家製飲品。"餃掂"有幾間分店,旺角、太子、西環、灣仔、中環、將軍澳,地點方便,順路經過食吓先。之前路過見到依間次次都好多人食,今日去開灣仔,裡面好在有位啫。餃子店來講,呢度都好闊落,裝修新派時尚,環境潔淨。打開餐牌就見到自家煲製嘅狀元九鼎粉葛湯,而餃子款式都好多,而且好特別,有松茸餃子、元貝豬肉餃、香煎軟心芝士餃等等,大部分餃子都可以選擇湯餃子,亦有煎餃子以及外賣生餃子,另外有雲吞湯麵、涼麵、小食、自家製山楂雪梨水等,真的很不錯呢。至尊松茸豬肉餃    $80呢碗係湯餃子,餃子裡面既松茸同鮮肉,用上乘食材,餡料豐富,肉嫩多汁。湯底跟狀元九鼎湯,自家煲製而成,湯料包括粉葛、順德活綾魚、香山活鯽魚、紅蘿蔔、扁豆、赤小豆、新會陳皮、蜜棗、鮮排骨等,味道清甜,潤喉下火,呢款湯水功效多多,提升免疫力、溫腎益氣、滋潤腸道、養顏保健。韮菜豬肉餃    $56喜歡依度啲肉餡同蔬菜比例均勻,肉味鮮甜,韮菜帶少少辛辣,味道與豬肉好夾,永遠都係絕配,餃子粒粒飽滿,口感十足,鮮味無比。四川涼麵    $30涼麵可以選擇多辣、少辣或不
至尊松茸豬肉餃    $80

至尊松茸豬肉餃
韮菜豬肉餃    $56

韮菜豬肉餃
四川涼麵    $30

涼麵可以選擇多辣、少辣或不辣,麵條好爽口,混合芝麻醬、炸花生、蔥花更惹味。
四川涼麵
黃金原味皮蛋    $28

覺得這款皮蛋味道特別清香,軟綿綿嘅蛋黃,口感黏黏的,沾有醋嘅皮蛋,味道大大提升,下次要再吃吧!
黃金原味皮蛋
自家製山楂雪梨水    $28/支

自家製雪梨水用上山楂片、雪梨、甘草、冰糖、麥芽、水等煲製,清甜滋潤,啱晒而家乾燥天氣飮。
自家製山楂雪梨水
可口可樂    $10

呢罐係無糖,解渴解膩,冰冰涼涼,口感清爽。
可口可樂
黃金原味皮蛋
自家製山楂雪梨水
可口可樂
2022-08-18 397 瀏覽
餃子控又去食餃子,湯餃定煎餃我都愛呢間餃掂d餃子都如其名,正係掂呀👍🏻!🥟龍鳳松茸雙湯餃 8隻 $92龍鳳松茸其實即係黑白松露,食落味道超香,湯效仲係跟狀元九鼎湯,呢個湯用上九種材料,包括粉葛、順德活鯪魚、香山活鯽魚、紅蘿蔔、扁豆、赤小豆、新會陳皮、蜜棗、鮮排骨。超級足料又冇落味精,好滋補又鮮甜,必試呀❤️!🐮壽喜燒牛肉煎餃 7隻 $58呢款幾有創意,估唔到餃子都有壽喜燒牛肉味,煎餃煎至金黃色,粒粒都好飽滿又大隻,壽喜燒味都好出同好香濃,咬落仲有肉汁,正呀🥰!🐷元貝豬肉煎餃 7隻 $54呢款煎餃子除左元貝同豬肉,仲有芹菜同金針菇,都幾香口,不過覺得芹菜味都幾重,有少少搶左元貝味,不過整體味道都不錯😉💛黃金原味皮蛋 $28好似係第一次試金黃色嘅皮蛋,比普通皮蛋嘅賣相更靚,原味都已經好好味!
餃子控又去食餃子,湯餃定煎餃我都愛
呢間餃掂d餃子都如其名,正係掂呀👍🏻!

🥟龍鳳松茸雙湯餃 8隻 $92
龍鳳松茸其實即係黑白松露,食落味道超香,

🐮壽喜燒牛肉煎餃 7隻 $58

壽喜燒味都好出同好香濃,咬落仲有肉汁,
正呀🥰!

