2018-03-30 94 瀏覽
見到網上好多人有讚有彈🤔難得今次係男朋友話想食☺️一於去試下啦!終於唔洗排長龍先食到啦🤣呢道服務態度好好呀,呢一點令我食得好開心😍店內超多打卡位,燈光昏暗幾有feel仲有個screen 喺特定時間播Lighting Show😆店內勁多打卡位👇🏻食物選擇比我想像中多,menu都好靚😍上餐速度好快呀路飛Jumbo肉盤 $328係路飛最愛的肉😍有豬仔髀🐷牛柳🥩羊扒🐑雞扒🐔紐倫堡腸🌭燒菠蘿🍍呢款真係啱晒食肉獸,適合2-3人share令我好驚喜,因為每款肉都煮得剛好沒有overcook之餘,樣樣都幾惹味👅肉盤配有三種燒汁👍🏻分別係傳統燒汁、薄荷燒汁、藍莓汁。🎩草帽日式咖喱飯 $128係路飛頂招牌草帽💕🎩日式咖哩汁偏酸同少少辣,我幾中意仲有6塊安格斯牛肉,煙韌度適中要挑剔係飯,可能因為要用模具定型,所以壓到有點硬!最後當然不能錯過甜品👄❣️Chopper帽子蛋糕 $68佢係草莓覆盆子慕斯口味,偏酸嫁😉口感都幾豐富,相機食先係必須💪🏻另有草帽小子蛋糕 (芒果慕斯口味) 都係$68
見到網上好多人有讚有彈🤔
難得今次係男朋友話想食☺️
一於去試下啦!終於唔洗排長龍先食到啦🤣

呢道服務態度好好呀,呢一點令我食得好開心😍
店內超多打卡位,燈光昏暗幾有feel

店內勁多打卡位👇🏻

食物選擇比我想像中多,menu都好靚😍

上餐速度好快呀

路飛Jumbo肉盤 $328
呢款真係啱晒食肉獸,適合2-3人share
令我好驚喜,因為每款肉都煮得剛好
沒有overcook之餘,樣樣都幾惹味👅
肉盤配有三種燒汁👍🏻
分別係傳統燒汁、薄荷燒汁、藍莓汁。

🎩草帽日式咖喱飯 $128
係路飛頂招牌草帽💕🎩
日式咖哩汁偏酸同少少辣,我幾中意
仲有6塊安格斯牛肉,煙韌度適中
要挑剔係飯,可能因為要用模具定型,所以壓到有點硬!

最後當然不能錯過甜品👄
❣️Chopper帽子蛋糕 $68
佢係草莓覆盆子慕斯口味,偏酸嫁😉
口感都幾豐富,相機食先係必須💪🏻

另有草帽小子蛋糕 (芒果慕斯口味) 都係$68
2018-03-29
終於有時間來朝聖,試過了台灣,大阪及東京,香港的One Piece 餐廳真是不得了,裝潢及主角公仔都很靚,食物雖然很不太便宜,但是主題餐廳還是可以接受,食物質素比預期中好,個人最喜愛是蜆壳粉忌廉煙肉及芝士都十分配搭,其他食物不錯,沙律隻碟好靚可惜未有得買,兩個人食沙律意粉加個甜品己經好滿足,已經夠飽了。看了One Piece 很久了這裡的服務員有些原來因為是Fans 來這裡做店員,與他們一起討論各主角,真是一個十分開心的一次午餐經驗,最後埋單原來現在做緊推廣有一個香港特色的襟章送
忌廉煙肉及芝士都十分配搭
,其他食物不錯,沙律隻碟好靚可惜未有得買

