2018-04-27 155 瀏覽
🍖路飛jumbo肉盤 $328呢個肉盤都幾多款式 有羊 豬 牛 雞 腸但我最鍾意食個烤菠蘿🤣--🍔Franky super漢堡 $138個包藍色好新奇 佢擦牛油 又烘得好脆齋食包都唔錯 漢堡都夠厚 又多汁--🍦芭菲 $68佢都幾大杯 兩個人食都夠除左我麻麻地層啫喱 其他都好食特別係層奶凍--鍾意海賊王既人黎到一定好開心又播片又播歌 裝修又符合主題😛
2018-04-26 91 瀏覽
睇左好耐one piece, 勢估唔到佢會喺香港開餐廳,所以點都要朝聖一下!一齊去睇下路飛平時有咩食?餐廳環境都幾大,放左好多唔同既人物擺設,作為海賊王fans既我又點會唔同d擺設影下相,中間有個巨形螢幕,會不停播放海賊王既資訊!睇完餐廳既特色佈置後,當然要睇下有咩好食啦!餐廳既餐牌都以漫畫内唔同既角色命名菜式,每樣都會以該角色既特色去製作!首先送到既係兩杯特飲,朋友叫左紅色嗰杯係艾斯雜果賓治,我就叫左杯山治菠蘿梳打,兩杯都是有氣同甜甜的!飲品沒有太多驚喜,反而杯墊就靚到我唔捨得用!餐廳上菜速度都頗快,飲品嚟到無耐,我哋叫既正義牛排三文治已經送到,份量頗大! 牛排嫩,肉汁多,牛味濃,大塊到突晒出嚟!包入面無醬汁,單靠牛排肉汁已經足夠! 加上賣相非常吸引,又一個色香味俱全既菜式!franky super漢堡,個包賣相驚喜,用返角既顏色嚟做漢堡既顏色,味道都幾惹味,配上星星薯粒又幾過引!最後送到既係路飛肉盤,份量十足,足夠2 人享用!(估唔到路飛會咁大食) 入面有雞扒,牛扒,羊肉,肉腸等,d扒都做得好嫩滑,有肉汁,有少少焦香! 其實唔駛點汁我都覺得好好食,跟埋既汁有酸甜辣味,可以按自己

睇完餐廳既特色佈置後,當然要睇下有咩好食啦!

飲品沒有太多驚喜,反而杯墊就靚到我唔捨得用!

最後送到既係路飛肉盤,份量十足,足夠2 人享用!(估唔到路飛會咁大食) 入面有雞扒,牛扒,羊肉,肉腸等,d扒都做得好嫩滑,有肉汁,有少少焦香! 其實唔駛點汁我都覺得好好食,跟埋既汁有酸甜辣味,可以按自己口味加上合適既醬汁!

今日呢餐埋單約800+, 如果一般餐廳嚟講係有d貴,不過能夠同路飛一齊用餐,又會覺得值回票價! 作為一個海賊迷,我覺得係要嚟朝聖!

臨走記得去隔離精品部,唔買都睇下,有d紀念品都幾吸引!
2018-04-25 73 瀏覽
表妹是海賊王既big fan ,所以今日特登帶佢黎呢間香港海賊王主題餐廳,一去到已經見再大大個sunny 號船頭迎接我地!門口擺放著一個個路飛草帽同索柏既帽子造型甜品,好可愛餐廳周圍都有主角們既人像,可以同佢地合照餐具杯子也是海賊王的呢🖤我地叫左白星薯餅,是星星造型,炸得非常香脆,還附有芝士醬 好味路飛又點少得肉呢,仲跟足漫畫入面路飛食既肉一樣,bbq蜜汁好香,肉都好嫩滑西班牙海鮮意大利飯蕃茄味好香,海鮮份量好足,又大大份,夠哂兩個人食有突索柏綿花糖雞蛋仔最愛綿花糖既索柏 ,用雞蛋仔配上綿花糖,口感豐富好多,唔會好似整係食綿花糖咁得個死甜,雞蛋仔都好香軟索柏慕絲 主要用紅桑子,慕絲好柔滑,配上鮮奶油同草莓 好sweet