🐷元貝豬肉煎餃 7隻 $54

呢款煎餃子除左元貝同豬肉,
仲有芹菜同金針菇,
都幾香口,不過覺得芹菜味都幾重,
有少少搶左元貝味,不過整體味道都不錯😉

💛黃金原味皮蛋 $28
好似係第一次試金黃色嘅皮蛋,
比普通皮蛋嘅賣相更靚,原味都已經好好味!
下午茶
2022-08-17 276 瀏覽
I am a dumpling lover and I highly recommend this restaurant. First of all, it has a large variety of dumplings - from boiled, served with soup, or fried and with different favours. Fried dumpling is always my favourite which is very delicious. Also, I appreciate that all dumplings are fresh made in order to maintain a high quality of food. Moreover, the environment is neat and tidy. The price is reasonable and economic. It’s really a nice place for me.

心靈餃子店,不能複製的味道~~~最近負能量滿滿,就來找我的心靈餃子店🥟食返個晚餐。之所以話佢係心靈餃子店,係因為佢哋嘅牆壁上面成日都貼住好多正面嘅字句,例如,係餃子過上好日子等等,又加上家裡是北方人,北方人過時過節都鍾意食餃子,總感覺餃子可以為人帶嚟好運氣。~~~粟米🌽豬肉餃香香甜甜,咬落去bit汁,粟米好脆口,好新鮮。~~~黑白配嘅龍鳳松茸餃係佢哋店舖獨有嘅特色,松露份量加得夠重手,加上花生🥜味好香嘅冇味精狀元九鼎湯,啖啖滋味,係一種其他店鋪copy唔到嘅味道。~~~四川涼麵🥢凍冰冰好適合夏天食,加上麻醬辣油,令人欲罷不能。檯上就有🌶️辣醬,份量可以自己調校,條條彈牙。~~~香香甜甜少少咸嘅蜜餞雞翼,好柔嫩,絲絲雞肉都非常入味,配搭餃子嘅狀元九鼎湯食亦好夾。~~~平時唔鍾意食素餃,不過呢度嘅素煎餃確實不錯,煎香後令素菜更添油香,外層香薄紙脆,內裡濕潤,加少少豆瓣醬,一口接一口,好快就清晒成碟。~~~餃掂手工餃子雲吞專門店 灣仔莊士敦道44號地下
心靈餃子店,不能複製的味道
~~~
粟米🌽豬肉餃香香甜甜,咬落去bit汁,粟米好脆口,好新鮮。
餃掂手工餃子雲吞專門店
灣仔莊士敦道44號地下
2022-08-01 202 瀏覽
今日帶小朋友去灣仔看牙醫,之後肚餓去左灣仔餃掂😋食餃子,餐廳坐得好舒適,店員友善有禮貌,食得幾開心。💗👍🥢龍鳳松茸雙灼餃 (中) $92一次試到白松露同黑松露,加上香氣滿溢既 松茸 , 食餃子都好健康養生😘💯🌽粟米豬肉餃(大)$ 56湯餃健康啲,仲可以飲埋湯底嘅狀元湯, 小朋友好鍾意飲唔一直都冇漏❤️✨粟米餃清甜,好大隻,飽肚。😋🥢蜜餞雞翼 (5隻) $32好入味,雞翼大大隻,醬汁甜甜地。❤️🥢惹味酸辣雲耳$25 配餃子食一流😍🍐自家製山楂雪梨水$28🍋蜂蜜檸檬薏米水$28點咗餐廳自家製嘅飲品🥤,無添加好健康,非常潤喉💯

🥢龍鳳松茸雙灼餃 (中) $92

🌽粟米豬肉餃(大)$ 56

粟米餃清甜,好大隻,飽肚。😋

🥢蜜餞雞翼 (5隻) $32

