2024-08-27 1281 瀏覽
細個嘅時候,好鍾意去創興嗰幢樓度食任食,簡直回憶返晒嚟。最經典喺樓下排隊等𨋢,同埋食雞煲。😂今次同朋友行過,見到呢間台式馬辣,主打鴛鴦火鍋唔使加錢。所以上咗去試吓。佢有10幾款湯底可以揀,我哋嗌咗麻辣湯底同埋台式酸菜白肉,麻辣湯底都幾香,越煮越辣,酸菜白肉係友人最鍾意嘅酸菜。牛魚同埋海鮮,就係要自己落QR code落單,其他可以喺出邊拎。牛肉質素不錯,上菜唔會漏單。另外外邊有架黃色大巴士,入邊有好多其他火鍋配料,丸類蔬菜類,仲有一啲豆製品同埋魷魚牛柏葉餃子。我哋拎咗油麥菜同埋生菜,兩款都好新鮮,仲有自己鍾意食幾多就夾幾多,唔會造成浪費。飲品甜品都係任食,飲品櫃好豐富,有好多紙包飲品,仲有椰青水,仲有啤酒。而甜品區,回憶又返黎啦,有最經典嘅啫喱糖同埋豆腐花,仲有榴槤雪條,呢個幾好食,食咗兩條😂😂性價比幾好!另外值得一提嘅係甜品區另外仲有一邊係即整嘅甜品,有班戟糖水,同埋買咗單之後每人仲可以攞movenpick雪糕一杯。是次消費每人$228 ,今時今日坐得舒服呢個價錢嚟講,真係性價比之王!

2024-08-21
都好一段時間冇去過創興食嘢喇,以前最鍾意就係約埋一大班朋友去創興打邊爐或者食雞煲,而家年紀大咗都各有各忙好難先至可以約到。🫶今日同屋企人嚟咗14樓呢間以前成日都會去嘅台式火鍋,相隔咗咁多年發覺佢哋都唔係加價好犀利,竟然都仲係百幾蚊一位,而家仲有生啤任飲啤酒汽水所有樂天飲品都係任飲,仲有即製嘅香蕉班戟,所以決定入嚟食🥰🥰🥰估唔到而家靚牛肉都係任食㗎喎,黑毛豬梅花五花腩等等都係任點任食,仲有海蝦沙白青口白鱔片脆肉鯇,掃一掃個code,幾分鐘就送到。嚟到黃巴士呢一間火鍋,除咗要食火鍋料,當然唔可以少得佢哋嘅甜品啦!佢哋呢度嘅甜品同埋雪糕都好好食,甜品係自家手工製,雪糕有外國品牌進口嘅,都有本地製作嘅雪糕牌子,真係落重本呀!呢度啲鮮蝦肉質都好爽彈睇得出唔係啲唔新鮮嘅嘢!豬肉方面都好嫩滑,唔使驚咬唔入最重要係佢哋呢度鴛鴦鍋竟然唔使加錢!!呢度座位都好寬闊舒適,非常夠冷氣唔會熱親,最怕就係一路食嘢一路流汗!想gathering或者同親朋戚友一齊食嘢嘅,建議你哋都可以嚟呢間*馬辣*,品種齊全夜晚七點前埋單仲會平40蚊一位!
都好一段時間冇去過創興食嘢喇,
以前最鍾意就係約埋一大班朋友去創興打邊爐或者食雞煲
而家年紀大咗都各有各忙好難先至可以約到。
🥰🥰估唔到而家靚牛肉都係任食㗎喎,
黑毛豬梅花五花腩等等都係任點任食,

嚟到黃巴士呢一間火鍋,除咗要食火鍋料,
當然唔可以少得佢哋嘅甜品啦!
佢哋呢度嘅甜品同埋雪糕都好好食,甜品係自家手工製,

呢度啲鮮蝦肉質都好爽彈睇得出唔係啲唔新鮮嘅嘢!
豬肉方面都好嫩滑,唔使驚咬唔入

最重要係佢哋呢度鴛鴦鍋竟然唔使加錢!!