門口擺放著一個個路飛草帽同索柏既帽子造型甜品,好可愛
餐廳周圍都有主角們既

人像,可以同佢地合照

餐具杯子也是海賊王的呢🖤

西班牙海鮮意大利飯
蕃茄味好香,海鮮份量好足,又大大份,夠哂兩個人食有突

索柏綿花糖雞蛋仔

2018-04-25 75 瀏覽
記得細個果時有好多同學都鍾意睇《海賊王》包括男朋友都好鍾意睇難得佢地黎左香港開主題餐廳梗係要同男朋友去食啦去到門口,旁邊就見到海賊王的精品店食完飯都可以黎買精品番去坐底之後,聽到有廣播話有表演此時餐廳燈光較暗左,跟住就播住海賊王的片段無幾耐,影片播完,燈光又光番黎路飛Jumbo肉盤 $328都好豐富,有羊扒、豬仔脾、牛柳、雞扒、紐侖堡腸、烤菠蘿整體肉質都好嫩,而且整得好入面份量都幾多,兩個人食完依個都已經有一半飽草帽日式咖哩飯 $128見到每檯都有叫依個,我地都叫黎試下先用咖哩飯整到好似草帽形狀草帽上的紅色彩帶其實係茄醬真係整到同卡通片入面的草帽好相似連同旁邊的日式咖哩汁同肉粒一齊食襯熱食岩岩好索柏帽子蛋糕 $68食左個草帽咖哩飯,食埋帽子蛋糕先依個chopper 既帽真係做得好似外層係藍莓慕絲蛋糕入面係朱古力蛋糕兩者味道好夾,個蛋糕造型咁靚真係唔捨得食
記得細個果時有好多同學都鍾意睇《海賊王》
包括男朋友都好鍾意睇
難得佢地黎左香港開主題餐廳
梗係要同男朋友去食啦
去到門口,旁邊就見到海賊王的精品店
食完飯都可以黎買精品番去

坐底之後,聽到有廣播話有表演
此時餐廳燈光較暗左,跟住就播住海賊王的片段
無幾耐,影片播完,燈光又光番黎

路飛Jumbo肉盤 $328
都好豐富,有羊扒、豬仔脾、牛柳、雞扒、紐侖堡腸、烤菠蘿
整體肉質都好嫩,而且整得好入面
份量都幾多,兩個人食完依個都已經有一半飽

草帽日式咖哩飯 $128
見到每檯都有叫依個,我地都叫黎試下先
用咖哩飯整到好似草帽形狀
草帽上的紅色彩帶其實係茄醬
真係整到同卡通片入面的草帽好相似
連同旁邊的日式咖哩汁同肉粒一齊食
襯熱食岩岩好

索柏帽子蛋糕 $68
食左個草帽咖哩飯,食埋帽子蛋糕先
依個chopper 既帽真係做得好似
外層係藍莓慕絲蛋糕
入面係朱古力蛋糕
兩者味道好夾,個蛋糕造型咁靚真係唔捨得食
2018-04-19
2018-04-25 53 瀏覽
趁著One Piece 20周年,我和他專程來到海賊王餐廳,相信我們80後有不少人都是One Piece迷,被他嘅故事深深吸引,曾經或現在還在追看他的漫畫呢!餐廳門外有售賣One Piece產品的專櫃,還有幾個影相位陳設,讓我更期待進入餐廳。隨帶位的服務人員進入餐廳,在我們的座位放下隨身物品後,我們便忍不住四處拍照了! 餐廳有很多空間都放置了One Piece人物塑像及場景,在香港租金高企的環境都能僻出這麼多空間去放置這些陳設以增添餐廳氣氛,實在難得。終於捨得回到座位上從我們的座位再往四周看,發現整個餐廳的陳設讓人感覺置身於烈陽號中,佈局頗為細緻,當中兩旁的螢幕播放著海洋畫面,仿佛是從船窗外看到的景像。餐廳食物款式頗多,讓我們都選了好一陣子 首先上桌的是雜菌忌廉湯,賣相非常不錯,估不到主題餐廳對食物的處理也這麼認真。忌廉湯菇味香,稠度亦適中,沒有太膩的感覺,為我們這餐揭開了很好的序幕😙接著是魯賓海鮮沙律,食物插上了人物造型紙牌,不能不相機先吃可惜這款沙律用上大量西芹,而我本身不吃西芹,於是主攻沙律中的椰菜、帶子及蝦。帶子及蝦的份量十足,而且軟滑爽口,令不吃西芹的我仍覺得點了這款沙律屬明