2018-03-26
  • 甘美忌廉煙肉大蜆壳粉
男朋友一直鍾情海賊王, 自從係佢屋企附近開左間海賊王餐廳後佢就一直都好想黎試下了! 可惜一直都話要排好幾個小時先可以食到, 而且遲左入有好多野食都食賣晒, 今日籍住要過黎黃埔呢頭買家品, 順便走黎睇下… 可能平日關係唔會有假日長長既人龍, 而且唔使訂枱就已經可以入座了! 餐廳外面佈置成烈陽號, 仲會不時出煙嫁!!!😀👍🏻👍🏻👍🏻 餐廳不用位置都放左主角既公仔比大家影相, 但因為入座位置係門口旁邊而非正中心所以冇特別刻意走入去影相… 來到剛好7:30, 入場播放住賊王既少少既介紹短片, 而且配合上燈光效果真係極具氣氛!❤️👏🏻👏🏻 左簡加簡點後點左3份野食 & 1個甜品, 送餐速度算幾快, 好快就已經將野食放晒上枱面了! 2個人食3份野已經好飽~ 路飛四檔豬仔脾 $118呢個豬仔脾個人認為係出奇地有驚喜的! 😳😳😳👍🏻豬仔脾做得好入味, 食落先知豬仔脾以蜜汁喂過再烤, 燒豬仔脾甜甜的, 咬落去肉質都幾滑而且仲幾juicy~~ 😋真係出奇地覺得唔錯! 食呢d最麻煩就係肉會痴住晒係骨度, 未知廚師是否事先處理過豬仔脾再烤, 咬落去好容易就將骨肉分離~ 而旁邊既燒菠蘿都好甜好多汁, 質素唔錯!😋

路飛四檔豬仔脾 $118
呢個豬仔脾個人認為係出奇地有驚喜的! 😳😳😳👍🏻豬仔脾做得好入味, 食落先知豬仔脾以蜜汁喂過再烤, 燒豬仔脾甜甜的, 咬落去肉質都幾滑而且仲幾juicy~~ 😋真係出奇地覺得唔錯! 食呢d最麻煩就係肉會痴住晒係骨度, 未知廚師是否事先處理過豬仔脾再烤, 咬落去好容易就將骨肉分離~ 而旁邊既燒菠蘿都好甜好多汁, 質素唔錯!😋😋😋❤️

三刀流串燒 $278 牛肉, 雞肉, 海鮮
共有3款唔用既食材: 牛肉, 雞肉, 海鮮再夾雜唔少洋蔥&三色椒, 份量都算多, 牛肉 & 雞肉串可以沾上沙爹汁食, 2者當中我就比較中意食雞肉串, 本身個人比較中意食白肉, 雞肉唔會好hi而且配上沙爹汁味道都ok~

最欣賞既係海鮮果串, 三文魚 & 帶子唔會燒得太過火, 帶子呈現微微半生熟狀態, 三文魚冇用過多味道醃製, 好原汁原味🤗

草帽日式咖哩飯 $128
以主角路飛既草帽做成咖哩飯既外貌, 試問有邊個粉絲會捨得唔叫呢個飯呢! 草帽周邊以茄汁做紅絲帶, 因為份量唔多味道可以忽略. 呈深啡色既咖哩汁味道都幾香同濃味, 而且咖哩汁份量都幾多, 咖哩汁足夠撈晒所有既飯~~ 😀👍🏻岩晒我呢d中意撈汁既人! 不過個人覺得咖哩飯只有幾粒牛肉比較少, 如果可以彷效真正既日式咖哩飯加d蘿蔔粒 & 薯仔粒就更好了😁😁😁😝

索柏帽子蛋糕 $68
因為叫左草帽咖哩飯關係所以order左索柏呢款甜品, 草莓慕思比一般慕思口感略為硬身, 但又唔算過份地硬. 帽子中間加上覆盆子jelly & 朱古力蛋糕做底, 味道酸酸的, 都唔錯~👌🏻

主題餐廳價錢一定比出面貴少少, 不過味道&整體質素個人覺得可以接受, 食物質素尚算不錯, 而且環境相當有氣氛! ❤️ 本身我是位非one piece愛好者, 一入黎覺得自己好似唔屬於呢個世界的!! 🤣🤣🤣🤣🤣 不過見到男朋友相當興奮而且味道都唔係咁差都已經覺得賺左了~~~~~
中意one piece既粉絲可以黎食下野影下相!😊👍🏻❤️