想gathering或者同親朋戚友一齊食嘢嘅,
建議你哋都可以嚟呢間*馬辣*,
品種齊全夜晚七點前埋單仲會平40蚊一位!
2024-08-12 1950 瀏覽
這次來到位於旺角的馬辣台式鴛鴦火鍋,平日晚上來到,幾乎全場爆滿👥湯底有10款,可以自選兩款湯底,我和朋友就選擇台式麻辣鍋和藥膳豬骨鍋🍲肉類和海鮮可以用QR code下單,而自助區有大量蔬菜、丸和其他各款配料可供選擇~牛肉質素和配料質素不錯👍🏻飲品選擇也不少,除了汽水、紙包/罐裝飲料外,還有椰青水🥥~另外還有多款雪糕、雪條和甜品,最後還會送每人一個Movenpick 雪糕🍧平日晚上每人只需$208,可以任食2.5小時😆😆🔱 另收加一服務費
這次來到位於旺角的馬辣台式鴛鴦火鍋
平日晚上來到,幾乎全場爆滿👥

湯底有10款,可以自選兩款湯底,
我和朋友就選擇台式麻辣鍋和藥膳豬骨鍋🍲

肉類和海鮮可以用QR code下單,
而自助區有大量蔬菜、丸和其他各款配料可供選擇~
牛肉質素和配料質素不錯👍🏻

飲品選擇也不少,
除了汽水、紙包/罐裝飲料外,
還有椰青水🥥~

另外還有多款雪糕、雪條和甜品
最後還會送每人一個Movenpick 雪糕🍧

平日晚上每人只需$208,可以任食2.5小時😆😆

🔱 另收加一服務費
2024-08-10 1801 瀏覽
夏日炎炎,火鍋都係我地一家人聚餐首選,而且火鍋放題更是爸爸至愛。最近知道有間性價比好高既台式鴛鴦火鍋,位於旺角地鐵站附近,可以任食牛肉、海鮮、小食外,更可以任飲飲品同甜品,啱晒一家大細共渡假日。餐廳係可以用qr code下單,馬辣有多款台灣特色火鍋湯底,我地選擇左藥膳豬骨湯比宸宸同宸媽,而爸爸選擇左台式麻辣湯底,非常惹味。首輪我地選擇左頂級牛梅花、極上無骨牛小排、特選安格斯黑牛仔、精選牛五花、黑毛豬梅花、黑豚五花肉、頂級小肥羊肉、白鱔片和青口。餐廳中央有架黃巴士,係火鍋材料自助區。肉類海鮮,甚至熟食都有大量選擇,非常豐富。甜品方面,餐廳還有多種選擇,有朱古力布朗尼蛋糕、忌廉泡芙、Jelly、糯米糍、雪糕、榴槤雪條等。另設甜品即叫即制區,可以製作朱古力panecake,棉花糖、麵包布甸等,滿滿的地道台灣味道。每人都均贈送movenpick一客,好滿足。

2024-07-29
慶祝紀念
生日
2024-08-04 1405 瀏覽
馬辣台式鴛鴦火鍋午市放題,好味抵食。款式選擇多,重有學生優惠。一行三人,約470蚊。好過返深圳食。計埋車費𣾀價,咪差唔多。但限翻好多時間,唔使舟車勞頓。重有大把時間行街睇嘢!
2024-08-04
2024-07-25 1723 瀏覽
心血來潮帶埋仔仔去食火鍋🤩,就揀左地點方便位於旺角,環境舒適,坐位闊落嘅馬辣台式鴛鴦火鍋2.5小時任飲任食鴛鴦火鍋,超級抵食!如果7點前離座,每位可減$40 Tim🤩湯底可以揀選鴛鴦鍋唔使加錢!餐廳中央位置有架黃巴士,兩邊擺左大量嘅火鍋配料,款式選擇多,有齊不同丸類、蔬菜、炸物、餃子等...肉類可以掃qr code落單,選擇亦十分多,有頂級梅花牛、極上無骨牛小排、黑豚五花肉...仲有海鮮可以點飲品有罐裝汽水,紙包飲品,仲有不同冷泡茶選擇甜品都有多種選擇,有蛋糕、泡芙、糯米糍、雪糕、雪條等...

湯底可以揀選鴛鴦鍋唔使加錢!

飲品有罐裝汽水,紙包飲品,仲有不同冷泡茶選擇

甜品都有多種選擇,有蛋糕、泡芙、糯米糍、雪糕、雪條等...