好入味,雞翼大大隻,醬汁甜甜地。❤️

🥢惹味酸辣雲耳$25

配餃子食一流😍

🍐自家製山楂雪梨水$28

🍋蜂蜜檸檬薏米水$28

點咗餐廳自家製嘅飲品🥤,無添加好健康,非常潤喉💯

2022-08-01
  • 龍鳳松茸雙灼餃(跟湯)
2022-07-25 301 瀏覽
無食一排又心癢癢黎食餃子xpp食過幾間分店都好滿意特別係灣仔店既姐姐態度友善,所以今次都黎翻灣仔依舊係要左份松茸灼餃同芝士煎餃做膽~跟住要左碟龍鳳蛋同涼麵:)溏心蛋配上松露醬,絕對係雙重滋味唔辣既涼麵會配上芝麻醬芝士煎餃即叫即煎餃子外皮金黃香脆,內含芝士,正!!!松茸灼餃又係另一必食~配埋附上既松茸醬一齊食就能食到菇菌既香味最正係食完可以飲啖松茸餃附有既無味道湯💕以上份量兩個女仔share食就已經好夠飽!!
無食一排又心癢癢黎食餃子xpp

食過幾間分店都好滿意

特別係灣仔店既姐姐態度友善,所以今次都黎翻灣仔

依舊係要左份松茸灼餃同芝士煎餃做膽~

跟住要左碟龍鳳蛋同涼麵:)

溏心蛋配上松露醬,絕對係雙重滋味

唔辣既涼麵會配上芝麻醬

芝士煎餃即叫即煎

餃子外皮金黃香脆,內含芝士,正!!!

松茸灼餃又係另一必食~

配埋附上既松茸醬一齊食就能食到菇菌既香味

最正係食完可以飲啖松茸餃附有既無味道湯💕

以上份量兩個女仔share食就已經好夠飽!!
2022-07-15 250 瀏覽
聽朋友講呢間餃子店,餃子做得非常出色,今日同老公點左兩款餃子,兩款小食。認真大飽口福😋😋⭐️龍鳳松茸雙灼餃(跟狀元九鼎湯)⭐️招牌龍鳳餃用上黑松露.及白松露兩款,再配埋野生松茸營養價值高又健康,松露味道香濃,再配上鮮嫩juicy 嘅新鮮豬肉,真係味雷嘅最高享受🤤🤤🤤🤤湯底有新鮮嘅粉葛嘅味,注重健康嘅朋友一定好鍾意👍👍⭐️香煎軟心芝士餃⭐️皮簿有彈性,香煎至金黃鬆脆。送上枱香氣撲鼻,忍唔住即刻要擺入口。裏面有陣陣香芝士,加上新鮮嘅豬肉同埋粟米粒,中和一下,口感做到非常恰當,唔會太油膩😋😋⭐️蜜餞雞翼⭐️蜜味好香,好甜,雞翼醃製得非常出色,雞翼愛好者必選之一🤭🤭⭐️龍鳳蛋⭐️糖心蛋蛋黃半熟剛剛好,配上松露,確實有另一番風味😋😋😋⭐️山楂雪梨水⭐️酸酸甜甜非常解渴⭐️蜂蜜檸檬薏米水⭐️消暑滋潤手工餃子非常新鮮,聽店員講佢哋嘅餃子係每日新鮮製造,唔怪之得咁好味,所以呢個價錢,絕對係值回票價。

⭐️龍鳳松茸雙灼餃(跟狀元九鼎湯)⭐️

⭐️香煎軟心芝士餃⭐️

⭐️蜜餞雞翼⭐️
蜜味好香,好甜,雞翼醃製得非常出色,雞翼愛好者必選之一🤭🤭

⭐️龍鳳蛋⭐️
糖心蛋蛋黃半熟剛剛好,配上松露,確實有另一番風味😋😋😋

⭐️山楂雪梨水⭐️
酸酸甜甜非常解渴

⭐️蜂蜜檸檬薏米水⭐️
消暑滋潤

2022-07-15
  • 龍鳳松茸雙煎餃
2022-07-08 235 瀏覽
30幾度炎熱🔥的天氣下真的沒有什麼胃口吃東西,正在煩惱要吃什麼東麽時,看見一間專門賣餃子的店舖,終於搞掂知道食乜,就一於去「餃店」食吧!店內裝修簡約,地方清潔,服務員親切(有家的感覺。店內提供免費酸蘿蔔,據店員說可令食慾提高。餃子有多種不同配搭選擇,我們就點了以下幾款餃子🥟🐲出名的龍鳳松茸湯餃-加了黑白松露特別好味,松茸味濃厚,餃子皮口感煙韌,肉汁飽滿新鮮,還送上狀元九鼎湯😋👍。🧀香煎軟心芝士餃-愛吃芝士人仕絕不失望🥦韭菜豬肉餃-韭菜重味,正合我口味🥗大白菜豬肉餃,粟米豬肉餃,雲耳椰菜豬肉餃 -多款配撘,不會覺得單調。最後我們再點自家製山楂雪梨水滿足地完成今天的午餐,繼續回公司上班去😋