2018-03-26
  • 路飛四檔豬仔脾
2018-03-17 139 瀏覽
開左間one piece Restaurant, 身為fans既我當然幾忙都要抽時間黎一黎睇下,試下新菜色喇一黎到就俾個門面吸引住喇,忍唔住心中哼起主題曲,有人龍,不過都唔算等得特別耐,大約半小時喇。入到去,嘩左一聲,四圍都俾主角們既模型包圍住,已經好想衝去影相,可惜有限時,都係醫好個肚先。叫左個路飛既巨人jumbo肉盤,味道唔差呀,比我想像中好味,仲有唔同醬汁配搭。仲叫左Franky super漢堡,其實都夠飽,不過忍唔住叫多個chopper 帽子蛋糕味道偏酸。之後欣賞完餐廳既環境,最緊要四圍影埋相先好走。

味道偏酸。

之後欣賞完餐廳既環境,最緊要四圍影埋相先好走。
喬巴帽子蛋糕(覆盆子x草莓慕絲)味道超好owo 有3種層次感酸甜的外層,, 上層先嚐到有口感的草莓蓉,,下層是軟滑的慕絲蓋在朱古力海綿蛋糕,, 朱古力的苦味與覆盆子的甜味,, 味道更為配合突出2. Franky super 漢堡=w=很突出的藍色牛肉可以選擇熟成度~外層香脆~配料也稍多3.西班牙海鮮飯:滿滿的海鮮材料,, (包括大蝦,魷魚,等等)米粒沾滿蕃茄汁,,很完美既炒飯,, 令人回味。4.飲品方面,, 名字是根據人物設定,, 我選了雜果賓治,, 比食物略為遜色,, 但還是好飲的。
喬巴帽子蛋糕(覆盆子x草莓慕絲)
味道超好owo 有3種層次感
2. Franky super 漢堡
=w=很突出的藍色
牛肉可以選擇熟成度~
外層香脆~配料也稍多
3.西班牙海鮮飯:
2018-01-10
  • 喬巴帽子蛋糕
2018-03-07 135 瀏覽
黎到黃埔,唔使諗食咩⋯⋯當然要一試海賊王開的餐廳啦😎星期日,晚上六點鐘左右,門口巳經有條人龍派隊中,所以我地都去排埋一份,免得愈夜愈多人。。。。等左半個鐘左右,有位啦入面佈置到,好似置身係海盜船咁,而且有幾位主角模型係到俾人影相,確實幾吸睛。點餐啦,我地點左個沙津,卡幫尼意粉同串燒食物黎得比想像中快,未食完沙律,其他兩樣已經黎,由於二人枱,所以枱上根本擺唔到d食物,唯有分哂d沙律落碟先食物份量,除左意粉少d外,其餘兩樣比例都正常。意粉味道正常卡幫尼味,沙律醬係醋加olive oil配海鮮同柚子肉。串燒有牛,雞,海鮮。。比較推薦牛既好吃。。不過set定左,無得揀剩係要邊類食物。都係貪得意同可以影下相,試一次就夠嚕。另外食完仲可以行埋隔離既海賊王精品店
黎到黃埔,唔使諗食咩⋯⋯當然要一試海賊王開的餐廳啦😎