2024-06-25
2024-07-21 1879 瀏覽
💠💠馬辣台式鴛鴦火鍋💠💠晚市$200左右可以食足2.5小時🫶🏻,湯底有十款可以揀,鴛鴦鍋唔洗額外加錢😍,肉類可以任食梅花牛、牛小排、安格斯黑牛、牛五花、五花肉、豬梅花同羊肉,整體質素同口感都幾正🙌🏻餐廳中間位置有架黃色巴士造型嘅自助吧擺滿火鍋配料,除左必備食材嘅各種丸類、蔬菜、餃子粉麵飯,仲有鴨血、麻吉燒、甜不辣等台式地道配料👍🏿飲品甜品同樣好齊全好多選擇🤤,飲品有齊啤酒生啤、汽水、豆漿;甜品就有奶凍、啫喱、泡芙、豆腐花、椰汁西米露,即製棉花糖、MOVENPICK雪糕😍𖤥 馬辣台式鴛鴦火鍋 𖤥🗺️ 旺角彌敦道601號創興廣場14樓
💠💠馬辣台式鴛鴦火鍋💠💠

𖤥 馬辣台式鴛鴦火鍋 𖤥
🗺️ 旺角彌敦道601號創興廣場14樓
2024-07-03
今日一家大細一齊去左旺角創興食台式火鍋,地鐵站行黎都只係6-7分鐘,非常方便!環境仲好大,坐得好舒服,性價比仲好高,午市大人$168,小朋友$108,就可以食足2.5鐘,真係可以慢慢食,完全唔會趕頭趕命!🔺一入門口就見到架黃色巴士俾你打卡,但原來車身兩邊都裝有食物俾你任夾,有菜類、丸類、菇類等,就連台灣豆串都有😋用黎索湯汁食一流🔺除此之外肉類、海鮮類就要用電話落單,質量都非常唔錯!個人最喜愛就係佢嘅安格斯黑牛同蝦,兩樣都完全唔覺有冰鮮味,d蝦仲幾爽口!!🔺全場飲品、甜品都任飲任食,Daddy C.就係咁飲啤酒,V小妹就直情好似食甜品放題咁,有佢致愛嘅棉花糖同榴槤雪條!個個都食到捧住個肚走!大家真係要黎試吓呢個性價比超高嘅鴛鴦火鍋放題‼️#mamim #v小妹 #hongkong #hk #香港 #香港好去處 #香港特色 #成長日記 #親子 #親子日常 #子供 #親バカ部 #こども #女の子 #成長記録 #育児 #4歳 #旺角創興 #打邊爐 #台式火鍋 #馬辣 #放題 #任飲任食 #spicyhorsehotpot #旺角火鍋性價比之王 #任飲任食 #打邊爐 #慶祝餐廳

2024-07-12
用餐優惠
試食活動
突然間好想打邊爐食返餐好嘅慰勞吓自己,好朋友之前食過呢間,可以任食之餘,食物質素亦唔錯🍲一坐低就要先揀湯底,呢度有成10款湯底可以選擇,平時去其他地方打邊爐要鴛鴦鍋的話係要加錢,但呢度唔駛,今次揀左台式麻辣湯底同藥膳豬骨湯,兩個湯底都好足料🍲火鍋食材方面,選擇都十分齊全;有頂級梅花牛、極尚無骨牛小排、特選安格斯黑牛、精選牛五花、黑豚五花肉,黑毛豬梅花同頂級小肥羊,肉切得薄身,可以好快淥熟;仲有海生蝦同鯇魚片等海鮮🍲除咗肉同海鮮之外,打邊爐點可以少得蔬菜同丸類呢,門口有架顯眼嘅黃巴士,上面裝有各式各樣嘅蔬菜同丸類,個人推薦芝士豆腐,豆腐包住頗多嘅芝士,啱哂我呢啲芝士控🧃飲品方面,啤酒同非酒類飲品都一應俱全,無論係鍾意飲酒定好似我咁滴酒不沾,嗜甜定係唔鍾意飲甜野嘅,都有野飲啱飲🍧甜品方面,除左有甜品櫃之外,仲有手工甜品自取區,仲可以按人頭換MOVENPICK雪糕😋整體來講,佢位置方便而且環境舒適,同埋員工人手好足夠,幫我哋清理枱上面嘅空碟速度好快,值得一讚👍

2024-07-09
2024-07-12 1493 瀏覽
無論咩天氣都鍾意打邊爐😂平時帶住小朋友,最驚就係食得太趕,馬辣就有2個半鐘可以慢慢食,午市仲要無限時,有十款湯底可以選擇,而且食物種類、飲品同甜品都非常齊全今次我地就叫咗胡椒豬肚湯配藥膳豬骨湯,湯底香濃但係又唔會搶過食材味道🥩肉類選擇有牛肉、豬肉、羊肉🦐海鮮有蝦、脆肉鯇、蜆、白鱔片等🚍黃色巴士自助區有各式各樣新鮮配料、丸類、蔬菜場內提供超過20款飲品選擇,甜品種類亦都相當多,性價比算高,下次都會再去
無論咩天氣都鍾意打邊爐😂