終於捨得回到座位上

餐廳食物款式頗多,讓我們都選了好一陣子

接著是魯賓海鮮沙律,食物插上了人物造型紙牌,不能不相機先吃
可惜這款沙律用上大量西芹,而我本身不吃西芹,於是主攻沙律中的椰菜、帶子及蝦。帶子及蝦的份量十足,而且軟滑爽口,令不吃西芹的我仍覺得點了這款沙律屬明智之舉

Chopper蟹肉可樂餅好可愛呀!可愛歸可愛,還是要拔開Chopper頭及腳紙牌試一試蟹肉餅
蟹肉餅呈金黃色,炸的火喉控制得剛剛好。內裏充滿著蟹肉,吃起來外脆內軟,實在很不錯

見完Chopper就見路飛
這款路飛四檔豬仔脾燒得夠稔夠香,帶甜的醬汁微微掛在豬仔脾上,味道剛好。

另一款主菜我們點了正義牛扒三文治,牛扒大得跌出包外,而且質素不錯,香軟嫩滑有牛味,$168這個價錢實在值回票價。

最後當然少不了我蒲一進餐廳就鐵定要點的Chopper帽子蛋糕
又是必定相機先吃的作品
蛋糕是士多啤梨加紅梅味的霧思蛋糕,內裏有一層紅梅醬,不會太甜。

在餐廳吃著,想到我們現在與創業夥伴們其實就像One Piece的故事一樣,與一班志同道合的朋友,一起踏上「夢想中的偉大航道」,尋找大家都未見過,甚至未知道是什麼的One Piece寶藏。人並沒有完美的,在合作過程中可能會有不少磨擦、衝突,但同時亦因為人的不完美,所以夥伴才互相需要,而且只要磨擦、衝突係建基於大家本住同一份信念、望著同一個目標,那些磨擦、衝突都係有建設性的。探險途中同時會面對種種困難及人性弱點嘅挑戰,只要繼續前行追求夢想,先不論結果如何,沿途都可以發現人生重要的寶藏。
2018-03-27
2018-04-22 471 瀏覽
每日keep住忙之後 都好想搵個地方放鬆下今晚終於可以食餐有返少少童心嘅飯去左海賊王主題餐廳 除左環境之外重不停播住相關嘅主題歌曲 入左去即刻放鬆晒見到啲餐具已經令我好開心 好鐘意本menu 個封面 餐廳周圍都有唔同嘅角色俾大家影相叫左luffy單骨雞翼 夠晒熱辣辣 加上bbq醬味道十足 雞肉入口都算嫩滑 幾好味重有三刀流串燒 有牛肉。雞肉。海鮮重有個沙嗲醬調味 啲牛肉比想像中好食海鮮串有蝦。帶子。三文魚 呢個組合唔錯最尾叫左個西班牙海鮮飯 都幾多海鮮喎青口。尤魚。大蝦。帶子 味道都唔錯啊
每日keep住忙之後 都好想搵個地方放鬆下