點餐啦,我地點左個沙津,卡幫尼意粉同串燒

食物份量,除左意粉少d外,其餘兩樣比例都正常。

都係貪得意同可以影下相,試一次就夠嚕。

另外食完仲可以行埋隔離既海賊王精品店
男友中意海賊王,唯有去主題餐廳潮聖一下,老遠走到黃埔。間餐廳食物種類唔多,叫啲簡單穩陣菜式比較好,都唔敢叫太多。草帽咖哩飯,少少暖啦,味道……無特別,同我公司附近茶記日式咖哩汁相約,不過茶記多啲薯仔蘿蔔添,for相機食。正義牛扒漢堡,都係微暖,um...牛扒比較差……牛肉味少許,應該半吋都無,大塊,係比茶記好啲,但係微暖牛扒切2下都成塊凍曬,都係for相機食。餐廳好似每隔1,2少時有海賊王lightning show,有個大mon播一段講日文嘅片,我建議返屋企上網睇動漫還好了。唯一吸引係可以同路菲……影相。
唯一吸引係可以同路菲……影相。
草帽咖喱飯
正義牛扒漢堡
2018-01-18
2018-02-23 192 瀏覽
開張果時日日都話要排隊所以無去,開左幾個月今日下午黎試下無人排仲要大把位,其實都估到,我地3個人食叫左5樣野3杯飲品!喬巴強化可樂餅:入面係薯容黎,我覺得好難食,建議可以唔洗叫。⭐️路飛jumbo肉盤:不過不失唔可以話好好食但唔算難食,雜扒加腸咁,但係我叫5樣野入面最好味,但唔算平$3xx。⭐️⭐️⭐️⭐️三刀流串燒:佢既賣相應該海賊迷都一定會點,味道可以。牛、雞、海鮮各一串⭐️⭐️⭐️正義牛排三文治:普通一個牛排包,點佢既原因都係因為有正義呢兩個字幾特別,味道一般。⭐️⭐️⭐️草帽咖哩飯:咖哩無咖哩味,飯又硬疑似翻叮。⭐️⭐️無記錯佢果度有6杯特式飲品,我地叫左其中3杯唔同都係藥水味好難飲,相信6杯都係藥水味黎,建議飲水🤮⭐️總結 作為海賊迷 值得潮聖下 但一定唔會去第二次 貴錢一D都唔平

草帽咖哩飯:咖哩無咖哩味,飯又硬疑似翻叮。⭐️⭐️

2018-02-22 1284 瀏覽
今日年初五約左班朋友共12人-起團拜,同行有小朋友,所以選擇了這間主題餐廳,貪佢有影相位!我們大概七點到,原先以為要排隊等位,好彩一去到便可入座了又聽聞用餐時間只有90分鐘,但我們還未到齊人,於是問問店員,他說我們多人多數不會限時,於是放下心頭大石入座!眼見餐廳有好多海賊王角色公仔,每款都好似人咁高咁大,影相-流但入座率不算高,這主題餐廳是新開的,心想不是很高人氣嗎?不過一品嘗它的食物後就知答案了我們點了:甘美忌廉煙肉大蜆殼粉$118賣相不錯!面頭有粒流心蛋可以攪拌一起吃。不過大蜆殼粉好硬成個汁好咸已吃不到其他味道了蒜香大蜆忌廉意粉$118雖然意粉軟硬適中,但蜆肉略細,個汁又係得個咸味星星薯餅$58得面頭幾粒有星星形狀,下層其實係碎哂,不明白買回來的薯餅為何可以整得咁差我也有比錢的!路飛Jumbo肉盤$328有牛扒,雞扒,羊扒,豬仔脾,大肉腸,燒菠蘿!賣相-般,見到好似燒得比較乾身,但食落肉質又好淋,可惜無肉味,只有咸味(我已經沒有點醬汁了)西班牙海鮮飯$138賣相不錯!記憶中有蝦,尤魚,青口。但飯身偏淋,今次除了食到咸味,還帶點辣味!蛋白海鮮八爪魚炒飯$108大家已食到氣餒,所以已忘
我們點了:
甘美忌廉煙肉大蜆殼粉$118
賣相不錯!面頭有粒流心蛋可以攪拌一起吃。不過大蜆殼粉好硬
成個汁好咸
已吃不到其他味道了
蒜香大蜆忌廉意粉$118
雖然意粉軟硬適中,但蜆肉略細,個汁又係得個咸味

