2021-05-12
💡潮聖#觀塘#人氣#米線➡️《香格里拉米線專門店 》🍲個店名好特別😂,餐牌花多眼亂😶,呢度相對多野食揀,有酸菜魚水煮魚串燒個啲。唔知係咪食個時太肚餓🙈,覺得粉份量好似冇譚仔咁多🤭米線爽口幼滑,湯底唔錯,配料方面正正常常,未係好驚喜。1. #酸辣湯底配 豬扒(小辣)由於呢個湯底主打少油所以飲落好清爽,健康啲,夠酸但可能相對無麻辣湯底咁惹味,如果order 辣度多啲應該會再濃味🤔🔆🥩煎豬扒加左啲黑椒煎得幾香,好軟淋,🤭應該用左好多鬆肉粉。2. #沙爹湯底配 腐皮+魚片頭+薄切牛肉+滑牛 唔多米線店有沙爹湯底揀。呢個沙爹味係溫和個種,唔會好咸好濃,似係加左啲豬骨湯,飲落好順口,但如果飲哂成碗湯底可能會有小小膩感。🔆🐂薄切牛肉肉質鞋口,肉味濃。⭐️整體味道:8.5/10💬食完之後覺得要山長水遠去食就唔會喇,住附近就會去食既。
1. #酸辣湯底配 豬扒(小辣)
2. #沙爹湯底配 腐皮+魚片頭+薄切牛肉+滑牛
🔆🐂薄切牛肉肉質鞋口,肉味濃。
⭐️整體味道:8.5/10
💬食完之後覺得要山長水遠去食就唔會喇,住附近就會去食既。