餐廳周圍都有唔同嘅角色俾大家影相
叫左luffy單骨雞翼 夠晒熱辣辣 加上bbq醬
味道十足 雞肉入口都算嫩滑 幾好味
luffy  bbq  雞翼

重有三刀流串燒 有牛肉。雞肉。海鮮
重有個沙嗲醬調味 啲牛肉比想像中好食
海鮮串有蝦。帶子。三文魚 呢個組合唔錯

最尾叫左個西班牙海鮮飯 都幾多海鮮喎
青口。尤魚。大蝦。帶子 味道都唔錯啊
西班牙海鮮飯

luffy  bbq  雞翼
西班牙海鮮飯
海賊王粉絲黎到呢度一定好開心!😆場內有齊海賊王主要人物既1:1卡通蠟像!可以集郵影晒咁多個啦👏🏻 餐廳地方好大,座位寬敞,不過燈光好暗較難影相🙈.Franky Super漢堡 $138見圖片係藍色既漢堡呀!😍隻色好靚呀!好岩中意相機食先既朋友!🤣 漢堡牛扒好厚身呀!都幾腍,如果juicy啲會更好:)有我中意既紫洋蔥同酸黃瓜😋👍🏼另外值得一定既係呢個漢堡配星星薯餅呀!好得意😍岩晒小朋友食😆見到都開心呀!.草帽咖哩飯 $128呢個係必選的吧!賣相吸引同餐廳好match !😆👍🏼 個飯不過不失,而咖哩就甜甜的,好味道,牛肉都幾有牛味,加上肉質夠腍,所以呢個飯真係吾錯。.蒜香大蜆意粉 $118蜆肉新鮮,都幾大隻,數量算多,意粉好入味,蒜香又香口又吾會膩👍🏼如果意粉再彈牙啲口感會更佳。.喬巴帽子蛋糕 $68賣相好靚呀!真係整得好逼真😁👍🏼 都幾大個喎,味道係雜莓味,食落口感吾錯,係甜左啲咁🙈

餐廳地方好大,座位寬敞,不過燈光好暗較難影相🙈
Franky Super漢堡 $138

草帽咖哩飯 $128

蒜香大蜆意粉 $118

喬巴帽子蛋糕 $68

2018-04-19 1400 瀏覽
仲好記得以前就好沉迷追海賊王動漫,每出一集都一定會追到貼,一直都好想去日本可以接觸到佢地更多商店餐廳,而家長大左時間忙左,無以前咁得閒時常追佢地既漫畫,但仍然都係咁喜愛佢地每一位角色人物。早前知道海賊王主題餐廳開左係黃埔,相信都有唔少人去潮聖,我特意忍一忍過多排先黎潮聖,今晚終於可以黎到啦!餐廳位於AEON範圍內,相當容易搵到,店門已經有成大隻太陽號係度,識郁仲會噴煙霧店員係我地入座前幫我地係左手手背蓋上大叉叉記號再入座,每張餐枱都有唔同角色代表既圖樣,我同朋友都好喜愛艾斯,所以特意叫店員安排我地坐係艾斯枱落餐後,見到周圍都設有唔同角色既人物公仔,見到都興奮,忍唔住周圍影相,影到咁上下,食物送到黎啦草帽日式咖哩飯賣相吸睛之餘,的確要相機食先,中間黃色飯係路菲既專屬草帽,圍住紅色係邊係茄汁,而咖哩鋪滿飯旁,有數顆牛柳粒,咖哩食落非常濃郁,而且帶少許酸,略有點辣味,開胃又唔會感到太膩,牛肉厚實啖啖肉,軟熟又唔會太乾身三刀流串燒一係餐牌見到食物圖片就想叫,送到黎真係見到有三把刀當串燒,分別係牛肉串,雞肉串同海鮮串,燒得幾香,彩椒好食到停唔到口,雞肉入口都算滑,點少少沙嗲醬食更惹味,其中海鮮串

草帽日式咖哩飯

三刀流串燒
雞肉串同海鮮串,燒得幾香,彩椒好食到停唔到口,雞肉入口都算滑,點少少沙嗲醬食更惹味,其中海鮮串令我覺得有驚喜,當中有帶子同三文魚肉,燒得剛好,入口嫩滑

另外都點左兩杯飲品,味道清新,飲落舒爽
卓洛蜜瓜梳打
艾斯雜果賓治
今晩去了黃埔的 One Piece 主題餐廳,現在有了地鐵去黃埔就非常方便了。不用多説,裝修就當然是充滿海賊王吧,餐廳岀面還是精品店,粉絲必到。價錢不算平,但也有很多食客。紅豆冰 ($38) 不過不失,頗大杯但我就覺得甜了些,但價錢和檸檬茶一樣,較掋飲。甘美忌廉煙肉蜆殼粉 ($118) 有驚喜,很少在香港吃到如些大的蜆殼粉,質感煙韌彈牙。忌廉芝士汁濃郁而不膩,剛好被蜆殼粉完美地感受。主角其實是放在上面的半熟蛋,一吉而破,蛋汁流到四周,非常滋味。西班牙海鮮飯 ($138) 很豐富,份量也不少。材料包括:蜆肉、蝦、魷魚和青口等海鮮。飯用了蕃茄炒得香而入味。雖然本人不是One Piece 的粉絲,但確是被Tiffany blue 顔色的 Franky Super 漢堡 ($138) 所吸引。藍色漢堡包其實與普通的漢堡包無異。漢堡扒厚身鮮嫩,中間呈嫩粉紅色,很 juicy。是意想不到的高質,是必叫之選。二件燒豬仔脾 ($118) 也算有點昂貴豬仔脾燒得腍而入味,肉質嫩滑多汁,醬汁也很惹味,拌飯吃一流。