星星薯餅$58
我也有比錢的!
路飛Jumbo肉盤$328

西班牙海鮮飯$138
蛋白海鮮八爪魚炒飯$108
大家已食到氣餒,所以已忘了影相!這個飯有兩種層次,八爪魚無味,飯就偏咸!對,兩種味是分開的

其實我們12人還未飽的,但都不想再點餐了,連小朋友都不喜歡食,情願出去外面再食。大家意見一致認為,份量少!價錢貴!味道得-個咸字!絕無下次!
蒜香大蜆忌廉意粉
星星薯餅
西班牙海鮮飯
甘美忌廉煙肉大蜆殼粉
路飛Jumbo肉盤
2018-02-20
2018-02-19 242 瀏覽
唻得主題餐廳都預計到價錢貴一點!但沒有預料食物質素如此難食!雞奕份量很細,根本就是只有幾啖肉!是小朋友份量。串燒不夠熱,雞肉串很難食!西班牙炒飯太酸,蜆肉未煮熟就放上碟!不會再光顧!差!
不會再光顧!差!
2018-02-19
2018-02-04 371 瀏覽
今日同人嚟食生日飯,雖然聽人講呢度啲嘢又貴又唔好食, 但因為海賊王係我最鍾意嘅卡通人物, 所以膽粗粗嚟試下😋 一開始入到去個環境唔錯, 其實入嚟都只係想睇下個環境 ,同路飛 、娜美 、羅賓等等影下相, 所以一入到去勁興奮,好似有好多同志一齊影相 ,我仲聽到隔離枱 一道亨住海賊王主題曲, 一道喺度食嘢 ,勁頂隱😂😂😂😂 跟住我哋嗌咗兩個主菜, 一杯嘢飲 ,一個甜品 每樣嘢都比想像中好食 ,除咗飲品之外,亦唔算太貴。飲品其實係為咗攞個杯墊, 所以如果唔係想攞杯墊 飲品真係可以唔使嗌, 有啲似藥水味😐😐

自從黃埔地鐵站開通後,感覺去那邊沒有之前那麼麻煩所以便下定決心要去在12月時已經開幕的One Piece主題餐廳 (・ω・ )其實看了地址仍花不少時間才找到實際位置,但原來在Aeon (Canmake) 一出門口對面我們六點半左右來到也要排隊,大約等半小時便可以入座~用餐時間則是90分鐘在等候時被突如其來的事情嚇倒 ... 原來烈陽號的獅子頭大炮會噴煙耶另外在牆位置有海賊船的設計圖。不過門口想拍照的話就有點難度餐廳是以烈陽號內部作為設計的藍本 (o゚ω゚o) 感覺滿有氣氛的喔我們被安排在較為近門口的桌,旁邊就是弗蘭奇!都是1:1的塑像~不是紙板!分佈在店的每一個角落。但跟桌子還滿近,拍照時會麻煩( 0ω0)ノ 再走進去一點,還會見到妮可·羅賓、布魯克、騙人布餐廳中間的位置是最難拍照的~通道比較窄這邊會有娜美、山治,當然還有路飛、索柏和索隆 (♥'ω’♥ )這裡的桌子也有角色人物,碟子也有香港海賊王餐廳 Logo其實整體來說也頗用心 (❤Ő ωŐ) 若是One Piece迷的話不妨來一趟喔點特飲的話會有角色杯墊 - 山治藍菠蘿梳打 ($55)很清新~菠蘿有少許甜那樣子。食物方面,有角色
自從黃埔地鐵站開通後,感覺去那邊沒有之前那麼麻煩

另外在牆位置有海賊船的設計圖。不過門口想拍照的話就有點難度

我們被安排在較為近門口的桌,旁邊就是弗蘭奇!

餐廳中間的位置是最難拍照的~通道比較窄

這裡的桌子也有角色人物,碟子也有香港海賊王餐廳 Logo

點特飲的話會有角色杯墊 - 山治藍菠蘿梳打 ($55)
很清新~菠蘿有少許甜那樣子。
山治藍菠蘿梳打

食物方面,有角色造型的不算很多。所以選了這個 - 草帽日式咖喱飯 ($128)
咖哩有點辣且帶甜~配上黃色的米飯 (・ω・。)
不過牛肉粒有點太少了吧?肉質也不夠嫩口,倒是牛味頗濃郁吧
草帽日式咖喱飯

我點的則是 - FRANKY SUPER 漢堡 ($158)
來到就是這樣斜斜的,貌相看起來不是太好
星星形狀的薯餅也算香脆~想要茄汁的話可以跟店員說的喲
藍色的漢堡包是加入了蝶豆花,還有面層印上的星星~這是代表弗蘭奇的料理!
(*´ω`) 漢堡的內餡有牛肉漢堡扒、生菜、番茄和芝士
牛肉可自選熟成度。外層煎香,內層則還是呈微微的粉紅色,吃起來很嫩口
FRANKY SUPER 漢堡

甜品點了 - 索柏帽子蛋糕 ($68)
這個吃起來超酸的~是覆盆子草莓慕斯蛋糕!兩旁的朱古力片口感亦有點奇怪
索柏帽子蛋糕

吃到一半左右,看到大螢幕上有小劇場 (。→ˇωˇ。)
合巧看到~不過不算有太大驚喜。另外除了大螢幕外,也有小電視的!