🥩肉類選擇有牛肉、豬肉、羊肉
🦐海鮮有蝦、脆肉鯇、蜆、白鱔片等
🚍黃色巴士自助區有各式各樣新鮮配料、丸類、蔬菜

2024-07-07 1357 瀏覽
旺角有很多家自助餐,不過作為資深吃貨的我,還是覺得這家「馬祖」無限時火鍋是我吃過最好吃的一家。 他們家無論是環境還是食材的品質都是一流的,而且特別寬敞,坐起來也特別舒服~我們這次來選的是set A,美國安格斯牛肉和西班牙無激素肉片,這兩種肉我們order了很多回,肉質真的特別好,吃起來非常滿足! 首先要提的就是湯底了,除了常見的各種養生湯底外,他們家還有各類獨特的湯底,味道都是超級棒! 除了可以無限order的肉類外,還有各類海鮮可以無限order,打邊爐一邊吃牛肉一邊吃海鮮,真的不要太爽!!! 而且他們家還有幾十種蔬菜和火鍋配料,都可以無限refill,大胃王專屬了哈哈哈對啦! 他們家的飲料也超級豐富,吃飽也要喝足~
今次星期日午餐黎到旺角創興廣場食呢間好出名嘅由台灣黎嘅馬辣頂級麻辣鴛鴦火鍋♨️位於交通位置好方便嘅旺角創興廣場嘅14樓,原來而家午餐時段黎係無 限 時 任食😱‼️由12:00食到佢地落場嘅16:30😵😵‼️食足4個半鐘😵‼️都係$168一位,如果星期五六日假期同前夕都係每位+$10,仲要免收加一🫢真係慢慢食慢慢點都得😌一入門口就已經俾佢呢間黃巴士吸引🚍😆✨️, 佢左右兩邊都有啲蔬菜同肉類可以俾你夾👍,當然要食啲靚啲嘅肉就電話掃QR Code點啦😌黎到呢到梗係要試佢地嘅招牌湯底-台式麻辣鍋啦🔥,另一款我地叫左酸菜白肉鍋🐖麻辣湯底唔會好辣,幾適合香港人口味,辣得黎有少少麻,好惹味‼️仲有啲鴨血係入面,幾滑,如果唔夠嘅話,出去黃巴士可以任你添架😆👍比起麻辣,酸菜白肉鍋可以比較淡味啲,可以用黎涮下蔬菜🥬🍄都唔錯👍唔好以為每人百幾蚊啲肉實唔靚,佢都有成7款肉可以揀架:🐂頂級梅花牛🐂極上無骨牛小排-推薦👍🐂特選安格斯黑牛-推薦👍🐂精選牛五花🐖黑豚五花肉🐖黑毛豬五花🐐頂級小肥羊肉海鮮方面都有好多選擇:🦐海蝦-幾爽幾大隻✨️推薦👍🐟脆肉鯇魚骨腩-最鐘意食脆鯇嘅邊邊位,夠脆✨️推薦👍 🐟脆肉鯇魚片🐔雞子🐟鱔片✨️沙白✨️佢