價錢不算平,但也有很多食客。

2018-04-13
2018-04-19 75 瀏覽
我之所以會來呢度食野,主要係因為想同囡囡來一下;發現呢度既野食,由賣相到味道都吾錯,而且D服務都好好,碟上面沾左醬汁,侍應都吾嫌麻煩主動甘幫我地換左3次,下次會再來。
2018-04-18
2018-04-16 80 瀏覽
上星期跟朋友去ONE PIECE 海賊王主題餐廳,由門口到內裡的裝潢真是好靚好有心思,我不是fans都拍了很多照片,現在帶大家想參觀一下。連水杯、餐碟也有One Piece~~草帽咖哩飯 $128咖哩不辣,似日本咖哩,至於飯有點硬,好似未熟,而牛肉就juicy有肉味。喬巴強化可樂餅 $58忌廉味太重的可樂餅,一般。Frunky Super 漢堡 $138藍色的burger 好特別星星薯角好熱夠脆個包好香脆,而漢堡牛肉味略淡。Cappuccino $45 有咖啡味,不算太濃,而及熱朱古力$45 賣相欠奉,但上面奶泡打過較為滑。喬巴帽子蛋糕 $68是草莓慕絲蛋糕,粉紅色的賣相幾吸晴,味道中規中矩。

連水杯、餐碟也有One Piece~~

草帽咖哩飯 $128

喬巴強化可樂餅 $58

忌廉味太重的可樂餅,一般。

Frunky Super 漢堡 $138
藍色的burger 好特別
星星薯角好熱夠脆

個包好香脆,而漢堡牛肉味略淡。

喬巴帽子蛋糕 $68
是草莓慕絲蛋糕,粉紅色的賣相幾吸晴,味道中規中矩。

2018-04-15 1158 瀏覽
香港都開左海賊王餐廳,等熱潮過左先來潮聖一下。八點多來到不用等位,但餐廳內都是全Full的,不少一家大細,甚至有強國家庭,海賊王真的有好多粉絲呢。入座後即刻發現好多殺菲林位,哈哈,盤子餐牌都好正,自己坐的枱是黑鬍子,好想坐隔離蛇姫枱呀卓洛蜜瓜梳打($55)為了杯墊而點的飲品,老實說……蠻難喝的,哈哈,沒有蜜瓜味,不甜不酸,好在顏色幾靚,算是賞心悅目吧,而且杯墊抽到路飛就沒甚麼好投訴了路飛BBQ雞翼($58)張雞翼弄到好似漫畫的肉嘅樣子,幾搞笑,味道完全不差,雞皮煎得香脆,雞肉嫩滑,BBQ醬也夠入味,好吃!草帽日式咖哩飯($128)壓得厚厚的草帽形式,飯意外地多呢,仲有超級多的咖哩汁,可以游水了,哈哈。咖哩汁居然不是一般日式甜咖哩,而是用了辛口口味,有一點點辣的。圍邊有幾塊牛柳粒,幾有牛味,可惜牛的份量有點少,不過只吃飯加咖哩汁已經好飽了,飯係真的真的很多很多很多。正義牛排三文治($168)還點了海軍的正義大大塊三文治加上薯條,份量也是意外地多。牛扒不是頂級靚扒,但呢個價錢絕對收貨了,厚厚的肉,食落無渣無筋,真係啖啖肉呀。麵包烘過暖暖的,牛扒下有生菜同蕃茄,穩陣配撘。薯條也很多,有點像老

卓洛蜜瓜梳打($55)