吃飽後從另一邊的出口離開,那邊還有其他東西可以拍
(๑→ω←๑) 餐廳亦不忘設有商店供大家購買精品!
題外話/補充資料: 本來對於主題餐廳的料理不抱太大期望,所以整體來說還好。 只是發現餐牌有不少的食物是適合4人以上來享用,所以來的話不妨多約幾位朋友吧!
2018-01-20
2018-01-27 600 瀏覽
中意海賊王嘅人泥到會勁興奮!😂但如果只係想泥趁熱鬧,就可以唔使黎啦,😂因為其實講真佢啲嘢食唔係話特別好食,只係有一兩樣好食😝,首先我哋排隊排咗兩個鐘!!先至入到餐廳,係兩個鐘!!😱😱😱😱所以如果唔鍾意海賊王真係可以唔使黎啦😂,餐廳入邊嘅餐具全部都好靚呀,例如係碟同埋背墊啦都係海賊王公仔嚟嘅❤️但啲碟係兩年前嘅梅利號我懷疑佢係因為賣唔出啲貨所以先至拎過嚟香港嘅餐廳😂,首先講吓個草帽咖喱飯🍛其實真係冇乜特別一個好普通嘅咖喱飯,係啲咖喱汁有少少酸酸地,不過咖喱飯入邊嘅牛肉都OK好食嘅佢唔係牛腩而係牛扒切成嘅肉😋。之後就要講個三刀流串燒啦🍖🍢🔪,首先第一條串燒就係海鮮🐟,第二條呢就係雞肉🐓,第三條係牛肉🐂,係三條都勁好食❤️,第一條嗰啲帶子真係勁好食超滑一啲都唔乾煮得啱啱好,啲三文魚都超好味😋😋,第二條嗰雞肉都係勁滑,點埋佢比嗰啲醬汁就真係勁好食啦😋反而牛肉仲有少少乾不過牛味好濃。再之後就講個意粉,啲意粉真係好難食係可以完全唔使試呀😢,佢話忌廉汁蜆肉意粉,但係完全冇汁㗎係剩係得啲肉同意粉乾到死呀,好似白洽意粉咁。跟住就係索柏嘅甜品🍰,係一個普通嘅士多啤梨蛋糕🍓🍓,不過入邊有好多層,每一層都係唔同嘅
中意海賊王嘅人泥到會勁興奮!😂
但如果只係想泥趁熱鬧,就可以唔使黎啦,
😂因為其實講真佢啲嘢食唔係話特別好食,
只係有一兩樣好食😝,
首先我哋排隊排咗兩個鐘!!
先至入到餐廳,係兩個鐘!!😱😱😱😱
所以如果唔鍾意海賊王真係可以唔使黎啦😂,
餐廳入邊嘅餐具全部都好靚呀,

例如係碟同埋背墊啦都係海賊王公仔嚟嘅❤️
但啲碟係兩年前嘅梅利號
我懷疑佢係因為賣唔出啲貨
所以先至拎過嚟香港嘅餐廳😂,
首先講吓個草帽咖喱飯🍛

其實真係冇乜特別一個好普通嘅咖喱飯,
係啲咖喱汁有少少酸酸地,
之後就要講個三刀流串燒啦🍖🍢🔪,

首先第一條串燒就係海鮮🐟,
第二條呢就係雞肉🐓,
第三條係牛肉🐂,
係三條都勁好食❤️,
第一條嗰啲帶子真係勁好食超滑一啲都唔乾
煮得啱啱好,啲三文魚都超好味😋😋,
第二條嗰雞肉都係勁滑,
點埋佢比嗰啲醬汁就真係勁好食啦😋
反而牛肉仲有少少乾不過牛味好濃。
再之後就講個意粉,