唔好以為每人百幾蚊啲肉實唔靚,佢都有成7款肉可以揀架:
🐖黑毛豬五花
🐐頂級小肥羊肉

海鮮方面都有好多選擇:
🦐海蝦-幾爽幾大隻✨️推薦👍
🐟脆肉鯇魚骨腩-最鐘意食脆鯇嘅邊邊位,夠脆✨️推薦👍
🐟脆肉鯇魚片
🐔雞子
🐟鱔片
✨️沙白

✨️佢啲肉真係一啲都唔馬虎,特別我鐘意安格斯同牛小排🐂,幾有牛味同埋一啲都鞋✨️👍

✨️出面仲有啲蠔可以夾,雖然係急凍,但都幾飽滿
✨️仲有隻叫麻吉燒,有花生同芝麻味,好似湯圓咁,放落煲到煮一陣就可以食啦😆入面爆晒啲餡出黎,好香滑👍

✨️服務員加湯唔係求其加啲清湯,佢會問返咩湯底會加埋個隻湯俾你架👍‼️所以湯底唔會越加越淡♨️

✨️呢個價錢仲要包埋飲品🥤🧃同埋啤酒🍺任飲😵‼️甜品🍨🍧仲要任食😵,細食嘅朋友食到4點半夜晚個餐都可以慳返🤣🤣
性價比真係超高嘅鴛鴦火鍋放題😃😃👍‼️
2024-07-04 777 瀏覽
週末一家大小來到旺角買野,見到旺角馬辣台式鴛鴦火鍋店在午市任食任飲無限時,價錢親民貼地,好適合我們一家!有多款湯底,可選任何兩款湯底,我們選了西紅肺洋蔥鍋和香濃沙爹鍋。肉類好多,有頂級梅花牛,極上無骨牛小排,特選安格斯黑牛,精選牛五花,黑豚五花肉,頂級小肥羊肉,海鮮也繁多,有海生蝦,脆肉皖魚骨腩,脆肉皖魚片,紐西蘭青口等等!每一片肉片都切得薄薄的,轻轻一烫就能入口。五花肉肥瘦相间,煮在火锅中,吸满了汤汁,一口咬下去,满口都是幸福感!火锅怎么少得了各种丸子呢?這裡的大部分丸子都是有餡料: 芝士,黑芝麻,蝦肉,蛋卷和蟹籽等等!丸子口感Q弹,一咬下去餡料爆汁,滿口都是香氣!還有各種新鮮清爽的蔬菜,開胃醃菜和口感不同的麵條!除了一個雪櫃滿滿的甜品:各式奶凍和桂花糕,還能吃到手工甜品,包括兒童少女最愛的粉紅棉花糖,奶香四溢的香蕉班戟,真是滿足爆棚!雪糕和飲料更是用幾個雪櫃裝,眼花繚亂,吃得停不了口!啤酒任飲,一边喝酒一边吃火锅,简直是人生一大乐事!甘多好野吃,馬辣真是性價比超高,在旺角位置方便,店面好大好舒適,好值得推薦朋友過來!

還有各種新鮮清爽的蔬菜,開胃醃菜和口感不同的麵條!

2024-06-25 791 瀏覽
.好耐冇試過食任食嘅火鍋🍲呢間馬辣台式任食火鍋❤️‍🔥性價比極高😋佢係以麻辣醬料同新鮮食材的完美融合而聞名✴️佢地點仲好方便🉐正正喺旺角創興位置📍重有鴛鴦湯底🌓正呀!唔使心大心細又想食呢個湯底又想嗌嗰個湯底🤣一於可以揀晒兩款自己鐘意既口味🤤我地揀左麻辣鍋🔥同酸菜🥬白肉鍋👍🏻麻辣鍋嗰邊越食越辣🔥正濃郁既麻辣香氣,我最愛❤️‍🔥除了麻辣醬料,馬辣台式火鍋還擁有各種新鮮食材,如牛肉🥩豬肉🐖海鮮🦐蔬菜等🥬讓您可以盡情品嚐唔同既食材🈵 仲有飲品甜品非常齊全👍🏻📍 馬辣台式鴛鴦火鍋 (創興廣場) (旺角)旺角彌敦道601號創興廣場14樓

📍 馬辣台式鴛鴦火鍋 (創興廣場) (旺角)
旺角彌敦道601號創興廣場14樓
2024-06-06 1113 瀏覽
呢間馬辣台式鴛鴦火鍋$200左右已經可以任飲任食2.5 小時😍!餐廳中央位置有架黃色巴士,兩邊擺放咗大量火鍋配料,款式選擇夠晒多,有齊晒丸類、蔬菜、餃子、滷肉蛋、炸物等,連我最鍾意食嘅🦪急凍生蠔、麻吉燒同台灣香腸都有😳 湯底揀鴛鴦鍋仲唔使加錢,台式麻辣鍋及藥膳豬骨鍋兩款都各有特色!個人特別鍾意麻辣鍋,味道唔會好辣,仲幾惹味添❗️之後就可以正式掃QR code落牛肉、豬肉同海鮮😳呢個價錢嚟講,牛肉同豬肉質素都幾唔錯,夠晒肉味,而且唔會好韌,對得住個價錢有突😍 外面原來仲有另一個甜品區,我嗌咗即叫即燒嘅焦糖燉蛋🤩 埋單之後仲有一人一杯Movenpick雪糕,正❗️