2006-01-29 20 瀏覽
今日女朋友接放學,去了漆咸道搵食,見到這間舖面都幾好,就入去試下先。見了個二人套餐,頭盆係扎肉蒸粉卷,主菜係芝士焗青口和手撕雞,另加一炸魷魚鬚。扎肉蒸粉卷係標準貨色,芝士焗青口即叫即整,幾好食。手撕雞係用手拿刀切的,味道唔錯,d雞幾滑,跟個辣汁味道合適,幾惹味。炸魷魚鬚就好街邊貨了。跟餐的甜品幾特別,係一碗好有黏性o既鹹西米糕/露,算幾得,女朋友就幾鍾意食。我們加錢試了個越南滴滴咖啡,咖啡幾香,但及不上紅磨坊的咖啡好,不過,最特別係原來越南滴滴咖啡要落煉奶,都算幾滑啦! 環境都算幾好,音樂好聽,坐得舒服,ok!
2006-01-29 21 瀏覽
(非會員)
2005-04-18 8 瀏覽
昨天一家大小四人去吃晚飯。第一次去,從外觀上看實在不怎樣。先點了三客池魚,頭盤叫了春卷和茄子。另外點了手撕雞,牛柳粒,咖哩牛腩及馬拉盞炒菜。頭盤不錯,手撕雞很香很滑,牛柳粒可以想像不是貴價肉,不過卻很香很有肉味,沒有用梳打粉是很好的。烤池魚很看脆,本來以為是炸的原來是真的用烤。唯一不滿的是那個咖哩,牛腩雖然瘦而極腍,不過那個咖哩不香不濃…可以不叫。雖然咖哩水皮,不過以外的每一個小菜都有不錯的水準,就連送的糖水也可口。吃完了不夠,親切的大眼姐姐還再來多碗。很好,一定會再去。
昨天一家大小四人去吃晚飯。第一次去,從外觀上看實在不怎樣。
先點了三客池魚,頭盤叫了春卷和茄子。
另外點了手撕雞,牛柳粒,咖哩牛腩及馬拉盞炒菜。

很好,一定會再去。
2005-02-10 5 瀏覽
2星期前試下去食晚飯, 叫了特色牛肉湯粉, 春卷(唔太記得個名, 此店有二款春卷, 一個是用春卷皮, 而另一個是用米粉包住, 我們點的是用米粉包住的) , 牛油雞翼飯. 特色牛肉湯粉–有好多唔同的牛類食物, 如牛丸, 牛肉, 牛百葉, 牛“剪”, …等. 味道ok , 湯底幾甜, 個粉ok 啦.春卷–覺得無特別, 可能太細舊, 炸o左之後, 食落唔知裏面有咩餡, 而且有少少油膩.牛油雞翼飯–只有二只雞中翼和雞縋, 甜酸菜及白飯. 雞無咩牛油味, 甜酸菜好食, 白飯是沒有汁, 本人覺得至少都比樽豉油用下. 飯後有免費甜品, 翠綠色的, 估計係用綠豆煮成的, 再加點類似o者喱的o野, 幾好味.基本上呢餐只屬一般.

基本上呢餐只屬一般.
Ok
2004-12-18 16 瀏覽
I always have lunch with colleagues. Set lunch 算有幾多選擇, 最喜歡食燒雞凍檬, 其次是豬排凍檬, 味道唔錯, 不過用嚟撈檬的魚露較少(只給一小碗) , 有點不夠喉. 同事試過咖哩雞飯, 覺得ok. 其實有好多食物味試過, 因覺得幾貴, 所以每次嚟都係食set lunch –包一杯飲品(除了二, 三款熱飲是不須加錢品, 基本上至少要加$3) 及一個甜品. 埋單平均要$40.00/person.

2004-08-25 5 瀏覽
成日行經都唔多人,心諗可能唔多好食。但打完波好肚餓,行番出o黎最近就係呢間,都勉強試下喇,琴日成八點鐘得幾客,不過講真,以佢的裝修格局都ok ga,而且仲播jazz,難係high,好過去老趙迫到死。有套餐而且唔算貴,但唔多o岩食。睇佢menu都有d創新菜式,都幾吸引,奈何得兩個人食唔到d咩野。先o黎兩個小食,手撕雞柚子沙律-雞絲都幾滑,柚子就有帶d苦味、越式素菜卷-初時睇落去我似為係用椰菜做皮,原來佢較特別係將d米紙蒸熟後才包,所以係熱食。之後仲有炒雜菜、香茅豬扒撈檬同一杯三色冰,香茅豬扒幾大塊,夠鬆化唔會好實好乾,用o黎撈檬的魚露,就麻麻地,好淡唔夠鮮味,碟炒雜菜有好多西蘭花仲好大舊,唔似其他舖頭,俾埋d好平的菜頭菜尾炒埋一碟。