餃子有多種不同配搭選擇,我們就點了以下幾款餃子🥟

🧀香煎軟心芝士餃-愛吃芝士人仕絕不失望

🥦韭菜豬肉餃-韭菜重味,正合我口味

2022-07-08
15 分鐘 (堂食)
  • 龍鳳松茸雙煎餃
2022-07-05 191 瀏覽
放工每日例行公事就係諗食咩晚餐,當日好想食餃子,而我就諗起一路都維持質素既餃掂啦餃掂係餃子店當中算係好多餃子味道選擇,就算成日食都好,每次都可以揀選唔同既味道,所有餃子都可以揀大或細份,迎合唔同人既食量豆漿 ($15)食餃子配番杯豆漿就最襯,大大杯唔洗就住飲野味酸辣雲耳 ($25)唔想淨係食餃子咁DRY,所以就揀左樣小食襯下,酸酸辣辣咁好開胃芫茜拼元貝豬肉餃 (大碗$69)、龍鳳松茸雙灼餃 (小$92)最鐘意呢度既餃子配上無味精狀元九鼎湯,我次次都會成碗飲曬,餃子皮厚薄岩岩好,唔會薄到好易穿餡,又唔會厚到唔想食,龍鳳松茸雙灼餃雖然貴少少,但好足料,咬開有好多黑松露,一食落口已經好香,推介大家都要試下呀香煎軟心芝士煎餃 (小$57)呢款芝士餃一定要食煎既,咬開有流心芝士加埋粟米粒,又係推介之選,鐘意食芝士既朋友唔好錯過
豆漿 ($15)

食餃子配番杯豆漿就最襯,大大杯唔洗就住飲
野味酸辣雲耳 ($25)

香煎軟心芝士煎餃 (小$57)

2022-07-04
2022-07-01 151 瀏覽
📍餃掂手工餃子雲吞專門店(灣仔)灣仔莊士敦道44號地下———————————————龍鳳松茸雙煎餃 (8隻)(💰: 92 hkd)餐廳所有餃子都係手工製作,而松茸餃就係餐廳嘅主打招牌,餐廳會將新鮮生餃生煎,仲係即叫即煎架!一上枱就聞到淡淡嘅松茸味🍄 ,餃子皮都算薄身,外皮煎至金黃香脆,餡料亦夠曬實淨🤩👍🏻 龍鳳松茸餃子分為黑松露⚫️和白松露⚪️兩款,個人認為黑松露香味比較濃烈,但兩者層次都很豐富,配合埋雲耳口感十足,食完令人齒頰留香呢~食餃子嚟講,餃掂定價算是偏高,龍鳳松茸煎餃圍番成>$10蚊一隻,但呢度嘅餃子的確隻隻皮薄餡靚🥟,尤其係煎餃香脆得嚟又唔會成口油,十分出色😍👏🏻麻辣松花皮蛋(💰: 25 hkd)皮蛋能夠做到溏心效果好難得🥚,配埋麻辣醬汁一齊食夠曬開胃,開頭以為佢會好辣,但食落主要係有花椒油嘅香🌶,平時冇食開辣都絕對食到☺️整體評分 (6個🐽為滿分)味道:🐽🐽🐽🐽🐽🐽抵食:🐽🐽🐽🐽🐽環境:🐽🐽🐽🐽🐽服務:🐽🐽🐽🐽🐽🐾: 港鐵灣仔站B2出口步行約4分鐘#mugmugeats_灣仔 #灣仔好去處 #灣仔美食 #餃子 #香港餃子 #餃子關注組 #dumplings #truff
📍餃掂手工餃子雲吞專門店(灣仔)
灣仔莊士敦道44號地下
———————————————
龍鳳松茸雙煎餃 (8隻)
(💰: 92 hkd)
龍鳳松茸雙煎餃

麻辣松花皮蛋
(💰: 25 hkd)

整體評分 (6個🐽為滿分)
味道:🐽🐽🐽🐽🐽🐽
抵食:🐽🐽🐽🐽🐽
環境:🐽🐽🐽🐽🐽
服務:🐽🐽🐽🐽🐽

🐾: 港鐵灣仔站B2出口步行約4分鐘

#mugmugeats_灣仔 #灣仔好去處 #灣仔美食 #餃子 #香港餃子 #餃子關注組 #dumplings #truffle #globalests #dinner #hkdumplings #灣仔中菜 #雲吞 #廣東菜
龍鳳松茸雙煎餃
2022-06-07 203 瀏覽
