1999-11-05 19 瀏覽
呢間食店唔算大, 所以想食好野就要數天前訂位, 服務員大多數都係上海人, 地o 的口音大多數唔係好正, 有時要比多o 的耐性同地溝通, 呢度係正宗o 既寧波/ 上海菜, 千尋o 既飲食推介有”咸蛋黃炒蟹”同埋”清炒蝦球”, 我o 個次就係晏晝去食, 雖然食蟹應該係晚上食感覺會好o 的, 但係當你見到碟蟹係你面前出現o 既時候, 你就唔會理係早定晚, 個口同隻手已經失控, 個o 的咸蛋黃唔駛咬, 又唔駛o 趙, 入口即溶, 咸蛋唔太咸,o 的蟹肉完全吸晒咸蛋o 的味, 一試就回味無窮, 另外”清炒蝦球”亦係佳作,o 的蝦晶瑩剔透, 爽口之餘又不油不膩, 如果兩個人去, 再加個楊春麵或者銀絲卷就夠, 每個人都係佰多蚊, 千尋就覺得值回票價。
1999-10-08 498 瀏覽
I like the food here very much, especially they have got a lot of Shanghainese local taste.