路飛BBQ雞翼($58)
草帽日式咖哩飯($128)
正義牛排三文治($168)
還點了海軍的正義
大大塊三文治加上薯條,份量也是意外地多。
薯條也很多,有點像老麥的幼條,熱辣辣新炸起也不會不好吃啦。
奈美橙酒煮班㦸($68)
朋友的甜品堅持要選奈美,原因嘛……就不說了
橙汁幾甜,但上面兩片橙超酸,好大對比呀。班戟煙韌幾香口,吸滿橙汁好食喎。
索帕帽子蛋糕($68)
自己點了蛋糕,貪佢好樣可愛啲。
整件都是慕絲來的,中間夾了紅桑莓士多啤梨果醬,整件味道都是酸酸的,根本就不像甜品嘛,哈哈,但食多幾口後又意外地好食喎,海賊王魔法?
侍應見朋友食三文治食到一手係汁,送上濕紙巾,很貼心。上菜途中也有互動,餐廳感覺很歡樂,這才是主題餐廳應有的嘛。
餐廳內的大銀幕間中會播放海賊王短片,也會有射燈較果,好正呀!
打卡影相位當然不少,相片不一一貼上了,自己去影吧,哈哈。

好捧的主題餐廳,值得潮聖
2018-04-04
5 分鐘 (堂食)
2018-04-14 687 瀏覽
假如你身邊都有一個one piece迷👒帶佢去呢度佢一定好開心😛自動變回一個大細路。係咁👀👀眼,要影相!😂 食物質素比預期的好😅 .草帽日式咖哩飯 路飛既草帽就是海賊王標誌 必點啦!📸呃like 必備😍👍 意想不到的牛肉同咖哩都好味 牛肉軟腍 少筋位 咖哩甘甜 配黃薑飯唔錯⚔️.正義牛排三文治 肉眼扒5成熟 都算大塊 略嫌筋位多 內有可樂醬汁 唔會好乾身 都幾好味! .喬巴強化可樂餅 忌廉蟹肉薯泥波波球 炸得香脆 一切勁香忌廉薯泥味 配可樂汁 呢個必點.另外 白星薯餅配芝士醬 芝士醬好重芝士味配香脆薯餅 無得輸 吃清光😂🤭睇見又肚餓啦😢 想食😛========================三個90後吃貨會不斷開心share美食💓=======================香港海賊王餐廳 (紅磡)紅磡船景街7號黃埔新天地第5及6期AEON STYLE黃埔地面G01號舖

========================
三個90後吃貨會不斷開心share美食💓
=======================
香港海賊王餐廳 (紅磡)
  • 白星薯餅配芝士醬
  • 喬巴強化可樂餅
  • 草帽日式咖哩飯
  • 正義牛排三文治
<香港海賊王主題餐廳, 鍾意onepiece既朋友要去>😍😍 #fafafoodblog黃埔紅磡呢間喺黃埔既海賊王 宣傳左甘耐 一直都想去試下 今次終於有機會la 😁 一入到去已見到門口有烈陽號既標誌 入去門口就好似上左賊船甘😂 入面燈光半陰暗 地方大 一個闊大screen keep住播住海既環境 🌊 有哂路飛 同每一個重要船員既1 比1 figure手工做得好好 😃 牆身有唔同既onepiece相 畫 講番menu所有食物做法都同d角色有關 製作用心 😃我相信由細睇呢套動畫既朋友去到食野會好開心 .🍴草帽日式咖哩飯🍚128 蚊估唔到主題餐廳既食物一d都唔hea . 呢個草帽咖哩飯 飯粒夠軟熟 黃飯夠哂油香😃 加d蕃茄醬 不得不講佢既咖哩汁 帶有輕辣🌶 甜味適中 帶點沙沙既口感 要黎撈飯一流🙂仲有d juicy軟熟既牛柳粒 🐂 都好好味🍴路飛四檔豬仔脾 118蚊🐖其實我覺得個豬仔脾同路飛4 檔冇乜關係😂 不過個豬仔脾幾好味 佢既肉好林😃 間中有d位有烤過既煙靱度 都幾有口感 🔥 而且豬脾充滿住燒汁 甜甜咸咸 個味調得唔錯 加埋菠蘿蕃茄中和番油膩🍅🍍 整體唔錯🍴三刀流串
講番menu所有食物做法都同d角色有關 製作用心 😃
我相信由細睇呢套動畫既朋友去到食野會好開心 .