近期成日幫襯嘅餃子店「餃掂」, 款式多要慢慢逐款試食先得.今次叫咗大白菜豬肉湯餃配狀元九鼎湯, 餃子肉味鮮, 一咬落去勁多肉汁, 而個湯底好濃, 好似飲咗碗真材實料嘅老火湯, 啱哂我呢d唔識煲湯嘅無飯主婦.另外不得不讚嘅係個菜脯辣油同酸蘿白, 辣油加菜脯好香, 辣度對我嚟講啱啱好, 配埋湯餃一齊食絶配, 酸蘿白爽脆好開胃.
近期成日幫襯嘅餃子店「餃掂」, 款式多要慢慢逐款試食先得.
大白菜豬肉湯餃
2022-06-05
大白菜豬肉湯餃
2022-06-07 167 瀏覽
今日又去咗餃掂食餃子 以前去開中環分店因為近公司 唔經唔覺原來佢已經開咗七間分店我覺得佢咁成功係有原因的 因為佢啲餃子真係好新鮮好好味!龍鳳松茸雙灼餃跟湯八粒餃子 粒粒都咁大粒 粒粒都咁足料大家睇吓裏面 豬肉 白松露 黑松露 三色分明 一睇就知真材實料啦!松露嘅味道非常突出 配上新鮮豬肉嘅鮮甜味道非常之夾 簡直就係互相輝映!雙拼煎餃 大白菜拚雲耳椰菜煎餃一樣咁出色 煎到金黃香脆但裏面仲保持到肉汁!重慶鮮肉雲吞雲吞嘅皮就比較薄 所以吸收晒啲湯汁又辣又香 勁過口癮😋四川涼皮除咗餃子之外的最愛涼皮煙煙韌韌 配上鎮江陳醋 非常開胃!竹昇米線呢個就冇咩特別🤪🤪純粹用嚟配煎餃😘

我覺得佢咁成功係有原因的 因為佢啲餃子真係好新鮮好好味!

龍鳳松茸雙灼餃跟湯

八粒餃子 粒粒都咁大粒 粒粒都咁足料

大家睇吓裏面 豬肉 白松露 黑松露
三色分明 一睇就知真材實料啦!

松露嘅味道非常突出 配上新鮮豬肉嘅鮮甜
味道非常之夾 簡直就係互相輝映!

雙拼煎餃 大白菜拚雲耳椰菜

煎餃一樣咁出色 煎到金黃香脆
但裏面仲保持到肉汁!

重慶鮮肉雲吞

雲吞嘅皮就比較薄 所以吸收晒啲湯汁
又辣又香 勁過口癮😋

四川涼皮

除咗餃子之外的最愛
涼皮煙煙韌韌 配上鎮江陳醋 非常開胃!

竹昇米線

呢個就冇咩特別🤪🤪純粹用嚟配煎餃😘

2022-06-06 102 瀏覽
餃子是我們中國傳統的賀年食品,已經有長文化,好棒,店子誠心誠意製作,用的是非常新鮮食材及優質手工,朋友跟我也愛到這店,吃一個手工餃子喔。松茸餃子松茸,又有松蕈、合菌、台菌,是松櫟等樹木外生的菌根真菌,具有獨特的濃鬱香味,是世界上珍稀名貴的天然藥用菌,我國二級瀕危保護物種。這店用上這食材,搭上松茸醬,跟新鮮豬肉結合,同時加入鮮菇碎,平衡豬肉油份,吃落去有少少帶松露味之肉汁,棒。網上一看,開店至今,店員對待餃子也有一份執著,餃子皮的煙韌、肉汁的飽滿、餡料的口感,也是黃金比例。松茸餃味道好好喔。愛吃餃子的人,也要來喔,因為是親手包制,是沒有味精之味道。涼皮起源於陝西關中地區的美食,是擀面皮、面皮、米皮、釀皮的統稱。口味有麻辣,酸甜,香辣等各種口味。炎炎夏日,沒胃口,最適合來一碗爽口的涼皮了。這店的涼皮有咬口,份量大喔。米線米線提供別具風味的湯底,配來吃也棒喔。芫茜豬肉餃豬肉水餃~香濃芫荽配上新鮮嫩滑豬肉,香氣四溢,清香脫俗。餡料加入大量芫茜,增添味道~芫茜控必試。蒸煮感覺簡單和好味。 元貝豬肉餃新鮮手工,跟冷凍不同呢,水餃外皮不會變成軟爛,結實,較能抵抗糊化。豬肉 餃子款式多元,傳統和新式口

松茸餃子

涼皮

米線
米線提供別具風味的湯底,配來吃也棒喔。

芫茜豬肉餃

元貝豬肉餃
新鮮手工,跟冷凍不同呢,水餃外皮不會變成軟爛,結實,較能抵抗糊化。豬肉 餃子款式多元,傳統和新式口味都有,使用高級食材的餃子,也吃得到美味喔。

龍鳳溏心旦
酒香溏心旦,溏心旦,美味好看,以餃子來絕配,賣相很好,味道棒。溏心蛋是要把蛋白凝固,而蛋黃則呈液體~美味又好吃,配合黑白松露亦棒呢。

店的湯也有感覺,棒