啲意粉真係好難食係可以完全唔使試呀😢,
佢話忌廉汁蜆肉意粉,
但係完全冇汁㗎係剩係得啲肉
同意粉乾到死呀,好似白洽意粉咁。
跟住就係索柏嘅甜品🍰,

係一個普通嘅士多啤梨蛋糕🍓🍓,
不過入邊有好多層,
每一層都係唔同嘅味所以就會加左少少分。
跟住嘢飲又係勁難飲

完全可以唔使帶㗎啦
都唔知講咩好真係好難飲🍹😰。
2018-01-24 398 瀏覽
作為 One Piece 嘅死忠,主題餐廳一開,當然要約埋一班同好衝上烈陽號🌞啦!18:00 左右到達餐廳門口,餐廳職員首先為我地印上記號❌,排隊時間大約用左 90 分鐘。🕢等到悶悶地可以行下精品店,或者周圍影下相。每一個細節都精心設計過,對於一眾死忠如我一定會全程雙眼發光🤩終於上到船喇!比 One Piece 1:1 人物公仔包圍嘅感覺真係超幸福!😍 連碟上面都印有人物剪影架!😘最後我地點左路飛 JUMBO 肉盤🍖、三刀流串燒🍢、正義牛排三文治🥪。另外朋友為左杯墊,點左卓洛蜜瓜梳打🍸。路飛 JUMBO 肉盤🍖:開動前好想學路飛大叫一聲『我要食肉呀!!!』🤣 肉盤分別有肉腸🌭、羊架🐏、豬仔脾🐷、雞扒🐔及烤菠蘿。肉就不過不失啦,唔乾身,重有肉汁。羊架有微羶味,豬仔脾肉質嫩滑。可惜整體香料不足,肉味唔夠濃郁。三刀流串燒🍢:分別有牛肉串🐮、雞肉串🐔、海鮮串🦐。牛肉🥩尚算鮮嫩,保留到肉汁。雞肉🐥還可接受,可惜肉味不足。海鮮串🦐… 帶子過熟,好嚡口;魚🐟煮得太耐,毫無魚油香味;蝦🦐相對上比較好,至少肉質爽口。正義牛排三文治🥪:麵包🍞烤得唔夠香脆,牛扒🥩過熟口感好韌。本來想點帽子蛋糕,可惜路飛同索

正義牛排三文治🥪:麵包🍞烤得唔夠香脆,牛扒🥩過熟口感好韌。

路飛  JUMBO  肉盤

本來想點帽子蛋糕,可惜路飛同索柏嘅款式都賣哂… 😭

題外話 1:話說佢地定時都會有個短 show 做 entertainment 介紹下 One Piece,可惜我地等左接近 2 個鐘都未等到。唯有問經理啦,佢聽完竟然第一時間去 control room 播比我地。服務態度之好令人十分窩心~ 😌

題外話 2:其實我地食完人潮都散得 7788,同其中一位店員傾開,原來佢都係 One Piece 死忠!有咩好得過遇到啱 channel 又健談嘅人呢?😝

總結:去得主題餐廳就無諗過會抵食/好食,但至少呢間無我想像中咁伏,食物質素雖然唔係十分好,但裝修及環境搭夠。
2017-12-30
2018-01-19 442 瀏覽
1️⃣Chopper蟹肉可樂餅🍘 $58 評分: 6.5/10 上面有個Chopper牌,入邊薯蓉加蟹肉,食落帶creamy 2️⃣路飛草帽咖哩飯🍛 $128 評分: 6/10 路飛既草帽🤣咖哩偏甜,加上牛肉粒,賣相加分 3️⃣草帽小子蛋糕👒 $68 評分: 6.5/10 同樣係路飛草帽既造型,芒果慕斯蛋糕,食落帶微酸 4️⃣索柏帽子蛋糕👛 $68 評分: 6.5/10 Chopper帽子,草莓慕斯配桑子醬既慕斯蛋糕,慕斯部份幾滑,整體食落幾fresh 5️⃣悲觀鬼芭菲🍦 $68 評分: 6/10 個樣諗起妖怪手錶🤣草莓啫喱配奶凍,上面加球雲尼拿雪糕

2018-01-09