🍴草帽日式咖哩飯🍚128 蚊

🍴路飛四檔豬仔脾 118蚊🐖

🍴三刀流串燒 258蚊
呢個係我覺得全部菜中最貼切番one piece主題 因為佢三串串燒就係用索隆把劍做成 好特別⚔🗡
三款 牛肉🐂 雞肉 🐥海鮮🦐🦀 牛肉比較煙靱 個人覺得若生d 更佳 但尚算juicy . 雞肉既醬汁好入味嫩滑🐤 正 而海鮮 有帶子 彈牙蝦肉🦐香濃三文魚🐟 好新鮮 😍 每一串都有洋葱 青黃椒 做配菜 加埋燒汁 賣相掂味道掂😍

🍴索柏帽子蛋糕 69 蚊🍰
覆盆子草莓慕絲及覆盆子庫利 🍓
用左raspberry整成既蛋糕 外表真係好似索柏頂帽😁 食落去 口感幾軟熟 .除左有berry慕絲外 仲有朱古力 🍫 個人覺得慕絲偏酸 所以連埋朱古力同側邊既甜cream食會更佳🍓 唔錯

Score 平均分 <8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#香港海賊王餐廳
紅磡船景街7 號黃埔新天地第5 及6 期 aeon style黃埔地面g01 號鋪
~~~~~~~~~~~~
#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog紅磡黃埔 #onepiece #海賊王 #路飛 #索柏 #草帽
=====================

🙂温馨提示🙂
Fb like左 page都睇唔到<通知>
若果大家想睇到多d唔同既美食
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
除左like 請做多一個步驟
[like] 左 👉🏻<追蹤中/Following> 👉🏻<搶先看/See First>
多謝大家支持!🤓🤓

Openrice 🍚: 花太郎

任何美食😋歡迎inbox 我 , 等我食完開心share!🤓
2018-04-13
10 分鐘 (堂食)
2018-04-13 106 瀏覽
(話曬我都係睇咗七百幾集嘅one piece fans)今日先終於嚟朝聖!一入去仲播住最鍾意嗰首東方神起唱嘅主題曲先試前菜- 卓柏強化蟹肉可樂餅呢個超特別 以choppa 造型 個炸薯波扮佢個身毛球好得意炸得好香 外脆內軟 入面好多蟹肉薯肉可樂味加咗落個醬度,個人認為唔洗點醬Zoro嘅三刀流串燒串燒燒得好香 帶子大大粒 好鮮甜 隻蝦都新鮮好味另外仲有雞肉同牛肉串個醬有點像沙嗲 但都係唔洗點Franky super 漢堡,用咗franky 嘅藍色製個包七成熟嘅漢堡啱啱好 個包雖然藍色但食落同普通麵包一樣用埋星星形薯餅 新鮮炸起夠熱夠脆左:ace fruit punch (好多果味超fruity)右:zoro melon soda 仲送杯墊最後叫個甜品Ro芭菲雪糕 (配合曬角色ro 嘅色系!)有糯米濨, 云尼拿雪糕,Oreo, 最底藍色嘅係荔枝啫喱食埋兩個人啱啱好夠曬飽店內嘅裝潢同佈置、餐具食物等都好有心思,好多影相位, one piece 迷唔洗去日本喇!

一入去仲播住最鍾意嗰首東方神起唱嘅主題曲

卓柏強化蟹肉可樂餅

先試前菜- 卓柏強化蟹肉可樂餅

炸得好香 外脆內軟 入面好多蟹肉薯肉
可樂味加咗落個醬度,個人認為唔洗點醬

卓洛三刀流串燒

用埋星星形薯餅 新鮮炸起夠熱夠脆

右:zoro melon soda

仲送杯墊

最後叫個甜品
Ro芭菲雪糕 (配合曬角色ro 嘅色系!)
有糯米濨, 云尼拿雪糕,Oreo, 最底藍色嘅係荔枝啫喱
食埋兩個人啱啱好夠曬飽